Seuraa 
Viestejä45973

Kuinka kehittyy flimmerilääkitys? Minulta aikoinaan purettiin Cordarone lääkitys ja nyt sitten Tambocor. Joskus kuitenkin flimmeri ja lisälyönnit vielä yllättää. Mikä estolääkitys tilalle? Millaisia sivuvaikutuksia on esim Multaq lääkkeellä?..Meneekö hyvä maksa (vielä nyt) pilalle?
http://www.webmd.com/heart-disease/news ... rug-multaq

  • ylös 0
  • alas 3

Kommentit (6)

Repuska
Kuinka kehittyy flimmerilääkitys? Minulta aikoinaan purettiin Cordarone lääkitys ja nyt sitten Tambocor. Joskus kuitenkin flimmeri ja lisälyönnit vielä yllättää. Mikä estolääkitys tilalle? Millaisia sivuvaikutuksia on esim Multaq lääkkeellä?..Meneekö hyvä maksa (vielä nyt) pilalle?
http://www.webmd.com/heart-disease/news ... rug-multaqJos Tambocorilla flimmereitä esiintyy vain harvoin, esim max muutaman kerran vuodessa, ei nähdäkseni ole syytä lääkitystä vaihtaa. Kandee konsultoida luottokardiologiasi / sisätautilääkäriäsi asiasta tarkemmin, yleislääkärit eivät noita lääkityksiä lähde sorkkimaan.

Multaq on teholtaan Tambocorin ja Cordaronen välimaastossa. Huomattavasti vähemmän sivuvaikutuksia kuin Cordaronella muttei aivan ongelmaton ole sekään. Hankalammat maksaongelmat harvinaisia, pientä vaaratonta maksaentsyymien kohoamista voi olla yleisemmin. Muuten melko yleisiä sivuvaikutuksia on vatsavaivat, heikotus, ihottumat. Pahin lienee tuo että saattaa laukaista sydämen vajaatoiminnan joillain potilailla.

Ongelmana Multaqissa myös hinta joka peruskorvauksen (tuohonkin vaatii B-lausunnon) kerakin melkoisen korkea vrt. Tambocoriin (ilma korvausta Multaq 400mg 100kpl a 170e, normiannos 400mg 1 x 2), joillekkin jo tämä voi olla este aloittamiselle. Erityiskorvattavuutta kun Multaqille ei ainakaan vielä ole, toisin kun Tambocorille.

Jos lisälyöntisyys vaivaa on hyvä ottaa varmuuden vuoksi myös magnesiumlisä käyttöön ruokavaliossa.

myooppi
Seuraa 
Viestejä3521

Käytetään myös Bisoprolol 5 mg/d lääkitystä. Tämä on vanha koeteltu lääke ja halpa. Vuden kuuri 5€.

Tieteellisesti tutkittu ja todistettu - mutta silti voi olla totta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Myös kannattaa vähentää kofeiinin saantia.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

myooppi
Käytetään myös Bisoprolol 5 mg/d lääkitystä. Tämä on vanha koeteltu lääke ja halpa. Vuden kuuri 5€.Jos potilaalla on nykylääkityksenä Tambocor, ja vielä Cordaronekin ollut aiemmin käytössä, on lähes varmaa että pelkkä b-salpaaja on jo aiemmin todettu riittämättömäksi hoidoksi.

B-salpaaja on se mitä kokeillaan ensimmäisenä (sikäli kun ei vasta-aiheita ole). Kuitenkin koska sen teho on varsin heikko fa:n ehkäisyssä vrt. varsinaisiin estolääkkeisiin kuten flekainidi tai amiodaroni monet eivät edes laske sitä varsinaiseksi estolääkkeeksi.

Toisaalta b-salpaaja saattaa jopa provosoida fa:ta jos kyseessä ns. vagaalinen fa (jolle tyypillistä öiset kohtaukset).

Kiitos kaikille ! Olette hienoja ihmisiä kun vaivaudutte vastaamaan....

Mutta hiukan selvennän tätä minun keissiä. Tambocor oli todellakin hyvä estolääke mutta se jouduttiin lopettamaan koska rasituskokeessa 200w:n kuormalla QPRS-kompleksi leveni. Iskemialöydöksiä ei kuitenkaan tullut.
Kuopiossa tehty katetriablaatio(v.2004). Varjoainekuvausta seuraavana päivänä (v 2008)pallolaajennus CX-suonen 50-60% ahtaumaan sekä diagonaalisuonen 90% kaventuamaan.
Lissäämpä liikuntaa , magneesiumia ja kahvi pois.

t: repuska

Repuska
Tambocor oli todellakin hyvä estolääke mutta se jouduttiin lopettamaan koska rasituskokeessa 200w:n kuormalla QPRS-kompleksi leveni.Varjoainekuvausta seuraavana päivänä (v 2008)pallolaajennus CX-suonen 50-60% ahtaumaan sekä diagonaalisuonen 90% kaventuamaan.Tuo tieto valaisee tilannetta huomattavasti, sinulle Tambocor on pitkälti vasta-aiheinen. Tapauksessasi Multaq:ia voisi sinulle tietyin varauksin harkita, joskin siinäkin tuo vajaatoimintariski kasvaa mitä sairaampi sydän on kyseessä. Cordarone olisi sydämen kannalta tod.näk. turvallisin ja tehokkain mutta toisaalta sen muut haitat huomioiden ei kovin herkästi sitäkään aloiteta.

Mutta kuten edellä todettu, kardiologi tietää parhaiten ja suosittelen lämpimästi hänen konsultoimistaan, etenkin jos nyt ei siis mitään kunnollista estolääkettä käytössä ja fa vaivaa.

  • ylös 1
  • alas 12

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat