Seuraa 
Viestejä45973

Mistä itsemurha kertoo?
Äärimmäisetä hädästä, heikkoudesta vai halusta päästä pois?
Itsensä lopettava ihminen on ainakin rohkea, näin "keskivertoisesti" ajatellen.
En niinkään tarkoita tässä ihmisiä, jotka ovat vanhoja ja kärsivät ja joilla ei ole positiivista toipumisennustetta.
Historiassa on esim. paljon kirjailijoita, jotka ovat tehneet itsemurhan, mistä se kertoo?
On täysin turha kysymys, onko itsemurha oikeutettu, koska jokainen päättää sen kohdaltaan, eikä ympäristö voi muuta kuin ihmetellä.
Henkiset sairaudet lisäävät itsemurhia, mutta asia on mutenkin aina suuri kannanotto ja elämään.
Useimmiila meillä on läheisiä ihmisiä, joka ovat tehneet asian.
Asia on usein vaiettu, mutta nykyään on alettu puhua asiata, joka varmaan on positiivista kaikille.
Tappavatko muut eläimet kuin ihminen itseään?

Sivut

Kommentit (101)

Oma näkökantani on se että ihminen joka on onnellinen ei todennäköisesti tappaisi itseään eli itsemurha edellyttää kärsimystä, jota, kuten todettua, henkiset sairaudet aiheuttavat. Tietynlaiset olosuhteet ja elämäntilanteet altistavat mielenterveysongelmille. Myös oma suhtautuminen itsemurhaan vaikuttaa. Jotkut ajattelevat että itsemurhan tekeminen on itsekeskeistä ja julmaa läheisiä kohtaan. Toiset taas ajattelevat että se on luonnonoikeus. Samalla tavalla kuin ihmisellä on oikeus elää niin ihmisellä on oikeus myös valita kuolemansa ajankohdan ja tavan jolla koulemaan päädytään. Ihmiset jotka suhtautuvat myönteisemmin itsemurhaan myös todennäköisemmin tekevät sen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kutunluu
Seuraa 
Viestejä761
Starman
Mistä itsemurha kertoo?
Äärimmäisestä hädästä, heikkoudesta vai halusta päästä pois?

Jokainen mainitsemasi motiivi on oikein, koska se on tulkitsijasta kiinni, mutta tärkein ja oleellisin tulkitsija tässä asiassa on päättävät elimet, koska se kertoo kansan yleisestä mielipiteestä - siis tässä meidän 'demokratiassa'.

No, miten määritellään kansan mielipide näinkin vaikeassa kysymyksessä?
Vastaus1: Katsotaan, miten mielenterveystyötä rahoitetaan ja tuetaan YMPÄRI Suomea.
Vastaus2: Poimitaan Darwinin evoluutioteoriasta rusinat ja hoetaan kuorossa "heikot sortuu elon tiellä"...
Vastaus3: Havainnoidaan käyttäytymismalleja ihan lähinaapureissa - sanotaanko päivää, kun kohdataan, puhutaanko ventovieraiden kanssa jne.

Starman
Historiassa on esim. paljon kirjailijoita, jotka ovat tehneet itsemurhan, mistä se kertoo?
Siitä, että on valinnut väärän ammatin, vaikkakin kyseessä on lähestulkoon aina kutsumus ja tämähän ei millään voi joillekin ihmisille kalloonpalloon mennä. Mielenkiintoista on, että taiteilijan kuoleman jälkeen hänen työnsä huomataan ja arvotetaan sitten huutokaupoissa korkeaan hintaan - yksi rahanpesun muoto tämäkin ja uskonnolliselta näkökannalta lähenee jo marttyyriuden manttelia.

Starman
Henkiset sairaudet lisäävät itsemurhia, mutta asia on muutenkin aina suuri kannanotto elämään...Tappavatko muut eläimet kuin ihminen itseään?

Joillakin duracell-pupuilla on vaikeuksia ymmärtää ollenkaan, miksi joku ei vaan jaksa enää olla, vaikka kuinka pyrkisi elelemään terveellistä, tasapainoista elämää - monesti itsemurha on kasvava idea päässä, jota ei saa pois minuudesta, vaikka kuinka olisi huippumaratoonari tässä meidän maratoonarikulttuurissamme. Itsemurhan idea kasvaa vähitellen iän myötä ja ehkäpä surullisimpia tapauksia ovat ldean saaneet pikkulapset.

Jotkut ovat sanoneet, että tämä interweppi olisi jonkinlainen ratkaisu ainakin yksinäisyyteen ja syrjäytyneisyyteen, jotka pitkittyneinä periodeina ihmisen elämässä lisäävät itsemurha-alttiutta - puhdasta paskapuhetta niin hyvässä kuin pahassakin. Fyysisen lähikontaktin puute ei korjaudu synteettisellä interaktiivisuudella - päinvastoin. Ihmisestä tulee oman 'maineensa' vanki netissä ja sekin on todettu täällä monien ihmisten kohdalla; käyttäytyminen muuttuu patologiseksi kirjoitusten perusteella. Sekin vielä, että kuka on tosissaan ja kuka ei, on hyvin hämärtynyttä - jotkut pystyvät pelkillä sanoilla saamaan toisen osapuolen lähemmäs sitä kuuluisaa köyttä..."ja taas yksi Pentti vähemmän viemässä resursseja", ajatellaan. Kait tässä sitten on jotakin itsensä toteuttavaa profetiaa tyyliin Dawkinsin itsekkäät geenit.

Joillakin eläimillä taitaa olla uhrautumista esim. jälkikasvunsa suhteen uhan yllättäessä, mutta voiko sen tulkita itsemurhaksi kuten me ihmiset sen miellämme? Jaa-a...

"Historiassa on esim. paljon kirjailijoita, jotka ovat tehneet itsemurhan, mistä se kertoo?"

Käsittääkseni olivat kovia poikia ottamaan kuppia. Luin jostain en nyt muista mistä että kirjailijat ovat keskimääräistä juopompaa porukkaa

Hyönteisillähän itsemurhat on semisti yleisiä kait, esim. monet urokset parittelun jälkeen antautuu naaraan syötäväksi. Tosin tiedä sitä sitten voiko tuota kutsua itsemurhaksi.

En myöskään pitäisi mahdottomana ajatuksena että jos joku apina vaikka häädettäisiin laumastaan että hän myöhemmin tekisi itsarin...
Noin tietoinen itsemurha kuitenkin vaatinee aika kehittyneitä aivoja joten tuskin ihan yksinkertaiset lajit itsemurhaa lähtisi tekemään koska eläinten tärkein tehtävähän on oloissa kuin oloissa: selviytyä ja jatkaa lajia, jos joku laji olisi taipuvainen itsemurhiin luonnon kovissa oloissa niin sitä lajia ei enää olisi olemassa

judettaja
"Historiassa on esim. paljon kirjailijoita, jotka ovat tehneet itsemurhan, mistä se kertoo?"

Käsittääkseni olivat kovia poikia ottamaan kuppia. Luin jostain en nyt muista mistä että kirjailijat ovat keskimääräistä juopompaa porukkaa

Ei se pelkkiin kirjailijoihin keskity, vaan taiteilijoihin yleensä. Etenkin dionyysiseen taiteilijakuvaan kuuluu tuollainen traagisuus jota täytyy helpottaa aineiden kautta.

------
Eläimet tuskin kovin usein tekevät itsemurhia, koska useimmat eläimistä eivät ainakaan tietääkseni tiedosta kuolemaa kovin hyvin.

Ihmisen kohdalla itsemurha on mielestäni ok, jos tekijä on harkinnut asiaa ja on täysin selväpäinen ja muutenkin kaikki hyvin. En kyllä tiedä yhtään tällaista tapausta, usein itsemurhan taustalla on kaikenlaista ikävää johon olisi voinut vaikuttaakin.

Onko ihminen tietoinen?
Voiko tietoisesti tappaa itsensä?
Millä tietoisuus mitataan? Kuka mittaa?
Mikä on itse?
Missä on tse tse itse on? Näyttäkää joku!
Mikä kuolee kun itse kuolee. Voiko itseään edes tappaa? Entäpä jos vain minä kuolen joka ei koskaan edes elänyt.
Elänkö minä itsen unessa?
Tappaako itse minut vai minä itsen.
Kun minä kuolen mitä kuolee?
Varmastiko? Pääsenkö eroon minusta, päästäänkö minusta eroon, teoistani, tekemättä jättämistä. Vitut, ainakin paska elää ja muistetaan.
Mikä on tarkka kuoleman hetki, entä elämän? Koska sinä synnyit, ja kuka helvetti sinä nyt olet? Entä huomenna?
Paljasta nyt perkele itsesi, sellaisena kuin todella olet.

Se mitä ihminen tiedostaa, on että elämä jatkuu, vaikka minä poistun ja vien temppelin mukanani, viiveellä... sydän, aivot, bakteerit, solut jatkavat monasti vielä pitkään... koomassa ennen aivokuolleeksi julistamista sitten pelataan ping pongia. Lopulta omaiset tympääntyvät letkuruokintaan ja madot saavat ruokaa, horsmat kukkivat, mutta mehiläiset eivät enää ikinä palaa.

Puudeli, joka näännyttää itsensä hengiltä lemmikkinsä kuoltua tietää yhtä paljon kuolemasta ja elämästä kuin köyteen hirttäytyvä alkoholisti puudelin potkija isäntä.

Elämällä on ziljoona keinoa lopettaa sinun merkityksetön elämä, puudelin suruun, todella hyvän isännän mentyä, puudellin todellisuudessa, puudelin oikeasti, muiden ollessa huonompia leluja, keinoja tarvitaan vain vähemmän. Ei niin rikas mielikuvitus puudeliseni, veistit kyllä paskasta kauniin teoksen, mutta olit kykenemätön sen jälkeen näkemään todellista kauneutta.

Eläkää mielekkäästi ja huomaatte, että sinä et koskaan edes elänyt.

T:elämän kevät

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Mustaa huumoria
Seinfeld - on suicide

http://www.seinfeldscripts.com/TheSuicide.html

The thing I don’t understand about the suicide person is the people who try and commit suicide for some reason they don’t die and that’s it. They stop trying. Why? Why don’t they just keep trying? What has changed? Is their life any better now? No. In fact it’s worse because now they’ve found out one more thing you stink at. Okay, that’s why these people don’t succeed in life to begin with. Because they give up too easy. I saw, pills don’t work, try a rope. Car won’t start in the garage, get a tune up. You know what I mean? There’s nothing more rewarding than reaching a goal you have set for yourself.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Carum carvi
Starman

Tappavatko muut eläimet kuin ihminen itseään?

Oliko se delfiini vain urbaanilegenda?

Ei, kyllä se pitää ihan paikkansa. Eräs ameriikkalainen äijä joka on paljon delfiinien kanssa puuhastellut tiesi kertoa, että delfiinit ovat siitä erikoisia elukoita, että niillä jokainen hengenveto on tietoinen ponnistus. Delfiinit voivat olla masentuneita, ja ne voivat päättää elämänsä yksinkertaisesti lopettamalla hengittämisen. Onhan se mun ymmärtääkseni ihan tutkittu ja todistettu, että delfiinit ovat tietoisia itsestään ja tiedostavat myös kuolevansa.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä45919
CE-hyväksytty
Ihminen on sen verta älykäs että se hoksaa itsemurhan mahdollisuuden tuskistaan pääsemiseen.Ensin luo omassa mielessä oman tuskan, unohtaa sen ja sitten ei muka ole muuta ratkaisua kuin tappaa koko hieno muuntuva tapahtuma pelkän mielessä itseluodun tuskan takia, eiko oli parempi lopettaa tuskan itseluomsta ja antaa kehon elellä omalla painolllaan?

Niin kauan kun tuskanluotikoneisto on piilossa ja hämää uskomaan että tuskan aiheuttaja tulee sinun ulkopuolelta ja et vois sille mitään ja olet uhri, ei vissiin ole muuta mahdollisuutta sitten lopettaa tuska kuin tappamalla koko tapahtuma, urin muistoineen päivineen ?

Voisiko kieltäytyä alkamasta ei enään nykyhetkessä olemassa olevan mustihistorian uhriksi ja orjaksi? Nykyhetki tuottaaa olevaisuuden ei historia ohjaa/tuota mitään nykyhetkeen, se on vain ajatusilluusio.

Jos keräämällä keräät selektiivisesti van negatiivisia muistoja mielen muistipankista ja generoit vapaaehtpoisesti niitä uudestaan nykyhetlkeen, ketä on syyttäminen tästä prosessista?

Mieleni tekee ihan samaa, rakentaa tekosytä historiasta johonkin nykyhteken kombinaatioon selitykseksi "että näinhän tässä aina käy" tyyliin, paskan marjat tuohon pitää sanoa ja lopettaa prosessi siihen paikkaan. Ihmisen hieno tyokalu, mieli on myos ihmisen isoin uhka se voi vetää pois todellissuudesta itserakennettuihin ongelmiin mässäilemään uudestaan ja uudestaa ja on vaikea huomata eroa.

Kysykää "heikon hetken tullessa" Mitkä on todelliset ongelmat "nyt" haastakaa se mielen autommaattituskanluontiprosessi ajakaa se nurkkaan häpeään..kun se jää kinnii toistuvasti ja rysän päältä niin harvenee käynnit tasaseen tahtiin Ei siten että "ai kuinka paljon minulla onkaan ollut ongelmia elämässä" mässilyyn, sillä vain kaadatte bensaa liekkeihin ?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä45919
Ploho
Olis siistiä nukahtaa tänä yönä nopeasti ja raskaasti eikä enää koskaan herätä. Se olisi niin helppoa."Aikun ois ihanaa kun ois helppoa kaikki ja kun ois aina ihanan helppoa"...ja-a..näyttäs siltä että ongelmia oikein huudetaan paikalle?

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Starman

Tappavatko muut eläimet kuin ihminen itseään?TV:n luontodokumentissa oli kerran nuori simpanssiuros joka oli varsinainen mammanpoika. Uros olisi jo tullut laumassa toimeen omillaan kun sen emo kuoli, mutta silti se lopetti syömisen ja kuoli pois.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat