Seuraa 
Viestejä45973

Tervehdys!

Tuli tällainen visaisempi pähkinä mieleeni (ihan elävästä elämästä, ei ole teoreettinen juttu tämä laisinkaan):

Miten mahtaa käydä ulosotossa olevan velan jos vaihtaa kansalaisuutensa?

Käytännössä tämä tapahtuu muuttamalla toiseen maahan ja asumalla siellä niin kauan että on oikeutettu toisen valtion kansalaisuuden hakemiseen. Kun sitten on saanut kaksoiskansalaisuuden hakee vapautusta Suomen kansalaisuudesta niin että on vain tämän toisen valtion kansalainen.

Tiedän että jos on velvoitteita hoitamatta Suomen valtiolle vapautusta kansalaisuudesta ei myönnetä. Tässä esimerkissä kuitenkin henkilö on jo niin vanha ettei esim. asevelvollisuus enää kosketa häntä & ulosottovelat eivät ole rikosperusteisia eivätkä ulosotossa valtion puolelta, tavallisia ei_merkittävän_suuruisia vuokrarästejä yms, suuruusluokka parintuhannen euron luokkaa.

Nähdäkseni aika moni asia Suomessa perustuu sosiaaliturvatunnukseen ja epäilen vahvasti että monet keskeiset järjestelmät Suomessa ryhtyvät nikottelemaan mikäli sosiaaliturvatunnus poistetaan (en tiedä miten asia teknisesti hoidetaan kansalaisuudesta luopumisen jälkeen).

Mutta kiinnostaisi kovasti tietää mitä mieltä arvon lukijat ovat, miten mahtaa käydä velkojen ulosottokelpoisuuden (itse velathan eivät tietenkään vanhene muutoin kuin nykyisen ulosottokaaren lainsäädännön määrittelemällä tavalla) mikäli uuden maan kansalaisuuden saamisen jälkeen luopuisi Suomen kansalaisuudesta? Mielipiteitä/tietoa asiasta (luultavasti ei löydy ihan helposti esim googlettamalla vastaus tähän mutta voin toki olla väärässäkin)?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat