Seuraa 
Viestejä45973

En oikein keksinyt tälle muuta aluetta niin laitetaan sitten tänne sekalaisiin.
Uskovainen en ole siinä mielessä että olisin minkään uskontokunnan edustaja, mutta tulipa taannoin tällainen pohdinta mieleen ihan jopa selvinpäin:-)
Lähtökohtana mietinnässä on se että kaikissa uskonnoissa on jonkinlaista kuoleman jälkeistä elämää, joita tässä kutsun yksinkertaiseksi "sieluksi".

Riippumatta siitä uskooko jonkun uskonnon edustaja uudelleensyntymiseen vai ei, kysymys kuuluu mistä nämä sielut tulevat? Maapallolla lienee ollut aikojen kuluessa noin 100 miljardia ihmistä. Jos nyt väkiluku on nyt himpun verran alle 10 miljardia niin sieluja on jossakin leijailemassa noin 90 miljardia. Tämän mukaan kummituksiakin pitäisi olla kaikki paikat täynnä:-)

Jos uskoo sieluun, uudelleensyntymään tai elämään kuoleman jälkeen niin mistä nämä kaikki sielut ovat tulleet? Alussahan väestöä on ollut hyvin vähän. Rinnakkaisesta universumista, muilta planeetoilta, jumala luo tyhjästä?
Jos taas sieluja kierrätetään (uudelleensyntyminen) niin mistä niitä on saatu 100 miljardia?
Vai siirretäänkö tuhoutuneista maailmoista sielut toisiin maailmoihin sen mukaan missä on tarvetta?
Joutuvatko nuoret sielut ensin eläimiin ja sitten kehittyessään pääsevät ylempiin olentoihin? Vai onko ihminen se alkuosa ja siitten päästään vaikkapa valaaksi?

Sivut

Kommentit (29)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

En minä muuta, mutta miten kestäviä ovat sielut? Kestääkö tuollainen atomipommin? Entä suuria sähkökenttiä tai vaikka salaman lojauksen? Auringon valoa ilmakehän ulkopuolella? Voiko sukeltaa kiveen tai auringon läpi?

Eli lienevätkö kaikki ehjänä tallessa? Ovatko osa jotenkin rampoja; siis niin että puuttuu osia? Varsinkin tuo salaman isku osuu aika moneen, jos tähän varsin harvalukuiseen sielujen maallisiin säiliöihinkin osuu varsinkin golf-kentillä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kai jossain on jokin sielujen keskusvarasto, josta Pietari syöttää sieluja maan päälle tarpeen mukaan ja enkelit toimitettavat kohteeseen. Ei vaihto- tai palautusoikeutta. Näin sen täytyy olla.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
Mikar
Kai jossain on jokin sielujen keskusvarasto, josta Pietari syöttää sieluja maan päälle tarpeen mukaan ja enkelit toimitettavat kohteeseen. Ei vaihto- tai palautusoikeutta. Näin sen täytyy olla.Jos on tuollainen keskusvarasto, voisi kuvitella sielujen olevan hyvin litteitä. Niitä mahtuisi päällekkäin metrin pinkkaan miljoona. Nimittäin siinä tapauksessa että niiden ohuus olisi mikrometrin. Millainen puheen sorina mahtaisi siinä pinkassa olla?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Nyt olet väärässä. Ne sielut on hermeettisissä yksittäispakkauksissa, eikä varaston kokoa voi ymmärtää, kuten ei voi ymmärtää jumalaakaan. Suurimpana vientimaana Kiina.

Sileut ovat tuulessa. Tuuli on sieluja yhdessä.

Ennen vanhaan uskottiin katolisissa maissa että kun lapset kuolivat ennen kuin heidät ehdittiin kastaa niin sielu ei ehtinyt heihin ja siksi he jäivät limboon. Firenzessä on tori nimeltä Piazza dei Limbo jonka mukulakivien alla on hautausmaa johon näitä lapsiressukoita aikoinaan haudattiin. Tori ei ole mikään iso. Se sijaitsee Santi Apostolin kirkkoa vastapäätä.

kartsa
Eli ilmakehä siis muodostuu sieluista, onkohan CO2 haitallista sieluille?

Jonkun AGW-aktivistin pitäisi tutkia se. No onneksi ihmisen CO2 päästöt ovat ppb (parts per billion) ? -luokkaa. Odotan innolla sielujen vaikutusta - oli sitten kysymys 'ilmastosta' fyysisesti tai henkisesti.

Jokainen " sielu " on tässä maailmassa " kuollut" ihminen.
Ei niitä tyhjästä synny.
Eikä ole säilöntäongelmiakaan, kun sielu on ruumiiton ilman massaa.
Ihmisten aikakäsitys voi olla ongelmallinen asian tajuamisessa.

kartsa
Maapallolla lienee ollut aikojen kuluessa noin 100 miljardia ihmistä. Jos nyt väkiluku on nyt himpun verran alle 10 miljardia niin sieluja on jossakin leijailemassa noin 90 miljardia. Tämän mukaan kummituksiakin pitäisi olla kaikki paikat täynnä:-)

Onko eksponentiaalinen kasvu tuttu käsite? Yli puolet ikinä tässä maailmankaikkeudessa eläneistä Homo Sapienseista ovat elossa tälläkin hetkellä

Sinänsä hyvään pohdintaasi sieluista ja niiden pysyvyydestä en osaa vastata muuta kuin että eikös se sielu ole jopa "punnittu" joskus? Taisi olla jotain 25 grammaa. Tosin punnitusmetodin tieteellisyyttä lie sittemmin hieman kyseenalaistettu... Kuitenkin kuuluisalla massan ja energian verrannollisuuden kaavalla saadaan tuosta aika huomattava määrä jouleja.

Tässäkö selitys pimeään energiaan?

Vapaa radikaali
Seuraa 
Viestejä1820
Mikar
A-haa! Nyt valaistuin. Eli sielu koostuu 78 prosentista typpeä, 21 prosentista happea ja pienistä määristä muita kaasuja. Kiitos tästä.Tämän tiedon valossa minusta tuntuu kiusalliselta ajatus, että inhaloin pakostakin sieluja. Toisaalta lohtua tuottaa ajatus, että kaikki eivät jää sisälleni, vaan silloin tällöin minulla on mahdollisuus vapauttaa niitä peräpäästäni.

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat