Seuraa 
Viestejä45973

Tässä kävi juuri kaksi jehovantodistajaa. Kutsuin tottakai sisälle kahville ja kuuntelin hetken heidän juttujaan. Eivät usko evoluutioon, ja kun löin pöytään todisteita aheesta, nii menivät vaikeiksi ja tekivät jo lähtöä. Mistä jännästä aiheesta voisin väitellä seuraavalla kerralla heidän kanssaan? Mistä syntyisi eniten keskustelua?

Sivut

Kommentit (55)

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
spacetime
:D Tässä kävi juuri kaksi jehovantodistajaa. Kutsuin tottakai sisälle kahville ja kuuntelin hetken heidän juttujaan. Eivät usko evoluutioon, ja kun löin pöytään todisteita aheesta, nii menivät vaikeiksi ja tekivät jo lähtöä. Mistä jännästä aiheesta voisin väitellä seuraavalla kerralla heidän kanssaan? Mistä syntyisi eniten keskustelua?

Voi sinua, kahviakin vielä tarjosit. Jos välttämättä haluat väitellä loppuunkalutuista aiheista kuten evoluutio noin niinkuin silmästä silmään, niin senkus vaan laitat kaffet kiehumaan kun koputtelijat seuraavan kerran tulee, siinä sinulle riittää kahviseuraa koko loppuelämäsi ajaksi. Jos haluat keskustelua jatkaa for ever, niin kysyppäs perisynnistä, paratiisista tai neitseellisestä sikiämisestä. Jos nämä ei riitä ja juttu loppuu kesken niin heitän toki lisää keskustelun aiheita. Ne muuten tykkää aika paljon Presidentti-kahvista, siitä tummapaahtoisesta. Varaa sitä kaappiin.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Eiväthän he välttämättä itse keskustele. Heidän mielestään keskustelu on sitä, kun luetaan joku raamatunpaikka ääneen. Itse he keskenään ihmettelevät kovasti, kun ihmiset eivät siitä tykkää. Heidän keskustelu on hyvin pitkälle standardisoitua, niinkuin vaikkapa mäkkärin annokset. Jos eivät ymmärrä kysymystä, niin heillä on kirja, jossa on mallivastauksia kaikkeen. Yksi kaveri on jehovantodistaja ja olen itse selannut tätä kirjaa. Jos joku kysyy jotain, niin siinä neuvotaan vastaus, että mikä raamatunpaikka sopii tähän ja tähän lukea.

Toiseksi on aika hankala keskustella heidän kanssaan esimerkiksi evoluutiosta, koska he eivät ole ottaneet kyseisestä ilmiöstä itse selvää. Itseasiassa heitä on kielletty lukemasta "kehitysoppia" käsittleviä kirjoja. Muutamat muutkin kirjat kuuluvat näihin kiellettyihin kirjoihin, ettei usko heikkenisi.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Zaibowski
Seuraa 
Viestejä1387
spacetime
Tässä kävi juuri kaksi jehovantodistajaa. Kutsuin tottakai sisälle kahville ja kuuntelin hetken heidän juttujaan.Heidän tietonsa ja taitonsa on rajoittunutta tukemaan ainoastaan heidän omissa suljetuissa piireissään luomiaan käsityksiä maailmasta. Jehovien Raamattu on erilainen verrattuna kristittyjen Raamattuun, myös heidän teologiansa on eri verrattuna vaikkapa luterilaisuuteen.

Tiedon määrä ei varmaan lisäänny väittelemällä heidän kanssaan, ehkä siinä saa aikaiseksi keinotekoisen ylemmyyden tunteen osoittamalla heidän oppinsa ristiriitaisuuksia ja tietämättömyytensä joidenkin asioiden suhteen.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Tarjoa niille mustaamakkaraa ja verilettuja. Sano vielä, että olet menossa luovuttamaan verta, olit eilen verisessä tappelussa ja että pitäisi käydä hammaslääkärissä, kun ikenet niin verestävät. Sitten haluat verestää tietämystäsi tsiisuksesta.

Jos muistelen oikein, niin jehovilta huostaanotetaan väliaikaisesti lapsi, jos hän tarvitsee toisen verta.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Käsittämätöntä sinällään että jehovien ei tarvi mennä inttiin tai sivariin?
Miksi juuri jehovien, mitäs erikoista niissä nyt on vrt muihin uskontohihhuleihin.

Japetus
Seuraa 
Viestejä11671
Zaibowski
Miksi he ovat aina epäonnistuneet ennustaessaan maailmanloppua..

Koska ne ovat olleetkin vain jumalan testejä.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
o_turunen himokkaana: "Minä en todellakaan kuse housuuni vaan sinun silmääsi."
sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%.. eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
vapaatyyli
Käsittämätöntä sinällään että jehovien ei tarvi mennä inttiin tai sivariin?
Miksi juuri jehovien, mitäs erikoista niissä nyt on vrt muihin uskontohihhuleihin.Laissa sanotaan rasismista jotain että mitään uskontoryhmää ei saa syrjiä. Mutta saako antaa etuoikeuksia, eli suosia? Ilmeisesti. Eikös se ole silloin kaikkien muiden syrjintää..

Lasketaanko rasismiksi jos kohtelee huonosti/epäoikeudenmukaisesti kaikkia muita ihonvärejä paitsi valkoihoisia? Eikö sitäkin voi kääntää vain valkoihoisten suosimiseksi?

Jos pelkästään Jehovat joutuisi armeijaan, olisi se varmasti epäoikeudenmukaista ja rasismia, orjuuttamista. Kun kaikki muut joutuu sinne paitsi Jehovat, ei se ole mitään.

くそっ!

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Taisivat ne itekki myöntää, ettei ollu kovin fiksua ennustaa maailmanloppuja ja eihän ne niitä enää ennustele.

Tuo armeijajuttu taisi mennä tuohon, kun ne oli ennen aina vankilassa sen armeijan sijasta, niin niitä ruvettiin pitämään maailmalla mielipidevankeina tai jotain. En oikein muista, mutta jotain sellaista siinä oli. Muistan kun tuo mainitsemani kaveri alkoi lähestyä sitä armeijaikää, niin justiinsa tuo vankilajuttu lopetettiin ja hän sai vapautuksen. Puolustusvoimat alkoivat vaatia pätevää näyttöä, että henkilö todellakin on jehovantodistaja, eikä vain sano niin välttääkseen armeijan.

edit. Nyt voin ehkä puhua höpöjä, mutta jotenkin tuli yhtäkkiä sellainen muistikuva päähän, että jehovat olis senverran tulleet vastaan, että he suostuvat sivariin... Tämä pitäisi tarkistaa, mutta en taida itse viitsiä

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
vapaatyyli
Käsittämätöntä sinällään että jehovien ei tarvi mennä inttiin tai sivariin?
Miksi juuri jehovien, mitäs erikoista niissä nyt on vrt muihin uskontohihhuleihin.

Lapinjärvellä kerrottiin, että jehova-totaalikieltäytyjiä olisi yksinkertaisesti liikaa Suomen vankiloihin.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
iileskotti
Ei ääliöiden kanssa voi keskustella. Voihan sitä yrittää, mutta lopputulema on vain että itseä harmittaa ajan haaskaus.Näinpä. Tein itse muutama vuosi sitten tämän sangen selväksi heille, aika karkeastikin. Juoksivat portaita alas, hissi ei ollut tarpeeksi nopea heille.

No, viime syksynä tämän asuialueen kaikkiin ulko-ovien lukkoihin asennettin numeeriset avausnäppäimet. Pari kertaa olen nähnyt ilmeisen murheenmurtamia jeesuspellejä ihmettelemässä, miksi ovet eivät aukene heille...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Kyllähän noita ovella joskus käy. Toisinaan hiipii aivoon kiusaus ruveta tinkaamaan, mutta se on niin turhaa. Kuin seinille puhuisi. Uskiksen päätä ei voi kääntää millään perusteluilla, kuten ei hekään tulisi asiallaan onnistumaan. Siinä on vain se vaara, että alkaisivat ehkä ramppaamaan enempi.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat