Mitä ruokamme sisältää?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

[size=150:2sbdb8ey]Liv D: Mitä ruokamme sisältää?[/size:2sbdb8ey]

Julkaistu: 2011-07-17 22:05:00 | Katseluaika päättyy: 2011-07-24 21:10:00
Esitykset kanavalla: 2010-10-08 22:00:00 - Liv

Liv D: Mitä ruokamme sisältää?. Dokumentissa perehdytään elintarvikkeiden sisältämiin lisäaineisiin ja niiden vaikutuksiin ihmisissä. Erityisesti lapset oireilevat syötyään keinotekoisia väri- ja makeutusaineita, ja aineet onkin yhdistetty tutkimuksissa ylivilkkauteen ja ADHD-oireisiin. Tutkijat ovat huolissaan elintarvikkeiden lisäaineiden yhteisvaikutuksista, joita ei ole tutkittu riittävästi. Dokumentti.

http://www.livtv.fi/ohjelmat/liv-d/etus ... A4%C3%A4-1

Sivut

Kommentit (30)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Uskaltaakohan katsella. Iskee pian paniikki kun tulee E-numeroita lapattua suuhun näin lomalla ennätysmääriä.

Sen olen huomannut, että jätettyäni colajuomat pois ostoslistalta taloudellisista syistä, huomattavasti vähemmän mulla on päänsärkyä. Ahkeran colan juonnin aikaan päänsärkyä oli monesti viikossa. Nyt jotain kertoja kuussa. Ja mitä särkyä onkin, se on niin lievää että ei välttämättä tule ajatelleeksikaan särkylääkettä.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Katsoin tämän. Paneehan se ajattelemaan, syökö puhtaita ruokia vaiko kemianteollisuuden innovaatioita.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Vierailija
Tutkijat ovat huolissaan elintarvikkeiden lisäaineiden yhteisvaikutuksista, joita ei ole tutkittu riittävästi.
Nimenomaan näin. Kun otetaan mukaan kaikki ravintolisät + mahdollinen lääkitys niin alkaa melkoinen soppa olla valmiina.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009

ongelmahan on siinä, että lisä-aineista sen enempää kuin kännyköiden turvallisuudestakaan ei ole tarpeeksi pitkää käyttöhistoriaa takana, että niiden vaikutuksia ja mahdollisia haittoja pystyttäisiin tutkimaan. sama taitaa koskea suurinta osaa syntetisoiduista tuotteista, joita markkinoille pukkaa päivä päivältä enemmän. sama koskee myös uusia lääkkeitä, kyllähän niitä testaillaan, mutta yksitellen ei yhteisvaikutuksessa eikä niitä voida testailla kovin pitkään. entäs, jos haitat alkavatkin näkymään syntetisoitujen tuotteiden kohdalla vasta kymmenien vuosien aktiivisen käytön jälkeen? jos haluaa varmistella terveyttään niin kannattaa pitäytyä perinteisessä ravinnossa ja välttää syntetisoituja hassuja kemikaaleja sisältäviä tuotteita.

sitten miksi ihmeessä edes on sellaisia lisäaineita kuin esim. savu-aromi? onko se myytävä liha/leikkele niin paskan makuista muuten, ettei menisi ilman kaupaksi? miksi tuotteita, jotka syödään pitää värjätä keinotekoisesti? millä tapaa tällaisesta toiminnasta se ihminen joka tuotteen ostaa kokee hyötyvänsä?

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009
Saw
Sen olen huomannut, että jätettyäni colajuomat pois ostoslistalta taloudellisista syistä, huomattavasti vähemmän mulla on päänsärkyä. Ahkeran colan juonnin aikaan päänsärkyä oli monesti viikossa. Nyt jotain kertoja kuussa. Ja mitä särkyä onkin, se on niin lievää että ei välttämättä tule ajatelleeksikaan särkylääkettä.
ettei ois päänsärkyä aiheuttanut colajuomien sisältämä kofeiini ja siitä seuraava valvominen? tietysti, jos ostitte kaiken järjen ja logiikan vastaisesti kevyt limuja on päänsärkyä voinut tuottaa myös aspartaami.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Vierailija
taucalm
ongelmahan on siinä, että lisä-aineista sen enempää kuin kännyköiden turvallisuudestakaan ei ole tarpeeksi pitkää käyttöhistoriaa takana, että niiden vaikutuksia ja mahdollisia haittoja pystyttäisiin tutkimaan.

Paitsi että on.

taucalm
sama taitaa koskea suurinta osaa syntetisoiduista tuotteista, joita markkinoille pukkaa päivä päivältä enemmän. sama koskee myös uusia lääkkeitä, kyllähän niitä testaillaan, mutta yksitellen ei yhteisvaikutuksessa eikä niitä voida testailla kovin pitkään. entäs, jos haitat alkavatkin näkymään syntetisoitujen tuotteiden kohdalla vasta kymmenien vuosien aktiivisen käytön jälkeen?

Mistä sitten muka tietää että mikä ne haitat on aiheuttanut? Ei nyt puhuta mistään jumalan kirouksesta seitsemänteen polveen asti.

taucalm
jos haluaa varmistella terveyttään niin kannattaa pitäytyä perinteisessä ravinnossa ja välttää syntetisoituja hassuja kemikaaleja sisältäviä tuotteita.

Mitä on perinteinen ravinto? Puolimätää lihaa ja epämääräisiä juureksia? Pari heinäsirkkaa koppakuoriaisen tuokilla?

taucalm
sitten miksi ihmeessä edes on sellaisia lisäaineita kuin esim. savu-aromi?

Savun maun saamiseksi ruokaan ilman savustusta.

taucalm
miksi tuotteita, jotka syödään pitää värjätä keinotekoisesti?

Siksi että useimmat ruoka-aineet muuttuvat jalostaessa ja kypsytettäessä epämääräisen haaleaksi, harmaaksi tai ruskeaksi. Eivätkä nuo väreinä vastaa ihmisten oletettuja mielikuvia siitä miltä ruoan pitäisi näyttää.

taucalm
millä tapaa tällaisesta toiminnasta se ihminen joka tuotteen ostaa kokee hyötyvänsä?

Saa paremman makuista, paremman rakenteen ja värin omaavaa ja paremmin säilyvää ruokaa. Lisäksi tosiaan mielikuvien toteutuminen tuottaa varmasti useasti jonkinlaisen placebo-efektin.

Vierailija

Vaikka tuo Viherahon video olikin vähän semmoinen facepalm-moment, niin siitä tuli kuitenkin mieleeni yksi juttu. Vertailin joskus ketsuppeja tai jotain muita ateriakastikkeita kaupassa, ja huomasin että vähäsuolainen vaihtoehto oli kalliimpi kuin ns. normaalisuolainen. Kovin takaperoista. Luulisi, että jos tuotteeseen joutuu käyttämään vähemmän raaka-aineita, se olisi halvempaa. Mitään muuta eroa en huomannut ingredientseissä, vaikka tietenkään niistä ei saa selkoa aineiden absoluuttisista pitoisuuksista. Ehkä siellä oli sitten jouduttu käyttämään jotain muuta ainetta enemmän, tai sitten kauppa oli hinnoitellut sen korkeammalle koska suhteessa hyllytilaan ja menekkiin se oli kannattamattomampaa myytävää kuin ns. bulkkitavara.

taucalm
miksi tuotteita, jotka syödään pitää värjätä keinotekoisesti?



On väriaineita ja väriaineita. Muistaakseni joskus nousi toisella keskustelupalstalla haloo siitä, kun joku huolestunut äiti oli huomannut lastenruokapurkissa E-koodin! Muutkin sitä kauhistelemaan, kunnes joku ystävällisesti ilmoitti, että se on jotai punajuuri- tai porkkanajauhetta.

Vierailija
Ropeltaja
On väriaineita ja väriaineita. Muistaakseni joskus nousi toisella keskustelupalstalla haloo siitä, kun joku huolestunut äiti oli huomannut lastenruokapurkissa E-koodin! Muutkin sitä kauhistelemaan, kunnes joku ystävällisesti ilmoitti, että se on jotai punajuuri- tai porkkanajauhetta.

Näin juuri, lisäaineista luodaan tietyissä piireissä mielikuvaa jonain saatanallisina teollisuuden myrkkyinä, vaikka suuri osa niistä on ihan luonnosta peräisin ja esiintyy luonnontuotteissakin. Eli kaikkien lisäaineita pelkäävien kannattaa aloittaa vaikka siitä, että jättää ne metsän marjat keräämättä, niissäkin kun tuppaa olemaan oikeasti melko luottelollinen lisäineita ihan luonnostaan.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009
iileskotti
Näin juuri, lisäaineista luodaan tietyissä piireissä mielikuvaa jonain saatanallisina teollisuuden myrkkyinä, vaikka suuri osa niistä on ihan luonnosta peräisin ja esiintyy luonnontuotteissakin. Eli kaikkien lisäaineita pelkäävien kannattaa aloittaa vaikka siitä, että jättää ne metsän marjat keräämättä, niissäkin kun tuppaa olemaan oikeasti melko luottelollinen lisäineita ihan luonnostaan.
ei aspartaamia, tai savuaromia todellakaan esiinny luonnossa, vaikka lähes kaikkiin tuotteisiin lukuunottamatta luomua ja kasviksia niitä nykyisellään tungetaankin. näitä muiden lisäaineiden ohella on ollut käytössä alle 100v ja samaan aikaan sairauksien määrä on kääntynyt räjähdysmäiseen kasvuun. loogisinta on ajatella, että sairauksien räjähdysmäinen kasvu johtuu ruokavalion muuttumisesta luonnollisesta keinotekoisempaan. toinen syy voi löytyä siitä, etteivät ihmiset enää liiku, tai tee fyysistä työtä.

tietysti voitte kertoa oman vaihtoehtoisen näkemyksenne siitä miksi sairauksien määrä on lisääntymään päin.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009
iileskotti
Mistä sitten muka tietää että mikä ne haitat on aiheuttanut? Ei nyt puhuta mistään jumalan kirouksesta seitsemänteen polveen asti.
tämä on tiedemiesten tehtävänä selvittää. jostain syystä sairauksien määrä lisääntyy, vaikka kaikkea on enemmän kuin ennen.
iileskotti
Mitä on perinteinen ravinto? Puolimätää lihaa ja epämääräisiä juureksia? Pari heinäsirkkaa koppakuoriaisen tuokilla?
se on luonnollista, lisäaineistamatonta ja pilaantuu eikä näytä hyvältä vuoden hyllyssä seisomisen jälkeen. googlaa paleodietti.
iileskotti
Savun maun saamiseksi ruokaan ilman savustusta.
tällainen on turvallista ja ei vahingoita terveyttä millä perusteella?
iileskotti
Siksi että useimmat ruoka-aineet muuttuvat jalostaessa ja kypsytettäessä epämääräisen haaleaksi, harmaaksi tai ruskeaksi. Eivätkä nuo väreinä vastaa ihmisten oletettuja mielikuvia siitä miltä ruoan pitäisi näyttää.
eli ravinnon koostumus ja ulkonäkö muuttuu sellaiseksi, ettei ihminen sitä suuhunsa pistäisi ellei häntä huijata väreillä ja kemikaaleilla maun ja ulkonäön suhteen? pitäisikö ravinnon käsittelyä sitten muokata niin, ettei ravinnosta tule sen näköistä, ettei ihminen sitä suuhunsa pistäisi? ongelmahan on siinä, että tuotannossa ravinnon ulkonäkö muuttuu. ei ongelmaa korjaa sen peittely keinotekoisesti.
iileskotti
Saa paremman makuista, paremman rakenteen ja värin omaavaa ja paremmin säilyvää ruokaa. Lisäksi tosiaan mielikuvien toteutuminen tuottaa varmasti useasti jonkinlaisen placebo-efektin.
miten paremmin säilyvä ruoka on ihmisen etu, jos ei puhuta jostain eräretkeilijästä, jolla ei ole mahdollisuutta mennä kauppaan? entisaikoihin ennen kapitalismin puhkeamista kukkaansa ihmiset kyllä söivät lihaa ilman, että sitä keinotekoisesti paranneltiin. mikä siis on muuttunut, kun se ei muka nykyään enää kelpaisi luonnollisessa muodossaan?

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Vierailija
ettei ois päänsärkyä aiheuttanut colajuomien sisältämä kofeiini ja siitä seuraava valvominen? tietysti, jos ostitte kaiken järjen ja logiikan vastaisesti kevyt limuja on päänsärkyä voinut tuottaa myös aspartaami.

Aspartaami ainakin aiheuttanee päänsärkyä, itse join 3 energyshottia taannoin jossa oli kyseistä myrkkyä monien muitten lisäaineitten ohessa ja senjälkeen päätä särki viikon

Mutt joo eipä se hirveän hankala ole välttää lisäaineita, ostaa vain kasviksia ja lihaa jne.. ja tekee ruuat himassa itse ja välttää kaikkea "valmis/roskaruokaa"

Vierailija
taucalm
iileskotti
Näin juuri, lisäaineista luodaan tietyissä piireissä mielikuvaa jonain saatanallisina teollisuuden myrkkyinä, vaikka suuri osa niistä on ihan luonnosta peräisin ja esiintyy luonnontuotteissakin. Eli kaikkien lisäaineita pelkäävien kannattaa aloittaa vaikka siitä, että jättää ne metsän marjat keräämättä, niissäkin kun tuppaa olemaan oikeasti melko luottelollinen lisäineita ihan luonnostaan.
ei aspartaamia, tai savuaromia todellakaan esiinny luonnossa, vaikka lähes kaikkiin tuotteisiin lukuunottamatta luomua ja kasviksia niitä nykyisellään tungetaankin.

Enhän niin väittänytkään. Sanoin, että iso osa lisäaineista on luonnosta peräisin ja vastaavasti monet luonnontuotteet sisältävät lisäaineiksi mäöäriteltyjä aineita luonnostaan.

taucalm
näitä muiden lisäaineiden ohella on ollut käytössä alle 100v ja samaan aikaan sairauksien määrä on kääntynyt räjähdysmäiseen kasvuun.

Voisitko perustella väitteesi, sillä minä väitän tuon olevan puhdasta härän kakkaa.

taucalm
loogisinta on ajatella, että sairauksien räjähdysmäinen kasvu johtuu ruokavalion muuttumisesta luonnollisesta keinotekoisempaan. toinen syy voi löytyä siitä, etteivät ihmiset enää liiku, tai tee fyysistä työtä.

Vastaavasti ihmiset eivät länsimaissa eivät kärsi enää juuri lainkaan tartuntatautien aiheuttamista kuolemista ja vammautumisista, niin kuin ennen (puhuttaessa terveestä ei-vanhusväestöstä), loisista, nälänhädästä jne. Johonkin tietysti kaikki kuolee ja kun keskimääräinen elinikä kasvaa syövät ja elintasosairaudet tulevat selkeämpään rooliin.

taucalm
tietysti voitte kertoa oman vaihtoehtoisen näkemyksenne siitä miksi sairauksien määrä on lisääntymään päin.

Jahka sinä ensin todistat tuon väitteesi.

Vierailija
taucalm
iileskotti
Mistä sitten muka tietää että mikä ne haitat on aiheuttanut? Ei nyt puhuta mistään jumalan kirouksesta seitsemänteen polveen asti.
tämä on tiedemiesten tehtävänä selvittää. jostain syystä sairauksien määrä lisääntyy, vaikka kaikkea on enemmän kuin ennen.

Joo, todista sinä ensin että niitä mystisiä kymmeniä vuosia kehittyneitä haittoja on.

taucalm
iileskotti
Mitä on perinteinen ravinto? Puolimätää lihaa ja epämääräisiä juureksia? Pari heinäsirkkaa koppakuoriaisen tuokilla?
se on luonnollista, lisäaineistamatonta ja pilaantuu eikä näytä hyvältä vuoden hyllyssä seisomisen jälkeen. googlaa paleodietti.

En googlaa, keskustelussa odotan että sinä kerrot miksi se paleodieetti muka on perinteistä ja muka nykyistä parempaa on ja kuka niin on päättänyt.

taucalm
iileskotti
Savun maun saamiseksi ruokaan ilman savustusta.
tällainen on turvallista ja ei vahingoita terveyttä millä perusteella?
iileskotti
Siksi että useimmat ruoka-aineet muuttuvat jalostaessa ja kypsytettäessä epämääräisen haaleaksi, harmaaksi tai ruskeaksi. Eivätkä nuo väreinä vastaa ihmisten oletettuja mielikuvia siitä miltä ruoan pitäisi näyttää.
eli ravinnon koostumus ja ulkonäkö muuttuu sellaiseksi, ettei ihminen sitä suuhunsa pistäisi ellei häntä huijata väreillä ja kemikaaleilla maun ja ulkonäön suhteen?

Ei, vaan siksi että nykypäivän länsimaisella ihmisellä on tottumuksen kautta vääristyneitä oletuksia siitä miltä ruoan pitäisi näyttää. Sitä harmaan haaleata mössöä länsimaissakin on enimmäkseen syöty varmasti ainakin toiseen maailmansotaan asti,

taucalm
pitäisikö ravinnon käsittelyä sitten muokata niin, ettei ravinnosta tule sen näköistä, ettei ihminen sitä suuhunsa pistäisi? ongelmahan on siinä, että tuotannossa ravinnon ulkonäkö muuttuu. ei ongelmaa korjaa sen peittely keinotekoisesti.

Tuo tapahtuu jo ihan kypsemnnyksessä ja säilytyksessä, ilman että mitään pilaantumista tai muuta tapahtuu. Kypsä kinkku on oikeasti harmaata eikä vaaleanpunaista, kuten nitriitillä käsitelty ja punajuurimehulla värjätty leikkele"kinkku". Vika ei ole tuotetussa ravinnossa, vaan ihmisten odotuksissa.

taucalm
iileskotti
Saa paremman makuista, paremman rakenteen ja värin omaavaa ja paremmin säilyvää ruokaa. Lisäksi tosiaan mielikuvien toteutuminen tuottaa varmasti useasti jonkinlaisen placebo-efektin.
miten paremmin säilyvä ruoka on ihmisen etu, jos ei puhuta jostain eräretkeilijästä, jolla ei ole mahdollisuutta mennä kauppaan?

Hävikki on pienempää, kuljetuskustannukset pienempiä ym. ja sitä myöten hinta on halvempi.

taucalm
entisaikoihin ennen kapitalismin puhkeamista kukkaansa ihmiset kyllä söivät lihaa ilman, että sitä keinotekoisesti paranneltiin. mikä siis on muuttunut, kun se ei muka nykyään enää kelpaisi luonnollisessa muodossaan?

Ihmisten mielikuvat, liian hyvään tottuminen, nirsoilu.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009
vapaatyyli
Mutt joo eipä se hirveän hankala ole välttää lisäaineita, ostaa vain kasviksia ja lihaa jne.. ja tekee ruuat himassa itse ja välttää kaikkea "valmis/roskaruokaa"

ongelmahan onkin siinä, ettei suurin osa väestöstä ole tietoinen lisäaineiden aiheuttamista oireiluista, koska auktoriteettiusko istutetaan vahvasti ihmisiin koulujärjestelmässä. ruokatietoisuus on vasta pikkuhiljaa leviämässä syviin kansan riveihin ja sitä mukaa myös kaupan valikoimat muuttumassa, kun tietoisammat ihmiset jättää sen paskan kauppaan eivätkä osta. ei ennen marketeissa mainostettu tuotteita siten, että "ei sisällä natriumglutamaattia". kehitys on täysin oikeansuuntainen, mutta valitettavan hidas.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat