Seuraa 
Viestejä45973

Se, joka ei usko rakkauteen, vaan luonnonvalintaan, ( siis sukupuolivalintaanko? ), haluaa tarkempaa tietoa tuosta luonnon ominaisuudesta ihmisten keskuudessa. En varmaankaan ole ensimmäinen, joka heittää nettiin ajatuksen laajamittaisesta Darwinin hengessä julkaistujen kirjoitusten vähättelystä ja sivuuttamisesta uskontojen esiinmarssin varmistamiseksi. Ehkä myös siksi silmiini ei ole juurikaan osunut kirjoituksia siitä, tapailevatko älyltään keskimääräiset ( ÄO~100 ) toisiaan, älykkäät ( ÄO~124 ) toisiaan ja erittäin älykkäät ( ÄO~148 ) toisiaan. ( Joidenkin mukaan pakaroiden muotoa tulisi tässä testissä myös tutkia, mutta jätetään se nyt kuitenkin väliin )

JÄTETÄÄN MYÖS MUUT ÄO-ALUEET TÄMÄN TESTIN ULKOPUOLELLE!

Yksi keskihajonta ( eli ÄO-ero 24 pistettä Mensan asteikolla ) on juuri tuo ero, jonka ylittävillä pareilla ei mielestäni EHKÄ ole tulevaisuutta ( vai onko ?)

Seuraavaan äänestykseen "saat" vastata vain, jos tiedät älykkyysosamääräsi vähintään muutaman kotitestin mukaan lasketun keskiarvon tarkkuudella, ja tiedät myös kaikkien seurustelukumppaniesi älykkyysosamäärän suunnilleen samalla tarkkuudella. ( Kaikkein paras tietysti olisi, jos te molemmat olisitte käyneet virallisessa Mensan kokeessa aikuisiällä. ). He ( siis kumppanisi ) ovat joko kertoneet sen sinulle ( sinulla ei ole syytä olettaa heidän valehdelleen! ), näyttäneet sinulle todistuksen siitä, tai tiedät sen muuten riittävällä noin 13 ( ilmeisesti tämän pitäisi kuitenkin olla enintään 12? ) pisteen tarkkuudella. Kyselyyn saavat osallistua vain 23-vuotiaina tai yli älykkyytensä joko itsenäisesti tai valvotusti testanneet henkilöt, joiden kumppanit ovat myös olleet 23 tai yli älynsä määrittämisen aikoihin.

Tarkoituksena on tuottaa "tietoa" älykkyystason merkityksestä suunnilleen aikuisten aivot omaavien lukijoiden parisuhdehistoriassa.

En muuten ole Mensalainen, joten jos kyselyssä jokin näyttäisi olevan väärin, niin kirjoita siitä tähän viestiketjuun, sillä vika on luultavasti minun!

Petri Sahervo

Sivut

Kommentit (29)

Usein "samantyyppiset" ihmiset pariutuu keskenään, tämä kait lienee jonkinlaista luonnonvalintaa sitten, mensan testiä en jaksa ruotia sen enempää koska se testaa vain yhdenlaista älykkyyttä eikä ole sopiva mittari määrittelemään parinvalintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ertsu
Seuraa 
Viestejä7261

Aivan älytöntä laittaa ihmisiä eri lokeroihin älykkyyden perusteella. Mikset yhtä hyvin kysy, että tulevatko pituudeltaan 180 senttiset toimeen 160 senttisten kanssa?

Ertsu
Aivan älytöntä laittaa ihmisiä eri lokeroihin älykkyyden perusteella. Mikset yhtä hyvin kysy, että tulevatko pituudeltaan 180 senttiset toimeen 160 senttisten kanssa?
------------------

Tulevatko muuten?

Petri Sahervo

Eivät pariudu - ainakaan merkittävästi (oletan). Tuskin täältäkään löytyy riittävästi vastaajia kyselyyn siten, että tuloksista voisi tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Linkittäkää tutkimuksia tai artikkeleita aiheesta, jos löytyy - olisi mielenkiintoista lukea niitä.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Ehkä henkilön yleistiedon taso olisi tärkeämpi.
Älykäs bimbo voisi olla kuitenkin helppo koulutettava.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

creep
Seuraa 
Viestejä292

Muistaakseni taannoin uutisoitiin, että tutkimusten mukaan miehet hakeutuvat noin 22 % itseään älykkäämpien naisten kumppaneiksi (tai naiset tyhmempien miesten, miten päin vaan). Ehkä joku jaksaa kaivaa tutkimuksen esiinkin? Vaikuttaa mukavan eksaktilta tieteeltä

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

En äänestä koska en tiedä kumppanieni älykkyysosamääriä. En omaanikaan virallisessa mielessä.

Katsoisin että pidempään (vuosia) kanssani olleet miehet olivat jotakuinkin yhtä älykkäitä kuin itse olen, mutta ekalla kumppanillani se jäi vähän peittoon hänen erittäin pahojen sosiaalisen kanssakäymisen ongelmiensa vuoksi, ja tokalla kumppanilla äly tuli paremmin esille vasta kun hän alkoi opiskella akateemisella tasolla aikuisiällä. Kumpaakin miestä sain neuvoa kaikenlaisissa asioissa ja eka eksä jolla ei ollut sellaista ylpeyden taakkaa kuin tokalla kehui joistakin asioista ettei olisi itse moista tajunnut, minkä minä hoksasin. Noh, kai se tokakin minua älykkäänä piti kun niin monta vuotta yhdessä oltiin ja hän sanoi pitävänsä älykkäistä naisista.

Lyhyissä suhderäpellyksissä on tullut pari itseäni älykkäämpää vastaan. Kumpikin oli akateemisen koulutuksen saanut. Kertahoitokeikoilla sensijaan vaikuttaa melkeinpä jokainen mies olleen itseäni huomattavasti vähä-älyisempi. En tietoisesti etsi tyhmiä mieheen sänkyyn, mutta ehkä siinä touhussa ei se äly vaan ehdi tulla esille tai sitten ne miehet jotka haluavat vain irtoseksiä ovat keskimäärin jotenkin vähemmän älykkäitä kuin esim. suhdekeskeiset miehet?

(Ukkomiehet voivat nyt sitten röyhistellä rintaansa.)

Japetus
Seuraa 
Viestejä12478

Anekdotaalisten arkistojen uumenista kaivetun hatarahkon tiedon perusteella sanoisin, että ne pisimmät suhteet ovat olleet suunnilleen samassa kajakkiluokassa melovien kanssa.

Tieteellisemmältä kantilta tulos lienee myös samanmoinen. Tosin onnellisimpiahan ovat ne liitot, joissa nainen on hieman älykkäämpi.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Joo. Parasta on ollut kun muija on ollut ääööllään korkeemmalla kun mä. Niin se tulee olla, että äijä on älyttömämpi. Naiset ku ei siedä sitä, että mies on missään parempi ku hää ite.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Saw
Naiset ku ei siedä sitä, että mies on missään parempi ku hää ite.Ja tyhmät miehet taas ei huomaa, jos nainen on parempi kuin mies itse.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
CE-hyväksytty
Voiko olla kumppania jonka älykkyystasoa ei tiedä?Voi, jos itse on niin älytön ettei osaa sen vertaa erottaa mikä on älykästä ja mikä ei. Joskus huomaa erityisesti sellaisen ilmiön että älykkään ihmisen huumori menee täysin yli hilseen joillakin ihmisillä, jolloin nämä pitävät häntä tyhmänä. Hyvänä esimerkkinä toimii jonkin Mark Twainin kirjan kohtaus jossa koira pitää helvetillistä ääntä, ja kaupunkiin asianajajaksi tullut nuorehko mies sanoo että jos hän omistaisi tuosta koirasta puolet, hän ampuisi sen oman puolikkaansa. Tämän johdosta paikalliset asukkaat alkavat pitää häntä aivan outona tapauksena. Jos oikein muistan niin eipä paljon asiakkaitakaan sen jälkeen asianajajalle siunaantunut.

Jotkut hyvin älykkäät ihmiset puolestaan ovat niin hajamielisiä että ovat kokoajan pallo hukassa, ja jos sattuu paikalle tuollaisen sekoilukohtauksensa aikana voi luulla että kyseessä on hyvinkin vähä-älyinen tapaus.

Sivumennen sanoen ärsyttää että amerikkalaisessa fiktiossa tiedetyypit ovat aina hermostuneita, suustaan sammakoita päästeleviä idiootteja joiden erinomainen tietämys ja suuri älykkyys jollakin osa-alueella on salskeasta sankarista lähinnä omituista ja huvittavaa. Kuinka virkistävä siis olikaan Odyssey 5 -sarjan avoimesti vittuileva brittitiedemies, ateisti ja naistennaurattaja.

pelaaja
Seuraa 
Viestejä750

Minusta rakkaus on läjä erinäisiä tunteita, jotka taas ovat ihan puhdasta biologiaa tai kemiaa. Miksikä sitä nyt haluaa kutsua. Joten sinänsä luonnonvalinta ja rakkaus eivät sulje toisiaan pois vaan ovat oikeastaan synonyymeja.

Mitä näihin älykkyyksiin ja samankaltaisuuksiin tulee niin tunnen pareja, jotka ovat kuin yö ja päivä ja sitten taas pareja, jotka ovat suurinpiirtein yhtä fiksuja ja samoista asioista kiinnostuneita. Alat ja älykkyyden muodot voivat vaihdella. Yleensä ne pariskunnat, jotka ajattelevat asioista samalla tavalla ja ymmärtävät toisiaan ovat onnellisempia, riitelevät vähemmän ja ovat olleet myös pisimpään yhdessä. Otos on kyllä aika pieni, joten mitään tilastollista johtopäätöstä en voi vetää.

Oma mieheni on selvästi lahjakkaampi luonnontieteissä, mutta rajallisempi luovilla aloilla kuin minä. Keskimäärin ymmärrämme toisiamme hyvin ja jos asia on epäselvä keskustelemme siitä kunnes jonkinlainen yhteisymmärrys saavutetaan. Meillä on paljon samankaltaisia tai samoja harrastuksia ja olemme kiinnostuneita pitkälti samoista asioista.

Älykkyystesteissa olemme pärjänneet suurinpiirtein yhtä hyvin. Ei ole myöskään 20 cm pituusero haitannut elämää.

huokasu...

siis olisiko parempi miettiä mielenkiinnon kohteita
ja sitä mihin puoliso jaksaa älyllistä kapasiteettia
kohdistaa...

esim: hevi jaska... ja ambientti anna...
toinen ruuvaa vahvistinta ja kitararaansa
päivät pitkät... vetää kaljaa...
ja rundaa ymp'äri maan...

toinen maalaa kotona tauluja
soittaa viulua ja pohtii filosofiaa....

moni vetäisi johtopäätöksen...
"voi kuinka tuo anna jaksaa tota jaskaa...
sehän on ihan pelkkää..."
ja jatkoksi...
"annahan on niin fiksukin..."

helvetin usein olen nähnyt eräistäkin
pariskunnista näin aateltavan.. .
paskaakaan tietämäti kuinka perkeleen
fiksu se likanen suomihevikukko on...
(en puhu itsestäni..*nauraaa*)

samoin älyn ottaminen mittariksi on persiistä...
koska parisuhde ei ole kamppailu...
"minä olen viisaampi... minä määrään"
(ei toki niinkään että fysiikka määräisi)
eikä älyä voi oikeastaan purkittaa mitattavaksi arvoksi...
koska mielestäni yksimielisyyttä siitä mitä äly on
ei ole... vai onko...

voiko joku sanoa että ihminen on
älykäs jos se osaa matikkaa
mutta ottaa sitten nakkikioskilla
turpaansa... ?
tai ei ikinä löydä puolisoa vaikka
kuinka etsisi.. ?

ja vielä lisää...
(älempi arvoinen äo yrittää selittää itselleen ettei sitä älyä tarvii)

itse olen opettanut yliopisto opiskelijoita...
sekä ammisporukkaa...
älyllistä eroavaisuutta en menis vetää.. .
vaan enempikin huomasin kuinka kiinnostuneita
yliopistossa porukka on... verrattuna ammikseen...

kireesti kaikkensa yrittävä... vs "psyit..pöh.. röyh... hasit vitut.. mikä vitun testi.."
pohjalta on vaikea saada vertailua...
ainakaan älykkyydestä.. .
uskon (kirosana tiedefoorumilla) että moni
älykäskin persoona.. .leimaa itsensä urpoksi...
siksi ettei häntä nappaa...
ei vaan kiinnosta...

huoh...
naiset joiden kanssa olen ollut...
ovat kaikki sanoneet samaa syyksi
miksi minä olen niin hyvä jätkä..

hyvä isä
hyvä ystävä
luotettava puoliso...

miksi olen niin vitun hirvee puoliso

100% avoimuus puolin ja toisin...
en halua omistaa ketään...
en ole mustasukkainen...
en siedä valehtelua...

hassua tosiaan että ongelmia aina
on tuottanut tuo avoimuuden ajatus...
ja se ettei ole mustasukkainen...

ps: itse olen tyhmä ruma ja köyhä...

pelaaja
. Meillä on paljon samankaltaisia tai samoja harrastuksia ja olemme kiinnostuneita pitkälti samoista asioista.
.luulen että tässä on se
liima...
mikä pitää vaikka urpon ja neropattisen yhdessä.. .

samoin kuin on vaikea ajatella
ääriliberalia ja äärikonservatiivia yhteen...

....vaan olen nähnyt uskovaisen ja ateistinkin
yhdistyvän...
joten ei mikään ole mahdotonta...

pelaaja
Minusta rakkaus on läjä erinäisiä tunteita, jotka taas ovat ihan puhdasta biologiaa tai kemiaa. Miksikä sitä nyt haluaa kutsua. Joten sinänsä luonnonvalinta ja rakkaus eivät sulje toisiaan pois vaan ovat oikeastaan synonyymeja.

Mitä näihin älykkyyksiin ja samankaltaisuuksiin tulee niin tunnen pareja, jotka ovat kuin yö ja päivä ja sitten taas pareja, jotka ovat suurinpiirtein yhtä fiksuja ja samoista asioista kiinnostuneita. Alat ja älykkyyden muodot voivat vaihdella. Yleensä ne pariskunnat, jotka ajattelevat asioista samalla tavalla ja ymmärtävät toisiaan ovat onnellisempia, riitelevät vähemmän ja ovat olleet myös pisimpään yhdessä. Otos on kyllä aika pieni, joten mitään tilastollista johtopäätöstä en voi vetää.

Oma mieheni on selvästi lahjakkaampi luonnontieteissä, mutta rajallisempi luovilla aloilla kuin minä. Keskimäärin ymmärrämme toisiamme hyvin ja jos asia on epäselvä keskustelemme siitä kunnes jonkinlainen yhteisymmärrys saavutetaan. Meillä on paljon samankaltaisia tai samoja harrastuksia ja olemme kiinnostuneita pitkälti samoista asioista.

Älykkyystesteissa olemme pärjänneet suurinpiirtein yhtä hyvin. Ei ole myöskään 20 cm pituusero haitannut elämää.

----------------------

Itse määrittelisin rakkauden pyyteettömäksi antamiseksi, ja luonnonvalinta kyllä mielestäni osoittaa että ihmiset eivät rakasta siten, koska ovat ihmissuhteissaan valikoivia! Ainoa syy valintaan on nimenomaan pyyteen maksimointi, eli luonnonvalinta ja rakkaus kyllä ovat ( ymmärtääkseni ) toisensa poissulkevia.

Petri Sahervo

haha, mainio tuo koira,

kun meissä jokaisessa on noita puolia niin monia. Joku älykkyys ei ole ehkä kuitenkaan se ainut puoli, jolla on parinvalinnassa merkitystä. Ihmisten keskinäisissä suhteissa empaattisuus noin esimerkkinä on ainakin yhtä merkittävä asia. Haluaisinko pariutua haisevan ja epäsiistin tasoisen kanssa, no en takuulla.

haha, älyllä ei kyllä ole minkäänlaista tekemistä ihmisten pariutumisen kanssa tässä yhteiskunnassa...ite oon kyll mun muijan kaa vaa sen takia ku sen tisut heiluu ni makiasti ku se hyppii mun lihakepin päällä...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat