Seuraa 
Viestejä45973

Kysykää minulta kaikki mielessä ahertavat kysymykset maailman kielistä. Useimpiin tiedän vastauksen...

Sivut

Kommentit (18)

ME109
Kysykää minulta kaikki mielessä ahertavat kysymykset maailman kielistä. Useimpiin tiedän vastauksen...

Suljeppas se wikipedia...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ME109
Kysykää minulta kaikki mielessä ahertavat kysymykset maailman kielistä. Useimpiin tiedän vastauksen...Aloita tulkkaamalla Simonahon foorumikirjoitukset.

ME109
Kysykää minulta kaikki mielessä ahertavat kysymykset maailman kielistä. Useimpiin tiedän vastauksen...- Onko bushmanneilla vatsastapuhumisen taito, kun heidän kielensä koostuu kurkkuäänteistä ja naksutuksista?

- Tarkoittaako kielisuudelma kahden läheisen kieliperheen romanttista kohtaamista?

- Miksi kengälläkin on kieli, ja onko se indoeurooppalainen, jos se tehdään Saksassa?

- Taipuvatko häpykielessä myös sanaluokat vai mennäänkö englanninkielen lailla?

- Miksi Marquezin romaani "Ketäpä everstille kirjoittaisi" on käännetty muotoon "Kukapa everstille kirjoittaisi"?

Arvasinkin, että foorumin idiootit trollaavat tähän heti. Ja niin kävi! Kiitos teille idareille, voitin vedonlyönnissä 50 e ansiostanne. Kiitos todella!

Mut ei tämä aihe taida kiinnostaa ketään aikuista.

Ylläpito voi poistaa tämän.

ME109
Arvasinkin, että foorumin idiootit trollaavat tähän heti.Tästä voidaan siis vetää johtopäätös, ettei Simonaho puhu mitään kieltä.

Reifengas
Seuraa 
Viestejä3617

Trolleista huolimatta minua haluttaisi tietää, mitä oikeastaan yritettiin Stalinin aikana silloisessa Itä-Karjalassa? Joku proffa puuhasi siellä karjalaisille kieltä, jota kuitenkaan alueen asukkat eivät omakseen tunteneet.

Mistä oli kysymys?

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Kiitos mielenkiintoisesta ketjusta.

Olen miettinyt, että tarkoittavatko kaikenlaiset äännähdykset muissakin kulttuureissa samaa kuin Suomessa.

Yy-y = Aivan, olen samaa mieltä.

Ähä = Juuri niin. Olin samaa mieltä jo aiemmin.

Yhyh = Vai niin. Oletko tosiaan sitä mieltä?

Häh = Mitä ihmettä?

tech
Ylläpito voisi poistamisen lisäksi antaa bannia käyttäjälle ME109Eikös kannattaisi suositella ennemmin jotain hihhulifoorumia, missä o tiukkapipoisia hihhuleita?

Felis catus
Seuraa 
Viestejä242
ME109
Kysykää minulta kaikki mielessä ahertavat kysymykset maailman kielistä. Useimpiin tiedän vastauksen...Mikä on syy, että joistakin englannin kielen sanoista on amerikan versiossa jätetty pois u-kirjain?

Esimerkiksi Honour - > Honor tai Armour -> Armor.

"There are those to whom knowledge is a shield, and those to whom it is a weapon. Neither view is balanced, but one is less unwise."

ME109
Kysykää minulta kaikki mielessä ahertavat kysymykset maailman kielistä. Useimpiin tiedän vastauksen...Otsikko ja avausviesti vaikuttaa vähän liioittelulta, kannattaisi kertoa tarkemmin mitä tiedät 2038 eri kielestä jos haluat asiallisia kommentteja.

"...Useimpiin tiedän vastauksen..."

Ok, mitä tarkoittaa ukka bukka, se on ilmeisesti svahilia?

Koska suomen kieliopissa on huomattavia yhteyksiä turkin ja mongolian kielioppiin (sanojen johtaminen, sijamuodot, tietyt suffiksit, vokaaliharmonia, naispronominin puuttuminen), on muodpstettu hypoteesi, jonka mukaan nämä olisivat sukulaisia tietyllä tasolla. Ovatko suomi, turkki ja mongolia laskeutuneet samasta kantakielestä, ja kuinka tämän tulisi vaikuttaa EU:n laajentumiskantoihimme?

Miten jotkut ihmiset jaksavat kouluttautua suomen kielen asiantuntijaksi, kun tässä maassa on jo ennestään 5 000 000 sellaiseksi itsensä mieltävää? Ota huomioon, että jokaisella asiantuntijalla on eri murre- ja puhetausta ja siksi he ovat kaikki erilaisuudessaan yhtä oikeassa määrätessään, mikä sananmuoto on luonnollinen ja mikä ei.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat