Seuraa 
Viestejä1918

Asepalvelus lyhentyy todennäköisesti neljään kuukauteen -->[url]http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Asepalvelus+lyhentyy+todennäköisesti+neljään+kuukauteen/1135267054193

33% pois asepalveluksesta on iso kavennuksen poisto työhistoriasta niin yksilön kuin kansantalouden näkökulmasta. Tällä mitä ilmeisemmin tavoitellaan myös sitä tavoiteltua työurien pidennystä.

Minulla ei ole kokemusta armeijan käymisestä loppuun. Olin siellä vain kolme viikkoa. Mutta uskoisin että jos asepalvelusajasta poistettaisiin 2 kuukautta niin myös hölmöily alikersanttien taholta vähenisi. Ei välttämättä enää olisi aikaa marssittaa rättisulkeissa komppaniaa ulos ja sisään eri varusteissa niin kuin minun aikana tehtiin. Suomeksi sanottuna pitäisi keskittyä enemmän asiaan eikä asiattomuuksiin.

-

Sivut

Kommentit (115)

installer
Seuraa 
Viestejä9908

Juu ja totaalikieltäytyjät selviävät puolen vuoden jalkapanta-kotiarestilla.

Puoli vuotta kämpässä nettipornoa katsellen ja pizzaa tilaten,ihmisoikeuksien rikkomista tälläinen...

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Haha ei vttu, totarien määrä tulee kyllä nousemaan reilusti

Ja mikäs siinä, 4kk:ssä kyllä oppii perusteet, intissä oli kuitenkin palveluksesta ainakin itselläni puolet aika turhaa paskaa, että tiivistettynä 4kk:ssä olisi oppinut ihan saman. Alokasaika 1kk on riittävä ja 3kk sitten linjaohjelmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parempi olisi karsia kokoa ja lisätä aikaa ja panostusta. Esim fyysinen koulutus oli todella pettymys ainakin pioneereilla. Ei juuri kenessäkään havainnut eroa. Itse sain cooperia parannettua, mutta siinä kaikki.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Iltavapaat voi käyttää kuntosaliharjoitteluun lähibaarissa pörräämisen sijaan. Vaikuttaa kummasti kuntoon jos tekee tämmösen ratkaisun!

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Vpää
Parempi olisi karsia kokoa ja lisätä aikaa ja panostusta. Esim fyysinen koulutus oli todella pettymys ainakin pioneereilla. Ei juuri kenessäkään havainnut eroa. Itse sain cooperia parannettua, mutta siinä kaikki.Itse lihoin 30 kiloa varusmiespalvelun aikana, ja kuupperi huonontui kilometrillä. Ja myös viidellä minuutilla, kun ei 7 minuuttia enempää jaksanut.

Saw
Iltavapaat voi käyttää kuntosaliharjoitteluun lähibaarissa pörräämisen sijaan. Vaikuttaa kummasti kuntoon jos tekee tämmösen ratkaisun!Mutta ongelmaksi voi muodostua palautuminen ellei ole kovat doupit mukana. Eikä ainankaan meille liikaa mahdollisuuksia annettu iltavapaille. Tiedä sitten muista.
Eräs jannu juoksi pakolliset juoksut muiden mukana ja sitten lähes aina kun oli vapaata lähti lenkille. Sanoin ettei tuo kannata mene vaikka uimaan välillä. Intin lopulla valitteli kun cooper tulos oli sama kuin tullessa. Toki toinen oli kesällä toinen talvella.

Itse hädin tuskin sain 5 tunnin yöunet parhaimmillaan. Nukkuminen on ollut heikkoutena muutenkin nuoruudessa ja armeija ei asiaa auttanut. Eihän armeija ole kuntokoulu vaan ärsykekoulu lähinnä. Enemmän tavoitteellisuutta ja porukka tulisi jakaa tarkempaan siten kuka mihinkin sopii.

jees
Jengi on jättäny näköjään ihan kirjaimellisesti aivot narikkaa inttiin mennessään.

Kirjaimellisesti?
Onko joku joskus nähnyt luonnossa oikeat ihmisaivot narikassa?

HaukiOlli
Vpää
Parempi olisi karsia kokoa ja lisätä aikaa ja panostusta. Esim fyysinen koulutus oli todella pettymys ainakin pioneereilla. Ei juuri kenessäkään havainnut eroa. Itse sain cooperia parannettua, mutta siinä kaikki.Itse lihoin 30 kiloa varusmiespalvelun aikana, ja kuupperi huonontui kilometrillä. Ja myös viidellä minuutilla, kun ei 7 minuuttia enempää jaksanut.Missähän tommonen on mahollista.. santiksen 1.jk:ssa ainaki sodittiin päivästä toiseen eikä siellä ny varmaan kenenkään kunto ainakaa laskenu. Itellä nous cooper 2200 -> 3000.

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Nedi21
HaukiOlli
Vpää
Parempi olisi karsia kokoa ja lisätä aikaa ja panostusta. Esim fyysinen koulutus oli todella pettymys ainakin pioneereilla. Ei juuri kenessäkään havainnut eroa. Itse sain cooperia parannettua, mutta siinä kaikki.Itse lihoin 30 kiloa varusmiespalvelun aikana, ja kuupperi huonontui kilometrillä. Ja myös viidellä minuutilla, kun ei 7 minuuttia enempää jaksanut.Missähän tommonen on mahollista.. santiksen 1.jk:ssa ainaki sodittiin päivästä toiseen eikä siellä ny varmaan kenenkään kunto ainakaa laskenu. Itellä nous cooper 2200 -> 3000.Riippuu lähtötilanteesta ja palveluspaikasta. Mulla kunto intissä ainakin laski reilusti.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

On tuo armeijan nykytilassa ihan fiksua. Viimeiset kuukaudet ja viikot on nimenomaan sellaista lusimista että alta pois. Jos osataan supistaa oikeasta kohdasta ei tuo juurikan palveluksen sisältöön tule vaikuttamaan. Ei se 6kk:takaan toki mikään ihmisikä ole, jos siihen olisi saanut ynnättyä enemmän toimintaa varsinkin loppua kohden.

Kyllä tuo lyhentäminen olisi periaatteessa mahdollista. Jätetään vain kaikki ylimääräinen paska pois koulutuksesta, esim tahtimarssi, väittävät että lisää kuria ja porukka hitsautuu yhteen mutta ei tuolla ole sitten kyllä mitään käytännön merkitystä siellä leireillä tai tositilanteessa. Lomia pois, turha odottelu pois. Keskitytään vain siihen omaan aselajiin ja käytetään se loppuaikakin hyödyksi niin on mahdollista kyllä.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Ei riitä ja kuusikin on liian vähän. Armeijan määrärahat tulisi tuplata välittömästi ja varusmiespalvelusajat palauttaa 90 -luvun tasolle ja päivittää kalustoa. Armeijan lakkauttaminen lähentelee maanpetosta.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Alkuun vain yhden kuukauden intensiivinen alkujakso kasarmioloissa, jossa opetellaan aseenkäyttö yms. perusjutut. Sen jälkeen yhtäjaksoinen kolmen kuukauden kenttäjakso, jossa harjoitellaan koko ajan simuloidussa sotatilanteessa. Varmasti olisi koulutuksellisesti tehokkaampi kuin nykyinen puolenvuoden jakso jossa tuntuu aikaa riittävän kaikenlaiseen pelleilyyn.

Pelkkä taistelutekniikan hallitseminen ei kenestäkään sotilasta tee. Sinänsä aina ne ehdotukset joissa asepalvelus muokataan muotoon "opetellaan ampumaan aseella yhden kuukauden aikana" ovat täysin turhia, koska armeija jolla ei ole organisaatiota on täysin yhdentekevä. Joka tapauksessa lopusta toki voikin palvelusta leikata koska toiminta on tavallisille varusmiehille on aika minimaalista loppusodan jälkeen. Siitä päästä voisi hyvällä omatunnolla karsia.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907
jees
Jengi on jättäny näköjään ihan kirjaimellisesti aivot narikkaa inttiin mennessään.

Ei sieltä muuten oikein voi selvitä... selväpäisenä. Päätöntä pelleilyä, kertauksen kertausta, päin naamaa vittuilua, ympärivuorokautista valmiustilaa, sekä runkkauskisat yms illanvietto olisi aika hajottavaa aivot päässä. Ainakin minusta.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Vierailija

Tarkoitin sitä että delegoidaan vastuu kunnostaan armeijalle. Kyllä siellä saa käydä puntiksella, uimassa ja lenkillä ihan samalla tavalla kuin siviilissäkin. Itse en käynyt, ei voinut vähempää kiinnostaa, vaikka olisikin kuntsareita jaeltu.

Jos baal luulet, että alikessut järjestävät rättisulkeisia omasta aloitteestaan, niin pieleen meni. Sellaiset käskyt tulevat aina ylempää silloin, kun sotilaallinen kuri näyttää höltyneen.

Varmaankin perus Jakke Jääkärille olisi mahdllista kouluttaa tarvittavat tidot ja taidot neljässä kuukaudessa mutta se tarkoittaa, että koulutuksen tulee olla entistä intensiivisempää.

Miten mahtaisi sitten käydä kun tänäpäivänä varusmiesten äidit soittelee yksiköihin kuinka sitä meidän Jani-Petteriä on siellä "kiusattu". Kantahenkilökunnan kanssa keskusteluista on hyvin käynyt ilmi, että varusmiehiltä ei saa enää vaatia juuri mitään. Miten siinä sitten koulutat?

Sissijääkärien kouluttamiseen 6 kk ei tahdo riittää mitenkään. Oma porukkani oli hyvin motivoitunut ja perustaidoiltaan sitä parempaa kastia. Vaikka koko kuuden kuukauden ajan käytin kaiken aikani ja tarmoni ryhmän kehittamiseen niin silti koin, että ryhmän osaaminen ei yltänyt sille tasolle mitä taisteluteknisesti monipuolinen sissisodankäynti edellyttäisi.

Mikar
Varmaankin perus Jakke Jääkärille olisi mahdllista kouluttaa tarvittavat tidot ja taidot neljässä kuukaudessa mutta se tarkoittaa, että koulutuksen tulee olla entistä intensiivisempää.

Kolmekin kuukautta riittäisi jos sen ajan olisi KP.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat