Seuraa 
Viestejä45973

Kiinnostaisi tietää, onko höyryn johtaminen suoraan veteen hyvä tapa lämmittää vettä? Yleensähän veden lämmittäminen höyryllä tehdään lämmönvaihtimilla, mutta on tullut eteen muutama tapaus joissa tuo höyry on johdettu suoraan lämmitettävään nesteeseen, noissa tapauksissa veteen.

Jotenkin suoraa lonkalta heitettynä, että tuo olisi hyvinkin tehokas tapa lämmittää vettä, mutta toisaalta hiukan pidemmällä ajattelulla tuo tuntuu sittenkin aika tehottomalta. En osaa edes sen kummemmin noita ajatuksia perustella. Osaisiko joku antaa suuntaa-antavia ajatuksia, numeroita tai jopa laskelmia tähän liittyen?

Koitin kovasti googlettaa tietoa tästä, mutta hakusanat ovat hukassa. Miksi siis kutsutaan esimerkiksi tuollaista säiliöön menevää höyrylinjan päättävää putkea, jossa on reiät joista höyry siirtyy suoraan lämmitettävän nesteen sekaan.

Mietteitä aiheeseen liittyen?

Kommentit (3)

Niiden massojen suhteen ero on suuri. Tarvitaan paljon höyryä ja melu on kova siksi että höyrykuplan tilavuus romahtaa äkisti. Ne nousevat nopeasti pintaa ja lämpöä menetetään ilmaan, jonka kosteus nousee paljon.

Lämmönvaihdin on parempi ratkaisu.

Kiitoksia, tuo selityksesi on varsin järkeenkäypä.

Entä jos ajatellaan että höyryjärjestelmän pitäisi kai olla suhteellisen vähäilmainen, eli siellä siis olisi lähinnä vain höyryä? Jos tilannetta muutetaankin niin, että tankki, johon tuo johdetaan, pitäisi myös olla suhteellisen ilmatiivis ja siellä olevasta vedestä olisi poistettu ilmaa niin että ilmapitoisuudet olisivat suhteellisen pieniä. Vaikuttaisiko tuo tilanteeseen lainkaan? Oletan silti toki, että lämmönvaihdin on likipitäen kaikissa tilanteissa sopivin vaihtoehto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Diam
Seuraa 
Viestejä2644

Höyry ilmeisesti annostellaan toimilaitteelle siinä määrin, että lämmitysteho saavutetaan. Höyrynkehityslaitteet ovat kalliita laitteineen ja vaarallisia paineiskuineen. Veikkaan, että työtapaturmat tulsisivat lisääntymään, mikäli palattaisiin näihin höyrykoneisiin.

Matalalämpötilaisen lämpöenergian käyttö lämmitykseen säästää luonnonvaroja (exergiaa).

Olet varmaan paistanut pannulla hot dogeja ja pussissa vesihauteessa. Nopeammin ja parempia tulee pannulla. Ei tarvita höyryautoklaavia.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat