Seuraa 
Viestejä45973

Onko täällä ketään, jolla on näkemys säieteoriasta? Tai Calabi-Yau-ulottuvuuksista? No ei kai ole...

Kommentit (9)


Onko täällä ketään, jolla on näkemys säieteoriasta?

Katso KITP:n luennot, ne löytyvät osoitteesta:

http://www.kitp.ucsb.edu/talks

Ainoa paikka suunnilleen netissä, mistä tulee jotakin järkevää tekstiäkin joskus, eikä ole täynnä huijausta, kaupallisuutta, ja väärin tulkittua tiedettä. Mutta en olekaan käynyt tätä paikkaa läpi hienolla kammalla, joten on ihan mahdollista että sieltä löytyy ihan täyttä skeidaakin. Joka tapauksessa niin tuosta paikasta saa kyllä hyvän vaikutelman, ja minuun on vaikeaa tehdä vaikutusta, joten suosittelen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Cargo
Seuraa 
Viestejä979

Säieteoria on paskaa, jolla on kusetettu tuhansia lahjakkaita matematiikan ja fysiikan opiskelijoita...

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Mitä vikaa säieteoriassa? Onko point-particle-kosmologia uskottavampi? Itse olen innostunut säikeisiin, mutta tavallaan se tuntuu ongelman kiertämiseltä. Mutta Calabi-Yau on mielestäni hyvin uskottava - niin kauan kuin se pidettiin digitaalisena, nykyiset analogiset tulkinnat alkavat vaatia hyvää uskoa jo. Hmmm.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Matemaattinen malli joka perustuu korkeampiin uloittuvuuksiin voidaan pitää järkevänä myös matalampitasoisissa ulottuvuuksina. Samaan tapaan kuin laskettaisiin geometrisiä rakenteita kaksiuloitteisessa pinnassa. Se kuitenkaan ei todista ulottuvuuksien konkreettista todellisuutta. Maailmankaikkeuden synnyistä syvistä on liikkeellä jos monenlaista kilpailevaa teoriaa.

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

Itse olen innostunut matemaatikko-fyysikko Hagen Kleinertin ideoimasta Maailman Kide -mallista, josta joku tällä palstalla joskus mainitsi.
http://en.wikipedia.org/wiki/World_Crystal

Ideana on, että maailman on kuin kuutiollinen kidehila, jossa hilapisteet sijaitsevat Plankin etäisyydellä toisistaan. Massa luo hilavirheitä, jotka aiheuttavat sitten kaareutumista ja täsmälleen samat ilmiöt kuin yleinen suhteellisuusteoria. Lisäksi mallista saadaan ulos Maxwellin ja Schrödingerin yhtälöt eräänlaisina hilavärähtelyinä ja "paljon muuta".

Tartteen tutustua tuohon aiheeseen joskus, mutta matemaattiset esitiedot eivät ikävä kyllä sisälly perus maisteriohjelmaan, että töitä saa ymmärryksen eteen tehdä ihan tosissaan. Mutta mieluummin tuollaista opiskelee kuin jotain säieteoriaa, joka on pelkkää matematiikkaa ja erikoisia ideoita. Säieteoria ei ole tuottanut mitään, että kohta alkaa tulla suru puseroon niillä jotka ovat koko elämänsä siihen tuubaan upottaneet. Samaa kastia eetteriteorioiden kanssa.

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Kiitos Cargo, kuulin vasta nyt "kuutioteoriasta"! Olen nimittäin vain amatöörifyysikko... Tiedemies toisella alalla.

Säiteoria ei tosiaankaan ole hyödyttänyt vielä ketään - toisaalta teoreettisella fysiikalla on usein tuo pulma.

Vierailija

Säie-teoriasta on ympätty mustan aukon fysiikkaan tavaraa ja sillä 'todistettiin' Hawkingin teoria vääräksi.

he Black Hole War: My Battle with Stephen Hawking to Make the World Safe for Quantum Mechanics is Susskind's second popular science book, published by Little, Brown, and Company on July 7, 2008.[27] The book is his most famous work and explains what he thinks would happen to the information and matter stored in a black hole when it evaporates. The book sparked from a debate that started in 1981, when there was a meeting of physicists to try to decode some of the mysteries about how particles of particular elemental compounds function. During this discussion Stephen Hawking stated that the information inside a black hole is lost forever as the black hole evaporates. It took 28 years for Leonard Susskind to formulate his theory that would prove Hawking wrong. He then published his theory in his book, The Black Hole War. Like The Cosmic Landscape, The Black Hole War is aimed at the lay reader. He writes: "The real tools for understanding the quantum universe are abstract mathematics: infinite dimensional Hilbert spaces, projection operators, unitary matrices and a lot of other advanced principles that take a few years to learn. But let's see how we do in just a few pages."
http://en.wikipedia.org/wiki/Leonard_Susskind

Hienoja viestejä edellä! Opin niistä paljon. Minähän olen ihan toisen alan tutkija...

Jäikö Hawkings säieteorian jalkoihin? Olen käsittänyt, että säieteoria ohitti hänet, hänhän on kuitenkin basically einsteinilainen fyysikko. Right?

Odotan hc-fyysikoiden vastauksia nöyränä.

Entä Calabi-Yau?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat