Seuraa 
Viestejä45973

Mielenkiintoinen aihe kerää lukijoita paremmin tälläkin palstalla, mutta muuttuvatko ihmiset toisten ketjuja lukiessaan, jos lisääntyvä tieto osoittaa oman näkemyksen sittenkin epätodennäköisemmäksi varsin selkeästi? Entä jos oma kanta saa vahvistusta jossakin väittelyssä? Onko se vielä tehokkaampaa? Verissä päin väittely ei ehkä muuta ketään, mutta asiallisesti esitetty näkemys, jolla on enemmän kannatusta, luulisi vaikuttavan lukijan alitajunnassa pitkään.

Hieman kärjistämällä luultavasti sekä synnyttää keskustelua, että saa "oikeassa" olevat ihmiset varuilleen, mutta ajatustottumusten muuttaminen luultavasti edellyttääkin sitä.

Yrittävätkö kirjoittelevat ihmiset keskimäärin vaikuttaa mielipiteillään muihin? Ovatko he vaikeneviin verrattuina toiveajattelijoita? Miksi kaikki ihmiset eivät näytä kirjoittelevan mielipidekirjoituksia, vaikka heillä olisikin taito siihen, ja joskus myös tärkeää asiaa?
Kasautuuko kirjoittelemalla vaikuttaminen tiettyjen ihmisten harteille? Kirjoittelevatko he tärkeinä pitämistään asioista monilla eri foorumeilla ja mielipideosastoilla?

Petri Sahervo

Kommentit (3)

Retoriikka on käsitteenä saanut alkunsa jo antiikin kreikasta ja on tänäpäivänä yhä voimissaan. Ihmiset jotka eivät puhetta tai lukemaansa tekstiä yhtään vaivaudu analysoimaan ovat äärimmäisen otollista maaperää kielilliselle vaikuttamiselle. Vaikutus on paljon vahvempaa kuin sen nopeasti ajateltuna uskoisi olevan.

Kirjoitustensa vaikuttavuutta voi ehkä lisätä kirjoittamalla johonkin yhteyteen hieman epäsopivalla tavalla. Esim. uskonnollisilla pohdiskeluilla on aina ollut kysyntää poliittisissa puheissa, mutta kirkon muistopuheissa ne koetaan helpommin vain asiaankuuluvana lepertelynä, joka ei kiinnosta ketään.

Petri Sahervo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat