Seuraa 
Viestejä45973

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun Tiede-lehdestä loppui palsta "Kemistin keittiössä". Siinä ihana Anu Hopia kertoi ruoanlaiton kemiasta, fysiikasta ja siitä, mitä makuaistista ja maistamisesta on tutkittu. Aina etsin uudesta lehdestä ensimmäiseksi Anun palstan. Monta tuli ymmärryksen hetkeä, sovellettua tiedettä mureimmillaan.

Mutta ennen kuin Ruukki tulee ja tökkää tikulla silmään, niin ehdotan, että tekisitte pitkästä aikaa jutun maistamistutkimuksen uusista löydöistä. YLEN mainiossa tiedeohjelmassa Radiaattorissa on seuraavan sadan päivän ajan kuunneltavissa Turun yliopistossa tehtyjen laajojen makututkimusten löydöistä:

http://areena.yle.fi/audio/1314714396079

Jösses, että oli kiinnostavaa! Ihan kieli kurtistui, kun tuon kuunteli

Jotta sievästi ja kauniilla äänellä pyydän, että tarjotkaapa mehevä tai vaikka astringoiva ruokajuttu, jookosta joo!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Kiitos, kiltti toimitus uusimman lehden Hopia-jutusta! Olenkin ihmetellyt sipsipusseja Synestesian osuus on mielenkiintoinen muutenkin; kuka pystyy empimättä popsimaan sinistä jauhelihasoosia..

Makuasioista ei kannata kiistellä, vaan hakea lisää tietoa. Muistakaa ainakin kerran vuodessa vongata Anu Hopiaa kertomaan uusista makututkimuksista, juuhanko joo?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat