Seuraa 
Viestejä45973

Jottei mene taas liian vakavaksi tämä "tautiosasto", aloitanpa uudesta teemasta. Eli mitä on tohtorisetä taikka -täti juuri sinulle möläyttänyt sellaista, että et voi vakavalla naamalla sitä tutuillesi kertoa?
Näin alkuun omasta kokemuksesta (eikä yhtään liioitellen):

Oikea diagnoosi tuli reilun 30 labratestin jälkeen, oltuani 4 viikkoa sairaslomalla, jolloin työterveyslääkäri: "Ahaa, tämä onkin sellainen sairaus, joka paranee hoidosta huolimatta".

Nyt vaan omia kokemuksianne (eikä niitä lääkärikaskukirjasta lainattuja)...

Otetaanpa vielä arvauskilpailu: minkähänlainen se meikäläisen lopullinen diagnoosi oli? Sen verran voin auttaa, että ei ollut psykiatrian puolelta.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (32)

Meritoituneena hypokondrikkona arvelen, että kyseessä oli mononukleoosi.

Jalkaleikkauksen jälkeen iski kotona streptokokki jalkaan päivää ennen ortopedian polin jälkitarkastusta.

Jalka oli tulipunainen, paisuksissa ja täynnä jättimäisiä vesikelloja. Kuumettakin oli ja kurja olo.

Ortopedi kummasteli jalkaa, eikä rakennuspuolen miehenä hoksannut vaivan nimeä, ennekuin hoitsu vihjaisi, että kyseessä voisi olla ruusu (jonka tietysti koko yön Lääkärin käsikirjaa plarattuani valmiiksi tiesin.)

Helpottunut ortopedi kiljaisi että juu, ja onhan tämä ihan hyvän näköinen.

Minä siihen että, noooo, kuka mistäkin tykkää.

Repesivät sitten koko porukka, mutta sain tropit

Mummo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bomt Kneder
Aiheeseen liittyen. Lääkäreiden sanelukukkasia. Siis niitä nauhuriin sanelemia kuvauksia, jotka puhtaaksikirjoitetaan myöhemmin.

Heh, tämä on minulle jokapäiväistä elämää

No jaa, tämä oli vähän noloa.

Olimme työkavereiden kanssa viettämässä hauskaa iltaa saunoen ja uiden kunnes päätimme sitten siirtyä kaupunkielämän pyörteisiin

Hyppäsin erään kaverini kyytiin polkupyörän tarakalle, hyvin meni erääseen kurviin saakka, siinä tasapainoni petti ja putosin aivorasia edellä asfalttiin.

Heräsin sairaalassa, kyselivät henkilötietoja, vastasin siihen mielestäni hauskasti jotta "Balt-vainaa!"

Sitten tuli lääkäri, nuori nainen ja totesi kallossani olevan ompelua vaativan haavan.

Minä kysymään:"Jääköhän siitä arpi?" Lääkäri:"No, ei tee kyllä kesää eikä talvea tuossa naamassa."
Vaikenin.Taisi olla kyllästynyt ompelemaan humalikkoja.

Eräs hauska lääkärin kommentti tulee minullekin mieleen, vaikka en ollutkaan kommentin kohde vaan satuin olemaan kuulolla.

Osastomme nuorempi, erikoistuva lääkäri tuli huoneeseen, oli juuri tulossa potilaansa luota ja sanoi vanhemmalle osaston vastaavalle lääkärille, että hänen potilaansa taitaa olla vähän sekava. Vanhempi lääkäri kysyi, että miten niin. Tähän nuorempi sitten selitti, että olinpaikkaa kysyttäessä potilas ilmoittaa olevansa tappokammiossa.

Vanhempi lääkäri kommentoi totisella naamalla, että eihän hän sitten niin sekava olekaan.

tää nyt EI ole niin hirveän hauskaa, mitä aloittaja ajoi takaa.
Mutta. Pitkän tarinan (jota en aio kertoa) päätteeksi kajautin paljaan päänuppini reiliin. Seuraavana päivänä oli paha päänsärky ja oksettikin. Menin tk-lääkärille, joka katsoi silmiin ja sanoi vankasti: "Käyt täällä aika usein. Oletko masentunut?"
Illalla huolestuneet omaiset veivät minut ensiapuun. Useiden kuvantamisien jälkeen todettiin aivoruhje.

Polveni nivelkierukka operoitiin pari vuotta sitten. Kirurgi tiiraili näkymiä tähystimellä myös polven toiselta laidalta. Totesi riemastuneena, vokaaleja venytellen: "Voi että! Täällähän on kulumaa!"

"Hemoglobiini on hiukan alakantissa ... 78, tiputetaan vielä yksi pussillinen verta".. totesi lääkäri hoitajalle, joka nyökytteli vieressä.
-Vielä yksi? Minä kysyin.. kun ei sitä ensimmäistäkään ole vielä annettu.

-Täytyisi katetroida jälleen, sanoin hoitajalle..
Hoitaja katsoi kelloaan, sanoen: "Ei voi olla totta, juurihan me kaksi tuntia sitten katetroimme."
-Niin, vikaa on vain munuaisen alueella

-Soitan nappia ja pyydän kipupiikkiä.
-Hoitaja katsoo kelloa sanoen: Ei kyllä millään voi vielä tuoda, kyllä tunti pitää vielä odottaa

Eutanasia on hyvä asia

No kuluma ei parane hoidosta huolimatta.

Tai, no jos se onkin terveydenhuollon supistusten varsinainen syy..

Mummo
utsliten

Tämä tapahtuu suuren sairaalan tähystyspoliknikalla. Paikalla oli osastonlääkäri, erikoissairaanhoitaja avustajana ja nuori kandi perehtymässä sairaalan tämänkin osaston toimintaan.

Kandi oli enemmänkin näitä nörttityyppejä, kirjoihin uppoutuvia mammanpoikia joiden käytännön kokemus kauniimmasta sukupuolesta oli rajoittunutta.

Oltiin aloittamassa tähystystä ja operaatiosta vastuussa oleva lääkäri kehoittaa kandia tekemään ensin sormin potilaan peräaukon tunnustelun, jotta havaitaan onko mitään poikkeavaa. (normaalisti tuollainen tunnustelu ei kolonoskopian aloitukseen kuulu, mutta ilmeisesti lääkäri halusi antaa mahdollisuuden kandille hankkia lisää tuntumaa ja harjoitusta ns. sormituntumaan, joka on lääkärille tärkeä ja paljon harjoitusta vaativa taito)

Epävarma kandi ryhtyy työhön käskettyyn kunnes lääkäri joutuu keskeyttämään tylysti: "Kandidaatilla on nyt kyllä sormi väärässä reijässä, tämä ei ole gynelologian poliklinikka!"

Näin sitten loppuosa tähystyksestä vedettiinkin loppuu tulipunaisen kandidaatin todistaessa operaatiota. Näinköhän jäi mitään mieleen opetustilanteesta+

Opiskeluaikana menin Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön lääkärille valittamaan jo neljä viikkoa jatkunutta kovaa yskää. Lääkäri sanoi: "Lopeta se tupakointi". Minä ihmettelemään, etten koskaan aloittanutkaan. "No sitä mä vähän pelkäsinkin."

Mummo
No kuluma ei parane hoidosta huolimatta.

Tai, no jos se onkin terveydenhuollon supistusten varsinainen syy..

Mummo
utsliten


Eräällä 40-50 ikäisellä miehellä oli ollut jo pitemmän aikaa polvikipua. Hän sanoi vaivaa hoidetun niin, että polviluuhun oli porattu reikiä. Lääkäri oli sanonut luukudosta kasvavan reiät täyteen ja sillä tavoin polvesta tulee entistä ehompi.

Pidin itsestään selvyytenä, että polvi oli kulunut, mutta en kyllä muista, sanoiko hän olleen sen kulumaa.

Eräälle vanhalle työkaverille oli työterveyslääkäri sanonut: "Kyllä sä taidat olla oikeasti kipee. Kai sun tarttis mennä oikein lääkäriin".

Vierailija

Minä olin 23-vuotiaana yleisterveystarkastuksessa. Piti ajokorttia varten käydä saamassa terveen paperit. Lääkäri syynäsi minut tarkkaan, mitattiin ja punnittiin, otettiin verenpaine, tutkittiin näkö ja ääreisnäkö ja niin edelleen. Kaikki oli valmista ja loppukaneetiksi lääkäri totesi että "jaa, tutkitaampa vielä nuo rinnat." No ei siinä, ei muuta kun pöydälle ja paita pois. Ei löytynyt pahkuroita tai muutakaan. Pari päivää myöhemmin rupesin miettimään että kuuluneeko ajokorttitarkistukseen rintojen tutkinta... Noh, tulipahan sekin sitten tehtyä.

Vatkain
Minä olin 23-vuotiaana yleisterveystarkastuksessa. Piti ajokorttia varten käydä saamassa terveen paperit. Lääkäri syynäsi minut tarkkaan, mitattiin ja punnittiin, otettiin verenpaine, tutkittiin näkö ja ääreisnäkö ja niin edelleen. Kaikki oli valmista ja loppukaneetiksi lääkäri totesi että "jaa, tutkitaampa vielä nuo rinnat." No ei siinä, ei muuta kun pöydälle ja paita pois. Ei löytynyt pahkuroita tai muutakaan. Pari päivää myöhemmin rupesin miettimään että kuuluneeko ajokorttitarkistukseen rintojen tutkinta... Noh, tulipahan sekin sitten tehtyä.

Että te naiset olette sitten tyhmiä. Miten nyt pahkuraisilla rinnoilla voisi autoa ajaa? Yritäpä ite.

Mulle kävi kauan sitten hauskasesti kun olin kesähommissa paperitehtaalla ja siellä sain jonkin myrkytyksen koneenaluksia nuohotessani. Pakko oli mennä lääkäriin ja sehän määräsi verikokeille tippaiitan luo.

Sairaanhoitaja oli nuori tyttö, olikohan vielä edes valmistunut. Kysyi nätisti, että ei kai minua veren näkeminen heikottanut. Ei tietenkään vakuutin. Hoitaja ehdotti, että jos kuitenkin menisit makuulle. Sanoin, että istun mieluummin. Hoitaja sanoi, että jos aukaisen tuon ikkunan, jos sinua kuitenkin alkaa huimata. Sanoin, että avaa minun puolestani, ei se minua häiritse. Hoitaja aukaisi ikkunan ja haki piikkinsä. Varovasti hän työnsi sen kyynävarteen ja suoneen. Veri alkoi valua ja samassa hoitaja pyörtyi! Onneksi olin istumassa ja sain napattua hänet syliini. Kun hän virkosi, sovimme, ettei asiata kerrota ainakaan lääkärille yhtään mitään.

No, minulla oli parikymmentä vuotta sitten lievää verenvuotoa siemensyöksyjen yhteydessä ja myöhemmin näkyvästi virtsassa. Eikun terveyskeskukseen. Nuori naislääkäri halusi tuseerata, tottahan se kuuluu asiaan. Ei vain löytänyt persreikää ja sitä vähän ääneenkin hämillään ihmetteli. Totesin, että kyllä se sielläpäässä on tähän asti ollut.

Löytyi lopulta.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

"Ei kannata olla huolissaan. Tuskin se on mitään mitä ei ruumiinavauksessa saataisi selville"

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat