Seuraa 
Viestejä45973

Hei , miun pitäisi tehdä hieman laajempi tutkimus ruostumattomien terästen laserleikkauksesta. Olen löytänyt ihan hyvin lasereista ja laserleikkauskesta tietoa, mutta ruostumattomien terästen laserleikkaus tuntuu olevan kivenalla. Löytyy vain minimaalisia lähteitä sieltä täältä. Sattuisitteko tietämään hyviä kirja- tai Internetlähteitä, mistä voisi löytää aiheesta enemmänkin tietoa? Ruostumaton teräs voi olla austeniittista, ferriittista yms. Arvostaisin pienimpiäkin lähteitä

Kommentit (6)

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6984

Jos kerran teet tutkimusta, niin sinun täytyy vain alkaa leikkaamaan sitä terästä ja katsoa, mitä tapahtuu eikä turvautua kirjatietoon. Kirjatietoa saadaan vain tutkimuksen kautta ja kirjoista saatava tieto on jo tutkittua.

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1735

Lontoon kielellä kun guuglettaa niin ei ihan heti matsku lopu.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ertsu
Jos kerran teet tutkimusta, niin sinun täytyy vain alkaa leikkaamaan sitä terästä ja katsoa, mitä tapahtuu eikä turvautua kirjatietoon. Kirjatietoa saadaan vain tutkimuksen kautta ja kirjoista saatava tieto on jo tutkittua.Laserleikkausta tekeviä metallipajoja voisi googlella katsella. Ehkä heillä voisi käydä kysymässä, mitä kyseenomainen materiaali vaatii tai jopa käydä katsomassa itse leikkausta.

Leikkaan työkseni rosteria ja cromia 3 kW CO2 CNC laserilla. Leikattavia kappaleita en suunnittele, toimin vain koneen käyttäjänä. Koneella pystyy leikata mitä muotoja tahansa ja tehdä tummennuksia ja merkintöjä levyn pintaan. Suoria 90 asteen kulmia ei pysty säteen pyöreydestä johtuen tekemään, vaan on jo kappaleita suunnitellessa tehtävä nurkkiin pyöristykset tai tehtävä ylimääräinen "lenkki", jossa leikkuuraon risteyskohdat muodostavat täysin terävän kulman.

Koneella on parhaimmillaan leikattu 15 mm:stä rautaa, mutta pääosin leikataan 0.5 - 3.0 mm:stä rst:tä ja kromia. Leikkuunopeudet liikkuvat 6 m/min ja 15 m/min välillä materiaalista riippuen. Leikkuukaasuna käytetään typpeä, joka puhaltaa kuonat ja materiaalin pois leikkuuraosta silloin kun laser säde sitä kuumentaa. Laser ei ole näkyvää, vaan se toimii infrapuna-alueella. Aallon pituutta en tähän hätään muista.

Joidenkin materiaalien leikkuukaasuna käytetään happea, mutta ei rst:n se käsittääkseni ruostuu hapella leikattaessa.

Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin, kunhan ne eivät ole liian vaikeita, sillä en kovin montaa kuukautta ole tuossa hommassa ollut.

Yksi fakta joka sinulle varmaan olisi tärkeä on mikä on maksimipaksuus jossa vielä kannattaa leikata laserilla, nopeuden suhteen, ennen kuin on kannattavampaa siirtyä plasmaleikkaukseen.

Sillanrakentajat osanneevat tähän vastata ainakin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat