Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen kirjoittamassa näytelmää joka sijoittuu vuoteen 1778, syrjäiseen vuoristokylään nykyisen Saksan ja Ranskan rajalle(Vogeesit, Waldbach). Osaisiko joku auttaa, mistä saisi tietoa tuon aikakauden tavallisen ihmisen elämästä? Miten ihmiset tulivat toimeen vuoristossa, ts. harjoitettiinko siellä karjataloutta tai maanviljelystä ym. Lähinnä kiinnostaa nimenomaan arjen elämä... Löytyisikö täältä joku asiantunteva henkilö tai tietääkö joku oivia opuksia/lähdeteoksia?

Terkuin
Tietämätön kirjailija

Kommentit (3)

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
Liittynyt16.3.2005

Oletettavasti sekä karjataloutta että maanviljelystä tuolloin vuoristossa harjoitettiin. Mutta miksi valitset näytelmäsi tapahtumapaikan ja -ajan sellaisista, joista sinulla ei ole tietoa?

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Se voi olla osa sitä luomisen iloa, kun saa samalla tietoa kyseisestä aiheesta. Joskus kun kehittelen tarinoita jostain aiheesta, niin siinä samalla saa kivoja ahaa -elämyksiä, kun oppii jotain uutta siitä kulttuurista.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Heh, hyvä kysymys. Kyseessä on siis erään innostavan ja kiinnostavan novellin dramatisointi. Novellin aihe, teemat ja päähenkilön aivoitukset kiehtovat ja se sattuu sijoittumaan tuohon aikakauteen, ja onpa henkilöillä vielä todelliset esikuvatkin...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat