Seuraa 
Viestejä45973

Hyvät neuvot tarpeen.

Syksy saapuu ja pimeät illat. Jo toinen tuttuni menee naimisiin loppukuusta, aikovat viettää romanttisen illan ja yön mökillä, sysimustassa metsässä lammen rannalla. Ohjelma on muutoin valmis, mutta jotain puuttuu.

Kiiltomadot.

Saksalainen morsian ei ole konsaan moisia nähnyt. Tahtoisin järjestää asian, mutta luontoon ei voi tässä asiassa luottaa. Polun varteen asentelisin 10 - 20 kpl pieniä yllätyksiä. Netistä ei löytynyt isommallakaan haulla sitä mitä tarvittaisiin, joten käännyn teidän puoleenne. Alla haarukointia kiiltomatoyksiköstä:

- korkeintaan sokeripalan kokoinen
- ei tarvitse valaista, riittää että näkyy
- ei mitään piuhoja eikä välkkymistä, joulukuusen koristeet siis sikseen
- joten ei ulkoista virtalähdettä
- loistoajaksi riittää muutama tunti
- tulee olla kerättävissä pois päivänvalossa jotta ei jää saasteita

Jokin nappiparistolla toteutettava led-viritelmä voisi olla mahdollinen, mutta tulin ajatelleeksi myös jotain fosforoivaa materiaalia. Saako sellaista jostain, voisiko sitä panna pisaran verran konkreettisesti sokeripalaan ja aikansa lampun alla niitä viriteltyä sijoitella sitten morsiuspolulle?

49

P.S. en sitten halua kohdata itsevalaisevaa siiliä talvipesää etsimässä

(Muoks) koiraa ulkoiluttamassa ollut naapuri just kertoi, että lelukaupasta saisi jotain itsevalaisevaa mönjää?

Sivut

Kommentit (21)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Onhan noita valaisevaa nestettä sisätäviä tankoja tai putkia. Ne saatetaan valaisevaan tilaan katkaisemalla tangon sisällä jotain.

Tuollaisesta nesteestä kun tekee ampulleja, niin varmasti loistaa. Voihan tuota nestettä annostella johonkin kippoihinkin. Mielikuvitus rajana.

Yhdestä isosta putkilosta saa varmasti satoja pikkuloisteita. Kauempaa voi olla aika mielenkiintoinen ilmestys. Kuvassa loistavaa nestettä tuollaisessa putkilossa. Yksi maksaa 2,8 euroa. Toiminta-aika 12 tuntia.

Tekisin pikkuampullit tavallisesta ohuesta kirkkaasta muoviletkusta. Tuuman pätkiä kuumennetaan päistään lähes sulan tilaan. Puristetaan lattapihdeillä umpeen. Neularuiskulla täytetään loistavalla nesteellä. Neste kyllä pysyy vaikka on yksi neulan reikä. Puuhastelu kannattaa ottaa videolle. On se niin outoa hommaa.

Seuraava ongelma on sitten mitä tehdä kiimaisille kiiltomatokoiraille. Tuhansille kuokkiville kuoriaisille jotka tulevat ja toteavat tulleensa huijatuiksi.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Tack! Enpä tullut ajatelleeksi - taas kerran. Veneliikkeestä tai Clas Ohlssonilta putkilo. Tuotahan voisi kai (?) ripotella suoraan kanervan alle ja neliapilan päälle... parempi kuitenkin kai pisarat panna pieneen kuppiin tms.

49

P.S. perehdynpä asiaan ympäristötietoisesti ja kiiltomatokoiraita kunnioittaen

(Muoks) ehdin jo viisi minuuttia sitten innostuksissani kaivaa valmiiksi romulaatikostani silikoniletkua ja kolvin. On tämä todella hämärää puuhaa, lääkeruisku ja kaikkea rekvisiittaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä33558

Perinteinen kellanvihreä ledi on silmämääräisesti hyvin saman näköinen. Se loistaa parilla paristolla ja etuvastuksella. Kiiltomadot ovat himmeitä, sopva virta lienee paljon alle milliampeerin.

Kiiltomatoja voi olla vaikea löytää tähän aikaan vuodesta. Ainakin oman kokemukseni mukaan niitä näkee eniten keskikesän öinä. En nyt muista, olenko koskaan nähnyt loppukesällä kiiltomatoa.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7221

Niitä valaisevia koktailtikkuja oli joskus 20 vuotta sitten ruotsinlaivoilla, mutta nykyisin niitä ei kai saa enää mistään. Niissä oli muoviputken sisällä lasiputki, joka piti taitella ja ravistella rikki, jolloin tikku alkoi valaista. Se pysyi valaisevana jotain 12 tuntia.
Tuolta löytyy jotain: http://www.windycitynovelties.com/11555 ... ticks.html
Se aine siellä sisällä oli jotain luciferiiniä tai luciferaasia. Siis ei mitään paristoja eikä led-lamppuja. En nyt löydä netistä sitä.

Jos ei jaksa askarrella niin hyvin varustetuista kalastuskaupoista tahi internetistä saa kalastukseen tarkoitettuja pikkuruisia loistetikkuja (toimivat samalla tavalla kuin nämä ruotsinlaivan cocktail-tikut). Näitä saa eri mallisia ja kokoisia, pienimmät on parin-kolmen sentin luokkaa.

http://www.glowbrothers.co.uk/Glow-Prod ... -15-26-47/

Kalastuskaupoista saa toisinaan myös fosforoivia maaleja, helmiä ym.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33558

Itsevalaisevia Hama-helmiä voi kokeilla. Ne ovat noin 4 mm halkaisijaltaan ja 5 mm pitkiä muovilieriöitä, joita saa leluosastoilta. Hyvä puoli noilla on hinta ja saatavuus. Huonoja on se, että valon voimakkuus hiipuu varsin nopeasti sen jälkeen kun ne on altistettu valolle. Sitä voi kompensoida kiertämällä reitin ja näyttämällä niille taskulamppua. Väri on vihertävä kuten kiltomadoilla, mutta sävy on väärä ja kirkkaus himmeämpi, paitsi juuri valaisun jälkeen. Pieninä ne ovat vaikeita kerätä maastosta päivällä, mutta hämärässä ne löytyvät helposti.

Kysäisin lähistön luontaistuotekaupasta ja ostin tyhjiä gelatiinikapseleita 20 kpl, hinta 2 euroa. Värittömiä 10 ja valkoisia saman verran.

Liuotuskoe nyt menossa - kestävätkö vettä ja kuinka pitkään. Takuulla kuitenkin biohajoavaa ainetta. Yhden ympärille kieppaisin itsestään hajoavaa ihoteippiä, jotta kapseli pysyisi kiinni ja jotta ulkoinen kosteus ei sulattaisi sitä ennen aikojaan.

Taitettava kemiallinen valaisinkin löytyi, "glowstick" niin kuin termi kuuluu, veneliikkeestä. Hinta 1,90, paloaika 10 tuntia. Sukeltajatkin käyttävät mm. kaivoskuiluissa. Ei mainintaa ympäristöhaitoista eikä asianmukaisesta hävittämisestä. Ihan pätevän oloinen kapistus, sain käytetynkin mukaan, mutta...

... sitä ei saa rikki kuin kirveellä tai rautasahalla, testasin jo. Seuraava yritys lähiöinä, poraan siihen 2 mm:n terällä valmiiksi reiän ja peitän teipillä. Siitä on sitten taivuttelun jälkeen hyvä imaista 5 ml:n ruiskuun ilman neulaa tarpeeksi loistoainetta noin viiteenkymmeneen kapseliin luontomme ja morsmaikun iloksi.

Ei sillä väliä onko kiiltomatoja luonnossa nyt - olen tosin ko. paikassa niitä elokuussa nähnyt. Elämyksestähän tässä on kysymys. Testaan myös tuon värin ja yritän ottaa kuvia.

49

P.S. ja voi häpeän kauhistus: entinen ravintoloitsijatuttuni tuli vastaan ja kertoi, että jo ainakin viisitoista vuotta sitten Klaus Kurjessa tarjottiin drinkkejä, joihin sai mukaan itsestään loistavan sekoitustikun, sama juttu Vanhalla, ja kuten yllä todettiin, ruotsinlaivoilla. No, gelatiini on luo(n)toystävällisempää kuin muovi.

Mitä me tästä opimme? Kannattaisi ikäihmisenkin käydä joskus jossain...

Tartteeks joku kahden egen edestä gelatiinikapseleita? Niihin voi laittaa vaikka chilijauhetta kapsaisiiniarvoltaan jotain miljoona scovillea ja väittää että hyvää se tekee. Tai ruutia.

Kävi nimittäin niin, että en voinut mieltäni malttaa. Pimeässä kylppärissä loistoneste hohti komeasti pari minuuttia, mutta en ehtinyt siirtää kapseliin kun hohde hiipui. Veikkaanpa, että se ei kestänyt happea. Kameraakaan en tajunnut ottaa esille. UV-valossa saattaa laattalattia toisaalta näyttää tosi komealta, viemäristä en tiedä. Sokeritoukilla hauskaa?

Neutronin ehdottamat Hama-helmet pitää testata - tai sitten jotain muuta.

Erinomaisia ajatuksia joka tapauksessa! Ja empiirinen koe on aina paikallaan. Jatkan harjoituksia ja otan vastaan innovaatioita.

49

P.S. otan tämän saksalaisdaamin matkan mökistä rantaan ja ulkohuussiin kohta henkilökohtaisena kunniakysymyksenä

(Muoks) tack Ertsu! Aina sitä etenee, tuli idea!

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

En malta olla kertomatta tähän väliin kiiltomatoon liittyvää anekdoottia. Muistan hyvin elävästi, kun joskus muinoin ollessani n. ~12v ikäinen kävimme jossain Evon maastossa laavulla. Poistuimme iltahämärissä, ja törmäsimme polun ulkopuolella loimottavaan vihreään valopilkkuun. Kukaan porukasta ei ollut nähnyt kiiltomatoa aikaisemmin, ja elektronisten vimpaimien keskellä kasvaneina olimme vakuuttuneita, että sen on pakko olla ledi! Suurin ihmetyksemme aihe oli se, mikä tekninen laite voisi olla sijoitettuna niin syrjäiseen paikkaan kaiken sivistyksen ulkopuolelle.

Parempi jättää toteuttamatta, sillä tuo on vähän kuin soittaisi Lordia jollekin joka ei ole koskaan musiikkia kuullut ja aina sitä kaivannut. Ottaa vielä vittuiluna.

Mulla on pihalla kiiltomatoja syksyisin.

Ne sammuvat ja syttyvät aika ajoin. Miten ajattelit tehdä sen?

Jokainen joka näkee kiiltomadon menee yleensä paikan päälle tsiigaamaan sitä tarkemmin. Jos sieltä paljastuu joku ledi, viet ensinnäkin toiselta sen ensinäkemisen riemun ja lisäksi aiheutat tilapäisen pettymyksen ja huijatuksi tulemisen tunteen, jonka morsian todennäköisesti, nainen kun on, assosioi koko häätilanteeseen ja pitää sitäkin huijauksena, ja seurauksena on sitten ero vuoden päästä ja aviomies syyttää sinua siitä. Tai jotain.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7221

1950 luvulla kerrottiin sellaista vitsiä, että se on naaraskiiltomato, joka hehkuu. Niinpä muuan uroskiiltomato lähti hehkua kohti, mutta polttikin nokkansa. Totesi, "että voi pahus, se olikin bostonin natsa".

Luotan siihen että samppajaa on virrannut ja että jokainen horjahteleva korkokengän askel siirtää lehvästön kätköön aistihavainnon, tulkoon tulkituksi tuikkimiseksi. Kyse on muutamasta kymmenestä metristä pikipimeässä yössä, polkua tallaten.

Sinne liiteriin jonka vieressä on puusee on sitten järjestetty ihan oma juttunsa valaistuksineen ym. mutta se ei kuulu tähän.

Ja jos tämä kiiltomatojuttu menee putkeen tai sen ohi niin minähän siitä vastuun kannan. Jos hömelö feminiini sotkeutuu helmoihinsa tai kuikuilee polun varteen niin osoitan sormella kylläkin hänen ylkäänsä. Saa tarvittaessa nukkua sohvalla, kyllä tilaa riittää yhdelle insinöörille.

49

P.S. Ich kann Deutsch sprechen, und sagen Nein! Tai jotain sinnepäin. Asioilla on tapana järjestyä, ja eipä tuo nuorikkokaan ole kovin paljon minua nuorempi.

(Muoks) taas... Armitagelle tack, eiku danke: tuli taas näkökulma - ihan oikeasti idea

Rautakaupasta fosforoivaa teippiä, paksuus 1,5 milliä. Sakset mukaan ja kiiltomadon muotoon leikkaus plus tussilla raidoitus. Taskulampulla valoa ja loistaa kalmanvihreätä monta tuntia. Saa poimia taskuun, hyönteiskoiraineen.

49

P.S. yksinkertaisuus on parasta parturissakin, ja joissakin ihmisissä kunnioitettava ominaisuus.
Jokin vieläkin yksinkertaisempi ratkaisu on varmasti olemassa? Tämä ei tarkoita siis naista...

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Oletko varma ettei se gelatiini tukahduttanut loistetta? Miten kauan loiste viipyy ruiskussa? Entä pisarana lasiastiassa?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Arvonnat ok. Alkuperäinen, nyt hieman sisällöltään vajaa putkilo hehkuu vielä, ei siis vessaan mennessä ennen aamua tarvi erikseen valoa laittaa - säästyypähän sähköä. Mutta aine joka oli ruiskussa ja menossa kapseleihin on pimeää kuin metsänpeikon p...een pesuun käyttämä mäntysensuopa. Tai jotain sinne päin. Ruiskussa hengissä pari minuuttia, kapseleihin asti ei virtanen riitä. Ravistelu auttaa hetkeksi. Kriittinen massa?

49

P.S. me ratkaisemme tämän asian vielä emmekä anna siitä muodostua ongelmaa, emmehän?
Elämässä on isompiakin ongelmia, kuten mistä saisi seuraavan savukkeen ym.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat