Seuraa 
Viestejä1918

En ihan muista täsmälleen mytologiaa mutta ainakin Johannes Kastelija söi ravinnokseen mm. heinäsirkkoja, Jeesus-teipin keksijiä sitten tais olla paastossa..

Alla olevan lainauksen mukaan samalla määrällä rehua saadaan moninkertaisesti proteiinia tuotettua vieläpä eläinten lannasta...Mietin tätä asiaa katsoessani tv.stä dokumenttia Itämeren saastumisesta..( Ryssät ylläri pylläri dumppas lihanjalostamoiden jätteen meren rantaan)

Niinkuin ruokatiedon sivuilla mainitaan länsimaissa esteenä on ihmisten ennakkoluulot. Samankaltaisia ennakkoluuloja on ollut varmastikin monasti uuden ja vieraan vallatessa alaa ihmisten mielissä ja yhteiskunnan elämänmenossa yleensä..
Siksi asetin tämän kyselyn psykologia osioon, kysymys on ennekaikkea mielikuviin liittyvä..

18.10.2010

FAO: Syötävien hyönteisten kasvatusta lisättävä ihmisten ja tuotantoeläinten ravinnoksi

YK:n ruoka- ja maatalousjärjestö FAO haluaa lisätä tietoisuutta syötävien hyönteisten tarjoamista mahdollisuuksista tuottaa riittävästi proteiinia maailman ihmisille ja heidän kasvattamilleen muille tuotantoeläimille.

Proteiinia jätteestä ja lannasta

Ihmisten lisäksi hyönteisillä voidaan ruokkia nautoja, siipikarjaa, sikoja ja kaloja. Vaihtolämpöisinä eläiminä ne muuttavat rehua ruuaksi tavanomaisia tuotantoeläimiä selvästi tehokkaammin. Esimerkiksi laulukaskas tarvitsee rehua kuusi kertaa vähemmän kuin nauta ja kaksi kertaa vähemmän kuin sika tai broileri tuottaakseen saman määrän proteiinia.

Lisäksi hyönteiset tuottavat tasalämpöisiä eläimiä vähemmän kasvihuonekaasuja ja pärjäävät usein elintarviketuotannon jätteellä tai suoraan tuotantoeläinten lannalla. Esimerkiksi kärpäsen toukkia voidaan kasvattaa siipikarjan lannalla ja syöttää sitten niitä broilereille muun eläinproteiinijauhon sijaan.
http://uutiset.ruokatieto.fi/WebRoot/1043198/X_Uutistenhallinta.aspx?id=...

-

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat