Seuraa 
Viestejä1521

[size=150:2hj09x1n]Ajatuksia nykyisyydestä[/size:2hj09x1n]

Ihmiset eivät nykyään muodosta monestikaan heimoa tai yhteisöä siinä mielessä, että olemiseen liittyisivät esim ne kontrolloivat mekanismit, jotka on tavallisessa yhteisössä.

Mikä voi olla em seuraus?

Kun ihminen on vapaa vaihtamaan ympäristöä, niin siinä toimii aivan eri lainalaisuudet. Sitoutumattomuus suosii luikuruutta. Palkkiota ei saa pidempiaikaisesta, vaan se on otettava heti.

Toinen asia on se, että kontorolli voi ehkä olla sumeilematonta. Kukaan ei vartioi, mutta vartiointi on epätoivoisen ahdasmielistä kun se ei kunnolla toimi.

Mitä arvelette, että minkä verran edellisillä on vaikutusta nykyisiin olosuhteisiin?

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Kommentit (2)

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

.

(Pirtan aloittamasta Sarasvuon parjaus-ketjusta. En viitsinyt aloittaa omaa aihetta rahasta)

Eskimo: Minusta ihmisen tulisi mennä hoitoon ennemmin kuin terrorisoida ympäristöään. Tuo on paha, jos on tiettyä asemaa. En tiedä, että olisiko Sarasvuolla aihetta ottaa kommenttini todesta. Todellisuudessa en tunne miestä hyvin.Epäilen kyllä, että jotain on pielessä.

Astronomy: Voi kun minulla olisi yhtä paljon business-vainua kuin Sarasvuolla, silloin olisin rikas ihminen ja paljon tyytyväisempi elämääni kuin nyt. Arvostan Jaria juuri sen takia että hän on osannut vaihtaa osaamisensa rahaksi, tosi hienoa. Ja nyt sitten kaikki kaunosielut esille ja moittimaan miten raha ei tee onnelliseksi... Siitä vaan, kuka ehtii ekana? Odotan oikein syvällistä luotausta siitä miten mammona tuhoaa aivosi ja köyhyys on peevelin mukavaa.

Rahasta

Kautta aikojen ovat ihmiset uneksineet mahtavuudesta ja elinvoimaisuudesta. Raha edustaa molempia. Melko usein rahaan liittyy kyltymätön suhde, eli rahaa ei ole koskaan liikaa eikä sen käyttöä. Kyseessä on eräänlainen "ylensyönti". Myös he, joilla ei ole paljon rahaa, voivat olla vähän epäterveitä suhteessa rahaan. Ehkä enemmän kuin rikkaat. Itse olen köyhä.

Suhde rahaan on kaksijakoinen. Toisaalta sitä halutaan, ja toisaalta ollaan sen suhteen varovaisia ainakin puheissa. Mitä vaaroja rahaan sitten liittyy? Oikeasti.

Itselleni ei tule muuta oleellista mieleen kuin se, että raha vain korvaa liikaa muuta elämää. Monet merkittävimmät asiat saa ilman rahaa, mutta puute heijastaa helposti kuvaa, että elämä korjaantuu rahaa lisäämällä. Puutteellisella näin onkin ihan suoraan, ainakin joskus.

Nyt halutaan rahapeleihin kunnon potteja. Mistä tämä kielii? Eikö miljoona euroa ole jo riittävä määrä? Tulisi suurempi joukko onnelliseksi jos potti ei ole 40 miljoonaa.

Ja raha noin yleisenä hehkutuksena? Tässä täytyy olla jo jotain pielessä. Raha on hyvä lisä siinä missä kengät talvella. Siinä mitään sen ihmeempää tarvitse olla. Mutta on, ja se voi saada monetkin ajattelemaan itsensä puutteellisena. Kokemus tästä voi estää olemasta tyytyväinen. Aivan kuin se, että näkee jatkuvasti super menestyneitä kuvia jonkun elämästä.

Rahan runsaus auttaa keskittymään muuhun, mikäli runsauteen osaa olla tyytyväinen. Sen vuoksi raha voi olla erittäin hyvä. Miten usein näin tapahtuu, voi olla toinen juttu. Biologisella tasolla rahan määrä voi edustaa kuolemattomuutta. Siinä menee jotain kai jo pieleen. Faaraot tekivät ennen luksus-hautapaikkoja ja hakivat myös kuolemattomuutta. Heille nauretaan, mutta entä jos olemme samanlaisia itse suhteessa kuolemattomuuteen?

Juha Myllärinen, Lappeenranta

eskimo
.
Faaraot tekivät ennen luksus-hautapaikkoja ja hakivat myös kuolemattomuutta. Heille nauretaan, mutta entä jos olemme samanlaisia itse suhteessa kuolemattomuuteen?
Jotkut rikkaat haluavat elää ikuisesti. Köyhille vaihtoehto on uskonto. Nyt osalle rikkaista teknologiauskovaisuus korvaa osin uskontoa (lupaukset ihme-teknologioista... kyvystä venyttää kuolevaisuutta). Ihmiset pakastavat kroppiaan ja aivojaan, jotta eläisivät ikuisesti tai ainakin pidempään..... jotkut vetävät satoja pillereitä naamaan odotellessaan koska se singulariteetti tulee jolloin mennään eikä meinata ja kaikki on olevinaan mahdollista......

Raha sinällään antaa vaihtoehtoja enemmän, ehkä (ei mene asunto alta, ei ole pakko laskea miten kuukauden laskuista selviäisi jne. jne.).... tietynlaista vapautta keskittää huomiotaan siihen, mikä itselleen pitäisi olla tärkeintä (mitä se kullekin sitten onkaan.... tai rahan antaman extra-ajan/vapauden voi käyttää sen selvittämiseen mikä on itselleen tärkeintä, jos tuota ei ole vielä muutoin ehtinyt pohtia syystä tai toisesta). Tai noin olen kuullut .....

Toisaalta jotkut elävät varsin mainiosti ilman rahaa.... tai noh, Suomessa tuilla... eli rahaa on siihen että katto on päällä eikä kuole nälkään. Tämän saa jokainen ja jos ei mene huumeisiin, viinaan, tupakkaan, niin kyllähän sitä elää (aina on poikkeuksia, jossa elämä sitten potkii kunnolla jotain päähän). Jossain köyhemmässä maassa olisi kerjäämässä.

Suuri osa tärkeistä asioista on saavutettavissa kyllä ilman rahaakin..... tai riippuu ihmisestä ja mitä haluaa eli minkä kokee tärkeäksi. Raha mahdollistaa tosin useimmiten paremman terveyden tavoittelun (kuin jos pitäisi ponnistaa 0-budjetilla... kunnon ruokakin maksaa), paremmat mahdollisuudet saada elämänkumppani (tai jos haluaa vain seksiä, niin yleensä totaalisen persaukisella sekin on vaikeampaa).... hmmm... ja vaikutus tulee kyllä aika moneen aina harrastusmahdollisuuksista lähtien.

..... raha parantaa useinmiten mahdollisuuksia moneen kunhan ei jää rahan koukkuun ja tavoittele sitä liikaa. Eli rahan ei tulisi olla muuta kuin apukeino niiden asioiden tavoitteluun, jotka kokee tärkeäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat