Seuraa 
Viestejä1918

Teoreettinen malli pienestä rautakaupasta. Liiketilana esim. Kampin kauppakeskus.

1.Ideana on myydä tuotteita suoraan tiskin alta kuin vanhassa apteekissa ikään.

2.Siinä voitaisiin esim. jakaa työntekijät vierekkäisille palvelutiskeille jolloin voitaisiin seurata kunkin myyjän oppimiskäyrää ja tehokkuutta ja maksaa sen mukaan jonkinlaisia kannnusteita. → tehokkaampaa myyntityötä.

3.Tämä vaatisi henkilökunnan hyvää perehdyttämistä tuotteisiin, mikä on normaalia nykyisissäkin rautakaupoissa.

4.Merkittävin asiakasryhmä olisi julkisen liikenteen käyttäjät. Periaatteena mitää niin raskasta ei myydä mitä ei saisi mukanaan vedettyä/kannettua?*

5.Välitön käytettävissä oleva tuoterepertuaari olisi kaventunut mitä tulee esim. standardin mukaisiin laastisäkkeihin tai parkettieriin. Sen sijaan tarvittaessa laastia voitaisiin myydä korkeammalla katteella pienissä markkinoilta jo löytyvistä ämpäreistä ja parkettia voitaisiin myydä suoraan (asennettuna ja) kotiovelle toimitettuna. Vastuu parketin pyörittämisestä siirtyisi suoraan kuluttajalle, raskasta logistista organisaatiota ei tarvittaisi.

6.Samalla kun tuotteet inventoidaan esim. PDA.lla välittyy tieto nettisivulle varastosaldoksi. Asiakas voi tarkistaa jo ennen kauppaan tuloa tuotteiden riittävän saatavuuden sekä hinnan.

7.Asiakasryhmän valinnan johdosta todennäköisin maksava asiakas on palkansaaja jolla ei ole
ammattitaitoa eikä aikaa tai kiinnostusta tehdä asennustöitä, tämän johdosta tarjoamme myös asennuspalvelua sopimusyrittäjän kanssa.

Vähemmän henkilökuntaa → parempi kannattavuus ( Maksaminen tapahtuu välittömästi tuotetta luovutettaessa, jolloin kassahenkilökuntaa ei erikseen tarvita. Niinkuin ei myöskään erikseen varastohenkilökuntaa joka osaisi vain varastotyön)
Tavaraa ei tarvitse erikseen asettaa ”myytävän” näköisesti vaan sille riittää enemmän funktionaaliset puitteet. Esim. oikea hela otetaan sijaintikoodin mukaisesti oikeasta laatikosta suoraan. → Tästä seuraisi selkeä työnjako asiakkaan ja henkilökunnan välillä ja tekisi asioiden hoidosta mutkattomampaa.

Turvallisempi, koska varastaminen on vaikeampaa.
Perinteisessä myymälätilassa olisi korkeintaan mallit kustakin myytävästä tuotteista. ( Niissä olisi luonnollisesti sijaintikoodi varastoon josta tuote liikutettaisiin* myyntitiskille)
Myyjä tunnistaisi tarvittavat tuotteet viivakoodinlukijalla, tietokone jakaisi tulostettavan listan niin moniosaisena kuin on osastoja varastossa. Esim. II A ja II C.stä tuotteet n sekä n+1 ja I B:stä ja I D:stä tuotteet n sekä n+1. Samanaikainen prosessi on laskun muodostuminen. Maksamisen jälkeen tuotteet kerättäisiin muovikassiin/laatikkoon.

*Halukkaille voisi lainata panttiavastaan myydä ”kaljakärryjä” joissa lukisi yrityksen nimi ja yhteystiedot. Näin asiakas voisi kuljettaa ostoksensa kätevästi kulkuneuvoonsa. Kuljetusalustan tulee mahtua bussiin viereiselle penkille lattialle niin että se tukeutuu edeltävän matkustajan selkänojaan. Tai vaihtoehtoisesti myydään helvetin vahvoja juuttisäkkejä tai ikean kassin kaltaisia kasseja..

Uploaded with ImageShack.us

-

Kommentit (4)

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14324

Voisipa tuotaa vähän edelleenjalostaa. Pari huomiota kuitenkin:
- Kampin keskuksessa (tai muillakin vastaavilla liikepaikoilla) vuokrat ovat sitä luokkaa, ettei rautakaupan päivävolyymilla niitä kovin helposti makseta.
- Pienissä rautakaupoissa (esim. Rautamies Helsingin Hakaniemessä) on jo nyt enimmän osan aikaa vain yksi työntekijä, joka saattaa vieläpä olla franchising-yrittäjä itse. Siitä on paha enää panna työvoimakustannuksia pienemmäksi.

Helsingin ydinkeskustassa ei ole enää yhtään rautakauppaa. Kovat kiinteät kulut ja toisaalta tavaratalojen rautaosastot ovat ne karkoittaneet.

Lisäys: myöskään laastia tuskin kannattaa myydä linja-autoasemalla...

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

JOo tajusin!! Ei siis Spice-Ice jäätelömentaliteetilla laiteta tötterööön ekaks Silikoonia ja sitten nauloja ja päälle koristeeksi palohälytintä tai kaadeta muovikassiin irtolaastia!!

-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Mitä, eikö piirrustustaitoni ylivertaisuus vakuuttanut sinua?
Aluksi nauroin hyvän tuulisesti oletetulle sarkasmillesi...

Mutta sitten kekkasin että saattaahan olla että kirjoittaja tarkoittaa hyvää, siis toi mun kaavailema pulju myyjän asuineen vois joku päivä olla varsinainen rahantekokone..

Uploaded with ImageShack.us

-

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat