Seuraa 
Viestejä45973

Ilmastonmuutos pian peruuttamaton?

YLE24 Julkaistu 29.01.2006, klo 12.15

Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat alkaneet pohtia, missä vaiheessa ilmastonmuutos saavuttaa pisteen, jossa sitä ei voida enää estää tai edes hidastaa. Keskustelu lähti varsinaisesti liikkeelle, kun julkaisuuteen tuli tieto, jonka mukaan viime vuosi oli siltä ajalta kuin mittauksia on tehty, maapallon kaikkien aikojen lämpimin.

Washington Post -lehden haastattelussa huippututkijat esittävät kolme ilmiötä, jotka ovat jo käynnissä, ja jotka pitkälle edetessään johtavat peruuttamattomaan muutokseen maapallon luonnonoloissa.

Ensimmäinen uhka on Grönlannin tai Etelänapamantereen jään hajoaminen, mikä nostaisi huomattavasti merenpintaa.

Tutkijat ovat havainneet, että molemmat jäätiköt hajoavat kaiken aikaa reunoiltaan, mutta saavat lisää massaa lumisateista keskiosaansa. Tämä kehityskulku yhdistettynä noin kolmen asteen lämpötilan nousuun hajottaisi jäätikön osiin. Tutkijoiden mukaan jo tämän vuosisadan päästöt voisivat johtaa siihen, että tämä kehitys olisi peruuttamatonta.

Toisena uhkana mainitaan veden lämpenemisestä johtuva korallien värien haalistuminen. Veden lämpeneminen noin asteella tappaa levillä elävät mikrolevät, jotka ruokkivat koralleja. Näin ilmenevä kalpeneminen tappaa korallit viikossa. Tällöin riutoilla viihtyvien kalaparvien elinolotkin heikkenevät.

Viime syksynä Texasin ja Trinidadin välillä merivesi oli reilun asteen tavanomaista lämpimämpää ja korallit kuolivat laajalla alueella.

Kolmas tutkijoiden mainistema todennäköinen uhka on thermohaliinisen kierron eli Atlantin merivirtausten, mm. Golf-virran, pysähtyminen. Mittausten mukaan virtaukset ovat jo nyt merkittävästi hidastuneet.

Saksassa tehtyjen tietokoneanalyysien mukaan on 50 prosentin tiodennäköisyys, että Atlantin kiertovirtaukset loppuvat kokonaan 200 vuodessa. Näin on käynyt ennenkin, viimeksi 8 200 vuotta sitten.

Ennustekuvien kautta tutkijat hahmottelevat kuvaa, kuinka paljon maapallon kasvihuonekaasupäästöjä olisi vähennettävä, jotta lämpeneminen saataisiin kuriin.

USA:n hallinto yritti vaientaa tutkijan?

Yhdysvaltain hallinto on George W. Bushin aikana pitänyt linjanaan, että se panostaa päästöjä vähentävään teknologiaan, mutta ei hyväksy tiukkoja määrällisiä rajoituksia.

Nasan johtava ilmastotutkija James E. Hansen väittää The New York Timesin ja The Washingtin Postin haastatteluissa, että Bushin omat, Nasaan nimittämät virkamiehet yrittävät estää Hansenia julkistamasta tietojaan ilmaston muuttumisesta. Hansen on varoitellut ilmaston lämpenemisestä jo vuosikausia.

Hansenin mukaan hallinnon virkamiehet sensuroivat hänen kirjoittamiaan tekstejä ja yrittävät estää tiedotusvälineitä haastattelemasta häntä.

Esimerkiksi National Public Radion esittämä haastattelupyyntö evättiin hallinnon edustajan toimesta. Hansen pääsi ääneen vasta Nasan korkeamman edustajan luvalla.

-----------------------

Olen syvästi sitä mieltä että ihmisen tulisi kunnioittaa luontoa, eikä riistää sen resursseja lyhytnäköisesti. Ilmaston lämpeneminen on eräs ihmisen toiminnan tulos. Kasvihuonekaasujen pitoisuudet ilmakehässä johtavat helposti itse itseään ruokkivaan lämpenemiseen, jonka seurauksena voidaan helposti ylittää se kynnys, jonka ylitettyämme mikään ei pelasta maapalloa, lämpeneminen kiihtyy ja maapalloa uhkaa Venuksen kohtalo eli n. 500 C asteen kuumuus. Tällaisia malleja on simuloitu tietokoneilla ja niitä pidetään täysin realistisina malleina.

  • ylös 2
  • alas 2

Sivut

Kommentit (43)

Jep, silloin aavikoitumista on vaikea tajuta, kun folioon ei järkikään tartu ;)

Mitä suomi tekee kun pakkasta tulee ******sti? Rakentaa viisi uutta ydinvoimalaa?

Uskon kyllä, että maailmanloppu tulee helposti vuonna 2060, edes kovemmalla varautumisella sitä ei voi täysin välttää, kuten ei voi sitäkään mahdollisuutta että ehkäpä yksi tai kaksi tuhoajaa epäonnistutaan harhauttamaan mahdollisilta meteoriittiradoiltaan.

Vielä enemmän silti uskon, että ihminen on viruksen kaltainen viheliäinen olento, joka selviää mayain tuhostakin, ainakin naapurissa-. Australiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
iltalehti 01.01.2006
Bush haluaa vähentää USA:n riippuvuutta öljystä
1.2.2006 8:19

George W. Bush esitti kansakunnan tilaa käsittelevässä linjapuheessaan tuntuvia panostuksia muun muassa etanolin ja tuulienergian hyödyntämistä edistävään tutkimukseen.

Presidentti Bush puhui myöhään tiistaina kongressissa painokkaasti vaihtoehtoisten energiamuotojen puolesta.

Bush esitti tavoitteeksi sen, että Yhdysvallat toisi vuonna 2025 Lähi-idästä 75 prosenttia vähemmän öljyä kuin tätä nykyä.

- Amerikka on riippuvainen öljystä, jota usein tuodaan epävakaista maailmankolkista. Tätä riippuvuutta voi tehokkaimmin vähentää teknologian keinoin, Bush perusteli aloitteitaan.

Jenkit pysyvät Irakissa

Bush piti jokavuotisen, parhaaseen tv:n katseluaikaan näytettävän puheensa vaikeassa poliittisessa tilanteessa. Hänen kannatuksensa on vain vähän päälle 40 prosentissa.

Häneltä odotettiin uusia avauksia Irakista, jossa mielipidemittausten mukaan kansan enemmistö katsoo Bushin epäonnistuneen. Niitä Bush ei tarjonnut - hän toisti, etteivät amerikkalaiset lähde Irakista ennen aikojaan.

- Joukkojen määrästä päättävät sotilaskomentajat, eivät poliitikot Washingtonissa, Bush laukoi.

Tervehti iranilaisia

Bush lähetti terveisiä palestiinalaisten vaalit voittaneelle Hamasille. Hän vaati Hamasia hyväksymään Israelin valtion, riisumaan aseensa ja tekemään töitä kestävän rauhan puolesta.

Viestinsä iranilaisille Bush puhui puoliksi tv-kameralle ja puoliksi yleisölleen. Hän sanoi toivovansa, että Yhdysvallat on tulevaisuudessa demokraattisen Iranin läheinen liittolainen ja ystävä.

- Maailman kansat eivät saa antaa Iranin hankkia ydinaseita, hän jyrisi maan nyky-johdolle.

Demokraattien väreissä

Bush oli sonnustautunut siniseen solmioon, jollaisia Washingtonissa tapaavat pitää demokraatit. Varapresidentti Dick Cheney oli perinteiden velvoittamana punaisessa, republikaanien värisessä kravatissa.

Ystävyyden ele ei ainakaan ensi kommenttien perusteella riittänyt demokraateille. He tyrmäsivät Bushin puheen laimeaksi ja vanhan levyn pyörittämiseksi.

Yleisön joukossa istuneet demokraatit taputtivat puheen aikana useita kertoja eri kohdissa kuin salin toisella puolella olleet republikaanit.

IL - STT

Taitaa Pussinpoika ajatella ekolokisesti lopultakin, tai ehkäpä joku neuvonantajista on voinut vihjata että US on sittenkin riippuvainen öljystä.

Bushin mielestähän ilmaston lämpenemisestä (kuten ympäristöasioista yleensäkin) huolehtiminen tulisi jättää yritysten harteille. Osoittaa mitä syvällisintä markkinatalouden lainalaisuuksien tuntemusta. Guardianissa oli juuri kuukausi pari sitten juttu siitä, miten monet yritykset ovat täysin valmiita omalta osaltaan toimimaan ilmaston lämpenemisen hidastamiseksi, mutta eivät voi koska laki ei velvoita kilpailijoita samaan. Jotta sellaista.

Kyllähän on hurja ajatus siirtää vastuu yrityksille.Siitä ei seuraisi muuta kun,että yritykset siirtyisivät mahdollisimman halpaan ja korruptoituneeseen valtioon jossa päästörajoitukset olisivat lähinnä huumoria.

blast from the past
Bushin mielestähän ilmaston lämpenemisestä (kuten ympäristöasioista yleensäkin) huolehtiminen tulisi jättää yritysten harteille. Osoittaa mitä syvällisintä markkinatalouden lainalaisuuksien tuntemusta. Guardianissa oli juuri kuukausi pari sitten juttu siitä, miten monet yritykset ovat täysin valmiita omalta osaltaan toimimaan ilmaston lämpenemisen hidastamiseksi, mutta eivät voi koska laki ei velvoita kilpailijoita samaan. Jotta sellaista.

hmmm... kiintoisaa. Überliberaalissa mallissahan vapaus on sitä että firmat tekevät mitä tykkäävät, joiden toimia silti ohjaa kuviteltu sisäinen omatunto ohjaa kohti lempeää hyvää maailmaa.

nouhau
Kasvihuonekaasujen pitoisuudet ilmakehässä johtavat helposti itse itseään ruokkivaan lämpenemiseen, jonka seurauksena voidaan helposti ylittää se kynnys, jonka ylitettyämme mikään ei pelasta maapalloa, lämpeneminen kiihtyy ja maapalloa uhkaa Venuksen kohtalo eli n. 500 C asteen kuumuus. Tällaisia malleja on simuloitu tietokoneilla ja niitä pidetään täysin realistisina malleina.

Vai täysin realistisina malleina. Ei ole kovin realistista siirtää maapallo kolmanneksella lähemmäs aurinkoa, nostaa ilmakehän paine 93-kertaiseksi ja ilmakehän hiilidioksidipitoisuus 96 %:iin 0,036 %:sta. Nuo ovat nimittäin Venuksen olosuhteet jotka sinun mielestäsi mukamas uhkavat maapalloa.

Tässä varmaan ajettiin takaa sitä, että maapallon lämpötila saattaa kohota sinne 500 celsiuksen tuntumaan, mikäli kasvihuoneilmiö riistäytyy käsistä. Venuksellahan on käynnissä erittäin voimakas itseään ylläpitävä luonnollinen kasvihuoneilmiö.

Mutta maassakin nuo 500 astetta saavutettaisiin esimerkiksi siten, että meremme lämpenisivät tarpeeksi ja sen seurauksena kaikki merenpohjiin varastoitunut metaani vapautuisi.

EDIT:
-------
"Estimates show that oceanic gas hydrates currently hold somewhere between 1,000 and 22,000 gigatons of carbon as methane, with most studies suggesting about 10,000 gigatons. Considering that our atmosphere contains about 700 gigatons of carbon, even the low mass estimates make gas hydrate a major component of the global carbon cycle."

http://www.geotimes.org/nov04/feature_climate.html

Rapid Release of Sea-Floor Methane Caused Extreme Global Warming 55 Million Years Ago

http://www.innovations-report.com/html/ ... 18375.html

Global dimming
http://www.bbc.co.uk/sn/tvradio/program ... rans.shtml

nouhau
Ilmastonmuutos pian peruuttamaton?

YLE24 Julkaistu 29.01.2006, klo 12.15

Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat alkaneet pohtia, missä vaiheessa ilmastonmuutos saavuttaa pisteen, jossa sitä ei voida enää estää tai edes hidastaa. Keskustelu lähti varsinaisesti liikkeelle, kun julkaisuuteen tuli tieto, jonka mukaan viime vuosi oli siltä ajalta kuin mittauksia on tehty, maapallon kaikkien aikojen lämpimin.

Washington Post -lehden haastattelussa huippututkijat esittävät kolme ilmiötä, jotka ovat jo käynnissä, ja jotka pitkälle edetessään johtavat peruuttamattomaan muutokseen maapallon luonnonoloissa.

Ensimmäinen uhka on Grönlannin tai Etelänapamantereen jään hajoaminen, mikä nostaisi huomattavasti merenpintaa.

Tutkijat ovat havainneet, että molemmat jäätiköt hajoavat kaiken aikaa reunoiltaan, mutta saavat lisää massaa lumisateista keskiosaansa. Tämä kehityskulku yhdistettynä noin kolmen asteen lämpötilan nousuun hajottaisi jäätikön osiin. Tutkijoiden mukaan jo tämän vuosisadan päästöt voisivat johtaa siihen, että tämä kehitys olisi peruuttamatonta.

Toisena uhkana mainitaan veden lämpenemisestä johtuva korallien värien haalistuminen. Veden lämpeneminen noin asteella tappaa levillä elävät mikrolevät, jotka ruokkivat koralleja. Näin ilmenevä kalpeneminen tappaa korallit viikossa. Tällöin riutoilla viihtyvien kalaparvien elinolotkin heikkenevät.

Viime syksynä Texasin ja Trinidadin välillä merivesi oli reilun asteen tavanomaista lämpimämpää ja korallit kuolivat laajalla alueella.

Kolmas tutkijoiden mainistema todennäköinen uhka on thermohaliinisen kierron eli Atlantin merivirtausten, mm. Golf-virran, pysähtyminen. Mittausten mukaan virtaukset ovat jo nyt merkittävästi hidastuneet.

Saksassa tehtyjen tietokoneanalyysien mukaan on 50 prosentin tiodennäköisyys, että Atlantin kiertovirtaukset loppuvat kokonaan 200 vuodessa. Näin on käynyt ennenkin, viimeksi 8 200 vuotta sitten.

Ennustekuvien kautta tutkijat hahmottelevat kuvaa, kuinka paljon maapallon kasvihuonekaasupäästöjä olisi vähennettävä, jotta lämpeneminen saataisiin kuriin.

USA:n hallinto yritti vaientaa tutkijan?

Yhdysvaltain hallinto on George W. Bushin aikana pitänyt linjanaan, että se panostaa päästöjä vähentävään teknologiaan, mutta ei hyväksy tiukkoja määrällisiä rajoituksia.

Nasan johtava ilmastotutkija James E. Hansen väittää The New York Timesin ja The Washingtin Postin haastatteluissa, että Bushin omat, Nasaan nimittämät virkamiehet yrittävät estää Hansenia julkistamasta tietojaan ilmaston muuttumisesta. Hansen on varoitellut ilmaston lämpenemisestä jo vuosikausia.

Hansenin mukaan hallinnon virkamiehet sensuroivat hänen kirjoittamiaan tekstejä ja yrittävät estää tiedotusvälineitä haastattelemasta häntä.

Esimerkiksi National Public Radion esittämä haastattelupyyntö evättiin hallinnon edustajan toimesta. Hansen pääsi ääneen vasta Nasan korkeamman edustajan luvalla.

-----------------------

Olen syvästi sitä mieltä että ihmisen tulisi kunnioittaa luontoa, eikä riistää sen resursseja lyhytnäköisesti. Ilmaston lämpeneminen on eräs ihmisen toiminnan tulos. Kasvihuonekaasujen pitoisuudet ilmakehässä johtavat helposti itse itseään ruokkivaan lämpenemiseen, jonka seurauksena voidaan helposti ylittää se kynnys, jonka ylitettyämme mikään ei pelasta maapalloa, lämpeneminen kiihtyy ja maapalloa uhkaa Venuksen kohtalo eli n. 500 C asteen kuumuus. Tällaisia malleja on simuloitu tietokoneilla ja niitä pidetään täysin realistisina malleina.

USA:n hallinto yritti vaientaa tutkijan?????
Näin valehdellaan oikeaoppisesti nykymediassa, laitetaan kysymysmerkki valheen perään ja täydestä menee.
Mitenkähän tämä vaientaminen oli tarkoitus tehdä, Oliko tarkoitus potkia munille vaiko ottaa hengiltä? Kenties Nasa suunnitteli kirjoituslehtiön kaappamista? Maassa jossa on tuhansia sanomalehtiä ja osa niistä on erikoistunut levittämään nykyuskontoa johon olennaisena osana kuuluu maailmanlopun ennusteleminen, niin kuin kaikissa muissakin uskonnoissa. Merkille pantavaa näissä maailmanlopun ennustuksissa on myös ihmisten syyllistäminen milloin mihinkin.

Onko kukaan ajatellut esim sellaista asiaa kuinka etelämanner voi sulaa kun keskilömpätila on + puolella, sulaako etelämantereen jää jos pakkasta on 20 astetta 25 asteen sijasta?
Jos taas ajatellaan että etelämantereelta irtoaa jäälauttoja, niin ollaan taas toisen ongelman edessä. Jos niitä ei ennen irtoillut niin etelämantereen jää ulottuisi eteläafrikan rannikolle (vähintään) Eli jäälauttoja on irtoillut aina etelämantereelta, riippumatta siitä mikä lämpötila on jossain suurkaupungissa.

Mitä taas tulee kasvihuoneteoriaan niin pitää muistaa että se on TEORIA eikä tieteellinen fakta. Teoriahan lähtee siitä että yläilmakehään muodostuu "savua" joka estää lämmönsäteilyn takaisia avaruuteen, sinäänsä näppärä teoria, mutta miten se lämpö tulee maapallolle jos yläilmakehässä on jokin joka estää sen? Oisko yläilmakehässä takaiskuventtiili? Täh?
Eräässä tiededokumentissa kerrottiin kuinka erään tulivuoren purkauksen jälkeen maapallolle tuli niin kutsuttu "pieni jääkausi" koska yläilmakehässä oli tulivuorenpurkauksen seurauksena "savua". Eli lämpö ei päässyt maanpinnalle. Kasvihuonenteorian suurin ongelma onkin ollut se että lämpeneminen ei olekkaan tapahtunut suoranaisessa suhteessa päästöihin. Mutta syyskuun terroriisku oli vastaus siihenkin, "huippu tiedemiehet" nimittään huomasivat että amerikan mantereella lämpötilat nousivat koska ilmaliikenne kiellettiin kokonaan joksikin aikaa, kiellon seurauksena lämpö pääsi esteettä maahan koska lentokoneet eivät saastuttaneet sinä aikana ilmakehää.....
Ja mikä parasta, tutkimus huitaistiin viikossa valmiiksi, se täyttääkin nykyajan tieteelliset kriteerit.
Koska kyseessä oli ilmastotieteilijän tutkimus niin normaalia lämmön nousua ei tietenkään huomioitu, eikä sitä että silloin sattui vaan olemaan aurinkoiset päivät. Vaan keksittiin uusi termi "maan hämärtyminen", se taas sotii kasvihuoneteoriaa vastaan. Mutta väliäkös sillä, rahaa tulee taas tutkimuksiin, sehän tässä tärkeitä on...eiks je?
Maan hämärtyminen johtuu kuulemma siitä että yläilmakehässä olevat saasteet muuttavat pilvet erittäin heijastaviksi ja näin ollen auringon valo ei pääse maanpinnalle vaan heijastuu takaisin avaruuteen. Huomioikaa sana "auringon valo" ei siis auringon lämpö. Terminologia muuttuu kun puhutaan hämärtymisestä, kasvihuoneilmiöstä puhuttaessa kyseessä onkin ”lämpö”. Näppärää?
Ilmastotieteilijöiden johtopäätös tutkimuksesta oli se että maapallo olisi lämmennyt useita asteita jos ilmassa ei lentelisi lentokoneita.

Millaisia raha summia liikkuu ilmatotieteessä? Miljaardeja luulisin, rahoitus on suoranaisessa suhteessa siihen millaisen kauhu skenaarion esität……

Niin kuin roomalainen senaattori Cicero sanoi: ” O tempora, o mores.

rattus
Tässä varmaan ajettiin takaa sitä, että maapallon lämpötila saattaa kohota sinne 500 celsiuksen tuntumaan, mikäli kasvihuoneilmiö riistäytyy käsistä. Venuksellahan on käynnissä erittäin voimakas itseään ylläpitävä luonnollinen kasvihuoneilmiö.

Mutta maassakin nuo 500 astetta saavutettaisiin esimerkiksi siten, että meremme lämpenisivät tarpeeksi ja sen seurauksena kaikki merenpohjiin varastoitunut metaani vapautuisi.

Höpö höpö. Jos kaiki metaani vapautuisikin, niin hiilidioksidpitoisuus nousisi noin 1 %:iin. Se on kaukana Venuksen hiilidioksidin määrästä 96 % ja lisäksi on huomioitava Venuksen ilmanpaine joka on 93 - kertainen maahan verrattuna. Yhteensä Venuksessa on 9000 kertaa enemmän hiilidioksidia kaasukehässä kuin pahimmassakaan metaaniskenaariossa voi syntyä. Lisäksi Venuksen pääsee auringonsäteilyä paljon enemmän kuin maahan, koska säteilyn teho laimenee etäisyyden neliössä etäisyyden kasvaessa. Maa on kolmanneksen kauempan auringosta kuin Venus.

Jotta sun postaamat hydraattikuviot toteutuis, meriveden pinnan tulisi luultavasti olla kiehuvan kuumaa, että meren pohjat lämpenis niin paljon, että hydraatit kaasuuntuis.

rattus

EDIT:
-------
"Estimates show that oceanic gas hydrates currently hold somewhere between 1,000 and 22,000 gigatons of carbon as methane, with most studies suggesting about 10,000 gigatons. Considering that our atmosphere contains about 700 gigatons of carbon, even the low mass estimates make gas hydrate a major component of the global carbon cycle."

http://www.geotimes.org/nov04/feature_climate.html

Rapid Release of Sea-Floor Methane Caused Extreme Global Warming 55 Million Years Ago

http://www.innovations-report.com/html/ ... 18375.html

Global dimming
http://www.bbc.co.uk/sn/tvradio/program ... rans.shtml

Eiköhän ilmasto niinkuin koko maapallo ole niin monimutkainen systeemi,ettei sitä ihmisjärki pysty muuttamaan.Varsinkin kun on yhtä monta teoriaa joka asiasta,kun tutkijoita,eli ei ole mistään asiasta varmuutta.

Heikki Lu
rattus
Tässä varmaan ajettiin takaa sitä, että maapallon lämpötila saattaa kohota sinne 500 celsiuksen tuntumaan, mikäli kasvihuoneilmiö riistäytyy käsistä. Venuksellahan on käynnissä erittäin voimakas itseään ylläpitävä luonnollinen kasvihuoneilmiö.

Mutta maassakin nuo 500 astetta saavutettaisiin esimerkiksi siten, että meremme lämpenisivät tarpeeksi ja sen seurauksena kaikki merenpohjiin varastoitunut metaani vapautuisi.

Höpö höpö. Jos kaiki metaani vapautuisikin, niin hiilidioksidpitoisuus nousisi noin 1 %:iin. Se on kaukana Venuksen hiilidioksidin määrästä 96 % ja lisäksi on huomioitava Venuksen ilmanpaine joka on 93 - kertainen maahan verrattuna. Yhteensä Venuksessa on 9000 kertaa enemmän hiilidioksidia kaasukehässä kuin pahimmassakaan metaaniskenaariossa voi syntyä. Lisäksi Venuksen pääsee auringonsäteilyä paljon enemmän kuin maahan, koska säteilyn teho laimenee etäisyyden neliössä etäisyyden kasvaessa. Maa on kolmanneksen kauempan auringosta kuin Venus.

Jotta sun postaamat hydraattikuviot toteutuis, meriveden pinnan tulisi luultavasti olla kiehuvan kuumaa, että meren pohjat lämpenis niin paljon, että hydraatit kaasuuntuis.

rattus

EDIT:
-------
"Estimates show that oceanic gas hydrates currently hold somewhere between 1,000 and 22,000 gigatons of carbon as methane, with most studies suggesting about 10,000 gigatons. Considering that our atmosphere contains about 700 gigatons of carbon, even the low mass estimates make gas hydrate a major component of the global carbon cycle."

http://www.geotimes.org/nov04/feature_climate.html

Rapid Release of Sea-Floor Methane Caused Extreme Global Warming 55 Million Years Ago

http://www.innovations-report.com/html/ ... 18375.html

Global dimming
http://www.bbc.co.uk/sn/tvradio/program ... rans.shtml

Venukseen on syntynyt kasvihuoneilmiö jo alkujaan, koska se on lähempänä Aurinkoa. Mikään ei kuitenkaan estä sitä, ettei Maassa voisi käydä samoin. Kasvihuoneilmiö on itse asiassa pelastanut Maan ns. lumipallomaailmiöltä pari kertaa.

Tärkein ero Maan ja Venuksen välillä, jos etäisyyttä Auringosta ei oteta lukuun, on laattatektoniikka ja sen aikaansaama CO2-kierto. Venuksessa kaikki CO2 on kaasukehässä, koska kiertoa ei ole. Jos Maan CO2-kierto häiriintyy, tulee täälläkin kaikki CO2 ilmakehään. Vielä CO2:akin tehokkaampi kasvihuonekaasu on metaani (CH4), ja siksi sen vapautuminen on vieläkin suurempi uhkakuva. Myös vesihöyry on hyvin tehokas kasvihuonekaasu, ja sitä (siis myös pilviä) on sitä enemmän ilmakehässä mitä lämpimämpää on. On todennäköisesti olemassa tietty raja, jonka jälkeen itseään vahvistavaa lämpenemistä ei voida enää pysäyttää. Eräiden tutkimusten mukaan tämä raja on vain muutamia asteita.

Merteuil:
"On todennäköisesti olemassa tietty raja, jonka jälkeen itseään vahvistavaa lämpenemistä ei voida enää pysäyttää. Eräiden tutkimusten mukaan tämä raja on vain muutamia asteita."

Aivan. TODENNÄKÖISESTI.
Kun lueskelee ilmastoprofeettoja niin he viljelevät hyvin usein sanoja: "mahdollisesti, todennäköisesti, luultavasti jne.."

Cicero
Merteuil:
"On todennäköisesti olemassa tietty raja, jonka jälkeen itseään vahvistavaa lämpenemistä ei voida enää pysäyttää. Eräiden tutkimusten mukaan tämä raja on vain muutamia asteita."

Aivan. TODENNÄKÖISESTI.
Kun lueskelee ilmastoprofeettoja niin he viljelevät hyvin usein sanoja: "mahdollisesti, todennäköisesti, luultavasti jne.."

Heh... ota myös huomioon, että tuo oli "eräiden tutkimusten mukaan", mitkäköhän tutkimukset ovat kyseessä?

Cicero
Merteuil:
"On todennäköisesti olemassa tietty raja, jonka jälkeen itseään vahvistavaa lämpenemistä ei voida enää pysäyttää. Eräiden tutkimusten mukaan tämä raja on vain muutamia asteita."

Aivan. TODENNÄKÖISESTI.
Kun lueskelee ilmastoprofeettoja niin he viljelevät hyvin usein sanoja: "mahdollisesti, todennäköisesti, luultavasti jne.."

Jokin tutkimus voi olla oikeassakin. Siksihän niitä tutkimuksia
tehdäänkin, että saadaan edes jokin kuva tulevaisuudesta.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Cicero ! Ilmeisesti joitakin nuoria ihmisiä jotensaki ahistaa, " mahollinen "
ilmaston hallittematon lämpeneminen. Siksi kai semmosista mahollisuuksista
tievottajat saavat haukut niskhansa.
Sitte son moniaki väärinkäsityksijä , ilmaston toiminnassa.

Ensiksikki kasvihuonekaasut , metaani ja hiilidioksiitti ovat läpinäkyviä
kaasuja. Auringon valo osuessaan johonki heijastamattomhan , niinku
musthan rauthan saapi rauvan lämpenemhän.
Maailmassahan alkaa tuommosia " tummia " aluvheita piisaamhan, Sahara laajenee, niin muukki aavikot. Amazonin viidakoistakin on tulossa
autiomaata , niinku muistaki sademettistä.Myös havumettä vyöhykhen väri on tummumassa,niin meillä ku ylhensä Taigan mettissä.
Myöski kanadan ja Usa n aluvheilla. Kaikki nämä lissäävät lämmön
muovostumista maapallolla, samoin ku jäätiköitten sullaaminenki.

Minullaki on talvella tuolla kämpällä mustat verhot ikkunoissa.
Seku se vähänenki aurinko niihin paistaa ne lämpenevät,ja luovuttavat lämpöä kämphän. Son hauska ilmiö ku , ulkona on 30 astetta pakkasta ja
vaikka kämppä on ollu tyhjänä viikkoja, sisälleku mennee niin
siellä on usseita astheita lämpimämpää ku ulkona.
Verhot on jopa niinki lämpimiä, että sen tuntee selvästi käthen.

Kasvihuone kaasut ei estä auringon sätheitten tuloa maahan, mutta estävät lämmön haihtumisen. Jos lämpötila lähtee kohoamhan , se
"saattaa sulattaa "aluvheita joilla vallittee ikunen talvi.
Tämmösiä aluvheita on siperiassa ja napaseuvuilla ylhens.
Tämmösten aluvheitten sullaamisesta aiheutuu se , että yhä enemmän
metaania pääsee sulaavasta maasta ilmakehhän.

Nämä on tosiasioita. Vaikka sanothan "ehkä" tai " saattaa ".
Se merkittee tutkittua tietoa, joka tullee tapahtumhan melkosella varmuuvella. Koskhanhan ei misthän voi olla ihan varma .
Mutta en menis moniakhan asioita niitten epävarmuuvesta huolimatta kokkeilemhan. Saattahan se kuuma keittolevyki olla polttamatta kättä, ei siittä aina ihan varma voi olla.

Mutta miksikä sitte tutkimuksija ja ennustuksia, yritethän vähintäinki vähätellä ? Kysehän on siittä että jos net otettas vakavasti , se
tietäs riethanmoisija muutoksija. Eikä meistä monikhan ole misthän valmis luopumhan.
Luettelo asijoista jotka pitäs muuttaa , tai joista pitäs heti luopua olis liian karvas pala nyky ihmiskunnalle. Aina siihen asti että keksittäs vähemmän saastuttavia energioita. Tässä muutamia joista pitäs luopua.

Fossiilisia polttoainheita käyttävät ; Autot , laivat , junat, useat voimalat
teollisuuven monet alat . Jo näistä aiheutuis valtavia muutoksia.
Rahtiliikenne merillä, takasin purjeaikhan, sähkö vain" harvojen herkuksi", katuvalot loppus samoin mainosvalot.
Hevoset matkustuksessa tulis taasen muothin,( aij aij ku Mannet tykkäis)
Junaliikenne loppus, Formula kisat loppus ( ei iso vahinko )
Monet teollisesti tuotetut materiaalit katoais , kuten muovit.

Ei meistä monestakhan olis tuohon. Pitäs luopua melkhein kaikesta.
Niin että saastutethan vain lophun asti.
Mutta älkää ennää tahkö lapsia, joutuvat " viattomat " (mejän ikäpolven ja meistä seuraavien takija) raukat kärsimhän.

Leka
iltalehti 01.01.2006
Bush haluaa vähentää USA:n riippuvuutta öljystä
1.2.2006 8:19

Taitaa Pussinpoika ajatella ekolokisesti lopultakin, tai ehkäpä joku neuvonantajista on voinut vihjata että US on sittenkin riippuvainen öljystä.

Joo, lueskelinkin olikohan The Guardianista eilen pubissa ison artikkelin tästä. Otsikkona taisi olla jotain suuntaan öljy out, uusiutuvat in. En muista ihan sanasta sanaan mutta siinä Bush asettelee päämääriä että autoteollisuudessa siirryttäisiin fossiilisista selluloosaperäiseen alkoholiin (hakkeesta, heinistä mistälie käytettyä), sekä kehitettäisi myös hybridi ja plug-in hybridiautoja ja niiden akkutekniikkaa.

Kritisointia myös uutisessa oli Bushia kohtaan, mutta toiveita myös että tämän avauksen jälkeen ryhdyttäisi USA:ssa oikeasti tositoimiin.

Heikki Lu
Höpö höpö. Jos kaiki metaani vapautuisikin, niin hiilidioksidpitoisuus nousisi noin 1 %:iin.

Jotta sun postaamat hydraattikuviot toteutuis, meriveden pinnan tulisi luultavasti olla kiehuvan kuumaa, että meren pohjat lämpenis niin paljon, että hydraatit kaasuuntuis.

Metaani on hiilidioksidia 60 kertaa voimakkaampi kasvihuonekaasu. Jo viiden - seitsemän asteen lämpeneminen johtaa metaanin vapautumiseen.

http://www.killerinourmidst.com/methane ... 0MHs2.html

"Some free methane, as earlier mentioned, certainly escapes into and through the gas hydrate stability zone via warm fluids circulating in fault zones. The general heating of the hydrate, as by changing ocean currents, or at the end of ice ages, can release much larger quantities, and more rapidly. The temperature changes do not have to be great: a few degrees warming will do."

http://www.washingtonpost.com/wp-srv/na ... 98/sea.htm

"According to Gerald Dickens, a geochemist at James Cook University in Australia, a gargantuan gasp of methane, loosed from the sea floor as the deep ocean warmed, may be the best explanation for why Earth seems to have spiked the high fever. Oceanic and climate changes of the LPTM may have peaked in 10,000 years, a mere heartbeat on the geologic time scale."

http://www.hydrogen.co.uk/h2_now/journa ... ethane.htm

"...The theory for these rapid rises and falls of temperature, based on the geological records from 55 million years ago, is that gradual global warming due to some natural cause had resulted in temperatures 5 to 7 degrees centigrade higher than average ( i.e. higher than today's temperatures). At this point methane trapped in methane hydrate deposits started to be released into the atmosphere and accelerated the rate of warming. This would result in further warming releasing more methane."

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

admin kirjoitti:
Ilmastonmuutos pian peruuttamaton?

YLE24 Julkaistu 29.01.2006, klo 12.15

Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat alkaneet pohtia, missä vaiheessa ilmastonmuutos saavuttaa pisteen, jossa sitä ei voida enää estää tai edes hidastaa. Keskustelu lähti varsinaisesti liikkeelle, kun julkaisuuteen tuli tieto, jonka mukaan viime vuosi oli siltä ajalta kuin mittauksia on tehty, maapallon kaikkien aikojen lämpimin.

Washington Post -lehden haastattelussa huippututkijat esittävät kolme ilmiötä, jotka ovat jo käynnissä, ja jotka pitkälle edetessään johtavat peruuttamattomaan muutokseen maapallon luonnonoloissa.

Ensimmäinen uhka on Grönlannin tai Etelänapamantereen jään hajoaminen, mikä nostaisi huomattavasti merenpintaa.

Tutkijat ovat havainneet, että molemmat jäätiköt hajoavat kaiken aikaa reunoiltaan, mutta saavat lisää massaa lumisateista keskiosaansa. Tämä kehityskulku yhdistettynä noin kolmen asteen lämpötilan nousuun hajottaisi jäätikön osiin. Tutkijoiden mukaan jo tämän vuosisadan päästöt voisivat johtaa siihen, että tämä kehitys olisi peruuttamatonta.

Toisena uhkana mainitaan veden lämpenemisestä johtuva korallien värien haalistuminen. Veden lämpeneminen noin asteella tappaa levillä elävät mikrolevät, jotka ruokkivat koralleja. Näin ilmenevä kalpeneminen tappaa korallit viikossa. Tällöin riutoilla viihtyvien kalaparvien elinolotkin heikkenevät.

Viime syksynä Texasin ja Trinidadin välillä merivesi oli reilun asteen tavanomaista lämpimämpää ja korallit kuolivat laajalla alueella.

Kolmas tutkijoiden mainistema todennäköinen uhka on thermohaliinisen kierron eli Atlantin merivirtausten, mm. Golf-virran, pysähtyminen. Mittausten mukaan virtaukset ovat jo nyt merkittävästi hidastuneet.

Saksassa tehtyjen tietokoneanalyysien mukaan on 50 prosentin tiodennäköisyys, että Atlantin kiertovirtaukset loppuvat kokonaan 200 vuodessa. Näin on käynyt ennenkin, viimeksi 8 200 vuotta sitten.

Ennustekuvien kautta tutkijat hahmottelevat kuvaa, kuinka paljon maapallon kasvihuonekaasupäästöjä olisi vähennettävä, jotta lämpeneminen saataisiin kuriin.

USA:n hallinto yritti vaientaa tutkijan?

Yhdysvaltain hallinto on George W. Bushin aikana pitänyt linjanaan, että se panostaa päästöjä vähentävään teknologiaan, mutta ei hyväksy tiukkoja määrällisiä rajoituksia.

Nasan johtava ilmastotutkija James E. Hansen väittää The New York Timesin ja The Washingtin Postin haastatteluissa, että Bushin omat, Nasaan nimittämät virkamiehet yrittävät estää Hansenia julkistamasta tietojaan ilmaston muuttumisesta. Hansen on varoitellut ilmaston lämpenemisestä jo vuosikausia.

Hansenin mukaan hallinnon virkamiehet sensuroivat hänen kirjoittamiaan tekstejä ja yrittävät estää tiedotusvälineitä haastattelemasta häntä.

Esimerkiksi National Public Radion esittämä haastattelupyyntö evättiin hallinnon edustajan toimesta. Hansen pääsi ääneen vasta Nasan korkeamman edustajan luvalla.

-----------------------

Olen syvästi sitä mieltä että ihmisen tulisi kunnioittaa luontoa, eikä riistää sen resursseja lyhytnäköisesti. Ilmaston lämpeneminen on eräs ihmisen toiminnan tulos. Kasvihuonekaasujen pitoisuudet ilmakehässä johtavat helposti itse itseään ruokkivaan lämpenemiseen, jonka seurauksena voidaan helposti ylittää se kynnys, jonka ylitettyämme mikään ei pelasta maapalloa, lämpeneminen kiihtyy ja maapalloa uhkaa Venuksen kohtalo eli n. 500 C asteen kuumuus. Tällaisia malleja on simuloitu tietokoneilla ja niitä pidetään täysin realistisina malleina.


En usko maan muuttuvan venukseksi ikinä.

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat