Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Koska se tapahtuu?
Olen odottanut sitä niin???
Vastavetona ketjuun " Euroopan islamisoitumisen aikataulu", sanokaa nyt koska kristillisyys vie voiton islamilaisuudesta.
Kenen Jumala on voimakkain?
Todistakaa jumalanne voima!!!!
On hienoa, että nykyaikana ihmiset "ovat niin fiksuja", etteivät tapa toisiaan, vaan keskustelevat vain netissä Ja antavat Jumaliensa ottaa vastuun tosi toimista.
Heh!!

Sivut

Kommentit (38)

Starman
Koska se tapahtuu?
Olen odottanut sitä niin???
Vastavetona ketjuun " Euroopan islamisoitumisen aikataulu", sanokaa nyt koska kristillisyys vie voiton islamilaisuudesta.
Kenen Jumala on voimakkain?
Todistakaa jumalanne voima!!!!
On hienoa, että nykyaikana ihmiset "ovat niin fiksuja", etteivät tapa toisiaan, vaan keskustelevat vain netissä Ja antavat Jumaliensa ottaa vastuun tosi toimista.
Heh!!Jep, näitä luolaihmisiähän muaailma tarvitsee lisää

http://www.iltalehti.fi/nettitv/?31690209

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
Liittynyt17.3.2005

Ainakin uusimmat tilastot puolustaisivat sitä, että kristinuskon merkitys teollistuneissa maissa vähenisi. Sen puoleen aina niin vahva ateismi tulee tulevaisuudessa voimistumaan edelleen . Eikä nuo Eurooppaan ja tänne muuttaneet muslimitkaan ole tilastollisesti sen enempää uskovaisia kuin länsimaiden tapakristitytkään. Ainoastaan se uskonnollinen ääriliike jaksaa pitää itsestään ääntä, ja se myös pätee kristittyihinkin.
Aikamoinen osa näistä muslimeista haluavat hylätä uskontonsa niistä aiheutuvien ristiriitojen ja ongelmien vuoksi. Sen vuoksi ainoa tapa on muuttaa maasta pois.

Tuosta uskovaisuuden tilastollisesta vähenemisestä ole uutinenkin joskus kuukausi sitten, mutta en löytänyt sitä saittia enää.

Jumalat potevat kaikkivoimattomuutta

Gerson
Seuraa 
Viestejä316
Liittynyt15.10.2010

Suurin harha tällä foorumilla liittyy juuri siihen, että kun kiistatta kristinuskon merkitys länsimaissa vähenee tai lähes romahtaa, niin sen merkitys samanaikaisesti kasvaa eteenkin Afrikassa ja Aasiassa, siis siellä missä väkiluku yleisesti kasvaa nopeimmin tai taloudellinen painoarvo kasvaa voimakkaammin.

Islamin ongelma on siinä, että se ei saa kovinkaan paljon käännynnäisiä. Länsimaissa kääntyneissä on lähinnä pettyneitä entisiä vasemmistolaisia. Samaan aikaan muslimimaiden väkiluvun kasvu on heikkenemässä. Puheet "muslimien määrän valtavasta kasvusta" ovat osittain myytti ja jäänne ajalta (1970- ja 1980-luku) jolloin arabimaissa ja mm. Iranissa oli vielä hurja väestönkasvu.

Sitä en osaa sitten sanoa onko islamin kasvu eräänlainen eurooppalaisen vasemmalle kalleellaan olevan intellektuellijoukon perverssi märkä uni. Oli tai ei, niin islamin globaali kasvu on enemmän riippuvainen luonnollisesta väestönkasvusta kuin kristinuskon, joka sentää saa aivan aidosti käännynäisiä mm. nousevista Aasian talousmahdeista.

Kaikenkaikkiaan mikään maailman suurimmista uskonnoista ei tule todennäköisesti koskaan saamaan yli 50%:n kannatusta.

Zaibowski
Seuraa 
Viestejä1387
Liittynyt5.3.2011
Starman
koska kristillisyys vie voitonTunnet huonosti kristinuskoa, kristillisyys ei vie voittoa maailmassa, koska maailma vihaa Jeesuksen omia. Ei kristinusko kilpaile millään tasolla minkään aatteen tai uskonnon kanssa, vaan voitto tulee jokapäiväisessa kristillisessä ajattelussa ja teossa.

offmind
Seuraa 
Viestejä16342
Liittynyt19.8.2008
Zaibowski
Tunnet huonosti kristinuskoa, kristillisyys ei vie voittoa maailmassa, koska maailma vihaa Jeesuksen omia.

Kyse ei ole vihasta vaan vain huvittuneesta halveksunnasta jota on maustettu ripauksella sääliä ja myötähäpeää.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Ei ole aikataulua.

Kovasti odotan sitä päivää kun jumaluskovaisuus julistetaan mielisairaudeksi. Suomessa voisi hyvinkin pian. Kuinkahan suuri/pieni osa kirkkoon kuuluvista todella uskoo suuren satukirjan kertomuksiin?

Älkää kimpaantuko, nyt en vaan kyennyt tuottamaan tuon asiallisempaa asua omaavaa tekstiä. Kiitos ja anteeksi.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
Liittynyt22.3.2005

Tämä keskustelu ei tule päättymään. Tulemme näkemään uskomattomia kuperkeikkoja, tyypilliseen rähmäuntuubijien henkilönpalvontaa, toistoa, tuohtumusta.

Mun sivut ja blogi tulee määrittään eron untuubien ja zidajien väliseen typeryyseroon. Toisaalla kokemukseni saaneena tällä palstalla.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Yhdysvaltalainen pastori haluaa tehdä ateisteista rekisterin.

http://www.examiner.com/atheism-in-nati ... t-registry

"Pastor Mike compares atheists to “convicted sex offenders , ex-convicts , terrorist cells , hate groups like the KKK , skinheads , radical Islamists , etc..” He claims that the purpose of this organization/website called, "The Christian National Registry of Atheists" is to inform the public of known atheists so that they can be proselytize to and their businesses can be boycotted."

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008
Kun Dawkinsin ja Enqvistin tapaiset kriitikot medikalisoivat jumalauskon, he siis esittävät, että Jumalaan uskova ihminen on harhaluulon vallassa. Mystiset kokemukset puolestaan luokitellaan aistiharhoiksi. Psykoosille luonteenomaisesti Jumalaan uskova ihminen ei kuitenkaan tajua olevansa sairas, vaan pitää Jumalaa todellisena.

Toisinaan uskontoja kritisoidessa viitataan aivotutkimuksen löytöihin. Myös Kari Enqvistin pohdinnoissa vilahtelevat virukset, hermoradat ja modulit. Enqvist kuitenkin käyttää näitä käsitteitä vain vertauskuvina ja apuvälineinä. Hänen tarkoituksenaan on valaista uskonnollisuuteen liittyviä moraalisia ongelmia ja kuvata uskonnollisuuden luonnetta.

Ihmisen aivoihin liittyvien käsitteiden käyttö saattaa kuitenkin harhauttaa kuvittelemaan, että aivotutkimus tukisi käsitystä psykoottisuuden ja uskonnollisuuden välisestä yhteydestä. Näin ei kuitenkaan ole. Aivotutkimuksessa ei ole löytynyt selvää yhteyttä uskonnollisuuden ja psykoottisuuden välillä.

– Jos uskonnollisilla ihmisillä todettaisiin aivojen alueellista pienenemistä, kuten joissakin psykoosisairauksissa, voitaisiin ajatella, että uskonnollisuudella ja psykoottisuudella on yhteyttä. Mutta tällaista ei aivotutkimuksessa tunneta, toteaa lääketieteen tohtori Tuukka Raij.

Uskonnollisuus on Riekin mielestä myös liian moniulotteinen ilmiö rinnastettavaksi psykoosiin.

Riekin mukaan uskonnollisuus on aivojen normaalin ja arkipäiväisen toiminnan sivutuote. Esimerkiksi kun ihminen pohtii, mitä Jumala ajattelee, aktivoituvat samat aivoalueet kuin silloin, kun ihminen miettii, mitä muut ihmiset ajattelevat.

– Aivoja ulkoisesti peukaloimalla voidaan siis tuottaa psykoottisuuden kaltaisia mystisiä kokemuksia, mutta uskonnollisuutta ne eivät sinänsä selitä, Riekki sanoo.

Kaikki eivät usko, vaikka heillä olisi kokemus jonkun suuremman läsnäolosta. Joku puolestaan uskoo Jumalaan, vaikkei hänellä ole lainkaan uskonnollisia kokemuksia.

Psykoottisuuden ja uskonnollisuuden rinnastaminen on ongelmallista myös etiikan näkökulmasta. Psykiatrian eettisissä ohjeissa todetaan, ettei uskonnollista vakaumusta tai poliittista mielipidettä saa määritellä mielenterveyden häiriön oireeksi. Tällä eettisellä periaatteella pyritään suojelemaan ihmisiä psykiatrian väärinkäytöltä.

Tasapainottelu onkin potilaiden oikeuksien toteutumisen kannalta ehkä turvallisinta. Jos psykiatrisessa diagnostiikassa koetaan ehdotonta varmuutta esimerkiksi aivotutkimuksen löytöjen perusteella, häivytään samalla arvopohdinnan ulottumattomiin. Tällöin ihmisoikeuksien, kuten uskonnonvapauden, toteutuminen on vaarassa.

Mari Stenlund

Kirjoittaja on sosiaalietiikan tutkija, joka valmistelee väitöskirjaa psykoottisen yksilön uskonnon- ja ajatuksenvapaudesta.

*

*http://www.kirkkojakaupunki.fi/kirkko/psykoosilaaketta-jumalharhoihin

Eli se joka haukkuu, ite on. Jos joku siis haukkuu uskonnollista yhteisöä psykoosisairaiden kehdoksi niin tämä itse ajattelee irrationaalisesti, konteksissa uskonnollisuuden ja psykoottisen oireilun oletettu 3. asteen yhteys.

Minua jäisi kuitenkin ihan empiiristen havaintojen valossa ihmetyttämään sellainen asia että kuinka sitten niin silmiinpistävän monissa seurakunnissa on yhteisön demografista kertymää suurempi todennäköisyys sille että sen jäsen on entisessä elämässään ollut esim. päihteiden väärinkäyttäjä ja/ tai mielensairautta poteva. Voisiko olla että kokemukseni on subjektiivinen. Mullahan ei ole kokemusta muunlaisista yhteisöisä kuin uskonnollisista. En esim ole ollut harrastusluontoisissa yhteisöissä tai aattellisissa yhteisöissä mukana.

-

baal1984
[Jos joku siis haukkuu uskonnollista yhteisöä psykoosisairaiden kehdoksi niin tämä itse ajattelee irrationaalisesti, konteksissa uskonnollisuuden ja psykoottisen oireilun oletettu 3. asteen yhteys.Vaikka psykoottisella ja uskonnollisella todellisuudentulkinnalla on yhtäläisyyksiä, niiden toisistaan erottaminen on tärkeää, koska yksilöllä, jonka todellisuudentulkinta määritellään psykoottiseksi, on oikeus saada hoitoa, kun taas yksilön uskonnollista todellisuudentulkintaa suojaa uskonnonvapaus eikä sitä saa hoitaa sairautena.
https://www.doria.fi/bitstream/handle/1 ... ykoott.pdf

Kyllä uskonnollisuutta pitäisi hoitaa sairautena silloin kun todellisuuskäsitys vääristyy uskonnon takia niin paljon että siitä on haittaa muille ihmisille.

fenomenologi
Kyllä uskonnollisuutta pitäisi hoitaa sairautena silloin kun todellisuuskäsitys vääristyy uskonnon takia niin paljon että siitä on haittaa muille ihmisille.

Paljonko arvioit olevan maailmassa ihmisiä tämän hoidon tarpeesssa?

Miten hoitoa annettaisiin?

Ketkä antaisivat hoitoa?

John Carter
Seuraa 
Viestejä9880
Liittynyt17.2.2006

Tiede todistaa meille joka päivä yhä enemmän, että useimmat kristinuskon ja muiden uskontojen totuuksista ovat vääriä, emmekä tarvitse Jumalaa emmekä uskontoja enää täyttämään tämän maailman aukkoja tiedoissamme. Eikä tieteen enää tarvitse todistaa Jumalia eikä uskontoja vääriksi, sillä sitä mukaa, kuin ihmisten tieto ja sivistys lisääntyy, niin myös uskontojen huomioon ottaminen vähenee.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

anomalia
Tiede todistaa meille joka päivä yhä enemmän, että useimmat kristinuskon ja muiden uskontojen totuuksista ovat vääriäTiede on vain tietoa: tietoa jota julistetaan ylhäältä absoluuttisena totuutena. Tiede on siis ristiriidassa itsensä kanssa, koska tieteellisen menetelmän avulla ei kyetä määrittämään totuutta.

anomalia
emmekä tarvitse Jumalaa emmekä uskontoja enää täyttämään tämän maailman aukkoja tiedoissamme.

Tieto on roskaa.
Miksi tavoitella tietoa, koska se on roskaa?
Tieto ei ole leipää, jota voi syödä. Sinäkin elät enemmän kristittyjen mollaamisesta kuin tiedon leivästä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat