Seuraa 
Viestejä2278
Liittynyt16.3.2005

Ylen radio on nyt toitottanut koko yön ajan tunnin välein uutisissaan, että
Ruotsin radio uutisen tekemän selvityksen mukaan Karppaamisen taustalla on
liha- ja meijeriteollisuus.

Ylen uutissivut [1] kertoo:
...-. -. -...
"Ruotsin radio: Karppaamisen taustalla liha- ja meijeriteollisuus
julkaistu eilen klo 21:56, päivitetty eilen klo 22:16 [eli 30/31.8.2011 yönä]
...
Ruotsin radio selvitti kahden karppausta tukevan ruotsalaislääkärin hyödyntämiä
vähähiilihydraattista ruokavaliota tukevia tutkimuksia, ja totesi suuren osan
niistä olevan ruokavaliosta hyötyvien tahojen rahoittamia. "

(Tukijoiksi mainitaan mm. USAn lihakarjan kasvattajat ja meijeriyhtiö
Swissmilk.. )

"Lääkärit Andreas Eenfeldt ja Annika Dahlqvist ovat julkaisemissaan kirjoissa
ja blogikirjoituksissa vedonneet 11:een karppaamisesta tehtyyn tutkimukseen,
jotka todistavat vähähiilihydraattisen ruokavalion eduista. Eenfeldt ja
Dahlqvist ovat aiemmin painottaneet karppaamisen eroavan muista ruokavalioista
siinä suhteessa, ettei elintarviketeollisuus ole vaikuttanut siihen. "
...-.-.-...

Noloa noloa. Hyvin noloa.

Erityisesti voin panna merkille sen, että vaistoni osui oikeaan jo viime
toukokuussa, kun "humbuugin-tunnistus-pikaindikaattorini" [2] kertoi,
että tässä Annika Dahlqvistissa ei ollut ihan kaikki kohdallaan..

Lisäksi hiilijalanjälki on paha [3][4].

[1] http://www.yle.fi/uutiset/terveys_ja_hy ... 31650.html
[2] http://keskustelu.skepsis.fi/html/Kesku ... iID=334449
[3] http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Sel ... 5268972510
[4] http://sverigesradio.se/sida/artikel.as ... el=4668672

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

Sivut

Kommentit (196)

RedTwilight
Seuraa 
Viestejä349
Liittynyt29.12.2010

Veikkaisin että ihmiset ovat ennemminkin omien kokemuksien ja kokeilujen kautta päätyneet esim vhh:lle, kuin että joidenkin tutkimusten perusteella joita tulee n+1 joka vuosi eri tahoilta juurikaan vaikuttaa asiaan.

Se nyt on selvä että hiilareita vähentämällä kehosta lähtee nesteitä ja pöhöä, ja energian saantikin tod.näk. pienenee koska useimmat hiilaripitoiset elintarvikkeet ovat suhteellisen energiatiheitä ja niitä syö helposti liikaa.

EV+
Seuraa 
Viestejä770
Liittynyt24.12.2010

Tarvitaan vielä lisätietoja jotta lautamiehinä voitaisiin alkaa antamaan tuomioita. Ja jos lihateollisuus on tutkinut sinällään toimivaa ruokavaliota mitä sitten?

Hah ja viljateollisuus ei sitten muka lobbaa omiaan? Tottakai meijeri/lihateollisuus tukee ja pyrkii tuomaan esiin omien tuotteiden terveellisyyttä, mutta se ei muuta vhh toimivuutta ruokavaliona. Teollisuus vain pyrkii tuottoaan kasvattamaan alalla kuin alalla.

Ei vhh ainakaan omalla kohdalla energian saantia ole vähentänyt vaan päinvastoin! Rasvaista ruokaa menee paljon enemmän kuin virallisella ruokavaliolla olisi mahdollista. Ei varmaan tarvi kertoa insuliinin ja hiilarien suhteesta...

Ongelma on tyhjä ravinto jota monet maissia ja vehnää sisältävät tuotteet ovat. Elimistö ei saa tarpeekseen tarvitsemiaan aineita ja pyytää lisää. Vhh välttämättömät ravintoaineet tulevat helposti.

Vpää
Hah ja viljateollisuus ei sitten muka lobbaa omiaan? Tottakai meijeri/lihateollisuus tukee ja pyrkii tuomaan esiin omien tuotteiden terveellisyyttä, mutta se ei muuta vhh toimivuutta ruokavaliona. Teollisuus vain pyrkii tuottoaan kasvattamaan alalla kuin alalla.

Ei vhh ainakaan omalla kohdalla energian saantia ole vähentänyt vaan päinvastoin! Rasvaista ruokaa menee paljon enemmän kuin virallisella ruokavaliolla olisi mahdollista. Ei varmaan tarvi kertoa insuliinin ja hiilarien suhteesta...

Ongelma on tyhjä ravinto jota monet maissia ja vehnää sisältävät tuotteet ovat. Elimistö ei saa tarpeekseen tarvitsemiaan aineita ja pyytää lisää. Vhh välttämättömät ravintoaineet tulevat helposti.
Kyseessä siis oli että osassa tutkimuksissa oli ollut rahoittajana kyseiset tahot. Tästä on vielä jonkin verran matkaa siihen etteivät tutkimukset ole valideja. Ihan vain tiedoksi että se perus suomalainen ravintosuositus on laadittu yhdessä suomalaisen elintarviketeollisuuden kanssa sen edut muistaen, eikä tätä pyritä edes peittelemään.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Hiilareitten eriaikaisuus rasvan/lihan kanssa toimii hyvin. Varoaika hiilareitten jälkeen 3,5 tuntia. Rasvan/lihan jälkeen varoaika on 3 tuntia. Kannattaa kokeilla. Voi jopa valita haluaako energian tunnetta vai kylläisyyden tunnetta. Tässä ei ole lobbausta muuhun kuin hyvinvointiin.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

RedTwilight
Veikkaisin että ihmiset ovat ennemminkin omien kokemuksien ja kokeilujen kautta päätyneet esim vhh:lle, kuin että joidenkin tutkimusten perusteella joita tulee n+1 joka vuosi eri tahoilta juurikaan vaikuttaa asiaan.Tämä lienee yhtä totta kuin väite, että suurin osa ihmisistä yrittää noudattaa virallisterveellistä ruokavaliota ja lihoo sen vuoksi.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Jos paljastuisi että Pythagoraan rahoittajana oli ollut Ateenan maailmanympärimatkat Oy, olisiko maapallo nyt litteä?

Ja jos kaikki Eenfeldtin käyttämät 11 tutkimusta tukevat VHH:ta tehokkaimpana laihdutusruokavaliona, mutta vain osa niistä on liha- ja meijeriteollisuuden osin rahoittamia, sehän vain kertoo, että kyseisen teollisuuden tuki ei ole vaikuttanut tuloksiin.

Parempi tietysti olisi, että kaikki niistä olisivat puolueettomien tahojen rahoittamia. Etenkin kun Eenfeldt on korostanut VHH-tutkimusten puolueettomuutta virallisen ruokavalion takana oleviin tutkimuksiin verrattuna. Mutta harvoinhan niin on minkään ravitsemukseen liittyvän alan kohdalla. Leipätiedotuksenkin nimi löytyy usean hiilihydraatteja ylistävän suomalaisen lehtiartikkelin alta.

Tuon ruotsalaisen jutun tarkoitus oli vain paljastaa, että Dahlqvist ja Eenfeldt ovat vähän liioitelleet puheissaan, ei osoittaa VHH humpuukiksi.

Mitä lihansyöntiin tulee, kovinkaan moni karppaaja ei ole lisännyt lihansyöntiään. Tämä on edelleen kasvispohjainen ruokavalio, ja proteiinia tulee syödä normaalisti. Joten sen suuren hiilijalanjäljenkin kanssa on vähän niin ja näin, ja se riippuu paljolti ihmisen henkilökohtaisista valinnoista.

Olen itse lukenut Dahlqvistin kirjan, ja VHH:n vaikutukset omaan olotilaani ovat samanlaiset kuin mitä hän kirjassaan kuvailee. Itse ryhdyin karppaamaan kun havaitsin viljojen poisjättämisen parantaneen oloani ja pudottaneen painoani huomattavasti lyhyessä ajassa. Tutkimuksista en vielä silloin tiennyt paljoakaan, enkä vieläkään ole lukenut niitä 11 tutkimusta.

Hesarin uutisen kommentteja lukiessa tosin tuntuu siltä, että tämäkin "skandaali" kääntyy karppaajien voitoksi.

Ding Ding
Mitä lihansyöntiin tulee, kovinkaan moni karppaaja ei ole lisännyt lihansyöntiään. Tämä on edelleen kasvispohjainen ruokavalio, ja proteiinia tulee syödä normaalisti. Joten sen suuren hiilijalanjäljenkin kanssa on vähän niin ja näin, ja se riippuu paljolti ihmisen henkilökohtaisista valinnoista.Niin. VHH on ennen kaikkea rasvaruokavalio. Silti tuntuu, että etenkin "äijäjkarpit" mieltävät VHH:n ruokavalioksi, jossa syödään surutta pekonia ja makkaraa ja kyytipojaksi nautitaan ruinsaasti olutta.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009

tutkimuksia on suuntaan ja toiseen. osa tarkoitushakuisia ja maksettuja, osa oikeasti rehellisesti tehtyjä, mutta vikaan jossain kohtaa menneitä (koska kaikkia vaikuttavia asioita ei tunneta, tiedetä eikä varmaan tulla koskaan tietämäänkään). on hyvä lukea monia tutkimuksia monista lähteistä ja ennenkaikkea kokeilla. mikäs sen paremmin näyttää kuin oma keho ja hyvinvointi.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Liittynyt27.4.2009

Sama aloitus useammalle palstalle... Nämä skandaalinkäryiset hyökkäykset henkilöä kohtaan ovat tuttuja kai jo Atkinsin ajoista, en tosin ole seurannut silloin Atkinsin tekemisiä. Sellainen mielikuva minulla on kaikista Atkinsin kuolemastakin tehdyistä jutuista.

Eikö vasta Dahlqvistiä vastaan hyökätty rajusti väittämällä, että hän olisi sairastunut diabetekseen? Lehdistö tekee tätä tahallaan.

Noloa asia olisi vasta, jos ilmenisi, että Dahlqvist olisi vastaanottanut etuisuuksia tai rahaa näiltä tahoilta.

Hieman rauhallisempi suhtautuminen ruokaan voisi olla paikallaan VHH: vastustajillakin. Suurin osa meistä karppaajista (en edes sano olevani karppaaja) on hyvin maltillista sakkia.

Jokainen tutkija saa rahoituksensa jostain, ainakin Suomessahan yliopistot ja korkeakoulutkin rahoittavat toimintaansa nykyään yksityisin lahjoituksin. Eikö siihen ole oikein pyritty?

Perikardiitti
Seuraa 
Viestejä98
Liittynyt8.12.2010

Jännällä tavallan ihmiset tuntuu tähän tuoreeseen havaintoon suhtautuvan. Defenssiä päälle ja vaihdetaan puheenaihetta siihen että sehän se on terveellisin vaihtoehto silti. Tässä uutisoinnissa on kyse vain siitä, että VHH:a tukevien tutkimusten taustarahoitus on tullut ilmeisesti osin ko. ruokavalion suosiosta hyötyviltä tahoilta.

Ihan ok vaihtoehto se karppaus on muidenkin elämäntapojen ohella, en mä sitä moiti. Usein vaan ärsyttää aiheen puolestajapuhujat kun tuntuu olevan uskovaisten piirteet yleisiä tämän ruokavalion noudattajissa. Etenkin niissä ennenläskeissämammoissa.

Tottakai ruokateollisuuden yhteys tutkimustuloksiin vähentää tulosten kredibiliteettiä. Toistaiseksi kuitenkin myös riippumattomat tutkimukset tukevat vhh-ruokavalion ja laihduttamisen yhteyttä eli kyseessä ei ole aspartaami-case, jossa riippumattomat ja sponsoroidut tutkimukset ovat lähes 100% ristiriidassa keskenään.

Itse olen vetänyt reilut puoli vuotta semikarppausta. Kun ennen vedin pihvin viidellä perunalla, niin nyt kahdella ja vastaavasti enemmän salaattia. Leivän syöntiä olen vähentänyt reilusti, mutta puuroa syön edelleen lähes joka aamu. Puolessa vuodessa on paino pudonnut lähes 10 kiloa 90:stä 80:een, enkä ole edes jättänyt hiilareita kokonaan pois vaan vähentänyt määrää noin 25%.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Liittynyt27.4.2009

Tuo hiilijalanjälki minua on kiinnostanut enemmänkin. Itse käytän perunan sijaan porkkanaa ja parsa- sekä kukkakaalia. Mikään niistä ei poikkea kovasti perunan kasvatuksesta, varsinkin jos ostaa kotimaisia syksyllä ja pakastaa itse.

Proteiineja tulee kyllä paljon juustoista... Ne pitäisi varmaankin vaihtaa kotijuustoon ja lisätä jugurtin käyttöä.

Ja rasva tulee usein kaukaa, hamppuöljyä, kookosöljyä...

Olisi kyllä hyvä, jos tutkimuksia tehtäisiin enemmän yleensäkin hiilijalanjäljistä. Väitän, että kun mukaan lasketaan kaikki, mitä normaaliruokavaliolla oleva syö ja mitä VHH:lla oleva syö, niin asia ei oel kuten tuossa nyt väitetään, että olisi puolet suurempi. Kun en syö Ranskasta lennätettyjä patonkeja, niin voin kai syödä yhden tänne rahdatun lusikallisen kookosöljyä?

Carloz
Ding Ding
Mitä lihansyöntiin tulee, kovinkaan moni karppaaja ei ole lisännyt lihansyöntiään. Tämä on edelleen kasvispohjainen ruokavalio, ja proteiinia tulee syödä normaalisti. Joten sen suuren hiilijalanjäljenkin kanssa on vähän niin ja näin, ja se riippuu paljolti ihmisen henkilökohtaisista valinnoista.Niin. VHH on ennen kaikkea rasvaruokavalio. Silti tuntuu, että etenkin "äijäjkarpit" mieltävät VHH:n ruokavalioksi, jossa syödään surutta pekonia ja makkaraa ja kyytipojaksi nautitaan ruinsaasti olutta.

Tämähän on sumodieetti

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat