Seuraa 
Viestejä1918

Hengellisen valtatyhjiön täyttymisen seurauksena, pakkoateismin sortumisen jälkeen, Venäjä saattaa olla turbanisoitunut aika pahaan jamaan vieläpä kohtalaisen sutjakalla aikataululla. Heti alkuunsa täytyy tehdä selväksi etten mielestäni ole rasisti heittäessäni huulta Venäjällä vallitsevan ilmiön kuvantamisesta. Uskonnonvastaisuus ei ole synonyymi rasismille. Rasismi on termi joka kuvaa vihamielistä suhtautumista etniseen taustaan niin että ihonväri toimii seulana sille ketä suositaan tai syrjitään.

On olemassa valkoihoisia muslimeja kuten kantasuomalaiseen perheeseen syntynyt Abdullah Tammi. Tästä luonnollisesti seuraa esim. se että valkoihoisen on kohtalaisen vaikeaa olla itselleen looginen rasisti Tammen etnisen viitekehyksen mukaista syntyperää kohtaan ja olla samanaikaisesti vihamielinen arabeja, persialaisia tai mustia kohtaan. Rasisti ei ainakaan tunnusta tai tiedosta vihaavansa itseään.

Perinteisessä mielessä sekulaaria yhteiskuntajärjestystä kannattava uskontovastainen kantasuomalainen saatetaan mieltää toisinaan maahanmuuttajataustaisten muslimeiden mielestä rasistiksi mikä on aika alkeellisen tason ajattelua. Jos esim. inhoaa uskomusjärjestelmää X ja siten osoittaa siihen pystyessään kritiikkiä X:n epäkohtia kohtaan niin voi aivan hyvin samanaikaisesti olla hyvää pataa sellaisen etnisen ryhmän jäsenen kanssa josta useimmiten tulee X:läisiä. Esim. voin kritisoida todella purevasti Islamin kielteisiä vaikutuksia yhteiskunnallisesti ja yksilön tasolla mutta olla ystävä mustan ihmisen tahi arabin kanssa. Kaikki arabit eivät ole muslimeita jne...

1) Minua kiinnostaisi tietää mitä palstalaiset ovat mieltä Venäjän islamisoitumisesta ja sen mahdollista kehittymistä kontekstiin liittyväksi teokratiaksi? Täsmennettäköön pilkunviilaajille. Äänestyksessä ”kielteisesti suhtautuminen” tarkoittaa sitä ettei pidä Islamia hyvän elämän tai tuonpuoleisessa paremman osan saamisen kannalta ainakaan helpottavana tekijänä.

2) Kuluvana viikonloppuna mm. helluntailaiset osallistuvat Urbaaniunelma*-nimiseen käännytyskampanjaan. Kakkoskysymys liittyy siihen ja maailmanrauhaan.

* http://www.urbaaniunelma.fi/paakaupunkiseutu-2

-

Kommentit (1)

penni
Seuraa 
Viestejä5120
baal1984

Perinteisessä mielessä sekulaaria yhteiskuntajärjestystä kannattava uskontovastainen kantasuomalainen saatetaan mieltää toisinaan maahanmuuttajataustaisten muslimeiden mielestä rasistiksi mikä on aika alkeellisen tason ajattelua.


Kyllä tällaisia rasisteja Suomesta löytyy. Paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat