Seuraa 
Viestejä3156

Kannabiksen kukinnon hinta on luokkaa 10 - 20 €/g, kullan hinta on 30 €/g. Jokin vuosi sitten kulta ja kannabis oli hinnoiltaan tasan, eli vaihdossa sai vaa'an toiseen kuppiin lyödä kultaa ja toiseen kannabiksen kukintoa. Kullan hinat on ollu rajussa nousussa, vaikka tosin kannabiskin on kallistunut jonkin verran. Kotikasvatettuna kannabiksen hinta jää ammattimaisessa kasvatuksessa helposti alle 1 €/g, joten moni köyhä opiskelija ja työtön voi tehdä sillä suuretkin lisäansiot, vaikkapa kuitata vuokran omavastuun, ostaa terveellistä ruokaa ja ylläpitää omaa autoa. Kysyntä on taattua, älytön hinta on ollut vain nousussa ja nousupaineita on yhä.

Cannabis Sativa Sativa -alalaji on villinä leviävä rikkaruoka, eli kirjaimellisesti englannin kielellä 'weed'. Monet maat yrittävät tuhota sitä, ettei se veisi tilaa muilta kasveilta. Eli kyseinen kasvi ei ole kasvina mitenkään kovinkaan erityinen, vaan ihan erittäin nopeasti ja hyvin vaihtelevissakin oloissa viihtyvä kasvi. Kasvaa villinä monessa Itä-Euroopan maassa, jossa on jopa yöttömässäkin yössä ja yöpakkasissa kukkiva Ruderals-alalaji. Myös on olemassa vuoristoisessa alueessa viihtyvä Indica-alalaji. Kannabiksen kuitulajikkeita on Euroopassa kutsuttu hampuksi, joka on ollut ennen nailonia vetolujana kuituna mm. köysissä ja purjeissa. Nykyisin on sittemmin alettu panostamaa kieltolain jälkeen päihdelajikkeisiin, joita onkin jo ihan tuhansia erilaisia. Vanha tunnettu jalostettu päihdelajike on Skunk, jota vielä nykyäänkin monet kasvattavat. Lajikkeita on hyvinkin monenlaisia, nykyään moni aloittelijat suosivat Low Ryderia, Short Rideria tai muuta vastaavaa minikokoista kasvia, joka sopii kasvamaan täysikokoiseksi vaikka kenkälaatikossa. Monet nykyaikaiset lajikkeet eivät edes selviydy ulkona, koska niiden hennot oksat eivät kestä tuulessa kukintojen raskasta painoa ja tiiviit kukinnot homehtuvat herkästi aamukasteessa ja vesisateessa.

Jatkuvasti myös kasvatusmenetelmät ovat kehittyneet. On olemassa vaikka mitä kaasupurkauslamppua, energiansäästölamppua, lediä, vesiviljelyä, aktiivihiilisuodatinta ja vaikka mitä. On olemassa ihan omia liikkeitä, jotka ovat erikoistuneet kasvatustarvikkeiden välittämiseen. Samoin on poltteluliikkeitä, joista saa vesipiippuja ja muuta. Näitä löytyy siis ihan Suomestakin. Kasvatusohjeet saa kun kirjoittaa Googleen "hupu2", josta saa tarvittavan kasvinhoidon lyhyen oppimäärä tiiviissä paketissa. Samoin monesta maasta saa siemeniä, joiden tilaamiseen ei virkavalta puutu mitenkään, etenkin Alakomaat on suosittu paikka. Joissakin liikkeissä on ihan suomenkieliset käännökset, kuten vaikka Nirvana-shopissa. Jos jotain ongelmia tulee, niin aina voi kysyä henkilökohtaista neuvontaa Hamppu-foorumilta.

Kannabiksen käyttäminen on 30-luvulta kasvanut expotentiaalisesti. Aluksi käyttö oli vain tiettyjen meksikolaisten ryhmien ja muiden pienten ryhmien juttu, johon ei puututtu vuosituhansiin mitenkään. Kiellon jälkeen käyttö siirtyi valkoihoisiin Kaliforniassa 60-luvulla, joka oli merkittävä osa hippiliikettä. Joitain pieniä käyttäjämääriä alkasi esiintymään 70-luvulla myös Helsingissä. 90-luvulla käyttö oli Kaliforniassa jo saanut vahvan käyttäjäpiirin ja Suomessakin käyttöä alkasi esiintymään koko maassa. Nyt 2011 Vuonna 1/4 nuorista on kokeillu kannabista, 50 000 on kasvattanut, 10 000 kasvattaa ja on jopa alkanut rokottamaan alkoholin kulutustilastojakin. Kannabiksen käyttäminen nuorten miesten keskuudessa on alkanut yleisesti tulemaan jo paljoltikin hyväksytyksi, eikä se ole kuin hieman eksoottisempi päihdevalinta alkoholille. Aina saa huomata jonkun vanhan kaverin, joka on alkanut käyttämään kannabista ja jättänyt alkoholin kanssa läträämisen. Tuntuu kuin asia leviäisi kuin metsäpalo, dominoefekti on alkanut.

Kysynkin, että kuinka kieltolaki ja kriminaalipäihdepolitiikka on teidän mielestänne onnistunut? Toivottavasti voisitte myös perustella mahdollisimman hyvin oman kantanne.

  • ylös 16
  • alas 5

Sivut

Kommentit (181)

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

author="<a href="http://www.stakes.fi/yp/2011/2/hakkarainen.pdf">Kukkaa pukkaa - kannabiksen kotikasvatus Suomessa</a>" kirjoitti:
Koko väestölle suunnatuissa kyselytutkimuksissa
on tiedusteltu suomalaisten suhtautumista kannabiksen
kasvattamiseen vuodesta 1992 lähtien
ja näin meneteltiin myös vuoden 2010 tutkimuksessa.
Muutos on selkeä. Kun 1992 kannabiksen
kasvattamisen olisi jättänyt rankaisematta
vain yksi kymmenestä, niin 2010 osuus oli kasvanut
viidennekseen (19 %) vastanneista. Alle
35-vuotiaista kannabiksen kasvattamisen jättäisi
rankaisematta joka kolmas ja miehistä joka neljäs.
Alle 35-vuotiaista miehistä näin ajatteli peräti
43 prosenttia ja naisistakin 24 prosenttia.


Vierailija
Tuppu L 2.0
Kysynkin, että kuinka kieltolaki ja kriminaalipäihdepolitiikka on teidän mielestänne onnistunut? Toivottavasti voisitte myös perustella mahdollisimman hyvin oman kantanne.Mulla ei oo nyt aikaa ja intressiä vastata kovinkaan laajasti...Joten en anna kovia lukuja luotettavana pitämistäni lähteistä. ( Tilastokeskus, Stakes mm.) Näin ollen en pysty vetämään kausaliteetta ja korrelaatiota porttiteorian tueksi tai sitä vastaan.
Sen sijaan pyrin argumentoimaan oman funtsimiseni varassa.

Kaikki nämä vuodet, puhuttiinko nyt vuosikymmenistä on vähemmän tärkeää vastaukseni kannalta. Olennaista on se että kovin heppoiseksi määriteltävissä olevan päihdykkeen nimissä on ajettu nuoria syyllistämismentaliteetilla yhteiskuntavastaisiks, ts. tehty asennevammaisiksi.

Takoitan sitä että jos hölmöyttään tai ympäristön ilkeämielisen teon seurauksena kärähtää kukasta niin monta ovea sulkeutuu samalla. Tämä on mielestäni huutava vääryys suhteutettuna siihen että Menkoista* ei seuraa sanktiota.

Kuitenkin jos annettaisiin sadalle duunarille Helsingistä viikottaiseen tai harvemmin tapahtumaan "kännien vetämiseen" kannabista sekä saman suuruiselle otosryhmälle "kännien vetämiseen" kossua, niin yhteiskunnan kuormittuvuus olisi suurempaa jälkimmäisessä ryhmässä. Poliisin väkivallan ehkäisy ja torjunta, ambulanssit ja sairaalaverkko, palokunnat, vakuutusyhtiöt yms. Harvemmin polilla varmaan paikkaillaan pelkästään kannabispössyissä olleiden tappelemaan sortuneiden sankareiden silmäkulmia. jne..

Kuitenkin täytyy myöntää että kannabiksessa on vaaransa. Itse henkilökohtaisesti kunnioitan veljeni näkemystä. Hän käyttää vaan ei anna vaikka pystyis. Hän tietää ja minä tiedän että se voi lisätä psykoosin uusiutumisen riskiä. Vuoden 2005 syksyllä sain psykoosin jolloin ei paljoa puuttunut että olin leikata saksilla silmät päästä kun luulin, tai pitäiskö sanoa uskoin että silmissäni on valvontakamerat ja ääninauhuri.

Joskus vuoden 2003 tai 2004 kesällä poltin jotain kannabikseen liittyvää tuotetta. Nauroin mitä hassunhauskoimmille asioille ja oli hyvä olo. Seuraavana yönä näin painajaista jossa ensin kuulin noitarummun tasaissen paukkeen. Seuraavassa kuvassa neekeri-ylipappi nauroi mulle ja söi mun grillattua penistä. Ajallisesti näyttää siltä että näillä voisi olla korrelaatio. Tarkoitan ryyppämisellä + pössyttelyllä+psykoosi. Mutta siitä en oo ihan saletti aiheuttiko kausaliteetin mukaisesti pilvi mieleni horjumisen..

En osaa sanoa voiko se aiheuttaa tämän jos kannabis on hävinnyt verestä, melko paljon lääketiedettä lukenut ystävättäreni äiti väittää, tai uskon hänen väittäneen että kannabiksen polttamisen seurauksena tietyt jutut jää kehoon loppuelämäksi.

Mutta koska minulla on periytynyt alttius sairaustua mieleltäni sekä käytän psykoosin uusiutumista ennalta ehkäisevää mielialalääkettä, (isäni veljen puolelta) pyrin välttämään kännien vetoa sekä pössyttelyä. Mutta minä olen ääriesimerkki. Mieleltään sairastuu, kaamealta kuulostaa sana skitsofrenia, vain 1% väestöstä, näin olen kuullut ystäväni psykologin väittäneen. ( Kaksi kertaa olen elämäni aikana polttanut pilveä, väliä niillä oli 4 vuotta)

Tuon esiin tämä rosentin siksi koska uskoisin että peilatessa päihdykkeiden käyttämistä yhteiskunnan tasolle koko väestön tasolta, ts. tarkasteltaessa tilannetta demografisesti, haittojen kannabiksen käytöllä olevan pienempiä kuin alkoholin käytöllä. Lisäisin tähän vielä sen verran että puhuttaessa molempien aloittamisiästä suosittelisin tutkimusten valossa niiden kokeilun aloittamista vasta täysi-iässä. Näin vaikutukset kasvavaan mieleen ja kehoon olisivat mahdollisimman vähäiset.

En siis ole raittius-fundamentalisti, sallin muille sen mitä itseltäni kiellän.

*Menkat= Miesten Kuukautiset, miehinen tapa vetää perseet olalle kerran kuussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tuppu L 2.0

Kysynkin, että kuinka kieltolaki ja kriminaalipäihdepolitiikka on teidän mielestänne onnistunut? Toivottavasti voisitte myös perustella mahdollisimman hyvin oman kantanne.
Kieltolakipolitiikka on epäonnistunut. Perusteeksi esitän sen, että se ei ole onnistunut tavoitteissaan, Se on tuottanut epätoivotun seurauksen/seurauksia, esimerkkinä mainittakoon huumausaineiden yleisyyden kasvu. Voiko tätä enempää tiivimpään muotoon asiana laittaa.

Tuppu L 2.0
Nyt 2011 Vuonna 1/4 nuorista on kokeillu kannabista, 50 000 on kasvattanut, 10 000 kasvattaa ja on jopa alkanut rokottamaan alkoholin kulutustilastojakin. Kannabiksen käyttäminen nuorten miesten keskuudessa on alkanut yleisesti tulemaan jo paljoltikin hyväksytyksi..

Kasvatuksesta Suomessa on tehty tieteellinen paperikin, joka on julkaistu European Addiction Research lehdessä. Siihen on lähteenä haastateltu yli tuhatta suomalaista kasvattajaa:

Small-Scale Cannabis Growers in Denmark and Finland
Pekka Hakkarainen, Vibeke Asmussen Frank, Jussi Perälä, Helle Vibeke Dahl

Department of Alcohol, Drugs and Addiction, National Institute for Health and Welfare (THL), Helsinki, Finland;
Center for Alcohol and Drug Research, Aarhus University, Aarhus, Denmark

Helpoiten se on luettavissa osoitteesta
http://www.tusky.fi/julkaisut/66-small- ... nd-finland

Vierailija

Ovatko pilven pössyttelijät sitten laiskoja persoonia?
Sillä kamalan vaikealukuista oli toi linkin takainen Ctrl + C & Ctrl + V metodilla "työstetty" tutkielma oli... Menin 3 sekunnnin jälkeen pois sieltä kun olen tottunut parempaan, esim. Stakes, Tilastokeskus jne..( Luvut lätkäisty peräkkäin kuin miten sattuu ilman sarakkeita ja rivejä)

Eli jos poltellaan sen puolesta argumentoinnin voisi tehdä kultivoituneemmin -> yleisö on vakuuttuneempaa. Eihän kiinteistövälittäjäkään tule helsingn keskustaan trakorilla pukiminaan verkkarit ja uunoturhapuron ripsaantunut verkkopaita..

No mielenkiintoisia pointteja tutkimuksessa mielestäni oli:

- Tasnkalaisista kasvattajista suuri osa on tehnyt hommaa 70-luvulta lähtien kun taas suomessa ilmiö on uusi muoti.

- Vaikka kasvatus on kiellettyä Tanskassa ja Suomessa, vain Suomessa siementen yms. välineiden myyminen kasvatukseen on laitonta. Tässähän yritettiin saada sitä surullisen kuuluisaa kukkaruukkulakia läpi Suomessa, joka tekisi laittomaksi esim. valaisimien myynnin, jos tiedetään niiden menevän hampun kasvatukseen. Tällöin esim. rautakaupan myyjän tulisi pystyä tietämään mihin tarkoitukseen valaisinta ostetaan ja kieltäytyä myymästä jos arvioisi sen menevän hampun kasvatukseen. Onneksi ei vielä mennyt läpi mutta katsotaan kun asia nousee korkeampiin oikeusportaisiin.

- Suomessa kasvattajan keski-ikä 24, tanskassa 37.

- Suomessa 14% joutunut oikeuteen kasvatuksesta, tanskassa 3%, vaikka Suomessa kasvatetaan pääasiassa sisällä ja Tanskassa ulkona.

- Jutusta kävi ilmi myös se, ettei Tanskan poliisi jahtaa kasvattamoita kuin syksyllä, koska sillonhan sato tulee ja on suurimmillaan ulkokasvatuksessa.

- Suomessa kasvattajan keski-ikä 24
Kuka piippalakki tämän iän on hihasta vetäissyt?

- Suomessa 14% joutunut oikeuteen kasvatuksesta, tanskassa 3%, vaikka Suomessa kasvatetaan pääasiassa sisällä ja Tanskassa ulkona.
Eli tästä voi vetää sen johtopäätöksen että kusipäänaapurit käräyttelee kasvattajia...

KBolt
- Suomessa kasvattajan keski-ikä 24
Kuka piippalakki tämän iän on hihasta vetäissyt?

- Suomessa 14% joutunut oikeuteen kasvatuksesta, tanskassa 3%, vaikka Suomessa kasvatetaan pääasiassa sisällä ja Tanskassa ulkona.
Eli tästä voi vetää sen johtopäätöksen että kusipäänaapurit käräyttelee kasvattajia...Jotenkin tuntuu,että tuollaiset kusipäänaapurit on Suomessa aika yleisiä, ei pelkän hampun kohdalla,vaan aika monen muunkin asian

Kutunluu
Seuraa 
Viestejä761
Elektroni
Jotenkin tuntuu,että tuollaiset kusipäänaapurit on Suomessa aika yleisiä, ei pelkän hampun kohdalla,vaan aika monen muunkin asian

Kyllä - suomalaiset Reinot ja Riitat ovat havahtuneet asuinympäristön "rauhallisuuden" (lue=homogeeninen) tuomaan lisäarvoon. Kiinteistöjen hinnat tulee muutoin alas, jos epätoivottavaa ainesta on naapurustossa - ahneushan se ja ne kuuluisat periaatteet...

Deimos
Seuraa 
Viestejä18718

Hah, sota on hävitty. Kannabis tulee olemaan se seuraava suuri juttu, uskokaa vaan.

Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.

Deimos
Seuraa 
Viestejä18718

Kielletään hengittäminen... Saattaa aiheuttaa keuhkosyövän.

Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.

4
Seuraa 
Viestejä15

Se että Suomessa päihderiippuvuus on diaknoosi ja päihderiippuvaiset ovat terveydenhoidon asiakkaita, he tarvitsevat hoitoa ja tämä on tunnistettu ja hoitoa on järjestetty jo suht pitkään.

Samaan aikaan kyseessä on rangaistava rikos. Poliisi myös käyttää aika paljon resursseja näiden päihderiippuvaisten jahtaamiseen yms.

Miten sairaus voi olla rikos?

Se että tämä sairaus on rikos tuo paljon huonoja lieveilmiöitä  ja muita rikoksia joilla sitten rahoitetaan sitä käyttöä ettei tule vieroitusoireet, eli että pysyy terveenä. Tälläisten henkilöiden on vaikea nousta ns.kunnon kansalaisiksi enää vaikka haluaisivatkin.

Huumesota vain maksaa turhaa, tuhoaa elämiä, on tappanut ja tappaa paljon porukkaa.

Deimos
Seuraa 
Viestejä18718

4 kirjoitti:
Se että Suomessa päihderiippuvuus on diaknoosi ja päihderiippuvaiset ovat terveydenhoidon asiakkaita, he tarvitsevat hoitoa ja tämä on tunnistettu ja hoitoa on järjestetty jo suht pitkään.

Samaan aikaan kyseessä on rangaistava rikos. Poliisi myös käyttää aika paljon resursseja näiden päihderiippuvaisten jahtaamiseen yms.

Miten sairaus voi olla rikos?

Se että tämä sairaus on rikos tuo paljon huonoja lieveilmiöitä  ja muita rikoksia joilla sitten rahoitetaan sitä käyttöä ettei tule vieroitusoireet, eli että pysyy terveenä. Tälläisten henkilöiden on vaikea nousta ns.kunnon kansalaisiksi enää vaikka haluaisivatkin.

Huumesota vain maksaa turhaa, tuhoaa elämiä, on tappanut ja tappaa paljon porukkaa.

diaGnoosi. Mikä helvetti on päihderiippuvainen? Vierotusoireet? Puhutko heroiinista vai MARIHUONASTA? Tarvitsevat hoitoa? Kun vedät sen laatikon kaljaa perjantaisin, tarvitsetko hoitoa?

Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.

syytinki
Seuraa 
Viestejä10706

Kannabis on joillekin elämän lähde ja kertakaikkinen idealismi. Kertovat simmut loistaen sen olevan mahtava lääke ihan kaikkeen ja tutkitusti. Mm. tämä ketju on todiste tästä uskonnosta.

Kiusallani pistän esille muutakin tietoa, mikä ei tietenkää uskovaisten kantaa muuta, mutta kiusa se on pienikin kiusa. Osoitteesta "https://tekniikanmaailma.fi/media-on-ollut-hammastyttavan-epakriittinen-..." löytyy aiheesta alkutietoa ja linkkejä tutkimuksiin.

Siellä kerrotaan mm. "Tutkijoiden keskeinen päätelmä on, että pitävää todistusaineistoa kannabinoidien potentiaalista masennuksen, ahdistuneisuuden ja muiden mielenterveysongelmien puolesta ei ole löydetty, aiheesta kertova New Scientist kirjoittaa." ja lisäksi "New Scientist huomauttaa, että eräässä 24 henkilön tutkimuksessa thc:n havaittiin itse asiassa pahentavan psykoosioireita.

”Media on ollut hämmästyttävän epäkriittinen kirjoittaessaan kannabis- ja lääkekannabisyritysten väittämistä terveyshyödyistä”, Queenslandin yliopiston professori Wayne Hall toteaa."

Deimos
Seuraa 
Viestejä18718

Niin oikea tapa on todellakin vetää leka kossua ja tappaa känniraivoissa pari naapuria ja niiden lapset. Yksikin uutinen jossa pelkän marin käyttäjä tappaa ihmisen. Terve ihminen, ei valmiiksi psykopaatti tai niin kuin minä.

Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.

Vierailija

syytinki kirjoitti:
Kannabis on joillekin elämän lähde ja kertakaikkinen idealismi. Kertovat simmut loistaen sen olevan mahtava lääke ihan kaikkeen ja tutkitusti. Mm. tämä ketju on todiste tästä uskonnosta.

Kiusallani pistän esille muutakin tietoa, mikä ei tietenkää uskovaisten kantaa muuta, mutta kiusa se on pienikin kiusa. Osoitteesta "https://tekniikanmaailma.fi/media-on-ollut-hammastyttavan-epakriittinen-..." löytyy aiheesta alkutietoa ja linkkejä tutkimuksiin.

Siellä kerrotaan mm. "Tutkijoiden keskeinen päätelmä on, että pitävää todistusaineistoa kannabinoidien potentiaalista masennuksen, ahdistuneisuuden ja muiden mielenterveysongelmien puolesta ei ole löydetty, aiheesta kertova New Scientist kirjoittaa." ja lisäksi "New Scientist huomauttaa, että eräässä 24 henkilön tutkimuksessa thc:n havaittiin itse asiassa pahentavan psykoosioireita.

”Media on ollut hämmästyttävän epäkriittinen kirjoittaessaan kannabis- ja lääkekannabisyritysten väittämistä terveyshyödyistä”, Queenslandin yliopiston professori Wayne Hall toteaa."

Hämmentävää on koko kommenttisi.

Koko käyttäjäkunta ja muu maailma tietää ettei kannabis sovi psykoosissa oleville, koska se tosiaan pahentaa psykoosioireita. Voitko esittää missä mediassa tai tutkimuksessa kannabiksen on sanottu sopivan psykoosipotilaille?

Esimerkiksi tiukkojen terminaalivaiheiden hoitojen sivuoireena on usein ruokahaluttomuutta, fyysisesti pahaa oloa ja unikierron häiriöitä ja noihin kaikkiin kannabis toimii joillain potilailla jopa hämmästyttävän hyvin.

On myös satoja muita oireita, joihin kannabinoidien laajasta perheestä voi löytyä apua, mutta psykoosinestolääkkeeksi siitä tuskin koskaan on.

4
Seuraa 
Viestejä15

Deimos kirjoitti:
4 kirjoitti:
Se että Suomessa päihderiippuvuus on diaknoosi ja päihderiippuvaiset ovat terveydenhoidon asiakkaita, he tarvitsevat hoitoa ja tämä on tunnistettu ja hoitoa on järjestetty jo suht pitkään.

Samaan aikaan kyseessä on rangaistava rikos. Poliisi myös käyttää aika paljon resursseja näiden päihderiippuvaisten jahtaamiseen yms.

Miten sairaus voi olla rikos?

Se että tämä sairaus on rikos tuo paljon huonoja lieveilmiöitä  ja muita rikoksia joilla sitten rahoitetaan sitä käyttöä ettei tule vieroitusoireet, eli että pysyy terveenä. Tälläisten henkilöiden on vaikea nousta ns.kunnon kansalaisiksi enää vaikka haluaisivatkin.

Huumesota vain maksaa turhaa, tuhoaa elämiä, on tappanut ja tappaa paljon porukkaa.

diaGnoosi. Mikä helvetti on päihderiippuvainen? Vierotusoireet? Puhutko heroiinista vai MARIHUONASTA? Tarvitsevat hoitoa? Kun vedät sen laatikon kaljaa perjantaisin, tarvitsetko hoitoa?

En tietenkään puhunut tässä kannabiksesta, pahoittelut jos oli epäselkeää. Vastasin ap:n kysymykseen :"Kysynkin, että kuinka kieltolaki ja kriminaalipäihdepolitiikka on teidän mielestänne onnistunut?"  ja huomasin kyllä alustuksen,  mielestäni se että kannabis on kielletty ei tuo mukanaan lähellekkään niitä pahimpia ongelmia. Ja olisin voinut kyllä tarkentaa että vieroitusoireita opiaateista, opioideista, bentsoista, gabapenttiinistä yms. pillereistä mitä paljon katukaupassa liikkuu.

Mutta minusta kaikkien huumeiden käyttö ja hallussapito pitäisi dekriminalisoida, myös sen kannabiksen.

syytinki
Seuraa 
Viestejä10706

Minijehova kirjoitti:
syytinki kirjoitti:
Kannabis on joillekin elämän lähde ja kertakaikkinen idealismi. Kertovat simmut loistaen sen olevan mahtava lääke ihan kaikkeen ja tutkitusti. Mm. tämä ketju on todiste tästä uskonnosta.

Kiusallani pistän esille muutakin tietoa, mikä ei tietenkää uskovaisten kantaa muuta, mutta kiusa se on pienikin kiusa. Osoitteesta "https://tekniikanmaailma.fi/media-on-ollut-hammastyttavan-epakriittinen-..." löytyy aiheesta alkutietoa ja linkkejä tutkimuksiin.

Siellä kerrotaan mm. "Tutkijoiden keskeinen päätelmä on, että pitävää todistusaineistoa kannabinoidien potentiaalista masennuksen, ahdistuneisuuden ja muiden mielenterveysongelmien puolesta ei ole löydetty, aiheesta kertova New Scientist kirjoittaa." ja lisäksi "New Scientist huomauttaa, että eräässä 24 henkilön tutkimuksessa thc:n havaittiin itse asiassa pahentavan psykoosioireita.

”Media on ollut hämmästyttävän epäkriittinen kirjoittaessaan kannabis- ja lääkekannabisyritysten väittämistä terveyshyödyistä”, Queenslandin yliopiston professori Wayne Hall toteaa."

Hämmentävää on koko kommenttisi.

Koko käyttäjäkunta ja muu maailma tietää ettei kannabis sovi psykoosissa oleville, koska se tosiaan pahentaa psykoosioireita. Voitko esittää missä mediassa tai tutkimuksessa kannabiksen on sanottu sopivan psykoosipotilaille?

Esimerkiksi tiukkojen terminaalivaiheiden hoitojen sivuoireena on usein ruokahaluttomuutta, fyysisesti pahaa oloa ja unikierron häiriöitä ja noihin kaikkiin kannabis toimii joillain potilailla jopa hämmästyttävän hyvin.

On myös satoja muita oireita, joihin kannabinoidien laajasta perheestä voi löytyä apua, mutta psykoosinestolääkkeeksi siitä tuskin koskaan on.

Arvasin. Kiusallani kirjoittelin ja perille taisi mennä. Kopioin vain Tekniikan Maailmassa kerrottua, joka perustui aika pätevältä tuntuviin tutkimuksiin. Sieltä ne syylliset löytyvät.

Ryömät totesivat, että näytöt puuttuvat. Ei löytynyt näyttöä avusta "satoihin muihin oireisiin". Taitaa olla lumelääkettä koko hamppu. Ajaa saman asian, jos kuivaa lehmän lantaa käyttää hamppuna - sadat muut oireet helpottavat heti.

Vierailija

syytinki kirjoitti:
Minijehova kirjoitti:
syytinki kirjoitti:
Kannabis on joillekin elämän lähde ja kertakaikkinen idealismi. Kertovat simmut loistaen sen olevan mahtava lääke ihan kaikkeen ja tutkitusti. Mm. tämä ketju on todiste tästä uskonnosta.

Kiusallani pistän esille muutakin tietoa, mikä ei tietenkää uskovaisten kantaa muuta, mutta kiusa se on pienikin kiusa. Osoitteesta "https://tekniikanmaailma.fi/media-on-ollut-hammastyttavan-epakriittinen-..." löytyy aiheesta alkutietoa ja linkkejä tutkimuksiin.

Siellä kerrotaan mm. "Tutkijoiden keskeinen päätelmä on, että pitävää todistusaineistoa kannabinoidien potentiaalista masennuksen, ahdistuneisuuden ja muiden mielenterveysongelmien puolesta ei ole löydetty, aiheesta kertova New Scientist kirjoittaa." ja lisäksi "New Scientist huomauttaa, että eräässä 24 henkilön tutkimuksessa thc:n havaittiin itse asiassa pahentavan psykoosioireita.

”Media on ollut hämmästyttävän epäkriittinen kirjoittaessaan kannabis- ja lääkekannabisyritysten väittämistä terveyshyödyistä”, Queenslandin yliopiston professori Wayne Hall toteaa."

Hämmentävää on koko kommenttisi.

Koko käyttäjäkunta ja muu maailma tietää ettei kannabis sovi psykoosissa oleville, koska se tosiaan pahentaa psykoosioireita. Voitko esittää missä mediassa tai tutkimuksessa kannabiksen on sanottu sopivan psykoosipotilaille?

Esimerkiksi tiukkojen terminaalivaiheiden hoitojen sivuoireena on usein ruokahaluttomuutta, fyysisesti pahaa oloa ja unikierron häiriöitä ja noihin kaikkiin kannabis toimii joillain potilailla jopa hämmästyttävän hyvin.

On myös satoja muita oireita, joihin kannabinoidien laajasta perheestä voi löytyä apua, mutta psykoosinestolääkkeeksi siitä tuskin koskaan on.

Arvasin. Kiusallani kirjoittelin ja perille taisi mennä. Kopioin vain Tekniikan Maailmassa kerrottua, joka perustui aika pätevältä tuntuviin tutkimuksiin. Sieltä ne syylliset löytyvät.

Ryömät totesivat, että näytöt puuttuvat. Ei löytynyt näyttöä avusta "satoihin muihin oireisiin". Taitaa olla lumelääkettä koko hamppu. Ajaa saman asian, jos kuivaa lehmän lantaa käyttää hamppuna - sadat muut oireet helpottavat heti.


Seuraavaksi sitten googlaamaan lumevaikutuksen tehoa, josta moni virallinenkin hoitomuoto voi olla kateellinen.
Kyllä minulle sopii sekin, että kannabiksen mahdolliset terveyshyödyt tulevat placebona sen ihanan tunnistettavan tuoksun sivuoireena. Jos lumehyödyt ylittävät reaalihaitat, on kyseessä jo hyvä lääke. Kannabiksen hyviin puoliin nimittäin kuuluu ehdottomasti toksisuuden totaalinen poissaolo, eikä edes ld50-arvoa voida määritellä. Oma äldeemääritelmäni on sellainen, että kilon brikki kun putoaa yli kolmesta metristä päähän voi harrastus muuttua haitalliseksi

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat