Seuraa 
Viestejä16844

Kaikenlaiset lääkkeet tuntuvat olevan kova hitti foorumin käyttäjäkunnan keskuudessa. Tehdään siis pieni tutkimus kuinka moni syö ja mitä syö, tai mitä haluaisi syödä tai mitä ei haluaisi syödä, vai onko täysin lääkevastainen.

(On mahdollista muuttaa ääntä myöhemmin.)

En syö = kielteinen kanta lääkkeisiin.
Syön auliisti = myönteinen kanta lääkkeisiin.

Koska en ole matemaattisesti lahjakas en jaksanut alkaa järkeilemään kuinka monta vaihtoehtoa on loogisesti valittavissa per nassu, päättäkää jokainen omalla kohdallanne itse.

Sivut

Kommentit (31)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323

En syö lääkkeitä, enkä pidä niistä. Syön vain harkitusti ja perustellusti. Nykyään on joskus pakko ottaa särkylääkettä flunssiin tai selkäkipuihin, koska muuten en pysty nukkumaan ja sitten saan migreenin tai olo käy muten sietämättömän huonoksi. Alkava migreenikin häviää ibuprofeenilla.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Lääke ja lääke. Missä kulkee raja. Ymmärtääkseni taas juridinen termi joka hyvin monella eri tavalla mielikuvissa hahmotettu. Ei alueen täsmäsanastoa suomen kielessä. Eri ammattiryhmillä vakiintunutta slangia, jotka poikkeavat toisistaan. Sanakirjasepot pihalla kuin lintulaudat. Tässäkin.

Vastaukseni on, että elämänlaatua parantavat, pidentävät, terveyttä ylläpitävät ja parantavat tuotteet ovat positiivisia, mutta yhtälöön on otettava myös vasta-aiheet. Itselleni farmasia on arkea ja tunnen osaavani punnita edut ja haitat. Hyödyn farmasiasta hyvin paljon. Turha lääkevalmisteiden käyttö on aina turhaa ja usein haitallista ja/tai vahingollista.

Farmasiaa vastustavat ja arvostelevat ne, jotka eivät ole siitä riippuvaisia. On hyvin helppoa soittaa suutaan asioista joista ei mitään ymmärrä. Usein nämä henkilöt ovat erittäin hankalia potilaita sairastuttuaan, koska hoitomyönteisyys on huono. Asenne on usein hyvin voimakas ja vaikuttaa sokealta ismiltä.

Itse olisin mielelläni käyttämättä farmasiaa, jos vain voisin.

- Ubi bene, ibi patria -

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323
Pacanus Rusticanus
Farmasiaa vastustavat ja arvostelevat ne, jotka eivät ole siitä riippuvaisia. On hyvin helppoa soittaa suutaan asioista joista ei mitään ymmärrä. Usein nämä henkilöt ovat erittäin hankalia potilaita sairastuttuaan, koska hoitomyönteisyys on huono. Asenne on usein hyvin voimakas ja vaikuttaa sokealta ismiltä.Niin, ei se lääkityksen tarve tunnu paljoa vaikuttavan asenteisiin. Jotkut eivät mene hoitoon tai syö lääkkeitä, vaikka tietävät sen johtavan suureen kuolemanvaaraan tai elämän laadun romahtamiseen. Jotkut toiset ravaavat lääkärissä ja napsivat lääkkeitä "varmuuden vuoksi" tai pienimpäänkin vaivaan . Eikä sairastuminen tai terveys tunnu paljoa vaikuttavan asenteisiin. Jäärät kaatuvat hautaan ylpeinä siitä, etteivät menneet lääkäriin.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
Neutroni
Pacanus Rusticanus
Farmasiaa vastustavat ja arvostelevat ne, jotka eivät ole siitä riippuvaisia. On hyvin helppoa soittaa suutaan asioista joista ei mitään ymmärrä. Usein nämä henkilöt ovat erittäin hankalia potilaita sairastuttuaan, koska hoitomyönteisyys on huono. Asenne on usein hyvin voimakas ja vaikuttaa sokealta ismiltä.Niin, ei se lääkityksen tarve tunnu paljoa vaikuttavan asenteisiin. Jotkut eivät mene hoitoon tai syö lääkkeitä, vaikka tietävät sen johtavan suureen kuolemanvaaraan tai elämän laadun romahtamiseen. Jotkut toiset ravaavat lääkärissä ja napsivat lääkkeitä "varmuuden vuoksi" tai pienimpäänkin vaivaan . Eikä sairastuminen tai terveys tunnu paljoa vaikuttavan asenteisiin. Jäärät kaatuvat hautaan ylpeinä siitä, etteivät menneet lääkäriin.Ihmisten kyky arvioida omaa sairauttaan on hyvin heikko. Kun tehtiin kyselytutkimus voinnista ja terveydestä, kaikkein parhaiten voi oman kertomuksensa muukaan keskimäärin yli 70 vuotias kroonikkovuodepotilas. Eli tuo mainitsemasi "pienimpäänkin vaivaan" on aika venyvä käsite. Asia on hankala. Jos on omatoiminen lääkinnässä, on luotava jonkinlaisia raja-arvoja oireille, jolloin pystyy säilyttämään suhteellisuudentajun. Asia on kuitenkin niin kimurantti, että suomalaisessa yhteiskunnassa lääkkeiden yhteydessä sana "omatoimisuus" on jo melkein itsessään rikos. Tosin monet "ammattisairaat" ovat perillä omasta sairaudestaan paremmin kuin suurin osa lääkäreistä ja pystyvät vaikuttamaan omaan hoitoonsa huomattavasti. Usein jopa positiivisesti.

Pahoittelen sekavaa tekstiä, mutta en löydä tässä(kään) ketjussa sitä johtoajatusta jota seurata.

- Ubi bene, ibi patria -

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Pelkkä galluphan tämä on, joten ei tässä mitään kummoisempaa punaista lankaa tai varsinkaan "ainoaa oikeaa vaihtoehtoa" tarvitse olla.

Itselläni menee tällä hetkellä ainoastaan antihistamiini allergiseen yskään, ja satunnaisesti happolääkkeitä satunnaisiin vatsavaivoihin (Magnesia-maitoa ja Gavisconia sen mukaan mikä kulloinkin parhaalta tuntuu). Olen vuosien varrella saanut monista lääkkeistä uusia vaivoja, jopa sairauksia, jonka vuoksi en ole kauhean lääkemyönteinen. Särkylääkkeitä en pysty syömään lainkaan koska saan niistä viikkokausien vatsavaivat, jopa parasetamolista.

Mutta näissä asioissa mennään nassu- tai massukohtaisesti. Mikä sopii tai ei sovi yhdelle, on toisin toisen kohdalla.

Karkeasti jakaisin että lääkkeet ostetaan apteekista ja muualta sitten jotain muuta, vai onkos ruokakaupoissa jo lääkkeitäkin? Itse en ole nähnyt kuin luontaistuotteita. Nämä kai enimmäkseen on tarkoitettu ennaltaehkäisyyn, eikä jonkin jo ilmaantuneen vaivan lääkitsemiseen.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

En syö. Enkä halua, koska se on merkki "viasta". Vian haluan hoitaa pois ilman mömmöjä, jos vain mahdollista ja järkevää. En halua itseäni kuitenkaan vammauttaa jättämällä ne tarpeessa pois. Lääkkeet ovat niitä viimeisimpiä keinoja. En ole lääkekielteinen, mutta en mikään fanikaan.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Nappaiskohan yömyssyksi Diapamin, Tenoxin, Zopinoxin vai Sirdaludin? Vai käviskö kävelyllä, söis jotain, ottais kirjan käteen kunnes rauhoittuu ja sitten pistäisi keskitylsän äänikirjan tai kuunnelman soimaan ja valot himmenemään liukuvasti. Ensin pitää valvoa vanhan rele/kello-ohjatun prosessiautomatiikan tekemä alasajo, pistää vieraileva nuoriso nukkumaan ja päättää iso varmuuskopiointioperaatio.

- Ubi bene, ibi patria -

Pirpana
Ainoa lääke, mitä syön säännöllisesti, on burana. Kerran kuussa

Jep. Ja se punainen buranakapseli tehoaa nopeasti. Jos saa kurkusta alas.

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5002

Olen lähes täysin terve joten en ota juurikaan mitään,

aamulääkkeet:

antihistamiinia
asetosalisyyliä
magnesiumia
d-vitamiinia
verenpainelääkettä
silmätippoja

illalla:

d-vitamiinia

Yleinen mielipide on aina väärässä.

No kyllä minäkin paljon d-vitamiinia vedän, mutta ei se mikään lääke ole. Ja magnesiumiakin, aamulla ja illalla, eikä sekään ole lääke.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Minäkin nappaan magnesiumia, runsaan annoksen että pysyy suoli toimivana. Ja talvella aloittanen taas D-vitamiinin, vaikken ole järin varma viime talvesta että nostiko se yhtään mielialaa. Ehkä alussa hivenen.

Söin sitten ravintolisiä tai mitä tahansa, niin kyllähän siitä pitää selkeä myönteinen vaikutus tulla että viitsii törsätä.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Rousseau
Karkeasti jakaisin että lääkkeet ostetaan apteekista ja muualta sitten jotain muuta, vai onkos ruokakaupoissa jo lääkkeitäkin?

No minun syömäni melatoniini ei ole lääke mutta silti sitä myydään vain apteekissa (tällä hetkellä.) Jotenkin hullua kun kyseessä on kehon oma turvallinen hormooni jota ei voi ottaa yliannosta.

Entäs sitten e-pillerit? Myöskin hormoonivalmisteita, tosin väärin annosteltuna haitallisia, joten joutavatkin olla apteekissa reseptin takana.

Muut lääkkeet ovat mulla kaksi pällilääkettä. Ketipinor ja Lamotrigin. Sekä nukahtamislääke Stilnoct tarvittaessa. (20 kpl kestää joku n. 3 kk.)

Itse en ole nähnyt kuin luontaistuotteita. Nämä kai enimmäkseen on tarkoitettu ennaltaehkäisyyn, eikä jonkin jo ilmaantuneen vaivan lääkitsemiseen.

Keksin heti että mäkikuismaa voidaan syödä ihan "oikeaan" masennukseen. Mutta itsekin näkisin luonnontuotteet ja vitamiinilisät lähinnä ennaltaehkäisevinä ja tukevina. Esim. mun kaveri joi teininä niin paljon maitoa että sille tuli anemia koska rauta ei imeytynyt. Sille määrättiin rautatabletteja. Lapsena syödään fluoritabletteja. Kalsiumlisä vaikeuttaa osteoporoosia jne.

Hämmentää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat