Seuraa 
Viestejä45973

Taas Hollywood pukkaa meille uutta Marvel/DCC - matskua, Captain America, nimellisesti ainakin patrioottisin kaikista jenkkiläisistä sankareista kertoon meille taas tarinan, jossa lansimaiset arvot Yhdysvaltain johdolla personoituvat Yhteen henkilöön. Olen itse aina hieman kummastellut näitä kevyitä tarinoita, ja varsinkin sitä miten hyvän vastaanoton ne saavat täällä meidän omassa pienessä nurkkakunnassamme. Varsinaisia fanittajia ei taida ilmeisesti kuitenkaan hirveästi Suomesta löytyä, mutta jonkinlainen 'aalto' täälläkin aina löytää tiensä elokuvateattereihin seuraamaan maailman pelastumista. Mikä suomalaista mieltä oikein kiehtoo näissä tarinoissa, kun en oikein jaksa pelkästään uskoa markkinoinnin voimaan? Sinun vuoro vastata.

Why America Worships Superheroes

http://www.vanityfair.com/online/daily/ ... uperheroes

“Every great civilization has its superheroes,” says Miller. “America is just a much, much younger civilization… You couldn’t find a better version, in America, of the Pantheon of ancient Greece [than superheroes],” which could be why they’re such an enduring draw.

Del Toro seconds the point: “There is still a longing for mythos, for a spiritual Pantheon. And in an era where we have enshrined materialism to such a degree and we have killed off every conceit that seems to be weak and based on religion—New Age, all those types of things—the only sort of acceptable mythology, I think, is superhero mythology.”

“They are our gods and goddesses,” says Snyder

Nagy says, “although American stories about superheroes share some of the patterns that are typical of ancient Greek myths about heroes”—the hero’s trials, for example, or the quest for cosmic balance—“myth was organically tied to ritual in the ancient Greek world, whereas the storytelling about heroes in a modern context has nothing to do with ritual.”Sivut

Kommentit (32)

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Ei se ole yksin amerikkalainen ilmiö, eikä edes kovin uusi. Kai niissä kiehtoo se, kuinka joku voi ylittää inhimilliset rajat ja olla jonkinlainen vertauskuva tai jotain.

Herkules, Akilles, Odysseus, Väinämöinen, Ilmarinen, Asterix, Jeanne d’Arc, Rokka ja vaikka ketä muitakin sankareita. Teräsmies on vain yhdentyylinen ihannesankari tai onhan niissä inhimillisiä heikkouksiakin. Ehkä Teräsmies on siksi vähän tylsä, kun hänellä ei ole kovin luonnetta. Saman tarinan teemaa siellä on nähtävissä ja noita ihanteita liitetään myös todellisiin henkilöihin.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Barbaarin lausuntoa juuri tässä ihmettelen, miksi ne menestyvät paremmin muualla, itsellenikin nämä sarjikset ja leffat ovat olleet aina vieraita ja kertonee paljon myös niitä katsovien ihmisten tavasta ja osasta tässä maailmassa, Fantasia voittaa Realismin?

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Ainahan fantasia voittaa realismin viihteessä. Näin on aina ollut. Mielummin minä katson vaikka Columboa, kuin Poliisit -sarjaa tai remonttireiskaa.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Olen eri mieltä. Mutta nämä tarinat mistä nyt on kyse kertoo todellisen maailman muuttamisen puutteesta, viihdehän suunnataan pääsääntöisesti päättämättömille (vaikutusvallattomille) 'aalloille'.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720
logo
Barbaarin lausuntoa juuri tässä ihmettelen, miksi ne menestyvät paremmin muualla, itsellenikin nämä sarjikset ja leffat ovat olleet aina vieraita ja kertonee paljon myös niitä katsovien ihmisten tavasta ja osasta tässä maailmassa, Fantasia voittaa Realismin?Höpö,höpö! Noita Marvelin sarjiksiahan on ollut saatavissa jo kauemmankin aikaa ja antikvariaateissa saattaa tehdä jopa löytöjä ns. mustavalkoisten versioiden suhteen. Itse olin esim. X-menit lukenut jo aiemmin, joten kiinnosti miten lähelle alkuperäistä teosta pystyvät tekemään.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Mitä tarkoitat logo? Mistä asiasta olet eri mieltä ja miten? Tarkenna nyt vähän. Mielestäni ihminen joka ei koskaan unelmoi tai fantasioi mistään, on pikemminkin kehitystä jarruttava tekijä tai jonkinlainen hmm... mitenhän tuon sanoisi... ei sellaista ole olemasakaan. Jotkut eläimet eivät varmaan osaa kuvitella asiaa, joka ei ole tässä ja nyt.

edit. Ei varmaan kukaan luule, että nämä ovat uusi juttu. Mustanaamio esimerkiksi tuli vuonna 1936 ja Teräsmies 1938.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Nuohan ovat todellakin todellinen rahasampo juurikin Yhdysvaltojen ulkopuolella. Käsittääkseni tuo Cpt. America julkaistiin esim. venäjällä eri tittelillä. Mahtoiko olla joku ensimmäinen kostaja tai jotain vastaavaa.

Marssilainen
Ja tällä perusteella ei saisi lukea kuvitteellista viihdettä. Sitäkö tarkoitat?En ole kieltänyt mitään, ihmettelyt vain näitä keitä nämä kiinnostavat. Mikä näitä ihmisiä yhdistää, onko heillä tiettyjä piirteitä, jotka tekevät heidät taipuvaiksiksi näihin tarinoihin. Joutuisin käyttämään pidemmän ajan, jotta en vaikuttaisi sarkastiselta, joten poistan sen tällä <<--, meillehän on kerrottu satuja jo pienenä, ja toiset jaksavat näitä tarustoja seurata vielä vanhemmallakin iällä, miksi nämä henkilöt eivät muuta unelmiaan Obaman ja Kingin tapaan 'tähän jo tavallaan erikoiseen maailmaan soveltuviksi¨'?

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720
Marssilainen
Ja tällä perusteella ei saisi lukea kuvitteellista viihdettä. Sitäkö tarkoitat?Turha siltä mitään itse ajateltua tai maailmoja avaavaa vastausta on odottaa. Heppu linkittelee mitä linkittelee...

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat