Seuraa 
Viestejä45973

Olen toisinaan epäillyt, että varsinkin matemaattisten aineiden kokeissa korkean älykkyysosamäärän omaavat oppilaat saattavat hyötyä siitä, että hitaammat eivät EHDI yrittää ratkaista kaikkia koetehtäviä, vaikka saattaisivat tietojensa ja taitojensa puolesta pystyä ratkomaan niitä enemmänkin. Onko näin tarkoituskin olla, ja mitä tarkoitusta se palvelee? Mielestäni varsinkin lukioissa mutta myös korkeakouluissa koekin opettaa aina jotakin ( tai ainakin se voisi opettaa ). Entä jos kokeissa aikaa olisi ruhtinaallisesti enemmän ( esim. kaksinkertaisesti )? Lisäisikö se joidenkin menestystä?

Petri Sahervo

Kommentit (3)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323

En usko tuohon. Tietysti isossa joukossa on aina joku, jolle aika loppuu kesken, mutta en koskaan muista kenenkään valittaneen ajan loppumisesta missään kokeessa millään koulutustasolla. Omakin kokemus on sellainen, että jos koe ei ole valmis heti kun saa lähteä koetilaisuudesta pois, siitä ei yleensä tule maksimiarvosanaa. Ja jos tarvitaan koko aika, saa olla iloinen jos pääsee läpi. Se pätee niin omiin lahjakkuuden kohteisiin kuin myös muihin aineisiin. Silloin kun pitää alkaa väkisin vedellä hatusta jotain, kuluu aikaa mutta ei tule mitään tolkullista. Ei kurssin aikaisia laiminlyöntejä voi kokeessa perstuntumalla paikata.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Jos älykkyys tai lahjakkuus olisi vain prosessointinopeutta, olisi kokeissa pärjääminen varmaankin kiinni vain käytetyn ajan määrästä. Mutta koska kyse on myös hallitusta pohjatiedosta tai tarkemmin hallitun pohjatiedon laadusta ja määrästä, sitä todennäköisesti tekee vain vähemmän virheitä, jos kokeiden aikarajaa olisi "tiukoissa tilanteissa" mahdollista venyttää. Kuten Neutronikin totesi, ei niitä aukkoja tiedoissa oikein voi arvailemallakaan paikata.

Jos on pystynyt seuraamaan opetusta tunneilla ja kokeisiin on asianmukaisesti valmistautunut, ei niistä suoriutumisen pitäisi nykyisissä aikarajoissa tuottaa vaikeuksia kenellekkään. Ehkei sieltä joka kerta 9 tai 10 irtoa, mutta alle 8:n on jo todella vaikea päästä puhtaalla pelillä.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulla on monesti meinannut loppua aika kesken, koska olen niin hidas kirjoittaja. Käsialakin on niin epäselvä, ettei sitä voi yhtään nopeuttaa. Vastaukset tiedän ja juttua piisaa, mutta aika loppuu kesken.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat