Seuraa 
Viestejä45973

Tyhmä kysymys maallikkona mutta miten ja missä muodossa rasva varastoituu ihmisen kehoon ja miten se poistuu?

Onko liikunta ainoa tapa polttaa rasvaa vai onko olemassa (bio)kemiallinen aine, joka neutralisoi varastoitunutta rasvaa? Laihdutuslääke Alli estää osan rasvan varastoitumisesta mutta ei poista olemassa olevaa rasvaa?

Miten ultraääni voi poistaa rasvaa kuten kauneuskirurgit väittävät?

Iltasanomissa oli "sukelluspuku" Hypoxi, jota ex-urheilija (osakkeenomistaja?) Petri Keskitalo hehkutti. Onko tuo edes mahdollista "hieroa/puristaa" rasvaa pois?

Löytyykö mielipiteitä...

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (16)

Rasva on varastoitunut elimistössä triglyserideinä eli glyserolin ja kolmen rasvahapon estereinä. Tuo on sitä varsinaista läskiä. Ruoan rasvakin on yleensä triglysereinä ja se pitää hajottaa suolistossa rasvahapoiksi ja glyseroliksi, jotta se imeytyisi. Orlistaatti (Alli) estää lipaasientsyymin toimintaa ja näin triglyseridit heivät hajoa ja pääse imeytymään suolistosta ja rasva tulee ulosteen mukana pois.

Ei läskiä saa muuten pois kuin kuluttamalla.

RUMSON NJ
Tyhmä kysymys maallikkona mutta miten ja missä muodossa rasva varastoituu ihmisen kehoon ja miten se poistuu?

Onko liikunta ainoa tapa polttaa rasvaa vai onko olemassa (bio)kemiallinen aine, joka neutralisoi varastoitunutta rasvaa? Laihdutuslääke Alli estää osan rasvan varastoitumisesta mutta ei poista olemassa olevaa rasvaa?

Miten ultraääni voi poistaa rasvaa kuten kauneuskirurgit väittävät?

Iltasanomissa oli "sukelluspuku" Hypoxi, jota ex-urheilija (osakkeenomistaja?) Petri Keskitalo hehkutti. Onko tuo edes mahdollista "hieroa/puristaa" rasvaa pois?

Löytyykö mielipiteitä...
Rasva varastoituu pääasiassa rasvasoluihin, joita voidaan hajottaa ultraäänen avulla, muut solut eivät vaurioidu. Vapautunut rasva hakeutuu lihaksiin, jossa se käytetään ja tietysti rasvasoluihin, eli rasva siirtyy käytännössä "makkarasta" toiseen.
Samalla vapautuu myös rasvaan sitoutuneet rasvaliukoiset aineet, mm. ympäristömyrkyt.
Rasvaimulla voi tietysti poistaa läskiä tai sitten syö vähän vähemmän niin paino alkaa vähitellen putoamaan. Kilo kuukaudessa on 12 kiloa vuodessa..
Liikunta ei ole edellytyksenä laihtumiselle, vaan se ettei ahmi sipsejä ja muita "herkkuja", vaan syö monipuolista ruokaa lähes sen verran ku tarvitsee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsilla rasvasolujen määrä kasvaa lihomisen myötä, mutta aikuisiällä lihominen tarkoittaa rasvasolujen koon kasvua, sillä rasvasolujen määrä ei muutu, toteavat ruotsalaistutkijat Naturessa http://www.nature.com/news/2008/080505/ ... 8.800.html julkaistussa artikkelissa.

Lasten lihomista kannattaakin ehkäistä, sillä pienempi rasvasolumäärä helpottaa painonhallintaa aikuisena.

– Jo lapsina lihoneille laihduttaminen voi myöhemmin olla paljon vaikeampaa kuin niille, joiden paino on noussut vasta aikuisiällä, sanoo tutkimusta johtanut Kirsty Spalding Karolinska Institutetista.

Rasvasolut korvautuvat uusilla

Rasvasoluja muodostuu ruotsalaistutkijoiden mukaan lisää koko aikuisiän ajan, noin 10 prosentin vuosivauhtia. Rasvasolujen kokonaismäärä pysyy kuitenkin samana, sillä vanhoja soluja hajoaa saman verran.

– Tämä voi ainakin osittain selittää sen, miksi pysyvä painonpudotus on vaikeaa. Uudet rasvasolut pyrkivät täyttymään rasvalla, ja tämä johtaa helposti painon nousuun uudelleen, sanoo professori Peter Arner Karolinska Institutetista.

Ruotsalaisryhmä havaitsi myös, että lihavilla ihmisillä rasvasolut korvautuvat uusilla kaksi kertaa niin nopeasti kuin hoikilla. Rajukaan laihduttaminen ei vähentänyt rasvasolujen määrää eikä hidastanut uusiutumisvauhtia.
http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html ... 800/type=1

Rasvasoluja voi hajottaa ongelmakohdista ultraäänellä, hyöty on kuitenkin väliaikainen jos täyttää uudet solut jälleen rasvalla.
Vatsalaukku kutistuu kun ei ahmi sitä täyteen, vaan syö mielummin vähän ja melko usein.
Kutistumisen jälkeen nälkä lähtee pienemmälläkin ruokamäärällä.
Aivot tietävät että joku on syönyt vasta jonkun ajan kuluttua, siksikin kannattaa syödä pienempiä määriä kerralla.

Tämä voi ainakin osittain selittää sen, miksi pysyvä painonpudotus on vaikeaa. Uudet rasvasolut pyrkivät täyttymään rasvalla, ja tämä johtaa helposti painon nousuun uudelleen, sanoo professori Peter Arner Karolinska Institutetista.Se menee myös päinvastaiseen suuntaan. Vaikka söisinkin 3 tunnin välein mättöannoksia, niin jos rasvaa tuliskin, niin minulla hajoaa vanhoja rasvasoluja.

Muutenkin itselläni on ihmeellinen metabolia: ihan sama mitä syön tai liikunko ollenkaan, niin en lihoa. Onneksi lihasharjoittelun myötä lihakset kyllä kasvaa, mutta rasvaprosentti pysyy vakiona.

Rasvasta pääsee eroon luonnollisesti Atkinsin dieetillä. Sen ideana on nimenomaan painaa insuliinitaso niin alas kuin mahdollista välttämällä hiilihydraatteja - rasvan glykeeminen indeksi on nolla eli rasva ei stimuloi insuliinia - ja nostaa glukagonin taso niin ylös kuin mahdollista syömällä proteiineja, ja pitää elimistö kylläisenä rasvalla. Elimistöä huijataan kuvittelemaan, että nyt on nälkä, vaikka kuitenkin koko ajan on kylläinen olo. Kun ihmisen pääasiallinen energiantuotantotapa hiilarit on poissa pelistä, niin keho menee ketoosiin, jolloin käytetään rasvaa hyödyksi. Tällöin painonpudotus on aika radikaaliakin.

Liikunta lisää ruokahalua. Jotta liikunnalla laihtuisi, treeniohjelman pitää olla kilpaurheilijatasoa - vähintään neljä tuntia kovaa treeniä, joka päivä, ja punttisalit päälle.

1970-luvulla ei oltu lihavia - vaikka silloin liikuttiin paljon vähemmän kuin nyt. Silloin kuoltiin sydäntauteihin, mutta vain, jos elintapoihin liittyi tupakointi sekä runsas alkoholin käyttö Lihavuusepidemia alkoi vasta, kun rasva demonisoitiin, ja kauppojen hyllyt alkoivat notkua pastaa, pullamössöä, karamelliä ja kaikkea makeaa.

Hiilihydraateista vain noin 45% menee energiaksi ja 55% varastoituu suoraan lipogeneesin kautta rasvaksi - kyse on itse itseään ruokkivasta noidankehästä!

Aschenisto

Hiilihydraateista vain noin 45% menee energiaksi ja 55% varastoituu suoraan lipogeneesin kautta rasvaksi - kyse on itse itseään ruokkivasta noidankehästä!Muuten olen kyllä ihan periaatteessa samoilla linjoilla kanssasi atkinsin dietistä ja siinä takana olevasta teoriasta, mutta tuo väite kuulostaa turhan radikaalille. Ehkä tuo on totta siinä tapauksessa, että lihakset ja maksa on jo lähes kyllästetty glukoosilla - eli edellisestä hiilaripommiateriasta on vain se suositusten(?) mukainen muutama tunti - ja siihen päälle vetäisee lisää glukoosipommeja, niin ehkäpä siinä tapauksessa lipogeneesi on aika vauhdikasta.

Kuitenkin jos esim. olet syönyt koko alkupäivän vain rasvaa ja proteiinia tai vaihtoehtoisesti paastonnut ja sitten vaikka illalla syöt hiilihydraatteja isonkin määrän (vaikkapa finnkinon jumbocombon eli 5 litraa popcorneja), on hiilihydraatin varastoituminen väkisinkin aika tehokasta maksaan ja lihaksiin. Jos lukuja pitäisi heitellä, niin lukemani datan ja siitä syntyneiden muistikuvien perusteella sanoisin jotakin 90% paikkeilla. Siitäkin huolimatta, että verensokerit ja insuliinit nousisivatkin todella korkealle. Tietysti popcorneissa on myös rasvaa aikalailla... mutta en väittänytkään, että se olisi se paras hiilihydraatin lähde.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500
rollerghost

Muuten olen kyllä ihan periaatteessa samoilla linjoilla kanssasi atkinsin dietistä ja siinä takana olevasta teoriasta, mutta tuo väite kuulostaa turhan radikaalille. Ehkä tuo on totta siinä tapauksessa, että lihakset ja maksa on jo lähes kyllästetty glukoosillaHyvä huomio eli liikunnassa poltetaan ensin lihasten ja maksan sokerivarastoja sitten liikunnan keston lisääntyessä ja sokereiden huvetessa tulee mukaan rasvasta energian otto suurenevassa suhteessa ja kun sitten harjoituksen jälkeen syo hiilihydraattipitoista elimisto viisaudessaan ohjaa ensin ne sinne lihaksiin ja maksaan sitten vasta muuttaa rasvaksi vyotärolle jos jotain jää yli. Jos varastot täynnä sujuvasti varastorasvaksi menee. Muistaakseni tämä "lihaksiin sokerit mekanismi" toimii tehokkaimmin max 2 tuntia liikuntasuorituksen jalkeen nautituille hiilihydraateille.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500
fenomenologi

Liikunta ei ole edellytyksenä laihtumiselle, vaan se ettei ahmi sipsejä ja muita "herkkuja", vaan syö monipuolista ruokaa lähes sen verran ku tarvitsee.Kyllä se on, riippuu vain liikutasuorituksen kestosta ja tehosta. Jos pistää tossua toisen eteen sanotaan nyt vaikka 20km päivässä reippaalla tempolla niin sitä saa ottaa lautasen sijaan tarjouiluvadin ruokailuastiaksi.

Norjalaisiila hiihtäjillä on kylläkin omanlaisensa ruokavalio, ne syo hiiliä Mikko Alatalon mukaan

Turbokameli
Seuraa 
Viestejä892
Aschenisto

Hiilihydraateista vain noin 45% menee energiaksi ja 55% varastoituu suoraan lipogeneesin kautta rasvaksiTuo väite pätee vain jos energiansaanti on liiallista kulutukseen nähden. Kun syö kohtuullisesti eikä liikaa, mitään lihomista ei tapahtu.

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673

DNP:tä ja piriä ni lähtee läskit. Tosin lähtee herkästi henkikin..

Edit: Siis nuo aineet tosiaan vitsinä, ei saa käyttää IRL! Tulee oikeesti noutaja.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Läskit lähtee niin että perusoleilu ollaan energiavajeella ja tankataan hiilaria vain kovahkoa liikuntaa varten pari edellistä päivää ja palautukseen pääosin proteiinia ja lepoa. Energiavajeella ei kannata liikkua eikä totuttaa elimistöä samaan energiansaantiin.

μOR
Seuraa 
Viestejä373
Mouho
DNP:tä ja piriä ni lähtee läskit. Tosin lähtee herkästi henkikin..

Edit: Siis nuo aineet tosiaan vitsinä, ei saa käyttää IRL! Tulee oikeesti noutaja.


Piriähän sitä skideillekkin annetaan sen jälkeen kun ollaan paskottu niiden aivot jollain pullamössö fried-everything-dietillä. Jenkkilässä mahdollisuus myös raseemiseen (Adderall) tai metaan (Desoxyn), mielen mukaan. Äipällekkin sivusta pari, ja ee muuta ku luuta kättee ni läskit losahtelloo!

ja ennenvanhaan:

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
μOR
Mouho
DNP:tä ja piriä ni lähtee läskit. Tosin lähtee herkästi henkikin..

Edit: Siis nuo aineet tosiaan vitsinä, ei saa käyttää IRL! Tulee oikeesti noutaja.


Piriähän sitä skideillekkin annetaan sen jälkeen kun ollaan paskottu niiden aivot jollain pullamössö fried-everything-dietillä. Jenkkilässä mahdollisuus myös raseemiseen (Adderall) tai metaan (Desoxyn), mielen mukaan. Äipällekkin sivusta pari, ja ee muuta ku luuta kättee ni läskit losahtelloo!

ja ennenvanhaan:
No joo, mut piri onkin tossa kombossa se kofeiini...

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

μOR
Seuraa 
Viestejä373
Mouho
...
No joo, mut piri onkin tossa kombossa se kofeiini...

Kofeiini.. siis täh? En oo heränny vielä kunnolla. Eli kofeiinin sijaan sillon kansakunnalle arkeen vauhtia, sitäkö meinasit?

lapsia unohtamatta...

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
μOR
Mouho
...
No joo, mut piri onkin tossa kombossa se kofeiini...

Kofeiini.. siis täh? En oo heränny vielä kunnolla. Eli kofeiinin sijaan sillon kansakunnalle arkeen vauhtia, sitäkö meinasit?

lapsia unohtamatta...
Eikun, että toi DNP on se kunnon myrkky...

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

μOR
Seuraa 
Viestejä373

Miehien on helpompi polttaa rasvaa testosteronitasojen ollessa korkeammat, no miksei naistenkin (muttei mielellään). Luonnollisesti ruokavaliolla ja liikunnalla voi nostaa ellei jotain isompaa häikkää.

Mouho

Eikun, että toi DNP on se kunnon myrkky...

Aaaa, no nyt sytty valo lamppuun.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500
μOR
Miehien on helpompi polttaa rasvaa testosteronitasojen ollessa korkeammat,Juu ja kun läskit kasaantuu niin estrogeenit nousee suhteessa testosteroniin läskien tuottaessa estrogeeneja niin kierre on valmis..

Kyllä se varmaankin on rajusti yksikertaistettuna siten että luonto on tarkoittanut varastorasvan vain väliaikaiseen käyttoon, ei koko elinijän mukana kuljetettavaksi, Isoin syntipukki "rappeumasairauksille", ylimäärärasvan raahamisesta mukanaan joutuu maksamaan kovan hinnan?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat