Seuraa 
Viestejä45973

Olen tässä miettinyt vaihtoehtoa nykydemokratialle, ja mieleeni juolahti muuan ajatus...

Mitäpä jos nykymuotoisen äänestyskäytännön tilalle otettaisiin nettiin perustuva uudenlainen äänestyskäytäntö ?
Jokaisella äänioikeutetulla olisi yksi ääni äänestysnettisaitilla, jossa olisi lueteltuna kaikki ehdokkaat. Äänen, eli tukensa ehdokkaalle voisi siis asettaa netissä. Tämän voisi suorittaa milloin vain, ja ääntänsä voisi muuttaa milloin vain.
Eli jos kuulet oman ehdokkaasi esim. syyllistyneen tuhmiin juttuihin, niin voisit heti käydä ottamassa tukesi pois häneltä, jonkun muun hyväksi internetissä.
Kansanedustajavaaleja ei siis enää järjestettäisi nykyiseen tyyliin, muutaman vuoden välein, vaan vaalit olisivat koko ajan.
Tietokoneistettu vaalilaskuri ilmoittaisi reaaliajassa keillä olisi oikeus toimia kansanedustajana.

Olisiko tällainen ajatus huonompi vai parempi kuin nykyinen ?

Kommentit (7)

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

no ainakin se johtaisi helpommin populistiseen käyttäytymiseen, kaikenlainen pitkäjänteinen toiminta olisi niin 'out'.
Ja mieti ny miten niiden ehdokkaiden elämä menis ihan sekaisin, ku saattais millon vaan tulla kutsu eduskuntaan lyhyellä varotusajalla...

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Se oli yksi kirja, missä oli planeetta jossa presidentille pantiin aina räjähtävä kauluri. Kaikissa kaupungeissa oli puhelinkopin näköisiä koppeja, joissa oli vain yksi nappula. Jos nappulaa painettiin yli salainen määrä, niin pressa räjähti Kuitenkin joku pahankurinen ilkiö kävisi rämpyttämässä nappulaa huvikseen siellä kopissa.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ID10T
Seuraa 
Viestejä3583

Kyllä kansanedustajan ja presidentin pestin pituudella pitäisi olla joku minimikesto, sillä ensikertalaiselta menee oma aikansa ennenkuin "talon tavat" tulevat tutuksi.

Lisäksi moni hanke jäisi kesken edustajan (tai presidentin) vaihtuessa, koska poisjääneiden seuraajilla ei välttämättä olisi intressejä jatkaa niitä.

Eli kausien kestoa voisi kyllä lyhentää, mutta mielestäni 2 vuotta olisi sopiva minimi sekä kansanedustajalle että presidentille.

Samanlainen systeemi kuin BB:ssä vaan, joka sunnuntai kansanedustajat saa jännittää kuka saa eniten miinus-ääniä ja tippuu pois pelistä, eniten plus-ääniä saanut saa pääministerin salkun ja toiseksi eniten valtionvarainministerin jne..
Palkka myös määräytyy suosion mukaan, yhden plus-äänen lähettäminen maksaa sen 90 senttiä kansalaiselta ja se suoraan menee kansanedustajan tilille.

Kannatetaan

Reifengas
Seuraa 
Viestejä3665

Ei käy!

Yleisurheilukisoissa ei kilpailla lentävällä lähdöllä.
Pituushyppyä ei mitata todellisen lennon mukaan.
Jos seiväshypyssä saa riman takaisin kannattimille käsillään, se kelpaa.

Olen pahoillani, mutta tällä tasolla on myös lainmukainen vaalijärjestelmä. Eikä siihen haluta muutoksia. Siitä päättävät nimittäin laillisesti valtaanpäässeet.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Haha...se olisikin sitten hauskaa lukea joka päivä uusi hurja uutinen" tuhmasta herra ministeristä X", jonka seksuaalimoraali pettää juuri "kriittisellä hetkellä".Kun vielä voitaisiin seurata livenä sitä, kuinka erinäisten kansanedustajien kurssit nousevat ja laskevat. Kun äänimäärä laskee esimerkiksi alle10% annetusta äänimäärästä, niin edustaja menettää työnsä. Todella reilu peli sinänsä, mutta kyllä ihmiset ovat aika alttiita median manipuloinnille. On tietenkin mahdollista, että vaaleilla valitut alkaisivat säntillisemmin hoitaa työnsä, kun jatkuvasti joku hengittää niskaan.

Tulee mieleen kehittämäni minuuttitalous jossa pörssiyhtiöt vaihtavat ns. johtavan psykopaatin tarvittaessa monta kertaa päivässä. Tarkoitus olisi vain suosia mahdollisimman kajahtaneita psykopaatteja jotka spekuloivat julkisuuteen mahdollisimman älyttömät näkymät ja nostavat siten yhtiön arvoa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat