Seuraa 
Viestejä8311

[size=85:sewlc9ru]Maailmalla kuohuu. Luottamus yhteisöjärjestelmiin on rapautumassa. Kansa ottaa valtuuksia omiin käsiinsä. Sosiaalinen media toimii kutsukanavana kaduile osoittamaan, että nykyinen meno riittää nyt. --- Poliitikot, talousmiehet ja ostovoiman makuun päässeet julistavat kasvun autuutta ja kaikkivoipaisuutta niin hyvinvoinnille kuin elämän helpottamiselle – missä mennään maailma, kun ympäristömme valmistautuu vastaiskuun?[/size:sewlc9ru]

[U] ... alussa oli vain olematon piste, se räjähti Big Bang´ina - syntyi jostain täysin meille käsittämättömästä syystä alkutihentymä kahden olemattoman välille 1/. Kasvun fysiikka oli näin synnytetty. 13 miljardia vuotta on sitten kasvua, räjähdystä ja uudelleen kasvua - mitattuna, koettuna ja ahdistuneena ... ]

Läntinen markkinatalous huomasi hyödylliseksi etsiä kustannustehokkainta valmistusta suurimpien markkinoiden keskeltä. Syntyi Kiina ilmiö - maailmanhistorian suurin kasvurykäys on koettu 30 vuoden aikana Kiinassa, jossa edesmennyt pieni suuri mies Deng Xiaoping 2/ vapautti kiinalaiset "rikastumaan".

Taloustieteilijöiden ennustama ja varoittama globaali kriisi on nyt läsnä kaikkialla. Länsi-ihminen väsyi ja väsytti myös yhteiskuntajärjestelmänsä 3/. Japanissakin huomattiin, että kahden hengen talouden kahteen toilettiin ei voinut enää hankkia viidettä ja kuudetta sähköhammasharjaa.

Suomessa mm. valtiovarainministeri Jyrki Katainen valoi uskoa kansalaisiin kasvun autuudesta 4/ ~ onneksi kuluttamisen jalolle näyttötaloussäädylle. Oli usko loputtomaan kasvuun, sen aikaansaamaan työhön ja siitä kehkeytyvään ostovoiman lisäykseen ~ onneksi valmistusjärjestelmille lisäämään investointeja suurempiin lukujen ja massojen määriin. Kasvu oli kaiken mittari.

Kasvu on luontaista. Dinosaurukset kasvoivat yli mittojensa - vielä, täysin varmistamattomista syistä kasvu saavutti huipun, ja tyrannosauruksia kohtasi loppu. Pieni lajisto - nisäkkäät jäivät sopivan pieninä eloon, aloittaen oman kasvunsa. Nisäkkäänä ihminen on saavuttanut kasvunsa rajat - niin omansa (länsihousujen vyönreiät ovat loppuneet) kuin manipuloimansa ympäristön. Ihminen siirsi, muunsi, räjäytti ja yhdisteli materioita ja energiaa suuremmat määrät kuin aikaisemmat lajistot koko historiansa aikana yhteensä. Kulutimme mm. 150 vuodessa muuntunutta historiaelämää öljynä, hiilenä ja kaasuna sen määrän, jonka valmistamiseen ympäristöltä meni 150 miljoonaa vuotta.

Kasvu on läntisen talouselämän perushokema ja päämäärä. Kasvua on aina saatava, sillä kasvuosalla entiseen nähden suoritetaan investoinnit, jotta aikaisempi tuotanto säilyy ja lisääntyy budjettiprosenttien mukaisesti. Lopulta markkinatalous hoksasi, että on tehokasta valvoa mittareilla kasvua kvartaalivuosittain. Näyttötalousmaailma ja ihminen neljännesvuosittuivat.

Markkinamekanismit oppivat pakkaamaan kaiken pakkauksiin. Valmistus, hyötysuhde ja kate olivat säännöstö, josta saatiin parametrit huomisen kasvulle ja sen lisääntyvälle tavoittelulle. Ikiaikainen esillepano kuin tyrkylle laitto loivat mainonnan, jossa luvattiin löytää tarpeita yli elämän tarpeiden.

Ihminen maalasi itsensä 5/ kuten eläinkunnan urokset loivat ulokeet, lihakset, näyttövälineet ja harjakset kiinnittämään naaraiden huomion taisteltaessa ikiaikaisesta lisääntymisestä. Näin mm. syntyi oppi tuplapakoputkista, leikkimökin kokoista pihagrilleistä kuin heinäladon kokoisista citymaastureista.

Koko elävä järjestelmä on luotu lisääntymiselle, ja hallitsemattomana se on kasvua jatkumolla, jonka estää vain vihollisen hyökkäys tai raivoava viruksien valtakunta 6/, joka jostain ohjatusti ottaa vallan ja suorittaa sopivan likvidoinnin terminoiden liiaksi elintilaa harmoniasta vallanneet.

Kasvu on luontainen termi. Luonnossa se toimii, koska estolääkitys syntyy tasapainosta nähdä kokonaisuus. Elämällä on vihollisensa. Ihminen loi systeemit ja tarpeen kasvattaa ikäänsä, elämän helpottamista ja itse itselleen suotuaa ikiaikaista oikeutta olla luomakunnan herra, vieläpä siunattuna. Kasvu sai hegemonian.

Lopulta aina, ja todella aina, kasvua seuraa räjähdys; joko se on henkinen päättöhoito tai sitten se on aikajaksottainen liian massiivisen massakeskittymän lopullinen tuho (supernova) atomitasolle muodostuakseen jälleen kasvuksi. Aivan alun Big Bang ongelmasta, selittämätön kahden olemattoman hiukkasen yhtyminen, seuraa vuosimiljardinen "synti", jota kasvuksi voidaan sanoa - yksiselitteisesti. Lohtu on toki se, että liian suuret ovat aina pirstoutuneet.

Talous on kasvun huumassa nyt globaalissa kriisissä. Kiinalla on suuri rooli, mitä huomenna tapahtuu. Mitä Kiinan Deng Xiaoping todella tarkoitti sanoessaan kansalaisilleen: "Menkää ja rikastukaa" - tarkoittiko hän maallista vai henkistä rikastumista? Huomaako Kiinan kansa makeaa länsihedelmää riittävästi maistettuaan, että heidän vuosituhnatinen historia ohjaakin henkiseen täyttymykseen, ajatuksen ja mielen tasapainoon ja ymmärrykseen suurimmasta voimasta, jota voidaan kutsua harmonian rikkaudeksi ympäristönsä kanssa.

...
[size=85:sewlc9ru]Numeroselitteet [Link]
1/ http://fi.wikipedia.org/wiki/Alkur%C3%A4j%C3%A4hdys
2/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q ... %A4%C3%A4n
3/ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1718091
4/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q ... +tuhlaamme
5/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q ... ltaisuutta
6/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q ... hmisetkin+ [/size:sewlc9ru]

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.kuvat.fi
...

Mielipidekirjoitukseen liityvät kuvakansiot ~
[kuvia linkkikansioista saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma]

Kuvakansio 1
Kasvun keskittymää Kiinassa - yksi maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä, tuleeko rajat vastaan?
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28k7s+i ... ennus.html ---

Kuvakansio 2
Harmoniaa luonnosta ilman ihmistä, miltei - kuitenkin vesi aina läsnä, alkukotimme rajattomuudessa, mutta silti mitattavissa
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/29caz+i ... evat-.html ---
...

[size=85:sewlc9ru]SENT:
Kasvun julistaminen lopulta räjähtää uudeksi kasvuksi

18.01.2009 - 13:34
Cc: liisa.hyssala@stm.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; paivi.rasanen@eduskunta.fi ; heidi.hautala@eduskunta.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi
Sent: Monday, December 29, 2008 11:21 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Kasvun julistaminen lopulta räjähtää uudeksi kasvuksi[/size:sewlc9ru]
KATEGORIAT:

[size=50:sewlc9ru]ENERGIA , TALOUS , YMPÄRISTÖ , GLOBALISAATIO , PÄÄOMATALOUS , KANSANTALOUS , NÄYTTÖ- JA VERTAILUTALOUS , YMPÄRISTÖONGELMAT[/size:sewlc9ru]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (25)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jussipussi
Seuraa 
Viestejä44920

[quote="Ilkka Luoma"]

Oleellinen kysymys, mitä sinä teet henkilokohtaisesti?

Minä aktiiviesti vähennän tavaran ja roinan määrää elämästäni. Pitää erikseen fokusoitua repimään itsensä irti tästä "romukulttuurista". "Maailmaa seuraamalla" se ei onnistu.

Goswell
Seuraa 
Viestejä12472

Hallittu järkevä tarvittu kasvu on hyvä, keinotekoinen paska ttuotteet, turhat tuoteet ei ole hyvä.
Työtekijän huomioonottava on hyvä, riistokapitalismi ei ole hyvä.
Luonnon huomioonottava on hyvä, jätteet luontoon päästävä ei ole hyvä.
Tätä rataa.

Tällähetkellä jokainen suurempi sijoittaja on murhaaja, luonnontuhoaja nro 1.

Minun mielestä noin.

Jos minulla olisi yritys, kasvattaisin sitä vaan niin paljon, että itse tulisi toimeen suhteuttaisin mahdollisiman pienen työmäärän ja kohtuullisen toimeentulon keskenään sopiviksi.

Maksaisin työntekijöille suurta palkkaa, jotta työmotivaatio säilyisi.

Kasvu ja varsinkin kehitys on itse Saatanalta. Liika kehittyminen alkaa viemään alas päin se on nähty mm. tekniikassa.

Ikuinen kasvu= Pääsiäissaaren kohtalo

Mutt for real, harvinaisen tyhmä oppi niinkuin pitkälti koko tämänhetkinen kapitalistinen järjestelmä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8311
Kysyjä2
Kasvu kasvun itsensä vuoksi muistuttaa SYÖPÄÄ !

http://www.prisonplanet.com/china-infla ... olent.html

Herää kysymys mikä syöpä itseasiassa on? Samoin voisi herättää kysymyksen miksi virukset ja bakteerit ovat - ovatko siksi, että aloittivat nk. elämän pallollamme, vai tulivatko jostain. Pitävätkö nämä elämän ja kuoleman rajalla olevat "eliöt" sisällään jonkin viestin ja mikä niitä lopulta ohjaa?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

jussipussi
Seuraa 
Viestejä44920
Goswell
Hallittu järkevä tarvittu kasvu on hyvä, keinotekoinen paska ttuotteet, turhat tuoteet ei ole hyvä.
Työtekijän huomioonottava on hyvä, riistokapitalismi ei ole hyvä.
Luonnon huomioonottava on hyvä, jätteet luontoon päästävä ei ole hyvä.
Tätä rataa.

Tällähetkellä jokainen suurempi sijoittaja on murhaaja, luonnontuhoaja nro 1.
Seuraappa mitä esim Kiina tekee, businesta vuodessa itsestäänlaukeavilla romutuotteilla...noh mihinkähän ne sen voiton noista sitten laittavat..Kuulemma ensimmäiset peltomaan ostot Suomesta jo tehty Kiinan toimesta, vaihtavat arvottoman romun todelliseen/konreettiseen esim maahan joka tuottaa ruokaa/elintarvikkeita.

Ehkä Suomessa kannattas tukea heiluvia etelä-euroopan maita rutkasti lisää ja paikata nämä lainaukset sitten vaikka myymällä pohjavetemme Kiinalaisille, tai vaihdettas vaikka Iphoneihin, vois niilla kansa leikkiä jonkun kuukauden ennenkuin romut laukeavat.

Fyffee on romubusineksesta kertynyt, ja lisää tulee ovista ja ikkunoista

Kiina nousi Maailmanpankkia suuremmaksi lainoittajaksihttp://www.iltalehti.fi/talous/20110118 ... ?ref=leiki

jussipussi
Seuraa 
Viestejä44920
Goswell
Hallittu järkevä tarvittu kasvu on hyvä, keinotekoinen paska ttuotteet, turhat tuoteet ei ole hyvä.
Työtekijän huomioonottava on hyvä, riistokapitalismi ei ole hyvä.
Luonnon huomioonottava on hyvä, jätteet luontoon päästävä ei ole hyvä.
Tätä rataa.

Tällähetkellä jokainen suurempi sijoittaja on murhaaja, luonnontuhoaja nro 1.
Arvaat varmaan mikä/mitkä on trendit nykyään jotkaa "hallitsee", noista vaihtoehdoista mitkä listasit..?

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
jussipussi
Goswell
Hallittu järkevä tarvittu kasvu on hyvä, keinotekoinen paska ttuotteet, turhat tuoteet ei ole hyvä.
Työtekijän huomioonottava on hyvä, riistokapitalismi ei ole hyvä.
Luonnon huomioonottava on hyvä, jätteet luontoon päästävä ei ole hyvä.
Tätä rataa.

Tällähetkellä jokainen suurempi sijoittaja on murhaaja, luonnontuhoaja nro 1.
Seuraappa mitä esim Kiina tekee, businesta vuodessa itsestäänlaukeavilla romutuotteilla...noh mihinkähän ne sen voiton noista sitten laittavat..Kuulemma ensimmäiset peltomaan ostot Suomesta jo tehty Kiinan toimesta, vaihtavat arvottoman romun todelliseen/konreettiseen esim maahan joka tuottaa ruokaa/elintarvikkeita.

Ehkä Suomessa kannattas tukea heiluvia etelä-euroopan maita rutkasti lisää ja paikata nämä lainaukset sitten vaikka myymällä pohjavetemme Kiinalaisille, tai vaihdettas vaikka Iphoneihin, vois niilla kansa leikkiä jonkun kuukauden ennenkuin romut laukeavat.

Fyffee on romubusineksesta kertynyt, ja lisää tulee ovista ja ikkunoista

Kiina nousi Maailmanpankkia suuremmaksi lainoittajaksihttp://www.iltalehti.fi/talous/20110118 ... ?ref=leikiKiina pyrkii muistaakseni tekemään merkittäviä hankintoja myös Afrikassa?

Toisaalta kiinnostavaa on mielestäni se, että Kiina on kuitenkin kommunistinen diktatuuri. Kun nyt lähes kaikki tuotanto ja tekniikka vähitellen siirretään Kiinaan maksimaalisen voiton saavuttamiseksi, niin joku kaunis päivä puhemies sitten ilmoittaa, että sori me päätettiin kansallistaa teidän tehtaat. Mitäs sitten tehdään.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Goswell
Mouho
Mitäs sitten tehdään.Taitaa se pakolinen ulkomaankieli muuttua.Siis vihdoin eroon pakkoruotsista. Jes!

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä44920
Mouho
jussipussi
Goswell
Hallittu järkevä tarvittu kasvu on hyvä, keinotekoinen paska ttuotteet, turhat tuoteet ei ole hyvä.
Työtekijän huomioonottava on hyvä, riistokapitalismi ei ole hyvä.
Luonnon huomioonottava on hyvä, jätteet luontoon päästävä ei ole hyvä.
Tätä rataa.

Tällähetkellä jokainen suurempi sijoittaja on murhaaja, luonnontuhoaja nro 1.
Seuraappa mitä esim Kiina tekee, businesta vuodessa itsestäänlaukeavilla romutuotteilla...noh mihinkähän ne sen voiton noista sitten laittavat..Kuulemma ensimmäiset peltomaan ostot Suomesta jo tehty Kiinan toimesta, vaihtavat arvottoman romun todelliseen/konreettiseen esim maahan joka tuottaa ruokaa/elintarvikkeita.

Ehkä Suomessa kannattas tukea heiluvia etelä-euroopan maita rutkasti lisää ja paikata nämä lainaukset sitten vaikka myymällä pohjavetemme Kiinalaisille, tai vaihdettas vaikka Iphoneihin, vois niilla kansa leikkiä jonkun kuukauden ennenkuin romut laukeavat.

Fyffee on romubusineksesta kertynyt, ja lisää tulee ovista ja ikkunoista

Kiina nousi Maailmanpankkia suuremmaksi lainoittajaksihttp://www.iltalehti.fi/talous/20110118 ... ?ref=leikiKiina pyrkii muistaakseni tekemään merkittäviä hankintoja myös Afrikassa?

Toisaalta kiinnostavaa on mielestäni se, että Kiina on kuitenkin kommunistinen diktatuuri. Kun nyt lähes kaikki tuotanto ja tekniikka vähitellen siirretään Kiinaan maksimaalisen voiton saavuttamiseksi, niin joku kaunis päivä puhemies sitten ilmoittaa, että sori me päätettiin kansallistaa teidän tehtaat. Mitäs sitten tehdään.

Siinpä se..pelin suunta on aika selvä mielestäni, jenkit heiluu jo ja pysyy pystyssä vain Kiinan niin halutessa?

Moniko senkin hahmottaa että Kiina lainoittaa Jenkkien kulutusta..

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Niin taloutemmehan on pakko kasvaa, jotta se yleensä pyörisi.
Jokaisella länsimaalla on rajusti velkaa, ja velalla on tietenkin korko.
Jos talous polkee paikallaan ei synny pääomia koron maksuun.
Ottaessamme lainaa olemme siis tilanteessa jossa, yhteiskuntamme ei tuota
tarpeeksi fyrkentaalia sen pyörittämiseen.
Otamme siis lainaa , ja laskemme selviävämme lainoista "korkoineen" lainarahan
tuomalla piristysruiskeella talouteemme. Siis oletuksena on , että lainaraha toimii kuin piristysruiske talouskasvulle, ja sen myötä kykenemme maksamaan lainan takaisin korkoineen.

Mutta nythän yhteiskunnat ovat ajautuneet tilanteeseen jossa talouskasvu on täysi mahdottomuus, emme siis kykene maksamaan lainojamme, mutta ehkä kykenemme maksamaan niitten korot.

Uusi kasvu vaatii siis lamaa , joka tipahuttaa taloudellisen aktiviteetin pohjalukemiin, ja pitää
sen siellä jonkin aikaa. Talouden alkaessa taasen elpymään , on tietenkin olemassa myöskin kasvua, mutta tuskin talous tulee ylittämään lamaa edeltänyttä tasoa, tämä on melkein selvä mahdottomuus, ainakin joiltakin osilta elikkä tavallisen kansan taloustilanteen osalta, se tulee heikkenemään tasaisesti.

Siis tarvitsemme talouskasvua , jotta kykenemme maksamaan lainojemme korot, sekä
kykenemme tuottamaan kapitalismille kasvavien voittojen tavoitteen.
Jatkuvaa taloudellinen kasvu ei koskaan voi olla, koska toimimme rajallisessa ympäristössä
joten joudumme aika-ajoin nollaamaan kasvun ja astumaan alemmille askelmille jotta
voisimme aloittaa uuden nousun.
Joskus tämäkin järjettömyys tulee kuitenkin siihen pisteeseen , että se ei enää onnistukkaan.
Silloin joudumme rakentamaan yhteiskuntajärjestelmämme uudeleen.
Eikä ole lainkaan varmaa perustuuko uuden yhteiskunnan talous lainarahalle ja jatkuvalle kasvulle, jossa hypätään sillointällöin muutamia askelmia taaksepäin, jotta voitaisiin taas edetä tasolle missä oltiin ennen peruuttamista.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat