Seuraa 
Viestejä45973

Nykytekniikan aikakakaudella tuntuu joskus siltä, että piirustustaito ja taiteellinen lahjakkuus ovat käyneet tarpeettomiksi, koska valokuvia ohjelmallisesti käsittelemällä voidaan tuottaa hyvin kauniita ja persoonallisiakin töitä. Onko Näin? Onko taiteellinen lahjakkuus nykyisin enemmän silmää oikeille kuvakulmille ja aiheille, sekä värivalinnoille js tekstuureille, kuin perinteistä valokuvantarkkaa piirustustaitoa? Onko taide ylipäätään koskaan ollut valokuvamaista tarkkuutta? Eikö jo pitkään ole ollut mahdollista esim. läpinäkyvän paperin läpi piirtämällä tuottaa samantasoista taidetta kuin hyvin lahjakas vapaalla kädellä piirtävä taiteilija? Huijausta? Who cares, sillä tuloksenhan luulisi oleva se tärkein asia.

Kuitenkaan en usko, että piirretyt ja maalatut kuvat koskaan tulevat katoamaan, vaikka niitä tuotettaisinkiin eri menetelmin - jopa täysin teknisesti. Ehkä taiteilijan tuleekin pyrkiä kuvaamaan kohdettaan enemmän persoonallisella tavalla tulkiten, jotta hän pystyisi kilpailemaan orjallisesti jäljentävien tekniikoiden kanssa.

Miten arvotatte nykyisin perinteistä piirustustaitoa verrattuna teknisiin menetelmiin? Luuletteko, että perinteisillä kuvataiteilijoilla tulevaisuudessakin on yhtä paljon kysyntää kuin nykyisin?

Petri Sahervo

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat