Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen kirjoittamassa näytelmää joka pohjautuu erääseen novelliin, ja joka sijoittuu 1700-luvun loppuun. Novellin todella eläneen päähenkilön on sanottu kärsineen skitsofreniasta. Muutama kysymys heräsi, jos vaikka täältä löytyisi viisaampia...

Koska skitsofrenia tautina "keksittiin" tai diagnosoitiin ensimmäisen kerran? Oliko se jo tuolloin tunnettu tauti?

Kuuluuko myös skitsofreniaan nopeat mielialan vaihtelut hyvä olo - paniikki; rauha - ahdistus.. Kyseinen henkilö myös luulee tappaneensa tai aiheuttaneensa rakkauden kohteensa kuoleman, vaikka näin ei todellisuudessa ole? Kuuluvatko moiset harhat skitsofreniaan? Kyseisellä henkilöllä tauti kuuleman mukaan purskahti hyvin äkillisenä hulluuskohtauksena ja jatkui voimakkaana noin vuoden ajan. Sitten se laantui ja hän jatkoi elämäänsä vuosia tämän jälkeen. Oliko tuohon aikaan jo tiedossa hoitomenetelmiä moisten "hulluuskohtauksien" varalle?

Mistä voisi saada napakkaa tietoa A) tuon ajan lääketieteestä B) skitsofreniasta ?

Suurin kiitoksin ja terveisin
Tietämätön kirjailija

Kommentit (3)

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
Liittynyt16.3.2005

Toinen avaus kymmenen minuutin sisään saman näytelmän aineistonkeruuta varten. Voisit ehkä pitää asiat samassa säikeessä...?

Öhh... mitä tähän nyt pitäisi sanoa? Anteeksi jos pahoitin mielesi tahi ruuhkautin keskusteluja??

Ajattelin, että on fiksumpaa kysyä lääketieteeseen liittyvä kyssäri täällä lääketiede-osastolla ja historiaan liittyvä historia-osastolla tai miksi näitä nyt haluaakaan kutsua. En ole täällä aiemmin vieraillut joten "paikan" tavat ei oo tuttuja.. :/

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
Liittynyt16.3.2005

Hätiköin, anteeksi. Palstalla on ollut ongelmia joidenkin kirjoittajien availlessa säikeitä nonstoppina ja rinnastin asialliset avauksesi niihin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat