Seuraa 
Viestejä16
Liittynyt21.1.2011

Täällä Koillissmaalla, kaukana Jumalan selän takana, kaukana kaikesta ei voi luottaa edes ylen aikamerkkiin. Kun kuuntelee samaa ohjelmaa analogisesta ja digitaalisesta vastaanottimesta yhtäaikaa ja aikamerkkiä sieltä. Kun analogisen vastaanottimen aikamerkin kuulee, ennättäis tehdä melkein vaikka mitä siinä välillä ennen kuin digivastaanottimesta samaa tarkoittava aikamerkki tulee. Olis kait kohtuullista että meilläkinpäin olis mahdollista nykypäivänä tahdistaa kellomme käymään samaa virallista Suomen aikaa, mutta kuuntelemalla noita erityyppisiä vastaanottimia se ei kyllä onnistu.?

Kommentit (3)

jussipussi
Seuraa 
Viestejä42492
Liittynyt6.12.2009
J.P.A.
Täällä Koillissmaalla, kaukana Jumalan selän takana, kaukana kaikesta ei voi luottaa edes ylen aikamerkkiin. Kun kuuntelee samaa ohjelmaa analogisesta ja digitaalisesta vastaanottimesta yhtäaikaa ja aikamerkkiä sieltä. Kun analogisen vastaanottimen aikamerkin kuulee, ennättäis tehdä melkein vaikka mitä siinä välillä ennen kuin digivastaanottimesta samaa tarkoittava aikamerkki tulee. Olis kait kohtuullista että meilläkinpäin olis mahdollista nykypäivänä tahdistaa kellomme käymään samaa virallista Suomen aikaa, mutta kuuntelemalla noita erityyppisiä vastaanottimia se ei kyllä onnistu.?Ostaa semmosen kellon joka vastaaottaa tätä atomikelloon synkattua signaalia, on tarkka

http://fi.wikipedia.org/wiki/DCF77

http://en.wikipedia.org/wiki/DCF77

Pitäis vaan testaa että ko kello saa signaalin sinne Jumalan selän taakse myos..
esim..

http://www.ebay.de/itm/Funkwecker-Funku ... _602wt_976

Kerran oli minulla "nuorihanssi" merkkinen herätyskello jossa tämä vastaanotin pelitti tuolla 2000km etäisyydeellä Frankfurtista kyllä, muistaakseni teksti tvn kelloon oli noin sekunnin ero..

sormistaan näppärä voi rakennella myos vastaanottimen itse, ohjeita varmaan loytyy netistä

PC.n saa kortin myos...

http://www.ebay.de/itm/DCF-77-Funkuhren ... _500wt_994

Tämmoseen tormäsin tässä samalla, laitoin omalle koneelle..kaikista helpoin ratkaisu?

http://schmail.com/atomictime/

Vierailija

Niin, se on kidekello jonka maksimivirhe on rajoitettu kidevirhe/minuutissa.

Netissä väitettiin kvartsikellon virheen olevan sekunti viikossa. Kyllähän se kello "hieman" tarkentuu.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat