Seuraa 
Viestejä45973

Luomiskertomuksessahan sanotaan että jumala loi maailman kuudessa päivässä ja seitsemäntenä päivänä lepäsi.

Eikö tässä jo kiistetä Jumalan kaikkivaltius. Kuinka kaikkivaltias voi väsyä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (19)

Ei voikaan, ellei hän olekaan todellinen kaikkivaltias. Kuka sitten loi Jumalan? Täytyy olla jokin paljon ylevämpi voima, kuin Jumala itse. Miksi palvomme alempaa voimaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei kannata uskoa kaikkiin satuihin. Tämän jälkeen oivaltaa idean täydellisesti, ja oivaltaa, ettei lopulta kannata uskoa mihinkään. Silloin voi uskoa kaikkeen.

Heppu
Luomiskertomuksessahan sanotaan että jumala loi maailman kuudessa päivässä ja seitsemäntenä päivänä lepäsi.

Eikö tässä jo kiistetä Jumalan kaikkivaltius. Kuinka kaikkivaltias voi väsyä?

Ja mistä mahtaa olla tuo Raamatun luomiskertomus peräisin? Uskonnonhistoriaa tutkineet väittävät Raamatun alkukertomuksien olevan peräisin sumerilaisten kirjoituksista savitauluihin. Väittävät että sumerilaisten tarinoita on lyhennetty hyvin paljon ja sitteen Raamattuun laitettu vain muutama rivi eräistä asioista.
Mutta sinne jättivät kuitenkin vahingossa muutamaan kohtaa sanan Jumala monikossa. On siis kysymyksessä monia eri Jumaloita, eikä ainoastaan vain yksi.
Uskonnonhistorian tutkija Elaine Pagel kertoo muun muassa että sen aikaiset "papit", kirjanoppineet eivät pitäneet siitä että Jumalia oli monia, jotta he he tekivät sumerilaisten Jumalat yhdelksi Jumalaksi.

Ehkä kaikissa taruissa on jotain perää. Luulisin olevan. Ei tarutkaan synny tyhjyydestä. Ja seuraava kysymys on, ketkä oli sumerilaisten Jumalia? Pitemmälle en aio mennä tällä kertaa.

Raamatun juutalaisilta otettu osa, eli Vanha testamentti, on ensimmäiseltä vuoisadalta ajanlaskumme alun jälkeen. Kristittyjen kirja ja juutalaisten eivät kutenkaan taida olla identtiset. Luomiskertomuksessa suurin piirtein on sen ajan valtatieteen käsitys. Perusaineosat eli -elementit olivat
maa, vesi, ilma ja tuli, ja näistä J loi maailman. Ensiksi hän iski tulta, nähdäkseen, mistä, miten ja mitä loi.

Sen sijaan Uusi testamentti on bysanttilaista tuotantoa, ja kirjoitettiinkin alkujaan kreikaksi. Sen kokoonpano, kuten koko Raamatunkin, päätettiin ja vahvistettiin jossakin 300-luvun kirkolliskokouksessa.

kaiketi käsite jumala ja sen palvominen ynm. "isoveli" valvomassa on kehitetty by ihmiset äkillisen turvan puutteessa. Kyllähän se rauhoittaa että "tietää" että on joku joka katsoo siellä pilven reunalla mutta aika kaukana se on faktasta. Eli heikko saa olla että jumaliin uskoo.

Ah! Ihmismieli rakastaa tällaisilla asioilla leikittelemistä, ajattelemista. Ajatteleminen ja leikitteleminen on aika lähellä toisiaan... ajalla leikittelemistä, menneillä ideoilla leikittelyä.

Jumala on aina uusi idea, kuten elämä. Sitä ei voi mihkään laittaa. Ja Jumala (jos jonkin asian edessä ihminen jostain syystä joskus ajautuu käyttämään kyseistä nimitystä) on vähintään elämä. Ja elämä on aina uusi, ja siitä syystä täydellisen ihmeellinen ja ylivertainen. Se tuhoaa kaikki vanhat ideat (kun me juutumme niihin uudelleen ja uudelleen. Tällaista se elämä on.)

Ja eikö voisikin olettaa, että elämä(n energia?) on vähintään yhtä älykäs, viisas, nerokas, oikeudenmukainen ja rakkautta täynnä kuin älykkäin, viisain, nerokkain ja rakastavin ihminen maan päällä!

Wolfram
kaiketi käsite jumala ja sen palvominen ynm. "isoveli" valvomassa on kehitetty by ihmiset äkillisen turvan puutteessa. Kyllähän se rauhoittaa että "tietää" että on joku joka katsoo siellä pilven reunalla mutta aika kaukana se on faktasta. Eli heikko saa olla että jumaliin uskoo.

Jaa mutta isoveli on ihan tosiasia, vai väitelläänkö seuraavaksi, ettei kielellä ole muka todellisuuspohjaa? Osoitan väitteesi ennen pitkää vääräksi. Jeesus opetti ihmisiä ajattelemaan kehittävästi.

Minä olen isoveli. Mitä on elämä?

jUMALA OLI IHASTUNUT VIININ MAKUUN JO PALJON ENNEN KUIN ALKOI LUOMAAN MAAILMAA IHMISILLE OLINPAIKAKSI. JUMALA LOI KÄNNISSÄ KUUSI PÄIVÄÄ JA SAMMUI KUIN SAUNALYHTY SEITSEMÄNTENÄ. SO, OLI PAKKO VETÄÄ PITKÄT PYHÄUNET KU OLI RYYPÄNNYT TUHANSIA VUOSIA.

Taas täällä tämmöisiä alkeellisia omia tulkintoja esitellään totuuksina, kaikkivaltiaankin voi niin monella tapaa määritellä.

Jos lähdetään vaikka suomen pohjalta purkamaan. (Sama pätee jokseenkin myös englantiin ja hepreaan ja muihin 'alkukieliin' joista nuo on käännetty.)

Kaikkivaltias - > kaiken valtias (julistanut kaiken omakseen?)

Almighty -> all mighty -> kaikkivoipa, kaikkeen kykenevä (normaalin ihmisen mittapuulla?)

Raamatun (ja muidenkin uskonnollisten kertomusten) mukaan Jumala(t) ovat ihmisenkaltaisia, mutta (enemmän tai vähemmän) täydellisiä ihmisiä .. ihminen osaa vihata ja rakastaa, niin myös Jumala - mutta aivan eri mittakaavassa? Ihminen tarvitsee lepoa, miksei siis jumalatkin. Eikä sekään kuulosta kovin 'täydelliseltä ihmiseltä' jos ei osaa tehdä virheitä. Alkeellisella mietinnällä voi hetkessä huomata, että absoluuttista täydellisyyttä ei ole olemassakaan. Se mikä on sinulle täydellistä, tuskin on sitä edes naapurillesi. Miksi siis pitäisi olla 'täydellisyys' joka näyttäytyisi samanlaisina kaikille ihmisille?

Jos ei oikeasti osaa tervettä järkeä käyttää eikä asioita tulkita, niin sama olisi jättää nuo 'pyhät kirjat' omaan oloonsa ja keskittyä vaikka niihin Maolin taulukoihin tai suhteellisuusteoriaan...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat