Seuraa 
Viestejä9265

Otsikkoon oli hankala kiteyttää lyhyesti mitä tässä lähden puimaan. Asia siis lähti siitä että kuulin radiosta keskustelua kuinka joku rehtori oli saanut potkut sen vuoksi että oli facebookissa sopimatonta materiaalia. Puhuttiin Ruotsin lainsäädännöstä jne joten ilmeisesti tämä tapahtui Ruotsissa? Rehtorilla oli siis facebookissa kuvia itsestään vähäpukeisena ja pukeutuneena naisen vaatteisiin ym. Kuului lisäksi seksuaalisiin yhteisöihin siellä jne. Mitään laitonta siellä ei kuitenkaan ollut. No, potkut annettiin koska katsottiin sopimattomaksi hänen työtään ajatellen, kun on kuitenkin lasten ja nuorten kanssa tekemisissä. Rehtori haastoi oikeuteen ja oikeus kumosi potkut. Radiokeskustelijat olivat molemmat sitä mieltä että vääryys tapahtui, että potkut olisi kuuluneet rehtorille, että laki ei tälläisissä asioissa toimi oikein kunnolla. Että ei missään tapauksessa saa olla työssään lasten kanssa tekemisissä jos on facebookissa moista materiaalia, se on epämoraalista ja kaikkea.

Itse jäin tosiaan miettimään asiaa enkä oikein löytänyt kunnollista mielipidettä. Onhan se vähän arveluttavaa joo mutta toisaalta jos tuolla perusteella saa potkia työstä niin sekin johtaa filosofisiin ongelmiin. Ehkä siis taidan kuitenkin kallistua hieman sille kannalle ettei potkut olisi oikein, kerta ei mitään laitonta facebookissa ollut. Myönnän että varmasti ei ole kauhean kivaa lapsista tietää että oma rehtori on ilmeisesti vähän perverssi tai jotain, eikä lasten vanhemmistakaan. Mutta kun kaikki ei ole aina kivaa. Ei silläkään perusteella anneta potkuja että jonkun naama ei miellytä silmää tai huumorintaju puuttuu, tai ainakaan pitäisi antaa. Kaikki ihmiset ei aina ole kivoja. Ja kun mitään hyväksikäyttöä tai vastaavaa ei ollut tapahtunut, ei ihmistä voi etukäteen tuomita. Mielestäni vapaa-aika ja työ saisi olla eri asioita, se mitä vapaa-ajalla touhuat facebookissa laillisesti pitäisi pysyä erillään siitä mitä olet työssäsi. No, tämä näin hetken pohdinnan kautta omattu käsitys. Mitä mieltä te olette? Olisi kiva kuulla muidenkin näkökulmia, argumentteja ja mielipiteitä. Mitä enemmän näkökulmia, sitä perustelluman mielipiteen pystyy luomaan.

くそっ!

Kommentit (3)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Kaikki ihmiset ovat vaatteidensa alla alasti, joten "yllättyminen" siitä että joku jossakin esiintyy vähäpukeisena on silkkaa hysteriaa. Pakkoko kakaroiden on änkeä sellaisille nettisaiteille missä aikuiset leikkivät keskenään, onko liikaa odotettu että vanhemmat järjestävät niin että lapset eivät niin tee, jos se kerta niin kauheaa on?

Kaikki vaatteet ovat pelkkää kangasta ja/tai esineitä joilla ei ole muuta arvoa kuin se arvolautas jonka me niille annamme. Se joka saa raivokohtauksen siitä että näkee miehen hameessa tai mekossa voi vapaasti mennä riehumaan ja rääkymään johonkin arabimaahan missä kaikki miehet juoksentelevat "mekossa", tai Skotlantiin vääntämään itkua skottien kilttien vuoksi. Jotkut viidakon miehet pukeutuvat ainoastaan tuppeen johon änkevät elimensä. Kamalaa?

Jos rehtori ei ole pedofiili, murhamies tai muuta selkeää oikeasti haitallista tai rikollista, niin mitä ihmettä se hänen työnhoitamiskykyynsä liittyy mitenkään miten hän pukeutuu tai on pukeutumatta? Entä jos joku on sivutyökseen alastonmalli, tai näyttelijä? Näyttelijätkin aika usein päätyvät ns. munasilleen (kts. Lapinlahden lintujen sketsit).

Amerikkalaistyylistä hysteeristä vouhotusta toivottavasti ei saada täysimittaisena koskaan Suomeen asti. Sekoilkoot germaanit keskenään.

Jos esim. fundamentalisti uskovaisten annetaan saarnata lapsilleen ilman siihen puuttumista niin sama kai se on kuka niitä opettaa. Jos sen takia ruvetaan potkimaan ihmisiä töistä että joku voi saada "pahoja vaikutteita" niin tuon voi ulottaa sitten vanhempiinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat