Seuraa 
Viestejä1628

Eurooppa saa "shokkihoitoa" (kts Naomi Klein). Talouskriisillä on aikaansaatu tila, jossa "demokratia ei ole enää voimassa". Tehdään päätöksiä, jotka eivät päivänvaloa kestä ja joihin eivät kansalaiset normaaliolosuhteissa missään nimessä suostuisi tai äänestäisi sellaisia valtaapitäviä, jotka näitä kannattavat.

Näkemys taloussanomista:

– Viime viikon torstai tulee näyttäytymään käännekohtana, jonka jälkeen euroalue lakkasi olemasta kansallisvaltioiden joukko. Sillä tulee olemaan yksi talouspoliittinen hallitus, yksi valuutta ja yksi yhteinen ulkopolitiikka. Integraatio tulee olemaan niin täydellistä, että vauraampien maiden veronmaksajien odotetaan maksavan heikkojen ja epäonnistuvien EU-maiden hyvinvointijärjestelmät ja eläkerahastot, hän kirjoittaa.

Obornen näkemyksen mukaan Etelä-Euroopan maiden taloudellinen itsemääräämisoikeus tullaan tuhoamaan ja maista tehdään ainoastaan raaka-aineita tuottavia ja lopputuotteita ostavia vasallivaltioita.

Saksalle pelastuspaketit ovat viimeisen sentinkin arvoisia, sillä ne takaavat markkinat saksalaisille tuotteille. Saksa on yhä lähempänä saavuttaa Otto von Bismarckin unelman Euroopan laajuisesta taloudellisesta imperiumista, Oborne kirjoittaa.

----
Ajatus Etelä-Euroopasta pohjoisen raaka-aineaittana ei ole mikään uusi näkemys.

– Tämä ajatus on ollut olemassa jo ainakin sata vuotta. Se on toki aika kolonialistinen näkökulma.
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/20 ... /12?rss=2i

Esimerkki epädemokraattisesta "Vakausmekanismistamme":
sivulta 6 pätkiä:

EVM, sen varat ja omaisuus on vapautettu
kaikista oikeudenkäynneistä, jollei EVM nimenomaisesti
luovu tästä vapaudesta tai siitä
on sovittu EVM:n tekemässä sopimuksessa.
EVM on vapautettu kaikesta takavarikosta ja
pakkolunastuksesta. EVM:n asiakirjat ja toimitilat
ovat loukkaamattomia.
Johtokunta määrää toimitusjohtajan ja
muun henkilökunnan palvelussuhteen ehdoista.
Kaikilla toimessaan olevilla ja entisillä
hallintoneuvoston ja johtokunnan jäsenillä
sekä EVM:n palveluksessa olevilla tai olleilla
on velvollisuus pitää salassa EVM:n toimintaa
koskevat salassa pidettävät tiedot.

Hallintoneuvoston jäsenet, johtokunnan jäsenet
ja varajäsenet, toimitusjohtaja, henkilökunta
ja komiteoiden jäsenet sekä edellä
mainittujen neuvonantajat on vapautettu kaikista
oikeudellisista menettelyistä, jotka kohdistuvat
heidän toimintaansa mainittua tehtävää
suoritettaessa.

Virallisen toimintansa osalta EVM, sen varat,
tuotot, omaisuus sekä valtiosopimuksen
mukainen toiminta ja toimet on vapautettu
kaikista välittömistä veroista.

Jäsenvaltioiden on huolehdittava siitä, että
EVM:llä on niiden alueella sopimuksen mukaiset
erioikeudet ja vapaudet.
http://stuff.samassaveneessa.info/docs/ ... uistio.pdf

Kommentit (14)

Vierailija

Shokkihoito on aliarvostettu menetelmä jota pyrin täyttämään kun en joudu vastuuseen. En syytä - ymmärrän - mutta se on alue jossa loistan. Sentään jossain Vaikkei siitä yksimielisyyttä synnykkään.

Voin jopa sanoa sen ääneen menettämättä uskottavuuttani, niin kiero alue se on.
(Sun Tzu ja Rene kertoo loput. Jos ymmärrät, et sitä tarvitse)

Mutta kyllä minä moderointia tarvitsen ja usein, ei siinä mitään.

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628

Neuvostoliitossa päätettiin aina sosialismin aiheuttamien ongelmien ilmetessä lisätä sosialismia. Unionissa päätetään lisätä integraatiota lääkkeeksi integraation aiheuttamiin ongelmiin. Uusliberalistien mielestä ongelmien ilmetessä kauppa ei ole vielä tarpeeksi vapaata... Alkoholistien hommaa. "Sillä se lähtee millä on tullutkin",höhöö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887
barbababa
On kyllä melkoinen vuosisata luvassa.
Näin muuten on, semmoisia muitakin pieniä ongelmia on, kuten makean veden riittämättömyys ja energian hinnan nousu yms. yms.

Missähän länsimaassa romahtaa yhteiskuntajärjestys ensimmäisenä?

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628
taloussanomat
Raju lasku olisi sittenkin toivottavampaa kuin pitkään jatkuva kituuttaminen, OP-Pohjolan Heiskanen miettii.

– Eniten tappiota kaiken kaikkiaan tuottaisi vaihtoehto, jossa ratkaisuja ei löydetä ja tilanne säilyisi huonona pitkänä. Pidemmän päälle nopea romahdus, joka pakottaisi päättäjät ripeisiin toimiin, olisi parempi. Se kiihdyttäisi tervehdyttämistä.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalou ... 1111031/12


Minkähänlaista tervehdyttämistä tässä haetaan tai mitä se tarkoittaa? Valtion yritysten yksityistämisiä, julkisten menojen leikkauksia, vesivarojen myymistä, yms. muita tuttuja shokkitoimenpiteitä?

taloussanomat
– Talouskasvu tulee jäämään hyvin vaatimattomaksi. Epävarmuuden ilmapiiri jatkuu pitkälle tulevaisuuteen, ekonomisti pelkää.Talouskasvua saadaan todellakin odotella kauan:
Ojapelto
Kummallista, että julkisuudessa valtamediat eivät käsittele enää johdannaismarkkinoiden kokoa ja sitä, onko kupla ”sulanut” eli kenen käsiin Musta-pekka on jäänyt?

Näiden johdannaismarkkinoiden suuruudesta saa kalpean kuvan, kun sitä vertaa reaalimaailman lukuihin. Kaikkien maailmassa tuotettujen tavaroiden ja palveluiden yhteinen arvo (BKT) on n. 50 triljoonaa USA:n dollaria (eurooppalaisia biljoonia). Näiden virtuaalimarkkinoiden arvo on OECD:n Jörn Huffschmidin mukaan n. 250 triljoonaa, eli viisinkertainen reaalimaailman kokoon nähden.
---Kysymys on niin jättimäisestä kuplasta, ettei reaalimaailman mitkään rahat riitä kuplan hoitamiseen. Islannin romahduksen yhteydessä tiedetään, että velkapapereiden arvosta hävisi 94 prosenttia.

http://ariojapelto.blogspot.com/2010/08 ... iisin.html
Takaisin taloussanomien juttuun:
taloussanomat
Pahimmassa tapauksessa keskuspankit lähtisivät elvyttämään taloutta setelirahoituksella, mikä johtaisi rahan arvon huomattavaan heikkenemiseen, Kuoppamäki varoittaa.

Hän ei kuitenkaan usko, että tällaisiin ratkaisuihin päädyttäisiin.

– Keskuspankkien tehtävä on niin tiukkaan lukittu hintavakauteen, että on vaikeaa nähdä niin pitkälle ajauduttavan. Olkoonkin, että Italian ja Espanjan joukkolainojen ostaminen on askel siihen suuntaan.
Nytpä mainitaan jo tuo kuuluisa Uusipaavalniemenkin[1] mainitsema setelirahoituskin yhtenä vaihtoehtona. Uusipaavalniemen mielestä setelirahoitus olisi ollut ainoa oikea ratkaisu.

Käykö kuten kaikille fiat-valuutoille eli hyperinflaatio tai ainakin valuutan arvon merkittävä aleneminen? Johan nyt kullan ja raaka-aineiden hinnat ovat nousussa, joka kertoo, että rahan määrää on jo nyt lisätty merkittävästi.

Pienikin keskuspankkirahan lisääminenhän johtaa suureen luottoekspansioon nykyisessä osittaisvarantopankkijärjestelmässä, joka siis lisää inflaatiota eli hinnat nousevat. Pankkien vakavaraisuusasteista näkee kuinka paljon pääomaa on "laajenenttu". Kaavahan on:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fractional ... multiplier
Suurin osa Euroopan pankeista on vakavaraisuusasteessaan aika alarajoilla, joten pienikin pääomapako pankeilta johtaa massiiviseen pääoman "havitteluun" ja lainahanojen tyrehtymiseen.

Mitä kaikkea pankit voivatkaan käyttää pääomana? Esim valtion velkakirjoja, joita on pidetty riskittöminä. Nyt Kreikan kohdallahan nähdään, että eivät ne ole riskittömiä.

[1]Kohdassa 2:40 Uusipaavalniemen kommentti setelirahoituksesta:
http://www.youtube.com/watch?v=gmetMOw0 ... re=related

Päivän lehtiä lukiessa näyttää siltä että nyt aletaan täälläkin jo tosissaan hutkia ilmaa ja kaikkea mikä liikkuu. Hallituspuolueet ottaa yhteen ja taloudenennustajat manaa maailmanloppua. Periaatteessa pitäisi olla huolestunut mutta fiilis on toistaiseksi lähinnä huvittunut ja vahingoniloinen.

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628
JuurikinNiin
barbababa
On kyllä melkoinen vuosisata luvassa.
Näin muuten on, semmoisia muitakin pieniä ongelmia on, kuten makean veden riittämättömyys ja energian hinnan nousu yms. yms.

Missähän länsimaassa romahtaa yhteiskuntajärjestys ensimmäisenä?
Yhteiskuntajärjestyksen romahtaminen.. Ainakin Britanniassa mellakoidaan:
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/08/ ... 74357.html

Onhan esim. Kreikassa ja Espanjassakin jonkinlaista liikehdintää ollut. Missähän olisi taulukkona nuorisotyöttömyydet maittain, sieltä olisi varmaan kohtuullisen helppoa katsoa missä mellakoita alkaa olemaan?

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628

"Eurooppa tarvitsee uuden sokin"

Näyttää siltä, että Euroopan johtajien viime viikon lopulla päättämä taloussopimus ei ole vakauttanut markkinoita. Euro heikkeni, osakekurssit putosivat ja Italian ja Espanjan velkakirjojen korot nousivat.
Eurokriisi

Eurokriisi kärjistyy päivä päivältä. Taloussanomat seuraa tilannetta.

– Eurooppa tarvitsee todennäköisesti uuden sokin, ennen kuin kaikki Euroopassa ovat samalla sivulla, sanoi luottoluokittaja Standard & Poor'sin (S&P) Euroopan pääekonomisti Jean-Michel Six maanantaina.

Sellainen sokki voisi Sixin mukaan olla esimerkiksi suuren saksalaisen pankin ajautuminen vaikeuksiin markkinoilla.

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/20 ... 1118864/12

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Nuo lainaukset ovat kovin pessimistisiä,ja kapitalismissa se ruokkii edelleen markkinoiden suhtautumista tunnetusti. Kaiken surkeuden Kreikkakin pääsisi parempaan asemaan taloudellisesti, jos myisi kultavarantonsa. Mutta sen estää muka perustuslaki siellä. On täällä Suomessakin pari kertaa perustuslakia muutettu pian tarpeen vaatiessa. Miksi se ei Kreikassa onnistu? Demokratioita molemmat maat. Ja Kreikan demokratia maailman vanhin antiikin aikana. Silloinkin joustivat sodan uhatessa siitä.

Lierikki Riikonen

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

No joo nuo nykyongelmat ovat kaikki vain kapitalismin ongelmia, jotka jo Marx aikoinaan ennusti.
Pääomat tai paremminkin pääomia omistavat tahot käyttäytyvät hyvin pitkälle juuri Marxin ennustamalla tavalla.
Eikä Kreikan ongelmat sillä poistu, että myyvät kultansa, se ehkä toisi hetkellistä helpotusta
kuten meilläkin toi aikoinaan valtionyhtiöitten myynti.

Voedna vinkeä ko katto nuita presidenttiehdokkaita , tiijjä sitte onko nuilla aivot narikassa,vai
ovatko juoneet aivonsa pilakoiksi.
Eikö nuissa piireissä ole yhtään rehellistä joka kykenisi sanomaan, ei talous kohene niinkauanko omistajien piireissä on tavoitteena voittojen maximointi.

Miksikä EU:ssä ei kyetä lyömään luuta kurkkuun markkinavoimille, vaikkapa siinä asiassa
että nuitten kriisimaitten korkoja laskettasisiin, jolloin olisi edes pientä toivoa että ne selviäisivät veloistaan ?
Nythän on täysin varmaa, että ongelmamaitten lainakorkojen nosto takaa sen, että ne lankeavat
jo ihan lähitulevaisuudessa kansainvälisten rahoittajien ohjailun ja hallinnan alaisiksi.

Ja se kait kapitalisteillä onkin tavoitteena , pääsdä rahamaailman kautta hallitsemaan kokonaisia valtioita,ensin juuri nuita kriisimaita, ja niitten hallinan avulla tehdä muistakin maista kriisimaita. Tuon tien päässä häämöttää sitten se "uusi uljas" maailmanjärjestys, jossa se
illuminaatti hallitsee koko maailmaa.

Nyt pitäisi ihan heti sanoutua irti niin eurosta kuin koko EU:stakin !
Katsokaa ruotsia esimerkiksi !! Vaikka ruotsinkin vienti laskee euroopan rahakriisin seurauksena, sen ei tuon laskun päälle tarvitse vielä maksaa Euroopan heikkojen maitten velkoja kuten meidän heikkopäisten herrojen ohjailun seurauksena Suomi joutuu maksamaan.

Siis vientimme romahtaa euroopan laman myötä, ja lisäksi maksamme kapitalisteille Kreikan , Italian , Espanjan sekä Portugalin velkoja.

Jokaikinen jolla on muutama eurokin säästössä, ne kannattee nyt muuttaa sellaisiin valuuttoihin
joitten arvo säilyy Euron romahduksesta huolimatta.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Aslak
No joo nuo nykyongelmat ovat kaikki vain kapitalismin ongelmia, jotka jo Marx aikoinaan ennusti.
Pääomat tai paremminkin pääomia omistavat tahot käyttäytyvät hyvin pitkälle juuri Marxin ennustamalla tavalla.
Eikä Kreikan ongelmat sillä poistu, että myyvät kultansa, se ehkä toisi hetkellistä helpotusta
kuten meilläkin toi aikoinaan valtionyhtiöitten myynti.

Voedna vinkeä ko katto nuita presidenttiehdokkaita , tiijjä sitte onko nuilla aivot narikassa,vai
ovatko juoneet aivonsa pilakoiksi.
Eikö nuissa piireissä ole yhtään rehellistä joka kykenisi sanomaan, ei talous kohene niinkauanko omistajien piireissä on tavoitteena voittojen maximointi.


Olet oikeassa, että Parta- Kalle nuo kapitalismin ongelmat Pääomassaan ennusti. Nyt on kuitenkin tosiasia se, että me elämme kapitalismissa, emmekä lyhyellä tähtäimellä muuta voi. Jos Marx olisi enteissään nähnyt pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan, jota porvarit nykyään yrittävät uusliberalistine Smithin ajatuksiin pohjautuen ajaa alas, hän ehkä olisi yllättynyt kuinka pitkälle sosialismissa on jo päästy. Aivan sama miksi sitä nimitetään, jos ajatus on oikea.

Minäkin olen lähes luopunut kommunisti nimesta, en sen vuoksi että ajatukseni olisivat mitenkään muuttuneet, vaan sen saaman huonon maineen vuoksi.Enpä ole uuttakaan keksinyt, joten muut voi kyllä sanoa komukaksi tai sosialistiksi.

Marx kyllä kirjoitti että toimivan yrityksen on aina tuotettava lisäarvoa, eli voittoa, sosialismissa se ei vain ole tuotantotekijä pääoman hyväksi, vaan jakaantuu tasaisemmin myös työvoimalle. Kolmannen tuotannontekijän, eli raaka-aineiden hintaan on jo vaikeampi vaikuttaa. Niidenkin hinnat määräytyvät nykyään kapitalististen keinottelijoiden pörssissä, eivätkä suoraan vastaa niiden tuotantokustannuksia.

Lierikki Riikonen

Rupea vaan lierik sinäkin punaviheräväksi kukkahatuksi!

Pohjoismainen sosialidemokratia on kaikilla hyvinvointimittareilla osoittautumassa parhaimmaksi koko kansan hyvinvointiin vaikuttavaksi valtiomuodoksi. Vaikka me täällä Suomessa jo ollaan sitä ehditty kahdenkymmenen vuoden aikana romuttaa pahasti.

Suuri lama antoi suurkapitalismille mahdollisuuden tähän. Ja kun Neuvostoliiton kaatumisen takia työläisten joukkovoimaa ei tarvinnut enää pelätä,eikä lisäarvoa reilusti jakaa, tuli Wahlroosien, Liliusten sun muiden Suursyömärien loistoaika.

Köyhyys lisääntyy ja eriarvoisuus kasvaa. Suomesta tulee todella Euroopan amerikkalaistunein maa Mutta silloin sinä ja minä kasvatetaan jo horsmaa..

Sophia
Rupea vaan lierik sinäkin punaviheräväksi kukkahatuksi!

Pohjoismainen sosialidemokratia on kaikilla hyvinvointimittareilla osoittautumassa parhaimmaksi koko kansan hyvinvointiin vaikuttavaksi valtiomuodoksi. Vaikka me täällä Suomessa jo ollaan sitä ehditty kahdenkymmenen vuoden aikana romuttaa pahasti.

Suuri lama antoi suurkapitalismille mahdollisuuden tähän. Ja kun Neuvostoliiton kaatumisen takia työläisten joukkovoimaa ei tarvinnut enää pelätä,eikä lisäarvoa reilusti jakaa, tuli Wahlroosien, Liliusten sun muiden Suursyömärien loistoaika.

Köyhyys lisääntyy ja eriarvoisuus kasvaa. Suomesta tulee todella Euroopan amerikkalaistunein maa Mutta silloin sinä ja minä kasvatetaan jo horsmaa..


Nyt täytyy myöntää, että kerrankin Sophia on aivan oikeassa ja puhuu täyttä asiaa. Tuloerot kasvavat, wahlroosin ja liliuksen kaltaiset rosvoparonit vain rikastuvat köyhtyvän kansan kustannuksella.

Onneksi Venäjä on valmis auttamaan Eurooppaa:
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/20 ... 1119167/12

Venäjä tarjoaa auttavaa kättään euromaille. Se saattaa tukea Eurooppaa 20 miljardilla dollarilla Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kautta.
Jos Venäjä liittyisi myös EU:hun, sen budjetti kasvaisi ja yleinen taloustilanne Euroopassa voisi kohentua... mitä sanotte ideasta? Jos olisikin EU:n ja Venäjän yhteinen talouskoalitio/ unioni ja sitten USA ja Kiina.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat