Seuraa 
Viestejä1628
Liittynyt4.9.2009

Tähän ketjuun voisi kerätä esimerkkejä ihmeellisestä ilmiöstä meidän hassussa demokratiaa etäisesti muistuttavassa systeemissämme...

Miksi meitä pitää koko ajan pelotella?

Taloussanomat
Soininvaara esittää huolensa siitä, että hallitus on vahingoittanut Suomen asemaa EU:ssa. Hän kirjoittaa, että kostoa vakuuksien vaatimisesta on jo ”tiettävästi aika avoimesti uhattu.

Kysyttäessä Soininvaara ei halua täsmentää, kuka on uhannut ja millä.

– Tuohon en vastaa -- mutta tällaista on minun tiedossani, Soininvaara sanoo Taloussanomille.”


http://www.taloussanomat.fi/uutiset/201 ... /12?rss=2i

Pelotellaan, että jos emme integroidu niin perkeleesti niin paha susi syö, tulee taantuma ja työttömyys.

Eikö jokaisen maan VELVOLLISUUS kansalaisiaan kohtaan ole säilyttää saavutetut edut.

Entäpä jos integraatio etenee?

Taloussanomat
Laskelmien suuntaa-antava tulonsiirtomalli sälyttäisi Suomelle yli kymmenen miljardin euron maksuvelvoitteet. Eikä kyse ole kertamaksuista, vaan Suomen pitäisi pulittaa tämä siirtosumma joka vuosi.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalou ... 1111979/12

Kommentit (12)

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1715
Liittynyt10.4.2005

Sullahan tuntu olevan tuo pohjaton luottamus poliitikkojen haluun ohjata asioita aina kansan parhaaksi. Älä nyt rupea vinkumaan.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628
Liittynyt4.9.2009
Mr. Bauglir
Sullahan tuntu olevan tuo pohjaton luottamus poliitikkojen haluun ohjata asioita aina kansan parhaaksi. Älä nyt rupea vinkumaan.Sinäkö luotat enemmän "markkinoihin"? Vai mikä on sinun ratkaisusi?

Markkinathan "siirtävät tuotannon sinne, missä se on tuottavinta", eli sinne missä ei ole AY-liikettä pitämässä työntekijän puolta eikä yrityksiä veroteta, koska ne ovat "erikoistalousalueella".

Ongelmahan on siinä, että poliitikot ovat yhä enemmän sidoksissa korporaatioihin ja säätävät niitä tukevia lakeja. Politiikan eli yhteisten asioiden hoidon pitäisi olla täysin erillään yritysmaailmasta, muuten tulee eturistiriitoja.

Journalistien työtä olisi kaivaa esiin epäkohtia systeemistä, mutta nyt ne toimivat päinvastoin, ovat läsnä epädemokraattisissa salaseuroissa juurikin poliittisen ja korporatiivisen eliitin kanssa:
Bilderberg 2011:
Apunen, Matti, Director, Finnish Business and Policy Forum EVA
Johansson, Ole, Chairman, Confederation of the Finnish Industries EK
Ollila, Jorma, Chairman, Royal Dutch Shell
Pentikäinen, Mikael, Publisher and Senior Editor-in-Chief, Helsingin Sanomat
http://bilderberg2011.com/bilderberg-me ... itzerland/

Muita ovat mm. Jyrki Katainen, Aatos Erkko, Eero Heinäluoma, Jaakko Iloniemi, Sixten Korkman, Paula Lehtomäki, Erkki Liikanen, Paavo Lipponen, Sauli Niinistö, Björn Wahlroos, Matti Vanhanen, Janne Virkkunen, jne.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Bilderberg-ryhmä

Olen itsekin ymmälläni mihin tässä maailmassa voisi enää luottaa. Siinä vaiheessa, kun ihmiset lakkaavat luottamasta demokratiaan niin mitä jää jäljelle?

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628
Liittynyt4.9.2009

Poliitikkojen ja korporaatioiden yhteyksistä:

Naomi Klein - Tuhokapitalismin nousu, sivulta 376:
Entinen New York Timesin kirjeenvaihtaja Stephen Kinzer yritti vuonna 2006 ilmestyneessä kirjassaan Overthrow päästä selville siitä, mikä oli motivoinut yhdysvaltalaisia poliitikkoja, jotka olivat viimeisen sadan vuoden aikana määränneet tai järjestäneet vallankaappauksia ulkomailla. Kinzer tutki Yhdysvaltain osallisuutta vallanvaihdoksiin alkaen Hawaijista vuonna 1893 ja päättyen Irakiin vuonna 2003 ja totesi, että usein tapahtumat etenivät kolmessa selvästi erottuvassa vaiheessa. Ensin yhdysvaltalainen monikansallisen yhtiön tasetta uhkaa ulkomaan johdon vaatimus, että yritys >>maksaisi veroa tai noudattaisi työvoima- tai ympäristölakeja. Joskus tällainen yhtiö kansallistetaan tai pakotetaan myymään osia maistaan tai muusta omaisuudestaan>>, Kinzer kirjoittaa. Toisessa vaiheessa yhdysvaltalaiset poliitikot kuulevat tästä yhtiön kokemasta takaiskusta ja tulkitsevat sen Yhdysvaltoihin kohdistuneeksi hyökkäykseksi. >>Heidän motivaationsa muuttuu taloudellisesta poliittiseksi tai geostrategiseksi. He olettavat, että jos hallitus kiusaa amerikkalaista yhtiötä... sen täytyy olla antiamerikkalainen, sortava, diktatorinen ja todennäköisesti jonkin Yhdysvaltoja vahingoittamaan pyrkivän ulkovallan tai ulkoisen intressin sätkynukke.>> Kolmas vaihe seuraa, kun poliitikkojen on saatava suuri yleisö vakuuttuneeksi intervention tarpeellisuudesta.Siinä vaiheessa kiistasta tulee lavein vedoin maalattu hyvän ja pahan välinen taistelu, >>tilausuus vapauttaa köyhä, sorretty kansa meidän diktaattoreiksi otaksumiemme hallitsijoiden hirmuvallasta, sillä mitkä muutkaan hallitsijat kuin diktaattorit kiusaisivat amerikkalaista yhtiötä?>> Toisin sanoen Yhdysvaltain ulkopolitiikka on suurelta osin joukkoprojisointia, jossa omaa etuaan ajava pieni eliitti samastaa omat tarpeensa ja halunsa koko maailman tarpeisiin.

Kinzer huomauttaa, että tämän näkee erityisen selvästi politiikoissa, jotka siirtyvät suoraan yritysmaailmasta julkiseen virkaan.
USA on puuttunut suomalaistenkin yritysten toimintaan aikaisemminkin:
historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/suomi-rahmallaan-itaan-ja-lanteen-t48789.html

Nykyinen "Euron kriisi" on näennäiskriisi, jolla saadaan Euroopassa ajettua läpi lakeja, joita ei muuten saataisi läpi. Yksi esimerkki on tämä "Pysyvä vakausmekanismi", joka on kaikkien lakien yläpuolella oleva instituutio, todellinen totalitarismin pesäke:
historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/euroopan-pysyva-vakausmekanismi-evm-t50863.html

Mielenkiintoinen pätkä kokouksesta Naomin kirjasta...:

Naomi Klein - Tuhokapitalismin nousu, sivulta 312

Luennossaan Williamson ei sanonut, että olisi tärkeää pelastaa maita kriiseiltä, vaan itse asiassa hekumoi katastrofaalisten tapahtumien kuvauksilla. Hänen mukaansa oli kiistattomia todisteita siitä, että vasta todella pahasti kärsiessään maat suostuvat nielemään markkinatalouden katkeran kalkin ja vain sokissa ollessaan ne myöntyvät käymään pitkäkseen ja ottamaan vastaan sokkihoitoa. >>Tällaiset tavattoman kurjat ajat tarjoavat parhaat mahdollisuudet niille, jotka ymmärtävät perusteellisen taloudellisen uudistuksen tarpeellisuuden>>, hän totesi.

Williamsonilla on verraton kyky pukea sanoiksi talouselämän piilotajunnan virtaukset, ja hän huomautti kuin ohimennen, että edellä mainitusta asiaintilasta seurasi mielenkiintoisia kysymyksiä:

On kysyttävä, voisiko millään muotoa olla järkeä harkita kriisin tahallista aiheuttamista, jotta päästään eroon uudistukset estävästä tukkisumasta. Esimerkiksi Brasiliasssa on joskus ehdotettu, että kannattaisi lietsoa hyperinflaatiota, jotta kansa voitaisiin pelästyttää hyväksymään muutokset...Luultavasti kukaan historiallisesti kaukokatseinen ei olisi 1930-luvun puolivälissä suositellut, että Saksa tai Japani ryhtyisivät sotaan, jotta päästäisiin nauttimaan siitä huippunopeasta kasvusta, joka niiden tappiota seuraisi. Mutta oilsiko pienempi kriisi riittänyt ajamaan saman asian? Onko ajateltavissa jokin näennäiskriisi, joka täyttäisi saman myönteisen tehtävän ilman todellisen kriisin kustannuksia?

Williamsonin toteamukset ovat huomattava edistysaskel sokkiopin kehityksessä. Salissa, jossa oli niin paljon valtionvarainministereitä ja keskuspankkien johtajia, että se olisi käynyt suuresta ulkomaankaupan huippukokouksesta, keskusteltiin nyt avoimesti ajatuksesta, että aiheutettaisiin tahallisesti vakava kriisi, jotta päästäisiin antamaan sokkihoitoa.
Sokkihoidon resepti:
Valtionyritykset tulee yksityistää, kauppaesteet ulkomaisille yrityksille tulee purkaa, valtion menoja tulee leikata. (ns Milton Friedmanin, uusliberalismin isän "kolmikanta")

Mitä nämä opit ovat saaneet aikaan:

Naomi Klein - Tuhokapitalismin nousu, sivulta 299
Suuressa osassa eteläistä pallonpuoliskoa uusliberalismia sanotaan usein >>toiseksi siirtomaaryöstöksi>>. Ensimmäisessä ryöstössä annettiin maaäidin rikkaudet ja toisessa valtion rikkaudet. Peijaisten jälkeen annetaan aina samat lupaukset: seuraavalla kerralla on voimassa tiukat lait ennen kuin maan varallisuutta myydään ja eettisesti nuhteettomat valvojat ja tutkijat seuraavat koko prosessia silmä kovana. Seuraavalla kerralla yksityistämistä edeltää >>instituutioiden rakentaminen>> (käsite tuli käyttöön Venäjän tapahtumien jälkeen). Mutta laista ja järjestyksestä puhuminen sen jälkeen, kun voitot on siirretty ulkomaille, on vain keino laillistaa varkaus sen jo tapahduttua - samaan tapaan kuin eurooppalaiset varmistivat siirtomaista anastamiensa alueiden hallinnan sopimuksilla. Adam Smithin määrittelemä lainsuojattomuus ei ole ongelma vaan koko asian ydin, perimmäinen tarkoitus, yhtä lailla osa peliä kuin katuva pahoittelu ja vakuuttelu, että ensi kerralla ollaan ihmisiksi.Ylläoleva tulee siis tapahtumaan länsimaille. Hieno tulevaisuus edessä!

Joko siis suostumme sokkihoitoon tai itkemme ja suostumme. New world order. Valtioiden kuolema, korporaatioiden voitto.

kohveeman
Poliitikkojen ja korporaatioiden yhteyksistä:
Naomi Klein - Tuhokapitalismin nousu, sivulta 376:
Entinen New York Timesin kirjeenvaihtaja Stephen Kinzer yritti vuonna 2006 ilmestyneessä kirjassaan Overthrow päästä selville siitä, mikä oli motivoinut yhdysvaltalaisia poliitikkoja, jotka olivat viimeisen sadan vuoden aikana määränneet tai järjestäneet vallankaappauksia ulkomailla. Kinzer tutki Yhdysvaltain osallisuutta vallanvaihdoksiin alkaen Hawaijista vuonna 1893 ja päättyen Irakiin vuonna 2003 ja totesi, että usein tapahtumat etenivät kolmessa selvästi erottuvassa vaiheessa. Ensin yhdysvaltalainen monikansallisen yhtiön tasetta uhkaa ulkomaan johdon vaatimus, että yritys >>maksaisi veroa tai noudattaisi työvoima- tai ympäristölakeja. Joskus tällainen yhtiö kansallistetaan tai pakotetaan myymään osia maistaan tai muusta omaisuudestaan>>, Kinzer kirjoittaa. Toisessa vaiheessa yhdysvaltalaiset poliitikot kuulevat tästä yhtiön kokemasta takaiskusta ja tulkitsevat sen Yhdysvaltoihin kohdistuneeksi hyökkäykseksi. >>Heidän motivaationsa muuttuu taloudellisesta poliittiseksi tai geostrategiseksi. He olettavat, että jos hallitus kiusaa amerikkalaista yhtiötä... sen täytyy olla antiamerikkalainen, sortava, diktatorinen ja todennäköisesti jonkin Yhdysvaltoja vahingoittamaan pyrkivän ulkovallan tai ulkoisen intressin sätkynukke.>> Kolmas vaihe seuraa, kun poliitikkojen on saatava suuri yleisö vakuuttuneeksi intervention tarpeellisuudesta.Siinä vaiheessa kiistasta tulee lavein vedoin maalattu hyvän ja pahan välinen taistelu, >>tilausuus vapauttaa köyhä, sorretty kansa meidän diktaattoreiksi otaksumiemme hallitsijoiden hirmuvallasta, sillä mitkä muutkaan hallitsijat kuin diktaattorit kiusaisivat amerikkalaista yhtiötä?>> Toisin sanoen Yhdysvaltain ulkopolitiikka on suurelta osin joukkoprojisointia, jossa omaa etuaan ajava pieni eliitti samastaa omat tarpeensa ja halunsa koko maailman tarpeisiin.

tossa leffassa on mm. noista vallankaappauksista kertomassa niihin itse osallistunut "talouden palkkamurhaaja" oli muistaakseni termi, jota hänenlaisistaan käytettiin http://video.google.com/videoplay?docid=-1953021675758713495 mielenkiintoista katsottavaa vaikkei jakaisikaan tekijöiden näkemyksiä

SamBody
Seuraa 
Viestejä6208
Liittynyt3.5.2008

Nyt et ole ymärtänyt oleellista, kuten Jyrki-boy: jos et ala pelkäämään soininvaaralaisesti, olet pelkuri!

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoo olevansa huolissaan Suomen ilmapiirissä viime kuukausina tapahtuneesta muutoksesta. Hänen mielestään ilmapiiri on mennyt kovempaan ja käpertyvämpään suuntaan.

Katainen sanoi kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Espoossa pitämässään puheessa, että olemme ruvenneet kansakuntana ikään kuin pelkäämään toisia ja omaa menestymistämme.
Tyhjästä maksaminen pelottelun seurauksena on fiksua rohkeutta, terve järki ja omista varoista kiinnipitäninen taas pelkuruutta. Älä kysy enempää, tämä on kerrassaan fantastista logiikkaa!

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoo olevansa huolissaan Suomen ilmapiirissä viime kuukausina tapahtuneesta muutoksesta. Hänen mielestään ilmapiiri on mennyt kovempaan ja käpertyvämpään suuntaan.Juu mullakin on ollut jytkystä asti kauhean kova ja käpertynyt olo.

Kaipaan niin tuota Spirit of 2010:tä... kun kaikki oli pehmeää ja avonaista.

pruiskis

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1715
Liittynyt10.4.2005
kohveeman

Ongelmahan on siinä, että poliitikot ovat yhä enemmän sidoksissa korporaatioihin ja säätävät niitä tukevia lakeja. Politiikan eli yhteisten asioiden hoidon pitäisi olla täysin erillään yritysmaailmasta, muuten tulee eturistiriitoja.
No tulihan se sieltä, tuota samaa yritin opettaa sinulle siinä toisessa ketjussa parin sivun verran. Kiva että oppi alkaa menemään perille.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

SamBody
Seuraa 
Viestejä6208
Liittynyt3.5.2008

Helsingin Pravda ei tunne mitään estoja haudoilla steppaillessaan:

[size=150:56yjy4b2]Tanskan vaaleissa talous ohittaa maahanmuuton[/size:56yjy4b2]
....
Maahanmuuttoa sivuavat aiheet ovat nousemassa merkittävään sivuosaan vaalitaistelun loppusuoralla. Sitä ei voi välttää, kun maahanmuuton vastustajan Norjassa tekemästä 77 ihmisen joukkomurhasta on aikaa vasta toista kuukautta.
http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli ... 5269005787

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628
Liittynyt4.9.2009
Mr. Bauglir
kohveeman

Ongelmahan on siinä, että poliitikot ovat yhä enemmän sidoksissa korporaatioihin ja säätävät niitä tukevia lakeja. Politiikan eli yhteisten asioiden hoidon pitäisi olla täysin erillään yritysmaailmasta, muuten tulee eturistiriitoja.
No tulihan se sieltä, tuota samaa yritin opettaa sinulle siinä toisessa ketjussa parin sivun verran. Kiva että oppi alkaa menemään perille.Et kyennyt antamaan perusteluja sille, miten yritysten hallitasema maailma olisi parempi. Tällä hetkellä paras systeemi on kuitenkin demokratia. Tärkeintä olisi miettiä, että miksi se on täydellisen korruptoitunut ja miten estää se. Mielestäni journalistien tulisi tonkia esiin väärinkäytökset ja eturistiriidat, mutta näin ei käy, koska journalistitkin ovat korruptoituneita. Tarvitaan vain, että päätoimittaja on korruptoitunut niin hän voi estää "ikävien" juttujen julkaisemisen. Esim uusliberalismista on tullut niin iso uskonto, että kukaan "älykkönä" itseään pitävä ei kehtaa olla pitämättä sitä "ainoana" oikeana talousoppina. Jos luen vaikka Kauppalehteä ei mitään muuta siinä toitoteta.

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628
Liittynyt4.9.2009
SamBody
Nyt et ole ymärtänyt oleellista, kuten Jyrki-boy: jos et ala pelkäämään soininvaaralaisesti, olet pelkuri!

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoo olevansa huolissaan Suomen ilmapiirissä viime kuukausina tapahtuneesta muutoksesta. Hänen mielestään ilmapiiri on mennyt kovempaan ja käpertyvämpään suuntaan.

Katainen sanoi kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Espoossa pitämässään puheessa, että olemme ruvenneet kansakuntana ikään kuin pelkäämään toisia ja omaa menestymistämme.
Tyhjästä maksaminen pelottelun seurauksena on fiksua rohkeutta, terve järki ja omista varoista kiinnipitäninen taas pelkuruutta. Älä kysy enempää, tämä on kerrassaan fantastista logiikkaa!Ovelaa

SamBody
Seuraa 
Viestejä6208
Liittynyt3.5.2008

Jos Pravda-propaganda alkää etoa, niin selväjärkistä tekstiä tulee - yllätys yllätys! - Savosta:

[size=150:19rl8364]Euroopan kaksi suuntaa[/size:19rl8364]
....
Kansanäänestyksessä Suomen liittymisestä EU:hun kalasteltiin kansallisen alemmuudentunnon sameissa vesissä. Maalaista ja metsäläistä taustaansa hävenneet suomalaiset taivutettiin liittymisen taakse mielikuvilla, jotka lupasivat heistä viimeinkin sukeutuvan "eurooppalaisia".

Oli mukana vakaviakin argumentteja. Edelleen kansallisvaltion kannatusta pidetään vaarallisena nationalismina, josta kaikki paha viime vuosisadalla kumpusi.

Tätä mieltä on esimerkiksi kirjailija Jarkko Tontti. "Historioitsijat ovat laskeneet kommunismin, fasismin ja natsismin aiheuttamien ruumisröykkiöiden korkeutta, mutta nationalismi on kaikkia näitä verisempi ideologia", Tontti kirjoittaa. Hän tarkoittanee, että juuri nationalismi oli yhteinen nimittäjä viime vuosisadan suurten totalitarismien taustalla.

Tällä tavoin sivistyneen ihmisen täytyy tänä päivänä ajatella. EU:n kritisointi on populismia, konservatismia, käpertymistä, nostalgista haikailua vanhaan, johon ei ole paluuta, mahdollisesti myös vihapuhetta.

Kansallisvaltion kannattajasta askarrellaan kevyesti kumottava olkinukke, joka uskoo naurettavaan ajatukseen puhtaasta kansallisesta identiteetistä. Hei, koko suomalaisuus keksittiin 1800-luvulla! Tällaisilla leimakirveillä EU muurataan immuuniksi vakavalle kritiikille.
....
Tuossa ote, koko juttu on lukemisen arvoinen: http://www.savonsanomat.fi/mielipide/ar ... taa/699795

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628
Liittynyt4.9.2009
Islanti taistelee pankkikartellia vastaan - menestyy, ja valtamedia vaikenee
"On ymmärrettävä, että jos jokin vielä itsenäinen valtio yrittää uudelleenjärjestellä velkojaan tai pakottaa sijoittajat kärsimään tappio omien väärien arviointiensa takia, pankit tulevat julistamaan taloussodan, jossa keinoja ei kaihdeta."

"Vaihtoehto on vielä pahempi: itsenäisten kansakuntien itsenäisyyden uhraaminen ja alistuminen kasvottomien pankkiirien valtaan."

"Tärkein kysymys kuuluneekin, aikovatko vapaat ihmiset pysyä vapaina – kuten Islanti on tehnyt – vai alistua", sanoo Bill Wilson.

Toimittajan kommentti: Islannin lama on ohi, se jätti "velat" maksamatta.

Pankit olivat holtittomalla taloudenpidollaan ja keinottelullaan saaneet aikaan velan, joka oli 11 kertaa kansan kokonaistuloa suurempi.

"Islanti antoi pankkien kaatua. Ne olivat yksityisiä pankkeja, emmekä me pumpanneet rahaa niiden elvyttämiseen. Ei ole valtion asia nostaa kaatuneita, yksityisomistuksessa olevia pankkeja pystyyn."

Islannin presidentti Olafur R Grímsson
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=1056

Miten kävikään? Pääministeri joutui oikeuteen!

Oikeudenkäynti Islannin entistä pääministeriä Geir Haardea vastaan alkoi tänään, BBC kertoo.

Häntä syytetään epäonnistumisesta ministerin velvollisuuksien täyttämisessä vuoden 2008 finanssikriisin aikana. ----
Haarde on kutsunut oikeusjuttua farssiksi ja haluaa, että se hylätään. Hänen mukaansa kyseessä on nykyisen hallituskoalition masinoima ajojahti.

Haarde voi saada enimmillään kahden vuoden vankeustuomion.
---
Haarden mielestä hänen hallituksensa vältti Kreikan ja Irlannin tekemät virheet sallimalla pankkien kaatua.

– Me annoimme niiden mennä. Ne menivät konkurssiin. Nyt on osoittanut, että se oli oikea päätös, Haarde sanoi.


http://www.taloussanomat.fi/politiikka/ ... /12?rss=2i

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat