Seuraa 
Viestejä8825

Keskusta on pulassa, vai onko? Paavo Väyrynen on Keskustan vahva mies, joka kantaa presidentti Urho Kekkosen perintöä. Seppo Kääriäinen ei lähde presidenttikisaan. Olli Rehn Brysselistä on menettänyt kansalaistemme luottamuksen. Edustaja Mari Kiviniemi ei lähde kisaan, näin ilmoitti. Nuorisonaftaliinista voitaisiin nostaa Meppi-Takkulan 1] jo aikoinaan hoksaama Nokia Oyj:n ja Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila --- vai?

Mitä kirjoitimme jo ennen edellisiä presidentinvaaleja?...

[U] Keskustan Takkula asetti peliin Keskusta Vanhasen edelle entisen Keskusta nuoren Jorma Ollilan keskusteltaessa muistakin kuin poliitikkoratkaisuista presidentiksi [2005]. Ajatus on mielenkiintoinen ja ehdottomasti keskustelun arvoinen.

Voimme tutkia nykyisin eduskunnassa toimivia entisiä suurliikemiehiä ja heidän saannoksiaan eduskuntatyöskentelyssä. Mitkä ovat saavutukset, mitä entiset pääjohtajat ja yrityshallitusekspertit ovat aikaansaaneet?

Presidenttiys vaatii karismaa niin kotimaassa kuin ulkomailla;
presidentti on Suomen käyntikortti ja kannanottaja, ikäänkuin virallinen Suomen ääni. Presidenttiä, jonka ääntä ei kuunnella, ei myöskään tarvita. Suomessa oli kansainvälisesti kokenut presidentti aikakaudella, joka on suurimmalta osalta jo unohtunut.

Presidentti Ahtisaari oli kokenut ja arvostettu peluri maailman turuilla, Afrikan Namibia-ammattilainen. Presidenttinä olo oli muutakin kuin osaamansa erikoisalueen hoitoa. Ahtisaari oli sosialidemokraattinen valtakysymys ja henkilöasettelu. Kaikki arvonanto kuitenkin Ahtisaaren valtakaudelle.

Viimeinen karismaattinen presidentti oli Mauno Koivisto;
hänen halunhakkuuseen ja Suomen Pankin erityisosaamiseen liittyvä taito aloittivat presidentin valtaoikeuksien purun. Presidentti Kekkonen 2], joka oli lähes koko valtakauden todellinen Suomen johtaja, herätti niin kiivasta keskustelua, että vieläkin muistellaan rautatielakon pikaista loppua, kun valtakunnan isä ilmoitti, että pojat, pannaanpas rautapyörät pyörimään. Kekkosen aika oli ja se meni, mutta se jätti pienen jäänteen elämään karismasta ja vallankäytöstä niin hyvine kuin huonoine puolineen.

Suomi on hitusen oikeistolainen maa,
vaikka sosiaalidemokratia on tasa-arvoistanut maatamme todellisuudessa yhdessä mullantuoksuisen maaseudun kanssa. Kansan väkevät arvot ovat oikeudenmukaisuudessa ja luottamuksessa. Kuinka presidenttinä olo luonnistuu kvartaalitaloudella ja jatkuvalla saneerauksella, joka tosin tuo kiistatonta menestystä taloudellisesti, mutta kuinka itse yhteiskunnan perusarvot, joilla luodaan edellytyksiä itse hyvinvoinnin hankintaan.

Kuinka sujuu kansalaiskeskustelu myös muiden kuin insinöörien ja ekonomien kanssa. Kuinka sujuu katsekontakti yli 150.000 työttömyysloukkuun jääneiden kanssa.

Mikäli arvokeskusteluksi halutaan raha ja sen kaikkivoipa voima, niin Ollila sopii presidentiksi ...

Nokia on (oli?) arvostettu ja luotettava kumppani ja se henkii olemuksessaan ylintä johtoaan. Nokia tunnetaan maailmalla paremmin kuin mikään muu suomalaisuus, se on jopa saunaa ja Sibeliusta tunnetumpi.

Kaupanedistäjänä Ollila olisi paras mahdollinen vaikuttaja ja siihen riittäisivät myös näytöt ja karisma. Onhan sanottu, että rahalla saa ja hevosella pääsee. Toisaalta tiedämme, että vain kasvuun perustuva talous tulee tiensä päähän.

Onko jatkuvaan kasvun hegemoniaan orientoitunut Ollila 3] oikea ihminen ottamaan kantaa lähestyviin saasteiden, liikakulutuksen, energian riittävyyden, työllisyyden, ikäpyramidin ja syrjään jääneiden ongelmiin.

Suuri kansa tuntee Ollilasta vain sen julkisuuden, jota kirjoitetaan ja kuvataan
Ollila on kansalaisille johtaja joka pani esikuntineen ja edesmenneen vuorineuvos Kairamon henkisellä perinnöllä Nokian huippuiskuun lähes rapakunnosta (entä nyt, vuonna 2011?). Muilta osin Etelä-Pohjanmaalta kotoisin olevan luulisi seisovan tukevasti maaseudun mullassa ja antavan arvon juureville elämänarvoille.

Presidentin tehtävä on ennenkaikkea valaa uskoa ja antaa panoksensa käyntikorttina turvaamaan Suomea ja suomalaista ihmistä. Keskustaa lähellä olevana Ollila saattaisi olla oikeasti Suomen puolustaja ja suomalaisuuden kannattaja terveellä talousajattelulla, jossa nimittäjänä seisoo: "ensin tulot ja sitten menot".

Kysymysmerkiksi jää, millä motivaatiolla Nokian ylin veräjänvartija tehtävän ottaisi vastaan, jos kansalaiset hänet valitsisivat. Onko liian suuri riski olla tulematta valituksi, että se jättäisi osallistumisen kansan mielipiteen tarkastamiseen tekemättä.

[size=85:28k0ob03]1]
LINK BLOGSPOT
http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/05/ ... lilan.html

2]
LINK “Kiistaton Suomen valtiomies oli presidentti Urho Kaleva Kekkonen”
http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/10/ ... s-oli.html

3]
Nokian Ollila hoksasi jotain jo hoksattua ---
http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/09/ ... mpien.html
http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... t/23/nokia[/size:28k0ob03]

Ilkka Luoma

[size=50:28k0ob03][7456/439775][/size:28k0ob03]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (8)

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Keskusta ui tosi syvällä, koska eivät saa aikaiseksi edes varteenotettavaa presidenttiehdokasta. Tai edes varteenottamatonta, koska Väyrynen ei edusta näistä linjoista kumpaakaan, hän kulkee omia polkujaan. Missä ovat Jäätteenmäki, Esko Aho ja Matti Vanhanen, aikansa keskustavaikuttajat ja -gurut, suuret ajattelijat ja kansanjohtajat? Olli Rehn myös loistaa poissaolollaan, samoin kaikki eduskuntaan valitut keskustan edustajat. Olisikohan keskustalla nyt pikapalaverin paikka?

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
KBolt
J. Ollila ei ryhdy presidenttiehdokkaaksi
No jotain positiivista.

Samaa mieltä! Kuka keskustaa lähellä oleva luonnollinen henkilö olisi teidän mielestä sopivin pressaehdokas, tästähän voisi laittaa vaikka äänestyksen käyntiin... Pahoin pelkään että mahdollisia ja varteenotettavia ehdokkaita on tasan nolla (0) kappaletta, mutta ei se mitään, sekin vaan kuvastaa keskustan kokemaa hypotermiaa...

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Keskusta on viimeaikaisten johtajiensa suopealla avustuksella liukunut oikealle, ja unehuttanut maaseuvun väestön asiat ja hyvinvoinnin.

Tai voitasko sanoa , että keskustapuolueen johtoporukka on kaikkien muitten puolueitten johtajien tapaan keskittynyt hoitamaan omaa hyvinvointiaan ja toimeentuloaan.

Eihän tuota menoa katto Erkkikhän kovin kauvoa.
Niin että onko ihme jos maaseuvun väestö hylkää omaa etuaan tavoittelevat politikot ?

Luultavasti tuo kehitys tulee laajenemaan muihinkin puolueisiin, ensimmäiseksi vasemmistoon , ja tuskin tuolta tulee välttymään kokoomuskaan.
Kansan reaktio politikkoja kohtaan keskustassa on ihan oikeutettua, ja jopa sanoisin osittain alimitoitettua.
Kiviniemestä ei tule koskaan kansan suurta suosikkia, niin politiikolle tyypillinen kiertelijä
ja luimistelija Kiviniemi tuntuu olevan.
Ei tuollaisilta saa koskaan selvää vastausta ,pelkkiä ympäripyöreitä pyörittelyjä.

Nykyaika suosii politikkoja jotka puhuvat suoraan, ja myöskin toimivat kuten ovat puhuneet.
Nuita tosin on harvassa , mutta on kuitenkin.
Pelkillä "vaalilupauksilla ja ympäripyörittelyllä" ei enää kansan suosiota saavuteta.

Politikkojen on astuttava alas jalustaltaan tavallisen kansan pariin, ja ryhdyttävä puhumaan tavallisen kansan kieltä.
Enää tuskin polittisella kapulakielellä noushan valta asemhan, eppäilen sitä pirun paljon.

Myöskin uskon vasemmistoliiton kannattajien purnausta Arhinmäen "takinkäännöstä".
Tuskin Arhinmäki enään mitään suurta suosiota nauttii vasemmistoliiton kannattajien joukossa , tai voitaisiin jopa sanoa kun on ihmisten puheita kuulostellut, että juuri Arhinmäen takinkäännön takia porukkaa liukuu kohti Soinin joukkoja, niin keskustasta kuin vasemmistoliitostakin.

Keskustasta tulee pysyvästi pienpuolue, jos se ei ryhdy toteuttamaan politiikkaa jolla on 100%
maaseutuväestön kannatus takanaan.
Luulisin , että nykyisen puoluejohdon ollessa vallassa tuohon politiikan suunnan muutokseen keskusta ei kykene, joten kuihtuvat ne hehkeimmätkin ruusut, ja unhon yöhön hautautuu paljon kauniita haaveita.

Jo sinällään typerä veto koittaa saada Jorma Ollilaa keskustan presidenttiehdokkaaksi. Hän ei nauti kansan syvien rivien luottamusta. Se että on yritysmaailmassa hyvä "orjapiiskuri" ei tarkoita että olisi hyvä kaikessa, esim. yhteiskunnallisten asioiden hoidossa. Tuottavuuden nimissä.. ei oikein istu Presidentin rooliin. Kaiken lisäksi nyt on nähty että Ollila tuli Nokian johtoon vain oikealla ajoituksella, josta syystä häntä on gloorioitu.

Tapahtui mitä tapahtui niin keskustan potti jäänee joka tapauksessa hyvin vailinaiseksi. Suurin häpeä olisi varmaan se että Väyrynen hankkisi omat korttinsa ja pesisi keskustan virallisen ehdokkaan kaksinkeskisessä mittelössä kun ääniä ruvetaan laskemaan.

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
mattile71
Onhan niillä jo ehdokas valmiina , sammakko Olli Rehn.

Sitäpaitsi Ollilan kaikki nykyiset kaverit ovat kokoomuslaisia ja hän kannatti Alexander Stubbia eduskuntavaaleissa.


Sehän tästä vielä puuttuisi: Keskusta nostaa jostain ojasta presidenttiehdokkaan, hieman siistii saveen tahraantunutta rippipukua ja kampaa tukan. Ehdokas saa olla joko kommunisti, stalinisti, oikeistolainen, vasemmistolainen, keskustalainen tai ihan mitä tahansa kunhan vaan on..

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat