Seuraa 
Viestejä45973

Oltiin juomassa kaljaa kavereiden kanssa. Jossain vaiheessa iltaa aloin näpyttelemään tekstiviestiä. Pistettiin merkille tällainen kummallisuus, että kirjoitin sitä yhdellä silmällä. Siis toinen silmä suljettuna, sillä tekstiä oli helpompi lukea niin. Myöhemmin yksi kaveri sytytti tupakkaa vain yhdellä silmällä.

Kunnon tiede-ihmisinä aloimme tätä havaintoa tietenkin pohtia ja saimme kehitettyä teorian. Aivoille on jotenkin liian hankalaa tulkita humalassa stereonäköaistimusta. Näin ollen esimerkiksi tekstiviestin kirjoittaminen sujuu paremmin toinen silmä suljettuna, kun aivojen ei tarvitse keskittyä kolmiulotteisen kuvan muodostamiseen. Siis alkoholi häiritsee stereonäköä ja asiaa helpottaa toisen silmän sulkeminen.

Onko kenelläkään parempaa tieto siitä, onko asia todella näin, vai onko tämäkin vain yksi känni-idea vailla järkeä?

Kommentit (5)

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
basisti
Oltiin juomassa kaljaa kavereiden kanssa. Jossain vaiheessa iltaa aloin näpyttelemään tekstiviestiä. Pistettiin merkille tällainen kummallisuus, että kirjoitin sitä yhdellä silmällä. Siis toinen silmä suljettuna, sillä tekstiä oli helpompi lukea niin. Myöhemmin yksi kaveri sytytti tupakkaa vain yhdellä silmällä.Minua vaivaa sama ilmiö, päissään pitää tihrustaa yhdellä silmällä. Mielestäni ongelma ei liity varsinaisesti stereonäköön, vaan ennemminkin silmien koordinaatioon. Sitä ei ehkä huomaa jos ei tule ajatelleeksi, mutta silmien kohdistus ei toimi kunnolla ja kaikki näkyy enemmän tai vähemmän kahtena. Toinen silmistä on yleensä vahvempi, joten pieni karsastus ei välttämättä nouse tietoisuuteen asti; se ilmenee kuitenkin vaistomaisena heikomman silmän sulkemisena tarkkuutta vaativissa tilanteissa.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Kyllä se taitaa olla ihan tunnettu fakta, että humalassa voi saada piilokarsastuksen esille. Väsymys ja muut näköongelmat voivat myös sitä aiheuttaa.

No, taidan olla pudonnut pienenä ponupataan, kun ei tuota stereonäköä ole. Ikikännit päällä, niin ei tarvitse edes koskea viinaan. Mites tuo yksisilmäisyys muuten vaikuttaa stereonäköihmisiin?
Itse en (nykyisin) kompuroi, voin ajaa autoa (pieneen väliiin en kyllä uskalla ängetä, kun ei arviokyky riitä, mutta kyllä se auto silti ruutuun yleensä menee pienellä säädöllä). Tennis ja sulkapallo ovat aika toivotonta ohitsesohimista, vaikka pallon perässä pysyisi. Yhden silmän sokeutuminen ei minua siis pitäisi nin paljoa pelottaa. Itsellä on siis erittäin näkyvä ilmikarsastus korjattu piilokarsastukseksi.

Väsyneenä (ja likinäköisenä siis ilman laseja) silmät voivat karata omille teilleen. Lieviä kaksoiskuvia tuloksena, jippii!

Minua on nykyisin alkanut kummastuttamaan hallitsevan silmän vaihtuminen yhtäkkisesti. Ei siitä mitenkään suurta haittaa ole.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
tiäremiäs
Mikäs ilmiö se on että näen kaikki väärinpäin eli ylösalasin ja ihmisten tilalla on vihreitä maahisia?.Veikkaisin jonkinlaista syntymähumalan kaltaista tilaa.

tiäremiäs
Mikäs ilmiö se on että näen kaikki väärinpäin eli ylösalasin ja ihmisten tilalla on vihreitä maahisia?.

No jos kyseinen ilmiö on nimeltään nukkuminen, niin ei kannata tuhaan huolestua asiasta. Unissaan lienee ihan normaalia nähdä jotain tuollaistakin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat