Seuraa 
Viestejä3602

Euroopan yhteisvaluutta euro on liemessä. Osalla jäsenmaita on velkataakka jota ne eivät pysty hoitamaan. Vaihtoehtoina ovat:

1. euron hajoaminen eli rupusakki ja vähävelkaiset maat menevät kukin omaa tietään. Voi johtaa talouden mullistuksiin.

2. Euroopan liittovaltio jossa kaikki maat yhdessä vastaavat toistensa veloista esim. Eurobondien muodossa. Ratkaisee kriisin mutta haluammeko maksaa muiden velkoja?

3. nykymeno eli EKP antaa lausuntoja, pelaa aikaa ja ostaa velkamaiden lainoja, samalla kun poliitikot istuvat sormet ristissä ja odottavat ihmettä. Aika tosin loppuu pian, rahat ovat jo loppuneet.

Too many protest singers, not enough protest songs...

Sivut

Kommentit (187)

Kovastihan ne on ajamassa EU:sta yhtä, ties vaikka koko taloussotkukin olisi vain osa suurempaa juonta jolla saadaan tehtyä EU:sta yhtä.

Anyway toivottavasti ei mennä tuohon suuntaan, haluan kyllä että Suomi tekee yhteistyötä EU:n kanssa mutta jos kaikki valta siirtyy sinne niin alkaa asiat kyllä mennä paljon huonompaan, tulee miljoona uutta aivokuollutta Eu-direktiiviä jne...

hope not.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
T-Bolt
Seuraa 
Viestejä3602
sapetix
Velat maksetaan yhteisestä kassasta ?Mistä yhteisestä kassasta, sellaista ei ole.
Ensiviikolla on suuri mahdollisuus suoranaiseen taloudelliseen paskatsunamiin?

http://www.zerohedge.com/news/it-just-w ... to+zero%29

Euroopasta ei tulle liittovaltiota ilman sotaa, joten odotellaan false flag iskua vaikkapa Pariisiin ?

Näyttävät haalivan kassaa kokoon. Hidasta touhua:

http://www.irishtimes.com/newspaper/wor ... 50290.html

[size=150:3f9vsrb7]Rehn says EU needs to consider euro bonds and to tailor rescue fund[/size:3f9vsrb7]

EUROPEAN ECONOMIC and monetary affairs commissioner Olli Rehn, who broke off his summer holiday and returned to Brussels, has said the EU should keep adapting its financial rescue fund to make it credible and, in the longer term, consider common euro zone bonds.

Suomennos boldatuista: Vakuusrahastoa kasvatettava ja eurobondit eli yhteinen velkavastuu pitkän aikavälin ratkaisuksi.

Too many protest singers, not enough protest songs...

Eihän liittovaltiota voi toivottavana kehityksenä pitää, mutta kyllä uskoisin että ennen Euroa hajoaa ainakin iso kasa mielenosoittajien luita kun mellakkapoliisit pääsevät toteuttamaan itseään.

Poliitikot tarraavat valtaansa kiinni kuin iilimadot. En usko että ylilyönneiltä tullaan tänäkään päivänä välttymään.

Ehkä nyt tajutaan, kuinka erilaisia Euroopan valtot lopulta ovat.
Liittovaltiota tuskin voi syntyä nykyisellään ja hyvä niin.
Se ei tarkota, etteivätkö Euroopan valtot voisi liittoutua ja ajaa omia ja mielellään köyhienkin maiden etuja.
Euroopasta ei tule USA:n kaltaista liittovaltiota, koska kansat ovat liian kaukana toisistaan henkisesti ja taloudellisesti.
Jo yhteinen raha on osoittautumassa katastrofiksi.
EU yrittää pelastaa itseään siirtämällä rahaa sisäisesti heikoille valtioille.
Ajatus voi olla periaatteessa ja nimenomaan periaatteessa hyvä, mutta hyväksikäyttäjiä riittää ja EU:n voima menee sisäiseen tasapainotteluun.
Jokaisen EU maan tulisi olla itse vastuussa menestyksestään, eikä olla EU:n jäsen odottaen taloudellista apua ja hyötyä, tekemättä itse muutoksia.
Tosiasia on, että maiden taloudelliset erot ovat sitä luokkaa, ettei niitä korjata rahansiirroilla ja lainoilla.
EU:n pitäisi keskittyä auttamaan köyhiä maita pitkän tähtäimen suunnitelmilla ja samalla pitää huoli yleisetä kilpailukyvystään.
Raha voi jakaa rajattomasti, mutta se ei takaa kehitystä köyhemmissä valtioissa.
Pitkällä tähtäimellä EU:lla tulisi olla valtaa jäsenmaidensa talous- ja rahapolitiikassa, mutta lamat tulevat ja menevät, eikä Eurooppaa rakenneta hetkessä, eikä nykyisen EU:n keinoin.

noone
Seuraa 
Viestejä577

Euroalue täytyy hajottaa.

Erikseen North-Euro ja jos PIIGS-maat haluaa South-Euron, niin sitten tekevät sellaisen.

Tosin, jos puhutaan ei rupusakista, niin ei siellä ole kuin Luxemburgh, Eesti ja Suomi. Kaikki muut Euro-maat on vajeineen ja velkoineen yli Euro-soppareiden joita niiden olisi pitänyt noudattaa mutta kukaan ei piitannut.

http://4.bp.blogspot.com/-u8iauayrDAQ/T ... t_2010.png

mistä talouskriisi johtuu?

1. lait ovat asetettu aivan liian kireiksi

suurimmat rasitteet on turvallisuus ja ympäristölait jotka syövät tehokkuutta, ainavaan lakeja kiristetään vaikka viulut joutuu maksamaan velkarahalla.

2. pimeä työvoima.

itse tunnen ainakin kymmeniä jotka ovat pimeänä töissä. rakennusteollisuus on pahin, omakotitalon rakentaja maksaa kymmeniä tuhansia talonsa rakentamisesta pimeänä.

3. eu

eu:ssa haaskataan rahaa järkyttäviä määriä tuottamattomiin projekteihin. suomessa mm tekes harjoittaa tätä rahan jakoa. muinoin seurasin eu-tuilla rahoitettua projektia kokeilla mansikan kasvatusta kasvihuoneessa, rahaa paloi n.100000€ ja mansikoita tuli joitain litroja (syötiin ne kahvitunnilla) ja tämän kaltaisia projekteja vuodesta toiseen.

4. sosialismi

muiden kustannuksella eläminen on aivan liian helppoa ja käy kalliiksi.

lääkkeet näihin vaivoihin

1. semmoisten lakien säätäminen joka heikentää kilpailukykyä pitäisi lopettaa ja tarkastaa kaikki viimeisellä vuosikymmenellä tehdyt lait ja kumota ne jos lait heikentävät kilpailukykyä

2. valvontaa lisää rajusti. vaikka sitten käräytyspalkkio naapurin ilmiannosta! jotain on tehtävä. norjasta voisi ottaa mallia, siellä laki on senverran ankara ettei pimeää työntekoa juuri esiinny (mm.jäädyttävät tilit jos epäilevät)

3. jokainen euro joka eu-tukena lähtee pitäisi olla kenen tahansa helposti seurattavissa. projekti rahoitusta pitäisi karsia rajusti ja tarkemmin tutkia projekteja ennen rahoitusta. parasta olisi päästä koko eu:sta irti

4. lähimmäistä on hyvä auttaa mutta rajansa kaikella. mamulle suomen kansalaisuuden saamisen edellytys pitäisi olla kutakuinkin tällainen: ensimmäisen viiden vuoden aikana vähintään 3 vuotta töitä tai koulua, eikä rikesakkoa suurempaa syntiä muussa tapauksessa takasi mistä on tullutkin.

Jokaisella valtiolla on armeija - EU:lla ei. Siksi siitä ei voi syntyä liittovaltiota, varsinkaan jos jokaisella valtion pikku osasella on omat sotilasjoukkonsa.
Nykyisessä liittovaltiossa joka "maakunnassa" toteutetaan EU:n yhteisiä säännöksiä vain, jos sattuu huvittamaan. Paitsi tietysti mallioppilasmaissa jotka saavat ainoastaan kärsiä kiltteydestään.

barbababa

Poliitikot tarraavat valtaansa kiinni kuin iilimadot. En usko että ylilyönneiltä tullaan tänäkään päivänä välttymään.

Poliitikot ovat hillopäälliköiden käsinukkeja. Ihan sama mitä poliitikoita kansaa on edustamassa, kun samat lobbarit kuitenkin pysyvät.

Toisaalta, jos haluaa Euroopan maiden pärjäävän maailman suurten keskellä, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin rakentaa suurempi yksikkö jota ei noin vain voi horjuttaa. Tämä siis, jos haluaa maailman pyörivän talouden ehdoilla. Euro itsessään oli liian suuri valuutta finanssikeinottelijoiden horjutettavaksi, niin takaportti löytyi iskemällä muutaman heikomman eu-jäsenen kimppuun.

Ainoa EU:n valtio joka on selvillä vesillä on Viro. Muut joutuvat liriin. Tosin Virossa tulevaisuus on arkipäivää jo nyt, asunnot -50% ja lapset syövät nälkäänsä koivunlehtiä.

T-Bolt
Seuraa 
Viestejä3602

Nyt on sitten EKP ostamassa Italian velkaa, jos Saksa sen sallii. 440 miljardia voi loppua äkkiä:

[size=150:porbsh2j]ECB to discuss buying Italian bonds to calm markets[/size:porbsh2j]

A divided European Central Bank is to meet later to decide whether to start buying Italian debt to calm markets and world finance ministers are to hold emergency talks about how to stop the current debt crisis infecting the global economy.

Italy and Spain insist they can still meet debt payments, despite rising costs, but bond traders warned that yields on 10-year goverment bonds in the countries of around 6pc are unsustainable.

Der Spiegel, the German news magazine, reported that the German government was increasingly doubtful that Italy could be rescued by the European emergency fund, even if it were tripled in size.

http://www.telegraph.co.uk/finance/fina ... rkets.html

Too many protest singers, not enough protest songs...

T-Bolt
Seuraa 
Viestejä3602

[size=150:3koggo1j]Lisärahan painaminen alkaa - EKP aloittaa velkapaperiostot[/size:3koggo1j]

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 0110886173

Euroopan keskuspankki EKP päätti sunnuntai-illan puhelinkokouksessaan auttavansa velkakriisistä kärsiviä maita ostamalla niiden velkakirjoja.

Analyytikkojen mukaan tämä tarkoittaa, että EKP aikoo ostaa Italian ja Espanjan joukkovelkakirjoja. Keskuspankin odotetaan aloittavan velkapapereiden ostot maanantaiaamuna markkinoiden auetessa.

Kun keskuspankki ostaa valtioiden velkapapereita, se kasvattaa liikkeellä olevan rahan määrää. Rahapainon käynnistämisen varjopuoli on inflaation kiihtymisen uhka.

Toimenpiteiden polttopisteessä on nyt Italia, jonka valtionvelan määrä on euroalueen suurimpia ja korot yli kuudessa prosentissa.

Too many protest singers, not enough protest songs...

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

ajattelenko oikeansuuntaisesti, mutta poliittisesti epäkorrektisti, kun luulen, että inflaation kiihtyminen vain laajentaa hätää ja nostaa surkeutta maassa kuin maassa köyhempien väestönosien suhteen?

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat