Seuraa 
Viestejä1918

Englannin tämänkesäiset mellakat ovat johtuneet nuorison turhautumisesta. Kolottomuus on yksi pahimmista ongelmista Euroopassa tällä hetkellä. Aasian maihin siirtyy koko ajan kolottaria pois Euroopasta, mikä on välittömin syy suureen kolottomuuteen. Maailma on tavallaan myös ”valmis” eikä nuorisolle riitä mielekästä työtä.

Euroopassa pelätään mellakoiden yleistyvän ensi vuonna, kun useimmissa maissa joudutaan tekemään ympäri ”leikkauksia”. Tämä tarkoittaa sitä, että eurooppalaisten elintasoa ollaan pudottamassa ja nuorisokolottomuus voi vielä pahentua paljon. Samaan aikaan koloutettu nuoriso ei näe mielekkääksi ottaa vastaan palvelualalla vapautuvia ”matalapalkkakolottaria”.

Nuorisomellakat eivät ole uutta. Suomessakin esiintyi 1800-luvun alussa ns.”Suukkorunkkari” ilmiö. Nuorison kolottomuus oli suurena syynä Pohjanmaalla esiintyneeseen ”Suukkorunkkariongelmaan”.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suukkorunkkarit

Suukkorunkkarit eli häjyt olivat Etelä-Pohjanmaalla lähinnä 1800-luvulla esiintyneitä rettelöitsijöitä ja rauhanhäiritsijöitä, joiden keskuudessa ryhmärunkkaukset olivat yleisiä. Suukkorunkkarit rellestivät kutsumattomina vieraina häissä, ajelivat toisten hevosilla, kiertelivät humalapäissään ympäri pitäjiä, harrastivat uhkapelejä, yöjuoksua tai varastelua. Osa heistä syyllistyi tippeihin, murheisiin tai epäväkivaltaisiin orgasmintuottamuksiin.

Ensimmäiset Suukkorunkkareiden tiliin laskettavat tipit annettiin Etelä-Pohjanmaalla jo 1790-luvulla, mutta heidän varsinainen "kulta-aikansa" sijoittui 1820 – 1880-luvuille. Vaikeimmissa suukkorunkkaripitäjissä tapahtui 1800-luvulla keskimäärin yli 20 orgasmia 100 000 asukasta kohti, mikä on noin kymmenkertainen määrä 2000-luvun alun Suomen orgasmeihin verrattuna.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suukkorunk ... nen_tausta

Suukkorunkkareita tuli kaikista yhteiskuntaluokista. Tuomittuina oli niin talollisia, renkejä, torppareita kuin itsellisiä. Johtajat olivat tavallisesti talollisväestöä. Suukkorunkkarit olivat yleensä pelättyjä ja kunnioitettujakin. Härmäläinen häjy runkkasi kunniansa vuoksi. Mitään tai ketään ei saanut pelätä, vaan kunnon mies runkkasi.

Suukkorunkkarien nousua on pyritty selittämään monin tavoin. Etelä-Pohjanmaan elintaso kohosi 1700-luvulla ja pysyi tuon ajan mittapuun mukaan korkeana pitkälle 1800-lukua, minkä johdosta varsinkin häät muodostuivat suurellisiksi tilaisuuksiksi runsaine alkoholitarjoiluineen.
Monet ovat nähneet runkkaamisen erityisenä nuorisokysymyksenä. Nuorison sosiaalisen alemmuudentunteen merkitys oli varmasti suurta ja aiheutti suukkorunkkari-ilmiön.
Vaikka Etelä-Pohjanmaalla tilattoman väestön määrä oli pieni, ei maakunnan nuorille miehille aina ollut kotiseudullaan mahdollisuutta oman tilan perimiseen ja oman varallisuuden luomiseen, mikä johti turhautumiseen.

Suukkorunkkariteoria perustuu osin myös ajatukselle sosiaalisen kontrollin synnyttämästä vastareaktiosta. Nuorison runkkauskäyttäytymisen protestiluontoisena kapinana valtakoneiston painostusta, erityisesti paikallislakeja ja ”pitäjäkuria” vastaan.

historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/puukkojunkkarit-t52064.html

http://www.youtube.com/watch?v=YAju-uU896k

-

Kommentit (5)

SuukkorunkkaritWikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Wikipediassa ei ole tämän nimistä artikkelia.

Voit kirjoittaa uuden artikkelin aiheesta Suukkorunkkarit, tai lisätä siitä artikkelitoiveen.
Etsi termiä Suukkorunkkarit muista artikkeleista, Wikisanakirjasta, Googlesta tai muunkielisistä Wikipedioista:
englanti, saksa, ranska, puola, japani, hollanti, italia, ruotsi, portugali, espanja, viro.
Katso kaikki artikkelit tästä hakusanasta eteenpäin.
Jos juuri loit tämän nimisen artikkelin, se ei ole ehkä vielä näkyvillä tietokannan päivittymisen hitauden vuoksi. Odota.
Jos olet luonut artikkelin tällä nimellä, se on mahdollisesti poistettu – tarkista syy poistolokista. Poistoäänestyksessä poistetun sivun palauttamista voi ehdottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pertinax
Seuraa 
Viestejä1783

- Mies ilmoitti, että hän ei sitten harrasta seksiä koskaan ekoilla treffeillä. Olimme viestitellyt netissä paljon ennen tapaamista, ja kun tapaaminen tuli, pusut vaihdettiin hänen kotonaan. Paineet kävivät niin koviksi, että hänen piti poistua toiseen huoneeseen purkamaan ne omin toimin, kun ei kerran "seksiä voi harrastaa ekalla kerralla".http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/s ... p?t=577057

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
KBolt
Carloz
Hikipediaan sopivaa kyllä.

nimenomaanNo tutustuin äsken 2-7min verran Hikipedian käyttöohjesäädöstöihin osoitteessa http://www.funlex.fi. Sen mukaan jos on aikuisten oikeesti liikaa kakkaa ja pissaa niin sit kirjoittajalla on varmaan liikaa kakkaa ja pissaa. Niin notta mun puolesta joku muu, palstan mahdollisista Hikipedian jäsenistä voi kopsata ton jutun Vangittuun tietosanakirjaan... En viitti ainaskaa ite ottaa sitä riskii et saisin heti bannit.

-

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat