Seuraa 
Viestejä45973

Talvisodan miestappiot olivat Suomelle 25 904 ja jatkosodan 63 204 suomalaista eli yhteensä n. 90 000 ihmistä, joista suurin osa lienee nuoria miehiä. Vuonna 1940 Suomen väkiluku oli n. 3,7 miljoonaa. Jos ajatellaan, että yhteen nuoreen ikäluokkaan kuului tuolloin keskimäärin 1,5% väestöstä ja pariutumiskausi sijoittui 20 vuoden ajalle 18-vuotiaasta 38-vuotiaaksi, niin silloin naimaikäisiä suomalaisia olisi ollut vuonna 1940 1,11miljoonaa. Tällöin miehiä ja naisia olisi ollut kutakin n. 555 000, jos talvisodan miestappioita ei lasketa mukaan.

Jos ajatellaan yksinkertaisuuden vuoksi, että sota rokotti n. 90 000 miestä eikä yhtään naista, olisi sotien jälkeen Suomessa ollut 555 000 naimaikäistä naista, mutta vain 465 000 naimaikäistä miestä, niin eikö tämä tarkoita, että naimaikäisillä miehillä oli melkoisen mukavat oltavat sodan jälkeen naistarjonnan puolesta?

Kommentit (8)

Ainakaan naisilla ei ollut miehiä sotien jälkeen Vanhat piiat ja leskethän tämän maan rakensivatkin, kun miehet makasivat haudassa ja juopottelivat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Saw
Seuraa 
Viestejä6251
gigi
Ainakaan naisilla ei ollut miehiä sotien jälkeen Vanhat piiat ja leskethän tämän maan rakensivatkin, kun miehet makasivat haudassa ja juopottelivat...
Ei tule vähätellä lapsityövoiman merkitystä, kun noina aikoina ei pennut loisinu vaa nurkissa kaksvitosiksi.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Suomi oli maaseutumaa ja siellä ruulaa saatavuus riippuen miljööstä missä eli. Saattoi olla että kylän ainoa vapaa nainen oli 65 v. Kaupungeissa asui 1/6 väestöstä ja kilpailu oli kovaa sodankin jälkeen. Irtosuhteita ei sallittu.

tietää
. Irtosuhteita ei sallittu.
Jaa? Silti niitä oli. Mihinkä se ihminen olisi siitä muuttunut. Sodan aikana lyylit pelehtivät jopa ulkomaiden solttujen ja jopa sotavankien kanssa.

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
tiäremiäs
Ei oo naisia ollut ainakaan mun isoisällä, se kun kertoilee vanhoista autoista ja naisista aina juttua. niin enempi puhuu autoista.

Ehkä sille riitti vain se yksi, täydellinen puolisko, isoäitisi.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Gerson
Seuraa 
Viestejä316

Sota vei esim. vuonna 1920 syntyneistä miehistä tiettävästi n. 15% kaatuneina. Kun huomioidaan lisäksi erittäin pahasti haavoittuneet jäi suhdeluku miehet:naiset noissa sota-ajan ikäluokissa 4:5 tai vähintäin 6:7.

Seuraus oli se, että kaikkein kelvottominkin miesaines löysi aika helposti puolison itselleen. Sotainvalidien avioitumisprosentti lienee ollut erittäin korkea. Puoliso oli muuten hyvin usein sairaanhoitaja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat