Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kiina meni USA:n ohi pc-myynnissä

23.8.2011 12:07 Kiinasta tuli toisella neljänneksellä maailman suurimmat tietokonemarkkinat, arvioi tutkimusyhtiö IDC. Maailman pc-markkinoita on hallinnut kolmenkymmenen vuoden ajan Yhdysvalla
t.

http://www.digitoday.fi/data/2011/08/23 ... 1111739/66
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vastaavia talouselämän uutisia ollaan aivan viime aikoina kuultu muitakin. Mutta millaiseksi poliittis-taloudellinen maailma muodostuu kun Pax Americana häipyy historian hämärään ja siirrymme aikaan jolloin maailmankaupan ja politiikan painopiste siirtyy "pysyvästi" Kiinaan (ja Intiaan)? Entä Suomen asema? Venäjän? Miten maailmankuvamme muuttuu? Savuna ilmaan haihtuu myös kuva, jossa luomakunnan kruunu on valkoinen mies. Kiinnostuksella seuraamme kuinka kauan nykyinen englanninkielen valta-asema näkyy suomalaisessa kaupunkikuvassa ja sielunmaisemassamme.

Sivut

Kommentit (24)

Lisää esimerkkejä mitä taloudelliseen alistusasemaan joutuminen merkitsee USA:lle - ja Euroopalle. Tyydy pienenpään palkkaan tai tyydy sitten joukkotyöttömyyteen.

http://www.politico.com/news/stories/1110/44500.html

When foreign car companies started opening factories in the United States, back in the 1980s, it seemed like an act of obeisance. The plants didn’t make economic sense — Americans had to be paid so much more — but this was a tactful bit of tribute to Empire Central. America wants auto plants? America gets auto plants.

Last week, BMW announced it was opening a plant in South Carolina. No special explanation was required. People were lined up for jobs paying $15 an hour. Equivalent jobs in Germany pay $30 an hour. We’re now a bargain.
Uutisesta on turha lukea Saksan mahtiaseman kasvusta. BMW:ssä tiedetään tasan tarkalleen, että se jolla on rahat määrää sävellajin ja tahdin.

offmind
Seuraa 
Viestejä16353
Liittynyt19.8.2008
ralf64
Savuna ilmaan haihtuu myös kuva, jossa luomakunnan kruunu on valkoinen mies.

Sinä se sitten aina keksit. Vaatii todellista luovuutta kehittää noinkin harvinaisen jonninjoutava huolenaihe

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Gerson
Seuraa 
Viestejä316
Liittynyt15.10.2010

Minne unohtui demografinen kehitys Kiinassa? Millainen on sellainen maailmanvalta joka tuottaa aivan liian vähän jälkeläisiä? Varsinkin kun siihen liittyy myös vakava epätasapaino tyttöjen ja poikien määrän välillä.

Ei helvetti. Yhdysvalloilla on Applet ja piilaaksot, Googlet ja johtavat huippuyliopistot, Wall Street ja Chicagon finanssikeskus, Hollywood ja Miami pörsseineen, latinalaisen Amerikan suhteet ja ties mitä, USA:lla on tarvittaessa omavaraisuus. Ja vaikka sitä velkaa on, tulee muistaa että se on hyvä instrumentti:

Luoton ja velan kehitys, siis uuden rahan luominen, on kulttuurin nousun kannalta yhtä tärkeää kuin muutkin teknologiset innovaatiot ja tämä on pätenyt Babylonian rahauudistuksista lähtien. Pankit olivat Italian renessanssin loiston perusta ja joukkovelkakirjamarkkinat ratkaisivat esimerkiksi Yhdysvaltain sisällissodan.

http://www.terracognita.fi/kirjat/9789525697247.html

Toisekseen, Kiinalta puuttuu kulttuurista diversiteetti, mikä on yhteiskunnalle suuri voimavara. Maa luisunee kohti kaksipuoluejärjestelmää. Uudistusmieliset ja vanhoolliset.

Nagarjuna
Ei helvetti. Yhdysvalloilla on Applet ja piilaaksot, Googlet ja johtavat huippuyliopistot, Wall Street ja Chicagon finanssikeskus, Hollywood ja Miami pörsseineen, latinalaisen Amerikan suhteet ja ties mitä, USA:lla on tarvittaessa omavaraisuus. Ja vaikka sitä velkaa on, tulee muistaa että se on hyvä instrumentti:Jenkit ja varsinkin Eurooppa ovat ihan eri tavalla "valmiita" maita. Länsi ja Keski-Euroopassa esim. aivan valtaosa rakentamisesta on korjaamista ja restaurointia. Kaikki tarvittava infra on valmiina. Kiinassa ei paljon näperrellä, iso maa ja pirusti tekemistä!

Kiina kuroo hirveellä raivolla eroa umpeen, tulokset ovat vaihtelevia - luotijunajärjestelmä otetaan pois käytöstä, kerrostalot kaatuvat kun mitään pohjatutkimuksia ole tehty jne. Kiina on diktatuuri, kehitysmaa ja BKT/asukas huitoo jossain Albanian ja Bosnia-Hertsegovinan välimaastossa. Kiinan kasvu on kyllä ollut vahvaa ja porukkaa riittää, mutta saas nyt nähdä. Ihmiset ovat varmaan ahkeria verrattuna länkkäreihin, mutta ehkä Kiinalaiset olisivat vähemmän ahkeria jos elintaso olisi vähänkin korkeampi..

Kiinalla on kyllä esim. autioitumisen estämisessä ollut ihan tekemisen meininki toisin kuin vaikka Euroopan avittamassa Afrikassa. Ton tapasissa projekteissa kyllä toimii hyvin Kiinan reseptit.

Kiinan vahvuus on poliittisen järjestelmän strateginen suunnitelma pyrkiä tiettyyn tavoitteeseen. Järjestelmä ainakin vielä näyttää myös vakaalta. Sotilaallisesta maa on suojautunut mahdollisia länsimaiden aggressioita ja alistamispyrkimyksiä vastaan. Sisämarkkinat ovat myös valtavat (kuten aikoinaan Ming-dynastialla, Intialla ja Rooman imperiumillakin). Demografisia ongelmia on myös, mutta jos Kiina kykeni aikoinaan brutaalisti suitsimaan väestönkasvua pystyy se kurinalaisena kulttuurina myös lisäämään tarvittavat 20-30% väestönkasvuun. Kiinalla on vahva, vanha kulttuuri, eikä se oikeastaan tarvitse länsimailta kovinkaan paljon vaikutteita.

Kiina itsessään tuskin muodostaa imperialistista uhkaa muulle maailmalle. Tämä johtuu siitä, että valtakunta jo nyt on niin valtava että poliittinen koneisto tarvitsee kaiken energian ja tietotaidon hallitakseen aluetta. Sen sijaan Kiina voi laittaa liikkeellä hunnien ja mongoolien esimerkin tapaisia "kansainvaelluksia", tosin nyt enemmän siviililuonteisia kuin sotilaallisia. Paljon on jo ollut puhetta kiinalaisten heimojen siirtymisestä asuttamaan Siperiaa. Venäläiset naiset avioituvat suurissa määrin Siperiassa nykyisin kiinalaisten miesten kanssa. Siperian kiinalaistumisessa on myönteisiä piirteitä.

Miksi se nyt sitten ei voisi olla se Kiina välillä? Ei USA ja Länsi-Eurooppa ole mitenkään oikeampi vaihtoehto. Historiasta näemme, että johtava valtio on ollut eri aikakausina eri. Tosin vuorovaikutuksella on tietysti ollut erilainen rooli tuon 'johtavan' valtion muotoutumiseen eri aikoina.

Jokinlaista moninapaisuutta minä ennemminkin näen muodostuvan. Kiina on varmasti noista navoista yksi. Eivät USA tai EU kuitenkaan mihinkään katoa.

offmind
Seuraa 
Viestejä16353
Liittynyt19.8.2008
Taivaantallaaja
Miksi se nyt sitten ei voisi olla se Kiina välillä?

Koska Kiinalla ei ole mitään annettavaa.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Nagarjuna
Ja vaikka sitä velkaa on, tulee muistaa että se on hyvä instrumentti:Yhdysvallat on jo 60-luvulta asti velkaantunut reilusti bruttokansantuotteen kasvua nopeammin. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että luotijuna pamahtaa täysiä seinään.

Eipä tuo muuten huoleta kuin vaan sen takia, että tuolla kaaokseen ajautuvalla imperiumilla on lähes monopoli maailman ydinaseisiin.

Euroopasta en ole niinkään huolissani - tämä manner on viime vuosisadan aikan pommitettu kahteen kertaan tuusan nuuskaksi ja aina on noustu nopeasti takaisin. Yhden EU:n aiheuttama sotku on pientä aiempiin verrattuna.

Lähtölaukaus USA:n vallan rapautumiselle oli Nixonin päätös dollarin irrottamisesta kultakannasta. Samoihin aikoihin USA alkoi kasvavassa määrin tuoda öljyä maahan. Niinä vuosina alkoi sekaantuminen myös arabimaiden asiohin. 40 vuotta "demokratian viemistä" ja tuloksena käytännössä taloudellinen ja moraalinen konkurssi. Nyt USA on brasilialisoitumassa ja muuttumassa halpatyön kohdemaaksi.

Ainoastaan jotkut median 1980-luvun reaganilaiset kauppakorkeakoululaiset naisellisilla äänillään jaksavat vielä toistaa latteuksia joita kuultiin vielä Obaman vuonna 2008: "USA:ssa valitaan maailman vaikutusvaltaisinta poliittista johtajaa". On luultavampaa että Obama ja hänen seuraajansa tulevat vaikutusvallassa olemaan kuitenkin samaa tasoa kuin KOP-pankin tj. Pertti Voutilainen 1990-luvun alkupuolella.

Aasialaiset on rotuna selvästi yliarvostettuja.

Eivät osaa harjoittaa yhteistyötä. Koppavia ja omahyväisiä. Selvästi yliarvostettuja. Japanilaiset noin 75-vuotta sitten arvioivat valloittavansa Kiinan 4-kuukaudessa. Meni 4-vuotta eivätkä onnistuneet. Laajensivat sotaan mm Venäjän Siperiaan. Sekään ei onnistunut suunnitelmien mukaan. Sitten hyökkäsivät USA:n laivastotukikohta Pearl Harbouriin Hawajilla.

Ne vaan odottivat valloittavansa koko maailman parissa kuukaudessa tai vuodessa. Ihan psykoja! Ja kun se ei onnistunut suunnitelmien mukaan, niin aloittivat massiiviset itsemurhahyökkäykset!

Nykyään Kiina ja Japani ei juuri harjoita yhteistyötä. Aasialaiset on vaan iso kupla! Luulee itsestään ihan liikoja, ja myös valkoiset luulee niistä. Milloin olet kuullut mistään merkittävästä keksinnöstä, joka oltaisiin kehitetty Aasiassa? Siis viimeisen 30-vuoden aikana?

Kiina rakentaa kyllä isoa armeijaa ja laivastoa. Mutta siihen menee VUOSIKYMMENIÄ! Ei se vielä lähellekään oo valmiina!

http://www.spacedaily.com/reports/China ... S_999.html

Ja silloinkin jos ois, se vaan johtais johonkin Kiina vs Japani sotaan! Ei Aasia sillä yhdistyis! Vaan räjätäis ilmaan!

Ne vaan kopio ja "re brändää" valkoisten tekemisiä keksintöjä, muotoilee ja mainostaa niitä ehkä vähän paremmin. Ihan sama on asian laita Japanilaisen anime ja peliteollisuuden. Käytännössä halpoja kopioita. Ne tekee kyllä hyviä animesarjoja, se on totta, mutta niillä mainostetaan pääosin ala-arvoista muovikrääsää. Vai missä on kehitetty esim painokone, sähkö, lennätin, radio, autot, lentokone,junat, modernit aseet(atomipommi, Haarp), puhelin, televisio, transistori, videot, tietokone, TP/IP prokolla, WWW, Windows, Machintos Linux, Mirc chät, kännykät, teksiviestit, Youtube, World of Warcraft AMD tai Intelin mikrosirut...niin VALKOSET kehittää kaikki nää keksinnöt. Sitten Aasialaiset vaan "rebrändää" ne, niinkun esim niiden lituska televisioidensa kanssa. Valkoset nekin on varsinaisesti KEKSINY!

Sekä Japanilaiset että Kiinalaiset osaa vaan kopioida! Slant eyed copycats! Ne ei myöskään osaa harjoittaa yhteistyötä toistensa kanssa. Tän takia Asialaiset ei voi ikinä haastaa USA:aa, mutta USA saattaa kyllä romahtaa omiin epäonnistuneisiin sosiaalisiin kokeiluihinsa(monikulttuuri)ennen sitä. Aasialaiset ei slti voi periä maata. Ne ei oo luovia, eikä osaa ajatella tulevaisuutta. Ne elää tiukasti niissä pikku laatikoissaan, jonka jotkut Japanilaiset suuryritsten pomot ja Kiinan kommunistinen puolue on niille määränny. Ne ei kyseenalaista aukotirteetteja eikä ne osaa luoda uusia asioita!

offmind
ralf64
Savuna ilmaan haihtuu myös kuva, jossa luomakunnan kruunu on valkoinen mies.

Sinä se sitten aina keksit. Vaatii todellista luovuutta kehittää noinkin harvinaisen jonninjoutava huolenaiheralf64 on aivan asian ytimessä. Luulin tässä taannoin offmindin olevan aikuinen. Sittemmin olen joutunut muuttamaan mielipidettäni.
Sinä se sitten aina keksit. Vaatii todellista naiiviutta yrittää sivuuttaa näinkin harvinaisen ajankohtainen ja tärkeä huolenaihe.

offmind
Taivaantallaaja
Miksi se nyt sitten ei voisi olla se Kiina välillä?

Koska Kiinalla ei ole mitään annettavaa.

Rahaa niillä näyttäisi olevan ainakin. Jos he nytkin elättävät amerikkalaisten luottokorttifirmoja ja yhteiskuntaa, jotain on tehty oikein?

Vaikkei Kiina mikään onnela olisikaan, ehkä moninapaisuus on terveempää kuin pelkkä USA tai islam...

Vaikkei Kiina mikään onnela olisikaan, ehkä moninapaisuus on terveempää kuin pelkkä USA tai islam...Mä vähän epäilen, että toi USA-Japani ottelu 70-vuotta sitten oli semmonen "sovittu juttu" Amerikan Juutalainen kauppiasluokka oli kuskannu sinne niin paljon erillaisia aseita, että täyty olla ihan uunoja jos kuvitteli, ettei niitä vielä joskus tultaisi käyttämään Amerikkalaisia itseään vastaan!

Mä vähän arvelen, että se hyökkäys Pearl Harbouriin oli vähän semmonen "sovittu juttu" Amerikan Juutalaiset kasaarikauppiaat tartti jonkun tekosyyn hyökätä Natsi-Saksan kimppuun, joten ne pani Japanin kauppa-saartoon. Japanilaiset oli 4-vuoden ajan saannu raiskata ja ryövätä Kiinaa, eikä Anglo-kasaarit ollu uskaltanu tehä niille mitään. Vasta siinä vaiheessa kun Hitler uhkas hyökätä Britanniaan ne alko jotenkin reagoida.

Japanilaiset ei ikinä voinnu voittaa sotaa, eikä se välttämättä ees ollu tarkotuskaan. Sodan jälkeen USA ja Japani jako Japanin Kiinasta ryöväämän kullan noin 50-50 periaatteella. Suurin osa Japanin sotarikollisista käveli kuin koira veräjästä sodan loputtua. Japani ja USA solmi sopimuksen, että Japanilaiset firmat sais yksipuolisen pääsyn USA:n mammutti markkinoille, jos USA puolestaan sais pitää ydinaseitaan Japanissa. Tää solmittiin suunnilleen vuonna 1960

Joten mistä sitä tietää, mitä ne nyt Kiinankin kansaa hommaa? Jos ne vaikka "nukettaa" USA:n kauppataseen. Sopii tietyt kohdekaupungit, joihin Kiina laukaiseen ydinaseensa, ja USA sitten puolestaan omansa. Tuhoaa ns "rajotetussa ydinsodassa" omat poliittiset vastustajansa, ja sitten solmii taas uuelleen kauppasuhteet, kun sota on ohi. USA:kin nuketti Japanin, vaikka tiesi hyvin, että Japani oli jo antautumassa, koska Venäläiset olivat hyökkäämässä Japanin teolliselle sydänseudulle Mantsuriaan. Sota oli siis jo loppumassa, mutta Trumanin piti silti päästä testaamaan pommia. Ties vaikka testais tuota Haarpiaan Kiinan kanssa ns "rajotetussa konfliktissa" sitten solmis kauppasuhteet, ja jatkais muina miehinä matkaansa, niinku mitään ei olis tapahtunu. Vaan tappas pari miljoonaa poliittista vastustajaaansa ns "sovitussa jutussa"

Ja ihan sama juttu Euroopassa. USA ja Venäjä vois käyä semmosen "rajotetun konfliktin" tuolla itä-euroopan puolella ja vaikka Suomen rajalla Pääsis eroon noista vuosikymmeniä vanhoista ydinkärjistä ja lyhyen matkan ohjuksista, ja sais samalla hyvän tekosyyn perustella USA:n Euroopan miehitystä vielä parilla vuosikymmennellä. Parikkymmentä miljoonaa kuollutta Itä-Eurooppalaista ois vaan semmonen "civilian casualties"

Vain se että USA on tähän asti ollut sotilaallisesti täysin ylivoimainen kilpailijoihin verrattuna on estänyt Henry Kissingerin, Ronald Reaganin ja George Bushin tapaisia ihmisoikeusrikollisia joutumasta kansainvälisen sotarikostuomioistuimen eteen. Kun USA on menettänyt johtavan asemansa myös historiankirjoitus saa uuden suunnan. USA:n ulkopolitiikkaa ei suinkaan sanellut demokratia ja ihmisoikeudet vaan aivan muut tekijät.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat