Seuraa 
Viestejä45973

Joidenkin mielestä suomalaiset tekevät liian vähän työtä, mutta minun mielestäni oikeampaa olisi miettiä sitä, saavatko ihmiset ylipäätään riittävästi näkyvää ( tai henkistä ) aikaiseksi sekä työssä että vapaa-ajalla. Sen lisäksi on muistettava, että työn ja luovien harrasteiden luomusten laatu alkaa hyvin helposti laskea tai urautua tietyn kaavan mukaiseksi, ellei pidä varaansa. Olisikin ehkä hyödyllistä löytää jonkinlainen optimitaso tuotteliaisuuden, tuotteiden laadun ja monipuolisuuden sekä jaksamisen välillä, ja pyrkiä lähestymään sitä.

Nyt herää kysymys: Miten ihmiset tuntevat löytäneensä tuon kuvitteellisen optimitason, vai katsovatko että he vielä voisivat kehittyä tuossa suhteessa? Työ ei minun mielestäni siis ole nykyisellään hyväksi kaikille, vaan katson, että moni yksilö on selvästi hyödyllisempi yhteiskunnalle työelämän ulkopuolella esim. siksi, että hänen persoonallisuutensa ei siedä muodollista työntekoa ( tällä en tarkoita laiskuutta ). Toisaalta on ehkä olemassa ihmisiä, jotka aina katsovat, että työ on ainoa oikea tapa ansaita elanto. Laiskuudesta saattaa myös toisinaan syntyä jotakin arvokasta. Moni joutelias aatelinen on hyvinkin saattanut aikoinaan keksiä jotakin yllättävää. Mielestäni jopa joidenkin ihmisten muodollisen työn ainoana sisältönä voisi olla muiden ihmisten harrasteiden ym. puitteissa syntyneiden luomusten, ajatusten ym. kerääminen ja niiden julkaisun mahdollistaminen eri keinoin.

Edellä olevaan äänestykseen "saat" vastata vain, jos olet yli 30- vuotias, ja olet opiskeluajan lisäksi ollut sekä virallisessa työelämässä että työttömänä tai lomautettuna, yrittäjänä, sapattivapaalla, eläkkeellä jne. jonkin aikaa.

Tarkoituksena on, että pystyt vertailemaan toimiasi, harrasteitasi ja niiden luomuksia sekä työelämässä että sen ulkopuolella, ja analysoimaan sitä, milloin olet henkisesti ollut luovin, tuotteliain ja henkisesti hyvinvoivin. Pystyt myös analysoimaan sitä, mikä mahdollisesti olisi sinulle sopivin työnteon muoto, harrasteiden tyyppi ja lukumäärä.

Petri Sahervo

Kommentit (3)

Pitäisikö työ määritellä uudelleen siten, että se kattaisi kaiken toiminnan, jossa syntyy jotakin uutta ja hyödyllistä, jota tietoisesti tavoitellaan. Rahan ei siis toisin sanoen tässä määritelmässä tarvitsisi olla lainkaan välttämätön osatekijä. Tietääkö kukaan, miten työ määritellään yleensä tällä hetkellä?

Petri Sahervo

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Eikö tämä ole sama asia, kuin työn mielekkyys? Toinen suunnittelee mielellään taloja ja toinen rakentaa niitä taloja tai joku muu piirtää Aku Ankkaan Pluton seikkailuja. Mielestäni ongelma on siinä, ettei sitä henkilölle sopivinta työtä ole läheskään aina saatavilla.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pysyvätkö aivot luovempina, jos pyritään tekemään erilaisia töitä, vai edellyttääkö luovuus ajoittain täyttä vapautta kaikesta työnteosta?

Petri Sahervo

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat