Seuraa 
Viestejä45973

Ostin tuossa hyttysterminaattorin jossa on aurinkopaneelilla ladattavat pikkuakut, sähköverkko ja sen sisällä uv- tai kirkkaan siniset ledit houkuttimena.

Mihin mahtaa perustua houkuttimen oletus että hyttyset tulisivat uv-valoa kohti? Jos hyttyset ja paarmat valosta piittaa niin saan tuosta purettua aurinkokennot hyötykäyttöön.

Löytyikin sivu jossa kehutaan pyydyksiä :

http://www.toltnet.fi/com/houkuttimet.htm

Kommentit (2)

En tiedä mihin valon vaikutus perustuu, mutta kyllä se toimii. Itselläni on kahden vuoden ajalta kokemuksia näistä vekottimista. Eiväthän nämä ole yhtä tehokkaita, kuin esim Mosquito Magnet, joka painii hinnassaanki eri hintaluokissa. Osa hyttysistä myös palavat poroksi sähköiskujen vaikutuksesta. Esim. IKH:lla on myynnissä kolmea eri mallia, joista keskikokoinen on paras hintalaatusuhteelta: http://www.ikh.fi/product.asp?sua=1&lang=1&s=10527&q=y.

Viiden tunnin saalistuksen tulos:

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

On olemassa myös hyttysimureita, jotka eivät hohda valoa, vaan polttavat propaania jonka voimalla huokuvat kosteutta, lämpöä ja hiildioksidia. Niiden väritys on kontrastikas, joka myös houkuttelee hyttysiä. Seokseen lisätään usein myös kemikaalista "eläimen hajua" lisähoukutukseksi. Hyttyset lentävät laitteen sisään, joutuvat sen imuun, ja kuivuvat kuoliaaksi lämmössä.

Esimerkki:
http://www.skeetervac.no/fi/sv5100.html

Nämä laitteet ovat kuitenkin suuria ja kalliita. Aika monta sataa saa tuostakin pulittaa. Mutta se imuroi hyttyset satojen metrien säteeltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat