Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Arvioitaessa länsimaisen kulttuurin ja moraalin rappion astetta huomio kiinnittyy nyt siihen, että perälauta vuotaa. Mutta on vielä kaksi tappia jotka pitävät perälautaa edes jotenkin kiinni: pedofilia ja ihmissyönti. Niitä eivät - ainakaan vielä -ole pystyneet murtamaan niiden antiteesitkaan:

1. Pedofilia: antiteesinä ihmisen seksuaalisen suuntautumisen totteuttamisen oikeus
2. Ihmissyönti: antiteesinä vihreä ekoajattelu, kierrätys.

Mutta kuinka kauan viimeinen puolustuslinja kestää? Arviosi.

[size=85:25rwtr6f](Toki on vielä joitakin erikoisuuksia kuten vaikkapa julkisilla paikoilla lerkuttelu sekä eläimiinsekaantuminen, mutta ne o rajattu tästä topicista ulos. Toki niitäkin voi halutessaan kommentoida)[/size:25rwtr6f]

Sivut

Kommentit (61)

offmind
Seuraa 
Viestejä15959
Liittynyt19.8.2008
ralf64
Arvioitaessa länsimaisen kulttuurin ja moraalin rappion astetta

Mikä on verrokki jonka suhteen "rappion aste" pitäisi arvioida?

Ainakaan historiasta ei taida löytyä tilannetta johon verrattuna nykyaika olisi erityisemmin "rappiolla" joten onko kyse vain idealismista, eli jostain sellaisesta moraalikoodista jossa ei huomioida inhimillisyyttä, oikeuksia ja vapauksia?

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Ainakin Suomessa pedofiliaa esiintyy eniten lestadiolaisten keskuudessa. Toista sataa tapausta on vuoden sisällä ilmoitettu tutkijoille ja poliisille.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Minullakin on tapana pureskella kynsiäni, eikä ole vielä syytettä nostettu.

Mutta heikki heikkinä - enpä ole tullut aikaisemmin ajatelleeksi ihmissyönnin juridista puolta. Voiko joku vahvistaa tuon, liittyykö siihen mitään varsinaisesti laitonta?

Ihmissyönnissä on se ongelma että jos porukka tykkää siitä niin kiinaan perustetaan salainen ihmisfarmi...

pedofiliassa ei ole mitään vikaa niin kauan kun se ei vahingoita tai kohdistu eläviin lapsiin. Photosopattuja kakaroita pedofiileille.

Laissa on ainakin tämmöinen pätkä:


12 § (24.7.1998/563)
Hautarauhan rikkominen
Joka

1) luvattomasti avaa haudan tai ottaa sieltä «ruumiin» tai sen osan, ruumisarkun tai hautauurnan,

2) käsittelee hautaamatonta ruumista pahennusta herättävällä tavalla tai

3) turmelee tai häpäisee hautaa tai kuolleen muistomerkkiä,

on tuomittava hautarauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Hautaustoimilaissa säädetään:

1 luku
Yleiset säännökset

1 §
Soveltamisala
Tässä laissa säädetään ihmisen «ruumiin» hautaamisesta ja tuhkaamisesta, tuhkan käsittelystä sekä hautausmaan ja yksityisen haudan perustamisesta, ylläpidosta, hoitamisesta ja lakkauttamisesta sekä krematorion perustamisesta.

Hautaustoimesta evankelis-luterilaisen kirkon ja ortodoksisen kirkkokunnan ylläpitämällä hautausmaalla on lisäksi voimassa, mitä kirkkolaissa (1054/1993) ja ortodoksisesta kirkkokunnasta annetussa laissa (521/1969) säädetään sekä niiden nojalla säädetään tai määrätään.

Hautaamisesta ja hautausmaasta on lisäksi voimassa, mitä terveydensuojelulaissa (763/1994) ja sen nojalla säädetään.

2 §
Yleiset velvollisuudet
Vainajan ruumis on ilman aiheetonta viivytystä haudattava tai tuhkattava.

Vainajan ruumista ja tuhkaa tulee käsitellä arvokkaalla ja vainajan muistoa kunnioittavalla tavalla.

Vainajan «ruumiin» hautaamisessa ja tuhkaamisessa sekä tuhkan käsittelyssä tulee kunnioittaa vainajan katsomusta ja toivomuksia.
Tuo "käsittelee pahennusta herättävällä tavalla" tarkoittaa mielestäni sitä, että ruomiota voisi tulla.

Itse en näe kannibalismissa sinäänsä mitään pahaa. Kun ei niitä aivoja syö niin pitäisi prionitkin pysyä poissa.

pizze
Seuraa 
Viestejä602
Liittynyt16.3.2005
Uzeeh
Tuo "käsittelee pahennusta herättävällä tavalla" tarkoittaa mielestäni sitä, että ruomiota voisi tulla.

Itse en näe kannibalismissa sinäänsä mitään pahaa. Kun ei niitä aivoja syö niin pitäisi prionitkin pysyä poissa.
Sakothan tuosta saa käytännössä. Aivoja tosiaan ei kannata syödä, näinhän se hullun lehmän tautikin sai alkunsa.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Eli voitaneen päätellä, etteä ihmissyönti on rikos lähinnä välillisesti, sillä em. lain mukaan ruumis pitää haudata viivyttelemättä. Pahennuksen herättäminen kun on tulkintakysymys. Periaatteessa olisi siis aivan mahdollista ottaa ruumiista talteen syötäväksi kelpaavat osat ja haudata ruumis tämän jälkeen viivyttelemättä, jos toimenpide ei aiheuttaisi pahennusta. Leikelläänhän ruumiista muutenkin osia pois elinsiirtoja ja tieteellistä tutkimusta varten. Olisiko syöminen paheksuttavaa, jos siihen olisi elinluovutuskortin tapainen lupalappu lompakossa?

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907
Liittynyt8.12.2007

Laittaisin kyllä aika ison hintalapun sille, että suostuisin syömään vapaa[size=70:3665eed8]ehtoise[/size:3665eed8]n ihmisen lihaa. Ei olisi mistään pikkusummista kyse.

Tuhon ekaan tai vastaaviin en menisi mistään hinnasta.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

idiotus
Laittaisin kyllä aika ison hintalapun sille, että suostuisin syömään vapaa[size=70:3fys49w8]ehtoise[/size:3fys49w8]n ihmisen lihaa. Ei olisi mistään pikkusummista kyse.

Tuhon ekaan tai vastaaviin en menisi mistään hinnasta.
Mitäs ihmeellistä siinä on? Kuhan ei ole kovin vanha ja pitäisi paistaa kunnolla joku makoisa reisipala... Maistuu kuulemma kanalta.

pizze
Seuraa 
Viestejä602
Liittynyt16.3.2005
idiotus
Laittaisin kyllä aika ison hintalapun sille, että suostuisin syömään vapaa[size=70:m5in97sh]ehtoise[/size:m5in97sh]n ihmisen lihaa. Ei olisi mistään pikkusummista kyse.Täytyypä myöntää, että jos jossain paikassa alettaisiin laillisesti tarjota ihmisenlihasta tehtyä ruokaa, niin varmaan kävisin ainakin koittamassa, sillä olen minä koittanut kaikkia muitakin ruokia.

Waterlimon
idiotus
Laittaisin kyllä aika ison hintalapun sille, että suostuisin syömään vapaa[size=70:2ekcx4pn]ehtoise[/size:2ekcx4pn]n ihmisen lihaa. Ei olisi mistään pikkusummista kyse.

Tuhon ekaan tai vastaaviin en menisi mistään hinnasta.
Mitäs ihmeellistä siinä on? Kuhan ei ole kovin vanha ja pitäisi paistaa kunnolla joku makoisa reisipala... Maistuu kuulemma kanalta.Kuulemani mukaan porsaan lihalta.
Abortoidut vauvat voisivat olla aika mureita. Voisi perustaa vaikka pikaruokalan sairaalan yhteyteen. Takuumureaa sikiön sisäfilettä suoraan kohdusta!
Halvemmalla sitten möisi amputoituja raajoja vaikka jauhelihana.
Näin ne tabut rikkoutuu

Sophia
Ainakin Suomessa pedofiliaa esiintyy eniten lestadiolaisten keskuudessa. Toista sataa tapausta on vuoden sisällä ilmoitettu tutkijoille ja poliisille.Mitä ilmeisemmin ei aivan pidä paikkaansa. Nimittäin Suomessa on jo pelkästään 2000-2010 paljastunut n. 10 000 pedofiliatapausta, joten vanhoillislestadiolaisten keskuudessa ilmenneet tapaukset, joita on tapahtunut 1980-luvulta meidän päiviimme asti muodostavat vain 0,3% kaikista. Kun kirkon tutkimuskeskuksen mukaan vanhoillislestadiolaisten määräksi arvioidaan n. 100 000 pitäisi heidän keskuudessaan ilmenneiden pedofiliatapausten määrä olla pelkästään 2000-luvun ensimmäisen kymmenen vuoden aikana n. 200 jotta se edustaisi edes valtakunnallista keskiarvoa.

Tietysti on niin, että huomattava osa pedofiliatapauksista ei tule koskaan ilmi ei vanhoillislestadiolaisten muttei myöskään yleensäkään väestön keskuudessa. On myös olemassa tilastovertailua vaikeuttava tekijä: vanhoillislestadiolaisten perheissä on huomattavasti enemmän lapsia kuin valtaväestön keskuudessa. Näin ollen vertailu pitäisi vielä tehdä siten että millä todennäköisyydellä valtaväestöön kuuluva lapsi joutuu pedofilian uhriksi verrattuna vanhoillislestadiolaiseen perheeseen verrattuna.

Viime vuosina vuosittain paljastuvien pedofliatapausten määrä Suomessa on ollut jonkin verran yli tuhat.

Kehittäkäämme geenimanipuloitu ihmislajike jolle ei kasva aivoja niin saadaan kaikki eläimien tunteista valittajat hiljaiseksi. Ruokitaan niitä sitten luomukaloilla jotta saadaan kerrytettyä mahdollisimman paljon ympäristömyrkkyjä ja luonto pelastuu.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat