Seuraa 
Viestejä45973

Itselläni on ihan poikeuksellisen huono näkömuisti. Aikaa sitten tehtiin yläasteella testi jossa katsottiin eka jotain simpukoita tms hetken jonka jälkeen olisiko ollut 2 vaihtoi paikkaa ja olin ainoa koko luokasta jolla tuo meni väärin! Vastaavasti kuulotestistä (missä luetellaan numeroita) taisi tulla muistaakseni luokan paras...heh. Samoin jatkuvasti unohtuu missä järjestyksessä jonkun masiinan purin ja mihin laitoin työkalut. Kasvotkaan ei jää kovin hyvin mieleen.

Mutta siis niin kysymykseen, mikä olisi paras tapa parantaa tuota näkömuistia? Olen nyt netistä jotain perus muistikorttipelejä löytäny ja niitä pelaillu sillon tällön, mutta onko jotain muita/parempaa tapaa?

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Simpukkkahommelin voisi muuntaa koordinaateiksi.a5 -> b8 tms.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Tietenkin on sitten pillerituotteita esim. iherb.comista tai vastaavasta tai ihan citymarketin hyllystä, jos uskoo vain tuotekuvauksiin... (ehkei useinkaan kannata).
Tai sitten eivät auta tippaakaan..... joistain on tutkimusta... joistain ei..... veikkaapa sitten siitä ja voita tai häviä. "Tutkimukset" voi usein laittaa lainausmerkkeihin.
voit toki tehdä klassiset ja vedät 10 erilaista "parantavaa" nappia yhtä aikaa ja tulos onkin persnettoa, kun ei se sitten olekaan ihan enempi-on-parempi....

Netin muistinparannuspeleistä olitkin selvillä jonkin verran. Voittavat mielestäni sudokut/ristikot yms. perinteiset menetelmät, joista en koskaan kyennyt innostumaan millään lailla. Lähinnähän harjoituksen kannattaisi olla säännöllistä eli toistoa toistoa toistoa..... tosin voi aina olla, ettet harjaannukaan muistin osalta, vaan harjaannutat aivosi vain tietyn pelin pelaamisessa (ja hyöty reaalielämässä pelin ulkopuolella on tasan nolla eli miksi vaivautua).

Dual N-Back on kai tutkituin menetelmä......eikä sekään kovin......... ikävä kyllä moinen treenaaminen ei todellakaan ole (välttämättä) hauskaa toki riippuu asenteesta.

http://brainworkshop.sourceforge.net/
Tuosta ilmaiseksi testiin vain, jos innostaa.

Maksullisia esim. :
http://www.mindsparke.com/ (samaa pitkälti... monipuolisemmin ehkä ja aavistuksen parempi tuloksien seuranta..... kokeilin kuukauden)

Ja toinen maksullinen:
http://www.lumosity.com/ (hauskempi vaihtoehto... tosin saako mitään tuloksia vai oppiiko vain pelaamaan noita pelejä paremmin ja paremmin ilman todellista vaikutusta muuhun......... on siellä se dual n-back myös omana versionaan, mutta jopa tuo ilmainen brainworkshop on hauskempi koska tummasta taustasta ei erota ollenkaan ristikkoa ja menee itsellä joskus arvailun puolelle).

Noista olen ainakin tietoinen. Lumosityssä on ainakin jotain näkömuistin parannukseen liittyviä pelejä, mutta tuo tosiaan on maksullista.

Lisäksi on kymmeniä eri kirjoja liittyen muistin parantamiseen.... netistä taitaa löytyä suuri osa neuvoista ilmaiseksi eli ei välttämättä kannata tuhlata rahojaan. Onhan noita konsteja nimien, numerosarjojen yms. helpompaan opetteluun.. perustuvat useinmiten jotenkin aina assosiaatioon, huumorin/voimakkaiden tunteiden käyttämiseen muistamisen tehostamisessa, ennalta opeteltuihin koodisanoihin, tarinan luomiseen muistettavista asioista (kun luot/muistat tarinan joka koostuu muistiin laitettavista asioistasi, niin muistat ne asiat joita halusit muistaa... =ihminen muistaa paremmin etenevän tarinan kuin listan random-muistiinpainettavia asioita) jne....

Näkömuistin parantamiseenkin lienee useita ratkaisuehdotuksia. Googletus auttanee Tuo esimerkkisi "simpukoista" jotka vaihtaa paikkaa tuo kyllä mieleen tavallaan ihan normaalin dual-n-backin, jossa pitää muistaa eri paikat (ja samalla ääneen sanotut kirjaimet järjestyksessä.. vaikeaa selittää... selviää kokeilemalla).... ei nyt ihan yksi-yhteen peli, mutta kuitenkin. Treenaamalla muistaa paremmin aina. Jos olisit päivittäin harjoitellut vaikka 10-20 minuuttia viikon tai pari ennen tuota koulutestiä, olisit takuulla saanut paljon paremman tuloksen ja ollut monia muita parempi.... ei sitä nyt ensimmäisillä kerroilla voi aina osata kovin hyvin. Kun aivot altistaa jollekin melko säännöllisesti, niin yleensä ne löytävät/oppivat ajan kanssa kikkoja, joilla saat aikaisempaa tulosta parannettua.

Toki sitten vanhemmiten voi olla viivytystaistelua muistin surkastumista vastaan, mutta ehkä juuri silloin on viimeistään parasta harjoitella.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat