Seuraa 
Viestejä336

http://muropaketti.com/tutkimus-ie-kayttajat-tyhmimpia

Kanadalainen AptiQuant-niminen yritys on tehnyt mielenkiintoisen tutkimuksen, jossa internetissä oli tehty ihmisille älykkyysosamäärätesti ja suhteutettu sitä testin tehneen henkilön käytössä olleeseen internetselaimeen. Tutkimuksen perustana oli 100 000 käyttäjää Yhdysvalloista, Kanadasta, Isosta-Britanniasta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista.

Tutkimuksen mukaan Microsoftin Internet Explorer -selainten käyttäjillä älykkyysosamäärä oli alle 100 eli keskimääräistä alhaisempi. Selaimen 6- ja 7-versioiden käyttäjillä havaittiin ainoastaan hieman yli 80:n keskimääräinen älykkyysosamäärä. Firefoxin, Chromen ja Safarin käyttäjillä vastaava lukema oli noin 110 ja Operan sekä Caminon käyttäjillä hieman yli 120.

Tutkimustulosten luotettavuuteen kannattaa kuitenkin uskoa pienellä varauksella, sillä tulokset oli tehty internetin välityksellä, eikä hallituissa ympäristöissä, kuten esimerkiksi Mensan viralliset testit tehdään.

Kommentit (5)

syytinki
Seuraa 
Viestejä9826

Aijaijai. Osui nytte.

Vaihdoin win-koneessa IE-selaimeen, kun huomasin väitteen, että viimeisin versio on todettu turvallisimmaksi ja nopeaksi. Chromen hylkäsin, en oikein tykännyt siitä. Riittää kun mikkisofta ja apple keräilee meikän tietoja USA:n tiedustelun käyttöön.

Auttaisiko, että olen kyllä käytellyt muitakin selaimia. Kuten tätä Safaria.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Sitten vaan etsimään tuota Operaa 64 bittisenä Qt4:lla. Edellisestä kerrasta on aikaa ja tuota versiota sai jahdata kissojen ja koirien kanssa. Ja selvittämään, jos saisi Oxygen-teeman toimimaan siinä.

Käytän Firefoxia ja rekonqia (no sillä se ÄO on varmaan 180 ).

Kyllä sitä nyt visastuu!

Ei ole älykkään elämä helppoa!

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
syytinki
Seuraa 
Viestejä9826
Phony
Huijausta kaikki tyynni!

http://www.uusisuomi.fi/viihde/114430-u ... paljastui-– outo-tutkimus-olikin-”taitava-huijaus”


Myönnettäköön, että pidin tyhjänpäiväisenä tietona. En ehtinyt kuitenkaan epäillä huijaukseksi.

Väitän kuitenkin (tutkimatta), että ainakin osa windows:n käyttäjistä on keskimääräistä älykkäämpiä. Niin pirun vaivalloista on sen järjestelmän ylläpito. Oli kyse sitten omasta tai tuttavan koneesta.

Tietysti voivat olla tyhmempiäkin ja kyseessä on tietokonevalmistajien ja Microsoftin ansa. Järjestelmä menee solmuun ja tollot ostaa uuden koneen.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Loistava huijaus. Uutisankka paljasti mainiosti tiedeuutisoinnin kritiikittömyyden. Ei edes vaivauduta tarkastamaan, onko kyse ihan oikeasta tutkimuksesta.

Sylttytehtaalla on mielenkiintoista tietoa vedätyksestä. Luetellaan mm. 8 piirrettä, joiden olisi pitänyt riittää vihjeeksi siitä, ettei juttua pidä ottaa aivan todesta.

Tästä tulee mieleen taannoinen British Medical Journalin joulukevennys, jota uutisoitiin suomessakin ihan vakavana tutkimuksena.

We're all mad here.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat