Seuraa 
Viestejä1918

Kun tarkastelee tilastokeskuksen vuoden 2009 tilanteen kaavion mukaisia tietoja keskimääräisen tulon kohdalla miesten ja naisten suhteen saadaan luku n. 3/4.
Suomeksi sanottuna nainen tienaa vuosittain neljäsosan vähemmän kuin mies.

Veikkaisin että osa palkkaerosta koostuu naisten valinnasta/pakosta tehdä vähemmän palkattua ja useammin määräaikaista työtä johon saattavat pakottaa esim. äitinä oleminen ja vanhahtava näkemys työnjaosta lapsiperheissä. Ts. nainen hoitaa enemmän kotitöitä kuin mies joka puolestaan tienaa enemmän pötyä pöytään. Mutta tämä on klassinen esimerkki saksalaisesta taloudesta joskus vuonna nakki ja kuokka. Nykyään tasa-arvoistaminen yhteiskunnassa mahdollistaa paremmin kuin ennen kouluttautumisen molemille sukupuolille.


Vuoden 2008 tasa-arvobarometrin mukaan joka kolmas nainen kokee, että hänen sukupuolestaan on paljon tai jonkin verran haittaa palkkauksessa. Korkeasti koulutettujen naisten kokema haitta on selvästi yleistynyt, sillä vuonna 1998 naisten, jotka kokivat sukupuolensa haittaavan palkkausta osuus oli 19 % ja vuonna 2008 jo 39 %. Sen sijaan miehistä 3 % kokee jonkin verran haittaa sukupuolestaan palkkauksessa,ja paljon haittaa kokevia ei ole lainkaan.[17] 2000-luvulla naisten saamat palkat ovat saaneet miesten pelkkoja kiinni ainoastaan vaativissa ja korkeastipalkatuissa töissä
*

A) MIstähän mahtaa ensisijaisesti johtua se että naiset sukupuoli tienaa edelleen vähemmän kuin miehet? Siihen voi palstaa seuraavat ottaa äänestyksessä kantaa...

B) Vaikuttaako lukeneisuus vastauksien jakaumaan? Se selviää äänestämällä.
Tämä viestiketju tulee olemaan 3:lla eripalstalla, mutta ainoastaan siten että tiede.fi-palstalaiset tietävät sen olevan sekä Aamukammassa ja Uskonnollisella Netmission.fi palstalla. Siis ainoastaan täältä linkit kahteen muuhun palstaan..

[size=150:1e54m8o6]Äänestää voi siis kaksi (2) kertaa!![/size:1e54m8o6]

*http://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuolten_tasa-arvo#Naisten_syrjint.C3.A4...
http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_tulot.html

http://forum.netmission.fi/showthread.php?2933-Naisen-euro-on-pienempi-m...
http://www.aamukampa.net/forum/viewtopic.php?f=22&t=7504

-

Sivut

Kommentit (93)

Naisissa ei ole tarpeeksi vallanhaluisia valehtelijoita joten he saavat pienemmän osan poliitikkojen ja muiden turhuuksien palkoista jotka tunnetusti pyörivät siinä muutaman sadan tonnin paikkeilla.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Waterlimon
Naisissa ei ole tarpeeksi vallanhaluisia valehtelijoita joten he saavat pienemmän osan poliitikkojen ja muiden turhuuksien palkoista jotka tunnetusti pyörivät siinä muutaman sadan tonnin paikkeilla.Vastaus tämäkin, vaikkakin hieman kärjistetty. Poliitikothan n. 0,075 M€/kk.
Yritysjohtajan palkka + tulokseen johdannainen palkkio voi kavuta sitten Megoihin..
Mutta varmaan totuuden siemen on vastauksessasi, arvon tulokas..

-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vastaus on hyvin yksinkertainen. Yksinkertaisempi kuin aavistattekaan.

Naisen euron on 80 senttiä (80%).

Mutta.

Kannattaisi katsoa myös se "tehdyt työtunnit" tilasto, josta selviää, että naisen työtunnit ovat myös vain 80% täydestä viikosta keskimääräistettunä.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

eikös se mene ihan oikein silloin? palkat ovat aika matalia ja miehet syövät enemmän. syöminen on elinehto ja ruoka kovin kallista nykyisin. se ei olisi kovin tasa-arvoista, jos naisen euro olisi miehen euro. Suomessa tuo voisi toimia kuuriluonteisena, kun ylipainoisia on miehistä n. 67%.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Tämä on aika luontevaa. Miehet ovat luonnostaan menevämpiä ja tarvitsevat siten lisää rahaa, kun taas naiset viihtyvät paremmin kotihommissa.

Tästä oli muuten joku tutkimuskin, jossa todettiin, että miehet tekevät oikeasti enemmän työtunteja per viikko kuin nainen ja tuntipalkassa ei oikeastaan ollut enää eroa miesten ja naisten välillä.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Jonkku
Tämä on aika luontevaa. Miehet ovat luonnostaan menevämpiä ja tarvitsevat siten lisää rahaa, kun taas naiset viihtyvät paremmin kotihommissa.
Missä tuollaisia naisia nykyään on? (kotona?)

Jonkku
Tästä oli muuten joku tutkimuskin, jossa todettiin, että miehet tekevät oikeasti enemmän työtunteja per viikko kuin nainen ja tuntipalkassa ei oikeastaan ollut enää eroa miesten ja naisten välillä.
Luin samankaltaisen tuloksen. Tästä syystä pitäisikin nuo palkkatilastot muuntaa esittämään palkkoja tehtyä työtuntia kohden. Mutta onko se mahdollista edes, kun niin monella tuntipalkka riippuu kellonajasta ja viikonpäivästä jne...

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Minun tulkintani tilastokeskuksen kaavioista on se että nainen valitsee miestä useammin ammatin jossa tarvitsee tehdä töitä vähemmän kuin miehen, ja kyllä silläkin on merkitysä kuinka paljon työtunteja tehdään mutta ei niin suurta että se selitäisi kaikkea..

Nimittäin kun tarkastelee taulukkoa miesten työajasta naisten vastaavan suhteen voidaan laskea seuraavia indeksejä vasemmalta oikealle: Osa-aikatyötä tehtäessä naiset työskentelvät +7% enemmän kun taas kokoaikatyötä tehtäessä naiset työskentelvät -6%.
Näin ollen käsittääkseni olen osoittanut ettei tehtytyöaika ole niin merkittävä selittäjä kuin aikaisemmat viestiketjuun vastaajat antavat ymmärtää.

Säännöllinen työaika Tehty työaika
Kokoaikatyö Osa-aikatyö Kokoaikatyö Osa-aikatyö
0,96 1,07 0,94 1,07

Väittäisin kuuklettamieni tilastojen valossa että kyseessä saattaa olla pitkälti ammatinvalintaan liittyvä kysymys. ( Ks. alla oleva kuva) Eikö nyt maalaisjärki sano että johtajattaria, rekkamiehettäriä, rakennusmiehettäriä ja sotilastattaria on vähemmän kuin miehiä??

*http://www.stat.fi/til/tyti/2010/15/tyti_2010_15_2011-06-07_kat_003_fi.html

-

Eihän vertailuja voi tehdä apples to oranges, ammattiryhmästä toiseen.

Minunkin euroni on vain 50% lääkärin euroon verrattuna. Rupeaisinko itkemään siitä?

Norjan poliisin palveluksessa olevan ruumiinlaskijan (engl. body counter) krona täytyy olla kyllä aika huono. Sen verta väärin meni yksinkertainen määrälasku eka kierroksella että ihmetellä täytyy. Jo ihan ABB:n oikeusturvan vuoksi toivottavasti joku on tarkistuslaskenut ruumiiden määrän.

Kysymys todellakin on pitkälti ammatinvalinnasta ja luonteenlaadusta. Niin himo kuntoilu kuin työhulluus ovat yleisempiä miesten keskuudessa.

Suhteellisen pienelläkin joukolla on jo suuri tilastollisesti merkittävä vaikutus kun korkeasti palkattu ala yhdistyy työriippuvaisuuteen.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
nikitön
Eihän vertailuja voi tehdä apples to oranges, ammattiryhmästä toiseen.

Minunkin euroni on vain 50% lääkärin euroon verrattuna. Rupeaisinko itkemään siitä?
No jos ei ole tilastoa, ainakaan helposti saatavilla siitä kuinka tässä kontekstissa miehet naiset ovat ammatillisesti suuntautununeita täytyenee turvautua arkikokemukseen...
Sen empiirisen havainnon perusteellaa voidaan minun mielestä perustellusti argumentoida edeltävän viestini tavoin.

Kysyn, arvon nikitön, että jos tiedettäisiin että esim. ylimmistä virkamiehistä suhteellisesti useampi on sellaisia joilla on jorma hameen sijan niin voisiko sillon tämä selittää palkkaerot?

-

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Myös mustalaisten euro on pienempi. Pörssiyritysten hallituksiin pitäisikin saada mustalaiskiintiöt ja mustalaisten palkkoja pitäisi muutenkin korottaa siten, että ne vastaavat väestön keskipalkkaa.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
iileskotti
Ihme marinaa femakoilla, eikö se kuitenkin niin mene parisuhteissa, että on naisen eurot ja yhteiset eurot?Tämä on mielenkiintoinen kysymys, onkohan todella suuressa mittakaavassa niin kuin annat ymmärtää? Vai peilaako tämä vaan oman lähipiirisi harmillisia kokemuksia naisten tavasta olla omistuishaluisempia kuin miehet mitä tulee omaisuuteen ja palkkoihin?

-

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat